Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Da li ga dati u vrtic?

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Da li ga dati u vrtic?

Zaista ne znam sto da uradim. Ian ima 2 godine i 4 mjeseca i do sada nije bio u vrticu. Ja sam bila s njim doma do njegove prve godine, a poslije smo imali cuvalicu. Prva cuvalica je bila sjajna, ali poslije 9 mjeseci joj se mama razbolila od Alchajmerove bolesti i, naravno, pocela je nju cuvati. A od tada su poceli problemi sa Ianom. Nikako nismo mogli naci adekvatnu osobu (vec sam i pisala o tome): prva je bila gestapo i on se tada naucio braniti tako sto je poceo udarati sve oko sebe (do tad je zaista bilo sve ok), druga je bila samo 2 dana kod nas i rekla kako joj je Ian tesko djete za cuvanje i ova treca je totalno aljkava i ne savjesna oko brige iako joj ponavljam bar 5 puta dnevno sto sve treba napraviti. I sad je dosla Iva. Jako puno se razmisljam da li da ga damo u vrtic (radi se o Montesori vrticu) posto zaista nemogu naci osobu za cuvanje "po mjeri". Dvojba mi je oko toga sto je iva jos jako mala (nema mjesec dana) i bojim se raznih bolesti koje bi mogao Ian donjeti. Naime, Ian do sad je samo jedanput pio antibiotik i dvaput imao visoku temperaturu. Nije vakciniran (osim bsg) i mislim da ima relativno dobar imunitet. Ali me vise brine Iva.
    Koja su vasa iskustva? Mozda i nemam razloga za paniku (mozda je to vise panika sto necemo biti toliko zajedno), ali dobro bi mi dosla vasa razmisljanja.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reći ću ti samo što se bolesti tiče:

ne samo da je zara išla u vrtić i kad se margita rodila, nego je i margita maltene od rođenja svaki dan tamo među djecom koja je žnjaraju - jer ona i ja zajedno vodimo zaru u vrtić.

u ovih 15 mjeseci imala je nekoliko prehlada i jednu crijevnu virozu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja istovremeno imam i isto i suprotno iskustvo od lutonjice.

m. je krenula u vrtic kad se rodio d. i donijela mu je sve moguce bolestine. tako da je s tri mjeseca dobio cak i vodene kozice. to samo po sebi nije bilo tako strasno, da na to nije dobio ponovno neki gadan infekt laringitisa (a koji je dosao kao poslijedica oslabljenog organizma zbog varicela) zbog kojega smo ipak na kraju zavrsili u zaraznoj na tri dana. nakon toga sam ispisala m. iz vrtica i cekala jos pola godine pa je upisala
    kad je d. vec imao ipak 8 mj.

moja djeca su inace odlicnog imuniteta. m. je upravo zavrsila uspjesnu godinu (u montessori vrticu btw), a u cijelog godini je izostala ukupno 4 dana. dakle uopce nije bila bolesna. ove zime ni d. nije imao nista osim laganih virozica. pedijatru nismo uopce morali ici.

ipak, uza sve receno, ja bih ti savjetovala da pricekas dok bebica ipak malo ocvrsne (ionako si vjerovatno namjeravala cekati jesen?).
    naime druga je stvar ako je starije dijete vec islo u vrtic. ono se vec najvjerovatnije raskuzilo i nece vise toliko pobolijevati kao dijete koje nikada nije islo u vrtic. ne zelim ti coprati, ali ako se dijete nikada nije susretalo sa djecjim bolestima i infekcijama ipak je velika vjerojatnost da ce ponekad, barem u pocetku nesto pokupiti u vrticu, a onda zaraziti i bebu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, istina, zara nije bolježljiva. ali niti polaskom u vrtić to se nije previše promijenilo.
    također, i zara i MM i ja smo, otkad se margita rodila, imali gnojne angine i pili antibiotike - margita za to vrijeme nije niti šmrcnula.

šta ja znam, ja sam za izlaganje kolektivu od početka. s obje cure sam tako radila, i obje su super zdravlja.

netko mi je nedavno rekao da sam samo imala sreće. ali ja u to ne vjerujem. vidjet ćemo s trećim.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne, do sada Ian nije isao u vrtic. Socijalizacija mu je bila po parkovima i rodendanima. I to je sve. A inace, trenutno je nezvanicna epidemija zausnjaka.
    S druge strane, pokusavamo skinuti pelene. Cura sto ga cuva bas i nije zainteresirana da pomogne oko toga (lakse joj je sa pelenama). Ljeto je i zelim to obaviti i skinuti sa dnevnog reda. Toliko toga mi je u stupcu ZA vrtic, a isto toliko ima u stupcu PROTIV.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

što se tiče pelena ništa lakše , treba malo muke , ali to brzo prođe. ja sam dečka skinula kad je bio 21 mjesec, a curu s 17.5 i sve OK!!!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mlađa je imala 11 mj kad joj je seka krenula u kolektiv.
    Kad je starija imala streptokoka (2 puta), mlađa nije dobila.
    Ali je imala par puta neke "svoje" viroze koje starija seka nije imala.

Prenijela joj je vodene kozice i sad mi je drago da je to iza nas.

netko mi je nedavno rekao da sam samo imala sreće. ali ja u to ne vjerujem. vidjet ćemo s trećim.
    Dokad se misliš samo prijetiti s tim trećim?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •