Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: rad na određeno / neodređeno

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno rad na određeno / neodređeno

bog cure, molim za bilo kakav savjet! ako je vec bilo sličnih tema, molim administratora da preusmjeri post. Ovako, radim već više od godinu dana u državnoj firmi, i mada nam manjka kadra, stalno mi produžuju ugovor na određeno vrijeme.
    Prije nekoliko mjeseci imala sam zdravstvenih problema (komplikacije u trudnoći/ missed ab/upale usljed oslabljenog imuniteta) i svaki put po povratku na radno mjesto stekla dojam kako sam "problematična". Nedavno je za iste poslove i za istu stručnu spremu, raspisan natječaj za rad na neodređeno vrijeme. Mada ja u potpunosti zadovoljavam kriterije, ravnateljstvo me uopće nije obavijestilo o natječaju, što smatram da su trebali jer sam jedina u ustanovi zaposlena na određeno.
    Podnijela sam molbu, pa me zanima da li itko od vas cura zna, da li moja ustanova može primiti nekog drugog, a ne mene? Najgore od svega je sav taj stres u kojem sam sad , pogotovo jer bih htjela kroz naredne mjesece, raditi na ponovnoj trudnoći...
    Bojim se da ako ravnateljstvo uzme nekog drugog za rad na neodređeno, da mi ne bi uručili otkaz jer eto..."kakve im koristi od mene, kad ću možda ponovno ostati trudna" (daj Bože )
    Molim vas, pomagajte, dok nisam izgrizla sve nokte...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nažalost, oni zaista mogu primiti nekog drugog na to radno mjesto, naravno ukoliko odgovara svim uvjetima natječaja. To što ti već radiš u toj firmi nije ti zakonska prednost, osim ukoliko uvjet natječaja nije radno iskustvo na tim poslovima (što sumnjam da bi moglo biti u državnoj službi).
    Držim palčeve da se to ne dogodi!

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Nažalost, oni zaista mogu primiti nekog drugog na to radno mjesto, naravno ukoliko odgovara svim uvjetima natječaja. To što ti već radiš u toj firmi nije ti zakonska prednost, osim ukoliko uvjet natječaja nije radno iskustvo na tim poslovima (što sumnjam da bi moglo biti u državnoj službi).
    Držim palčeve da se to ne dogodi!
    Hvala ti, Piplice. U pravu si, u uvjetima natječaja ne navodi se da imam ikakvu prednost jer radim u ustanovi.
    Misliš onda da ako i prime nekog drugog, da mi žalba upravnom tijelu nema nikakvog smisla?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne, to ti nije osnova za žalbu. Mogla bi se žaliti jedino ukoliko bi primili nekoga tko ne ispunjava uvjete natječaja.

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala ti piplice
    Baš sam sad u komi ...i sad ajd ti planiraj trudnoću, a sutra im već mogu biti višak...
    pozdrav!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pogledaj KOLEKTIVNI UGOVOR.Kod nas je naglašeno da nema raspisivanja dok se unutar firme može naći odgovarajući kadar!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Pogledaj KOLEKTIVNI UGOVOR.Kod nas je naglašeno da nema raspisivanja dok se unutar firme može naći odgovarajući kadar!
    Ne znam, ja radim isto u državnoj službi, ali te stavke u kolektivnom nema.
    Možda postoje neke male razlike od državnih i javnih službi?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

kod nas u svakom natječaju piše da prednost ima onaj tko ima radno iskustvo na tom radnom mjestu a btw ti ga imaš

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    kod nas u svakom natječaju piše da prednost ima onaj tko ima radno iskustvo na tom radnom mjestu a btw ti ga imaš
    Ti radiš isto u državnoj službi?

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno na kraju balade...

hm...ja vas cure ugnjavila sa..."što mogu napraviti ako na neodređeno prime nekog drugog, a ne mene"...a evo što se zbilo na kraju balade...molim vaše savjete...
    Na natječaj se nakraju javilo dvoje ljudi i ja. Ravnateljstvo je valjda očekivalo nekog četvrtog koji/koja je na kraju odustala...a ja danas dobila pismenu obavijest kako "ustanova nije primila nijednog od kandidata za posao na neodređeno" pa tako ni mene iako im tu radim na određeno više od godine dana.
    što mogu i je li išta mogu napraviti?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slazem se. Takva je politika i kod mene u drzavnoj sluzbi

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ovako... sve oko zašpošljevanja u državnim službama te državnim službenicima i namještenicima je regulirano ovdje :

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/0471.htm

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/1831.htm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •