Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: gdje dojiti- zagreb??!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno gdje dojiti- zagreb??!!

naima prošli tjedan smo nas troje(MM ,beba i ja) šetali centrom Zg i beba je poželjela papati.kako u gradu nema nekog mirnog mjesta za sjesti i podojit djete,a i nisu svaki put vremenski uvjeti za dojenje na otvorenom,mi smo ušli u jedan dučan s košuljama,MM je probavao a mi s njim u kabinu papali s nogu! ipak bi mi bilo lakše da sam u miru to mogla obaviti pa me zanima postoji li u centru grada mjesto predviđeno za dojenje!??

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam iz zagreba ali da se nađem u toj situaciji bi otisla u kafic gdje nema pusenja, popila sok i podojila dijete il iu neku zavjetrinu na klupicu...a ako je lijepo vrijeme, kod kipa sjesti i hraniti...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bilo gdje- svaka klupica, terasa kafica, a ako je kisa usla bi u neki ducan i pitala.
    nikad nisam bila odbjena ili dozvjela neku nelagodu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dinasta, ne postoji "mjesto za dojenje".
    zapravo je mjesto za dojenje ono koje si sama odabereš, ono koje je tebi prihvatljivo, ugodno, udobno... ono koje odgovara tvojemu djetetu i tebi.

ponegdje su osigurana mjesta za presvlačenje djece, pa se ona često poistovjećuju s mjestima za dojenje.
    ali, kao što se i sendvič, kašica, jabuka... mogu jesti posvuda, tako i dojiti možeš - posvuda.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svugdje! Mi neki dan u Planet obući...dok je mlađe dijete isprobavalo sandalice. Ponegdje pitam "možemo li", nikad nitko nije negativno reagirao, ponekad čujem odgovor: ako VAMA ne smeta , samo dajte.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nikad ne pitam

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad sam isla prijaviti malu na muriju (bila je stara 5 dana) i taman dosla na red na salteru, kad ona pocne plakati. ja pricam s frajerom, u isto vrijeme vadim cicu i objasnjavam mu "samo da joj dam da jede, nista vas ne cujem"--mala tako glasno place da ga stvarno nisam cula ni rijec. i tako ona fino jede, ja stojim na salteru i cekam da dobijemo papire..

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, poanta--mozes otici dojiti u mup u petrinjsku

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jos kad bi mogla dojiti na stojeci kao neke...
    di bi mi bio kraj

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

M. je cijeli 4. mj. dojila isključivo ako bih je nosila i nunala .

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Sjecam se ovakvih situacija i kod nas
    ali najlakse mi je bilo dojiti dok sam je nosila u marami ili pouchu ... dignem majicu, ona se pristeka, ja hodam/obavljam dalje a ona samo mumlja mmmmmm

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja nikad ne pitam
    Niti ja.
    Baš smo se neki dan MM i ja smijali- svekar je donedavno bježao od mene kad dojim.
    Sad više ni ne kuži, totalno se naviknuo

A neki dan smo bili u igraonici BIBO na rođendanu i J me nije vidjela cijeli dan i naravno da je jedva čekala dojiti. Moram priznati da su nas ljudi dosta gledali, ne možeš to ne primjetiti. Možda zato jer je ona malo veća beba, ne znam.
    No meni ne smeta.
    Na momente sam trčala za starijom kćeri s mlađom attached!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

moji osobni izbori su bili kad pada kisa - Ivica i MArica u Tkalci (nepusacka prekrasna slasticarnica koja je imala bezkofeinsku kavu cim su se pojavili), McDonalds (ako te ne smeta miris njihove hrane - uvijek ima koji stolac za sjesti, odvojen dio za roditelje s klincima, bilo koja druga slasticarnica, ali kod njih nema mjesta obicno, pogotovo ne za kolica...shopping centri u gradu - uvijek negdje mozes sjesti a da nije u birc, Kaptol centar cak ima i klupice po "ulicama" centra...

kao sto je netko vec spomenuo - gdje god tebi pase
    uzivajte
    i ja cu skoro

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

najmjesta:
    unutra- kinoteka. imaju foteljeu ćošku, savršeno ugodno, ko doma.
    vani- botanički vrt.

mekdonalds je dobar ako trebaš premotat bebu a vani si, jediniuu centru imaju stol za prematanje što je tužno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="Anci"]
    ... Moram priznati da su nas ljudi dosta gledali, ne možeš to ne primjetiti. Možda zato jer je ona malo veća beba, ne znam.
    No meni ne smeta.
    samo da kažem - to što gledaju, ne znači da ne odobravaju. i ja se koji put zabuljim.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u centru zagreba ima nekoliko mirnih kutaka gdje idemo kad hoćemo popapati na miru a to su: 1. lovački rog pa se krene prema gornjem gradu pa ima klupica, 2. zrinjevac, 3. gornji grad (ona šetnica kod uspinjače)

inače dojimo di stignemo... pokušavam ignorirati komentare i poglede slučajnih prolaznika i sigurno neću zbog njih obustati od dojenja u javnosti.
    često mi prilaze druge mame i kažu da kući doje ali vani hrane djecu na bočicu jer im je neugodno dojiti. razumijem ih, znam kako naše društvo može biti primitivno ali mislim da se stvari neće promijeniti ako se same ne izborimo da dojenje u javnosti postane uobičajena pojava, tj da se češće viđa. briga me šta drugi kažu, kad mi je dijete gladno, ja ga nahranim :D

morala sam se malo izjadati...sorry

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="cvijeta73"]
    Citiraj Anci prvotno napisa
    ... Moram priznati da su nas ljudi dosta gledali, ne možeš to ne primjetiti. Možda zato jer je ona malo veća beba, ne znam.
    No meni ne smeta.
    samo da kažem - to što gledaju, ne znači da ne odobravaju. i ja se koji put zabuljim.
    Je, u pravu si.
    I ja uvijek volim gledati djecu kako sisaju vani. Baš su mi slatki.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo se dojili svugdje po centru.
    Ako baš radi vremenskih prilika ne možeš vani,preporučamo Namu kabine za presvlačeje, pogotovo dječji odjel, i Varteks na trgu. Ni u jednoj i ni dr. robnoj kući nisu gužve za kabine, a prodavaćice jako ljubazne.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo se dojili svugdje po centru.
    Ako baš radi vremenskih prilika ne možeš vani,preporučamo Namu kabine za presvlačeje, pogotovo dječji odjel, i Varteks na trgu. Ni u jednoj i ni dr. robnoj kući nisu gužve za kabine, a prodavaćice jako ljubazne.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    x
    i mm se isto zna zabuljit al onda ga ja opomenem

inace, ja ne pitam nikada a dojili smo stvarno posvuda. u centru je najbolje u ivici i marici-tamo su totalno prodojeci ili u bilo kojoj slasticarni
    imala sam samo 1 negativno iskustvo: bili u restoranu na jednoj proslavi, ja dojila i uspavljivala L i dosla sefica i pitala jel moze beba spavat u kolicima. ja rekla ne moze i nastavila

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

stvarno ste kraljice mikka pogotovo a budemo i mi onda tako nema nam druge,samo da lijepše vrijeme dođe, hvala na iskustvima!!!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kd smo počeli dojiti bilo mi je prilično neugodno, pa smo birali klupice po strani i prazne kafiće. Sad dojimo svuda, ponekad čak i u hodu (iako Sunčica ima 18 mjeseci i 11 kila)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    i L. od svoja 3,5 do 4,5mj.
    tako sam je dojla vani. bilo je ljeto i ja sam hodala i dojila je. u parku, po gradu, na rivi...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi funkcioniramo po principu bilo kuda-cika svuda, neugodnih iskustava ja osobno nisam imala ali sam jednom poznanici predložila da svoj sendvič dokrajči u javnom WCu kada je komentirala mamu koja je dojila u bircu (jao, pa "to je mogla obaviti i WCu ).

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro si joj rekla, Frida, Joj kak mi idu na živce ti zatvoreni umovi :/

Uglavnom, bilo mi je malo neugodno prvih par puta, ali kad smo probili led i naš sistem je bio "Bilo kuda - cika svuda", a što sam ja bila opuštenija i normalnije se odnosila prema tome, to su me i ljudi manje čudno gledali i zapravo sam vidjela u tuđim očima sve češće - nježnost i odobravanje

Jooooj, jedva čekam da i Jurom bude tako :D

Ja sam uvjerena da mama koja doji svoje dijete u javnosti i osjeća se, ne neugodno, već upravo suprotno, sasvim normalno i prirodno, zrači posebnim zrakama koje onda hipnotički djeluju na druge ljude da i oni pomisle kako je to zapravo lijepo i normalno
    Što nas bude više, naše polje sila će biti jače i kompaktnije, rječju, dovest ćemo narod pred spoznaju: resistance if futile 8)

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam nikad pitala, i dojila sam svugdje, od trga, parka, kafica, Mcd. (kutak za dojenje je nekad bio), plaže...

a sto se tice gledanja/buljenja i sl....evo ja priznajem da sam neki dan na rasprodaji, kad je bio povrat robe, čeznutljivo gledala u jednu preslatku plavu bebu i cicu njene mame na jednoj stolici i divnog, crnog dječaka na drugoj stolici ...Bože kako je to meni lijepo

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moram ovo podijeliti s vama
    išla danas mijenjati gume na autu, a ono nikako da ih promijene. mala gladna počela vrištati, 10 mehaničara gleda i smije joj se. uzmem sling, stavim je unutra, svi gledaju, vadim cicu, ona odmah prestaje plakati, ovi i dalje gledaju
    nakon 10minuta mala skoro gotova, a bome i ovi s autom. prilazi mi lik, ispričava se što nam smeta ali on bi nam eto predao auto i rekao šta je sve promijenio i kako je dijete slatko. u tom trenutku ga mala ošine pogledom (mrzi kad neko priča dok ona jede, prase malo ) i jadan čovjek ode, da ne smeta gladnoj princezi.
    uzmemo mi auto, ukrcamo se i krenemo i svi nam mašu. baš su bili simpa.
    eto, to je bila priča o dojenju u automehaničarsko-vulkanizerskoj radionici

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    moram ovo podijeliti s vama
    išla danas mijenjati gume na autu, a ono nikako da ih promijene. mala gladna počela vrištati, 10 mehaničara gleda i smije joj se. uzmem sling, stavim je unutra, svi gledaju, vadim cicu, ona odmah prestaje plakati, ovi i dalje gledaju
    nakon 10minuta mala skoro gotova, a bome i ovi s autom. prilazi mi lik, ispričava se što nam smeta ali on bi nam eto predao auto i rekao šta je sve promijenio i kako je dijete slatko. u tom trenutku ga mala ošine pogledom (mrzi kad neko priča dok ona jede, prase malo ) i jadan čovjek ode, da ne smeta gladnoj princezi.
    uzmemo mi auto, ukrcamo se i krenemo i svi nam mašu. baš su bili simpa.
    eto, to je bila priča o dojenju u automehaničarsko-vulkanizerskoj radionici
    Baš se čovjek neka iznenadi od nekih ljudi
    A opet od nekoga od koga se nenadaš doživiš suprotno :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ljeti je fakat lako naci mjesto

park, terasa kafica...sad ih puno ima one kauce vani pa se lijepo zavalis

jedan dan mi u tramvaju, a dorian vice na sav glas cicu, cicu i otvara mi jaknu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ciciali mi jučer na zrinjevcu ,prekrasno vrijeme,sve super jedino su me starčeki gledali s čuđenjem za njih je to nemoralno vjerovatno

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dinasta80

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dinasta, izgleda da ni najstarija generacija nije homogena u stavovima. Ja sam, recimo, upravo od starih ljudi doživjela najviše ohrabrujućih osmjeha i nježnih komentara na dojenje i nošenje u marami

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj dinasta80 prvotno napisa
    ciciali mi jučer na zrinjevcu ,prekrasno vrijeme,sve super jedino su me starčeki gledali s čuđenjem za njih je to nemoralno vjerovatno
    a mozda su se samo raznjezili

do jedan komentar koji sam dobila od starijih ljudi bio je u stilu kako je lijepo vidit mladu mamu da doji i da nema nista bolje sta mogu djetetu dat nego to.

cak su se neki i zaustavljali i ulazili u pricu, dijelili komplimente... raznjezeni skroz. jos mi nitko nije rekao da sam "nemoralna"

samo si okreni film u glavi

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dojimo svugdje, ali veliki problem u centru je presvlacenje, pogotovo ovog hladnog proljeca... jedino prenatal ima kako tako pristojno mjesto, ali i oni ga zatvore kad im stigne roba beba mi jos uvijek ima proljev(tj jaaaako mekanu stolicu) pa mi je to puno veci problem.. cica no problem

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja isto vadim cicu gdje god djetetic pozeli i uopce se vise ne sjecam doba kada sam je dozivljavala kao nesto seksualno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Mi funkcioniramo po principu bilo kuda-cika svuda, neugodnih iskustava ja osobno nisam imala ali sam jednom poznanici predložila da svoj sendvič dokrajči u javnom WCu kada je komentirala mamu koja je dojila u bircu (jao, pa "to je mogla obaviti i WCu ).
    e nek si joj rekla!!
    ne mogu vjerovat..da tako cudnih ljudi ima..dojit djete u wc..svasta!!
    bravo za tebe!!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi dojimo posvuda - ak ljudi mogu jest svudgje, zašto bi moj bebač bio iznimka..potpisujem kannu, cice više ne doživljavam kao nešto sexualno, one hrane mog bebača

imala sam jedno neugodno iskustvo ovo ljeto na plaži...neki tip komentirao "joj fuj odvratno". Tak me iznervirao, oko mene ženske u toplessu, i to mu ne smeta, ali smeta ako moj sin jede

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi isto dojimo posvuda! Nedavno je Goran ogladnio za vrijeme vjenčanja i skoro me svukao pa smo otišli u sakristiju i tamo dojili-mislim da mi je to najnevjerojatnije mjesto di je papal!

a prošle godine na moru smo isto doživjeli neugodno iskustvo kad su se ljudi kod nas digli i pobrali svoje ručnike proć od nas! Bilo mi je užasno!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a samo da se nadovežem, nije neugodno iskustvo, ali me nerviraju pitanja "a još dojiš? pa gle koliki je" (6mj). Najradije bi odbrusila da planiram dojit dok se ne upiše na fax

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I meni govore neki: "Još ti je na prsima?!? Pa to ti nije dobro! Mlijeko ti sad više ne vrijedi! Joj, pa nebu valjda tak veliki još cicao? Isuse, pa to treba što prije prekinuti, inače bu veliki problem..." A ja na to odgovaram da sam ja tako izabrala jer mislim da je to najbolje za moje dijete, a ne znam kakav problem to bude kasnije? Meni nije problem podojiti svoje dijete, a ak netko vidi u tome problem, nije dovoljno informirani i nezna kako je majčino mlijeko zdravo! Šta ćeš, sto ljudi, sto ćudi! Učimo cijeli život!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    a prošle godine na moru smo isto doživjeli neugodno iskustvo kad su se ljudi kod nas digli i pobrali svoje ručnike proć od nas! Bilo mi je užasno!
    ma kakvi uzasno, fino ste se mogli raskomodit. always look on the bright side of life

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    da smo barem mi bili te sreće da nam se oslobodilo mjesto na plaži od nas nije nitko bježao dapače, prekjučer kad se moja cicoljubica prištekala valjda inspirirala ostale bebače i mame u blizini i daljini... U jednom trenutku bilo nas je 7 mama i 7 beba u akciji hihi :D milina

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam dojila ovo ljeto u crkvi pod misom. Slanac je bio u slingu, ogladnio je i ... Časna je sjedila do mene i rekla mi da je to Božje djelo, blagoslovljena hrana, bitno je da smo na misi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

možda se netko sjeti otvoriti kafić-restoran lagane zdrave hrane za trudnice i mame. Samo za nepušače, sa udobnim stolicama-foteljama i mjestom gdje se može presvući beba. Još kad bi postojala terasa i mali parkić.... kako bi to bilo lijepo

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

S prvom bebom sam si zaribala dojenje baš zbog toga,frka panika nekuda otići da nebi vikala od gladi,pa mislila da mi je lakše uzeti bočicu adaptiranog,nego izvaditi cicku,uf kako sam bila .... :?
    Danas,bebač ima 3 mjeseca dojim na rivi,plaži,jučer sjela na pješački put u turski položaj,u robnoj kući,na klupicama,ma uživamo.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u gradu dojim hodajući kad mi se ne da sjesti negdje. rijetko tko uopče pogleda, a kamoli skuži

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    a samo da se nadovežem, nije neugodno iskustvo, ali me nerviraju pitanja "a još dojiš? pa gle koliki je" (6mj). Najradije bi odbrusila da planiram dojit dok se ne upiše na fax
    Moja ima 16 meseci i kad počnu sa "još dojiš...." ja kažem: "tek smo počele!" Na to, uglavnom nemaju komentar.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovo nema veze s dojenjem, nego s percepcijom ljudi koji nemaju djece... danas me jedan (vršnjak) pitao "Koliko ona ima godina?" Mala ima 6 mjeseci. Pa nije čudno ni da svakako reagiraju na dojenje. Nemojte si toliko neke komentare uzimati k srcu.

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi isto dojimo svugdje.
    U City cenru u kafićima, u parkovima na klupicama, u restroranima za vrijeme ručka, na plaži, na rivi u centru Malinske... Bilo gdje, pa nek gleda tko hoće i nek si svatko misli što hoće... Još mi nikad nitko nije prigovorio, niti rekao nešto ružno. Obično ljudi prođu sa smiješkom ili kažu kako je to slatko.
    A ak mi netko i bude nešto ružno rekao, nek me se čuva - grizem kad je moje zlato u pitanju...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    danas me jedan (vršnjak) pitao "Koliko ona ima godina?" Mala ima 6 mjeseci. .

Ovako djeca mene u parku pitaju

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •