Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: 2 godine i buđenje skoro svakih sat vremena

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno 2 godine i buđenje skoro svakih sat vremena

Evo, moj Dominik će sada 2 god. i dođe mu koju noć da uopće ne spavamo . Svakih sat vremena se budi i plače po noći, ja živčana, neispavana, on plače kada god ga stavimo leći, pa traži tatu da se nosi. Tu večer je išao spati oko 10, inaće ide oko 9, možda ga je to izbacilo iz takta. Temp. nema dan prije i večer prije sve ok, ne buba ništa ,samo plače i nosio bi se cijelu noć .Onda dajemo mlijeka,popije okoo 4 dcl, pa je na kratko mir. Ja ne znam kaj je njemu!Poživčanila sam i tjerala ga spavati, da po noći nema plakanja, nek ide nina nana i sl.Onda budi tatu da ga nosi, jer ja ne smijem jer sam trudna, ne znam, kako će tek biti kada dođe drugo dijete? Ujutro plačem od muke, ne znam kako da inače izbacim nakupljeni stres. Evo sada jutro on još uvijek plače!!!
    Please savjet!!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da li je tako već dugo ili se to ponavlja odnedavno? Da li radiš ili čuvaš trudnoću doma? Kakva ti je svakodnevica? Jesi li pretrpana poslom, ne stigneš se odmoriti, posvetiti djetetu? Kada se Vedran počne buditi noću, obično nešto ne štima, najčešće mu fali pažnje. Tada ostavljam SVE što mogu i maksimalno mu se posvetim dva-tri dana. Obično je to dovoljno. Puno ga mazi, možda mu samo to treba.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To je evo samo ovu noć ovako užasno, za dalje ne znam. ja sam doma i čuvam trudnoću, D. ide u vrtić oko 10, vrati se oko 16, i ja sam onda skroz s njim, ne znam šta bi više trebala!Sada je opet zaspao jer je neispavan od noći pa plače ujutro, a mora u vrtić za dva sata! Ne znam, evo opet se budi plačući!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi imamo sličnih problema ponekad. nekad je zbog punog mjeseca, a nekad je gladan. ozbiljno, prođe mu dan da ne jede kako treba i ta noć je uvijek grozna...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam, moj je jeo ok, i u vrtiću i doma.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, neće ići u vrtić danas radi toga, već je pola 10, on je opet zaspao, a do 10 ga smijem odvesti. Ode mi dan, neispavana sam, planirala sam nešto i pospremit, ne znam hoću li moć, možda će se on cijeli dan tako htjet nosat.Užas!! :?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene to podsjeća na zubiće. Možda mu rastu kutnjaci?
    Probaj mu dati navečer žličicu paracetamola.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

frogica-i moj je znao tako plakat ( ma urlat ne plakat , ) s tim da ga nije mogao umiriti nitko osim mene ( naravno i ja sam bila trudna) i kad ga više nisam mogla nositi svako malo i naravno hranit, pričat itd., ubacila sam ga kod nas u krevet i gle čuda prestao plakat ( onda bi ga tokom noći prebacili u kinderbet pa bi on skužio, pa bi ga vratili nama i tako jedno vrijeme ). Sve u svemu mislila sam da to neće nikad prestat i bila sam u najmanju ruku luda ( moj muž još luđi - poznati spavalica ), no evo danas moj mali noćni zafrkant ima 3 g. i prospava cijelu noć i tako već duže od godinu dana. Ako ti mali ne plaće svaku noć već samo poneku i to ubrzo nakon što zaspi možda ga mući uho ( nije nužno da je u pitanj upala- posavjetuj se sa ORL ). DRŽI SE , PROĆI ĆE I TO . E da, još da napomenem da bi onako neispavana, rasčupana, s podočnjacima do poda i trbuhom do zuba skoro svako jutro naletila na neku dobronamjernu susjedu koja bi me obavijestila kako mi je dijete cijelu noć plakalo ( kao da ga ja nisam čula ).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, hvala na podršci, evo mjerila mu temp. i ima 39, dala paracetamol, i opet je onaj stari, samo malo iscrpljen. Znala sam da nešto nije ok, stalno je plakao i htio se nositi cijelu noć, što za njega nije uobičajeno. :shock:

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tako je i moja Nena kad su joj izbijale petice.Čim su se nazirale(bijelo ispod mesa)prestala se buditi i nekako mi je sada bolje volje cijeli dan dok je jedan period bila "neizdrživa".Samo ti njemu namaži malo Dentinoxa,mojoj je pomoglo.I da,htjela je da joj ja kažiprstom češkam zubić,nije pomogla četkica i odmah joj je bilo bolje.Ne znam da li to njih svrbi ili boli,što god da je jedva čekam da joj svi izrastu jer je sa svakim izbijanjem imala problema.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A kada uopće rastu ti kutnjaci, moj je 2 god.??

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja S. je skoro dvije i pol godine i upravo nam probijaju tri petice istovremeno. Po noći dosta dobro spava, ali danju zna biti jako kmezava. Npr. ispadne joj lopta iz ruke i nastane urnebesna dernjava. I tako više puta. Povezujem to sa zubićima jer joj je zubno meso natečeno, već se vide bijeli vrhovi i sad baš prorezuju. Samo da to još prođe. Inače, kad je pitam boli li je to kaže da ne. Ali onda trpa sve živo u usta na ta mjesta i žvače do iznemoglosti, kao bebica Ne znam bi li nam pomogao Calgel ili Dentinox?!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

frogica -temperatura ne raste zbog izbijanja zubića već zubići češće izbijaju nakon visoke temp. zbog jače prokrvljenost zubnog mesa ( tak je meni rekao doktor ) tak da sam sklona vjerovati da ti malog boli uho ili nešto drugo. Ako mu temp. opet poraste odvedi ga dr. da vidi uho navodno kada dođe do upale uho prestaje boliti :? ( taj dio ni ja ne kužim ) pa ti ne mora nužno plakat po noći. Javi kak je prošlo.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidite koliko je sati a ja budna, ako bude sreće možda legnem oko 7h ujutro.
    Emanuela ima 14 mjeseci, od kada se rodila nije prespavala noć u komadu....doji.....ovaj tjedan već nisam spaval 48h totalno sam izgubila ritam, cijelo tijelo mi je ukočeno i kad legnem hvataju me grčevi u mišićima pa i od toga ne mogu spavat.
    Toliko sam se rasplakala neko jutro, jer me je MM pitao, a što je tebi, jesi li luda Čovjek prespava cijelu noć i to mu je malo sav je čangrizav, a šta je meni što sam ljuta i umorna pa nisam samo spavala 48h.
    Plakala sam ne zbog njenog spavanje već zbog nerazumjevanja, jer me svi moji krive za njeno ne spavanje; a ti u trudnoći nisi spavala po noći, inače si ti noćni tip pa voliš spavati ujutro pa ti to paše, ne daj joj spavati do 15h popodne, ne daj joj uopće spavati.....

Emi ako i zaspe oko 2h ujutro, rijetko odspava 3h u komadu, stalno se budi sisat, obično zaspe oko 8h, i budi se svako malo dojiti, ako ustane u 8h, nakon spavanja od 3h-5h, pa do 8h, već u 10;30 plače da joj se spava i ako ne legne doslovno se sruši i zaspe...ali nevjerovatno dovoljno joj je 20min sna, da npr. ustane u 15h popodne cijeli dan "divlja" igra se...i zaspe tek u 4h ujutro.
    Počela sam misliti da je gladna , pa pošto je jedno vrijeme zaspala oko 2h, morala samo joj dati jesti oko 12h, i ona se još nakon toga pokaka...laganu palentu kuhanu s malo maslinovog...ne mogu joj dat zadnji obrok u 20h, kad ide leć u 2h, onda cijelu noć ne silazi sa sike

MM misli da su joj sada zubi u pitanju, jer plaće na siki, u snu, gdje god dođemo nervozna je, plačljiva, tuče se, čupa, baca...a ona je inače totalno drukčije dijete...

Ja sam na rubu snaga, nemam jednu sekundu za sebe, i po danu i po noći je samnom i MM...ja više ne znam tko sam..ponekad kad zaspe na 10 min. sjednem pred TV i gledam noćne reprize, pojedem sladoled ili kakao samo da se malo isključim....

ne znam što ću kada počnem raditi, a ona krene u jaslice..
    Inače je super dijete, i voli spavati samo teško zaspi...npr. kada je bude nosić i kašalj, ona plače od tuge jer ju to budi a njoj se spava....

Evo ona sada šara, razbacuje igračke, upali si telku pa pleše na muziku, ja čistim po kući, igram se s njom, ujutro MM napravim doručak........
    Nije mi ništa teško i mala mi nije kriva za ništa, strah me je samo da možda nešto nije u redu, najviše me smetaju osude bližnjih koji svu odgovornost svaljuju na mene, zato ih i ne tražim da je čuvaju, jer mi je već dosta prodika.

Znala sam ju ne stavljat popodne spavat, pa stavljati oko 17,18h jer joj se spavalo pa se budila oko 21h, pa je nekad znala zaspat oko 21 do 24h...uglavnom ništa ne pomaže, igra, s TV-om, bez Tv-a, ples, igra, ili neko umirujuće raspoloženje s ugašenim Tv-om, laganom pripremom za spavanje, kupanjem, maženjem, pričicom, molitvom......inače spava s nama, pa se vrti cijelu noć tako da se ja sva potrgam, kindić smo spojili s krevetom, ali većinom završim u njemu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jooj,kad se samo sjetim.Draga moja,imaš bar ovako virtualnu podršku od mene jer znam točno kako ti je.Doduše moj nije nikad išao tako kasno leći ali noću smo se budili bezbroj puta,ja sam bila iscrpljena do kraja a trebalo mi je snage jer on nije jedino dijete.Ne znam što bih ti savjetovala.Možda su zubići,možda je nešto drugo boli.Popipaj joj uši,često uši znaju početi boliti danima prije temperature.Kod nas je problem bilo samo dojenje i njegovo traženje cice milijun puta pa smo prestali sa 16 mj jer više nisam mogla ni htjela provoditi takve noći i dane iza njih.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ivana zg-drži se, proći će i to , ja ih imam dvoje i prošla to s oboje posebno sa starijim ( sad su mu tri g. i kao što sam napisala u poruci prije sad je super ), ovo s mužem mi isto jako poznato.
    Inače sam mišljenja ( iako naši muževi misle suprotno ) da se djeca po noći ne bude jer su razmažena nego im nešto smeta ( gladni, žedni, prehladno im, pretoplo, loše sanjaju, nešto ih boli ali sigurno ne razmišljaju u snu kak bi bilo lijepo sad ne spavat nego se derat i onda od umora drugo jutro past s nogu ). Ovo čupanje i bacanje ne bi povezivala sa rastom zuba- ako nije razlog to što joj u tom trenu nešto nisi dala ili ako ne vidiš neki takav razlog ( to im je normalno za tu dob ) posavjetuj se s pedijatrom. A to što plače i nervozna je na cici možda ju boli npr. uho ( tada im je otežano cicanje ) ili je npr. gladna, žedna ( da ju muče zubi mislim da bi te s guštom grizla za cicu jer bi joj tak bilo lakše- ali opet :? )-nadam se da se ne ljutiš jer ovo sad ispada kao da djelim savjete . Ja sam po noći mlađoj kćeri, jer više nisam imala ni toliko živaca ni snage, prvo ponudila cicu,a nakon toga sok ili vodu i onda premazivanje zubića pa ak ni to nije upalilo napravila bi čokolino. A što se tiče odlaska na spavanje to imamo ritual i kod jednog i kod drugog isti ( sin je išao spavat u 1 u noć i budio se u 5 ujutro dok nakon jedno dva tri mjeseca istog rituala nije počeo ići spavat između 9 i 10 navečer ). Šaljem ti vibrice ~~~~~~~~~~ da ti mala što prije prespava cijelu noć ( vidjet ćeš da će to biti uskoro )

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala vam na podršsci makar virtualnoj, i lakše mi je kada znam da ima još takve djece, da nisam kriva ja, nego je ona jednostavno takva.
    danas mi je žena rekla da njen prvi sin nije oka sklopio do 3g, a drugi spava od prvog dana.
    Asusjeda kod mame mi je rekla da njen nije pošteno zaspao do 6g :shock: ne daj Bože, ja bi umrla

Inače malo grize siku, ja samo što ne zaspem dok ju dojim a ona izbaci siku i ugrize me za vrh bradavice, ja od iznenađenja znam vrisnut, MM doživi šok jer je u dubokom snu, a ona umire od smijeha.

Obično kada joj se spava gura prst u uho, nervozna je i onda plače i baca se...ako joj tada dam siku odmah zaspe...ali ne mogu to napravit na sred ceste

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote]ako joj tada dam siku odmah zaspe...ali ne mogu to napravit na sred ceste

Zašto ne ? Možda sam već i napisala da sam se ja s prvim osjećalo ko ciganica, visio mi je na cici al baš svuda ( u parku, na terasi kafića, dućanu, na cesti, na plaži - ma di god možeš zamisliti ), to je bio jedini način da ne vrišti odnosno da se uspava,znala sam ga usred šetnje Ilicom dignut iz kolica i stavit na cicu i s jednom rukom držat njega prikopčanog a s drugom gurat kolica. Ak ti treba podrška još takvih mama samo reci, mislim da će ih se javiti hrpa .

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisuje tajchi - doslovno - ja hodala s njom Ilicom u tim trenucima
    Zaboravila si nabrojati i dojenje u redu za blagajnu u Getrou

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Angie75- ,baš mi fale te šetnje i pijuckanje kave. Naravno i da mi mali visi na cici .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •