Citiraj rinama prvotno napisa
Citiraj mujica prvotno napisa
O pušenju u blizini djeteta se može raspravljati je li štetno za dijetetovo fizičko zdravlje ili nije, ali to definitivno nije zlostavljanje, jer ne uzrokuje ama baš nikakvu dduševnu patnju.
Možemo mi prićati svašta, ali kakve vrste god bila patnja, ipak je patnja.
Patim dok sam zdrava jer mi smeta dim cigarete, a patit ću ako se nedajbože razbolim zbog toga dima, a patit će i moja obitelj zbog toga svega skupa.
Dobro. Nazovi patnjom to što ti smeta dim od cigareta. Iako sam siguran da se nećeš razboliti ako provedeš sat vremena u zadimljenom kafiću ili u gostima, ne zamjeram što misliš da hoćeš....

Ali....! budi jako oprezna da povlađujući čudacima ne staviš pušenje u isti rang neprihvatljivog ponašanja kao što je seksualno (ili drugo) zlostavljanje.

Da ne bi jednog dana rezultat toga bio da ti neki bolesnik kaže: "Pa što onda ako sam ti malo pipkao dijete u parku na klupici, stavljao ga da mi sjedi u krilu dok te nije bilo (ili što sam ti išamarao dijete uz najgrublje uvrede dok te nije bilo)......... jer onaj tamo je pušio pred djetetom i smrdio svojim dimom. Ako može on, mogu i ja. Jer to je jednako prihvatljivo/ili neprihvatljivo..."