Još par dana i kraj je školske godine i već čujem od ljudi oko mene kako se spremaju nagraditi svoju djecu ovim ili onim za kraj školske godine, za dobar uspjeh, za trud ...
Što vi mislite o tome?
Meni to nije u redu. Dok sam ja išao u školu također je postojao taj običaj, moji prijatelji iz razreda su tu i tamo dobili nešto na kraju škole (tipa "ako završiš s pet dobit ćeš novi bicikl"), no u mojoj obitelji niej postojao taj običaj i nikad nisma dobio ni najmanji poklončić, niti u školi, niti za maturu niti za diplomu. I to mi je bilo OK i samorazumljivo, to nije niti rođendan niti nešto što treba sad posebno obilježavati, već korektno odrađena životna obaveza.
Nemam(o) namjeru nagrađivati vedrana za uspješan završetak prvog razreda, iako mi se sviđa ideja da taj završetak obilježimo na neki način - posebnim izletom, odlaskom na zajedničku večeru ili nečim sličnim, no nikako ne materijalnim ili još gore novčanim poklonom. Pohvalit ću ga za dobro izvršene obaveze, imat ću na umu to postignuće, no nemam ga namjeru za to posebno nagrađivati.
Dakle, što vi mislite?