Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Proslava rođendana

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Proslava rođendana

Evo, svima mamama pitanje, kako ste proslavile djetetov npr. 2. ili prvi ili 3. rođendan, koliko je bilo ljudi, gdje, koliko vas je to koštalo, gdje ste naručivale tortu ako jeste?? :?
    Naime, moj muž bi najrađe 2.djetetov rođendan dočekao doma i to: ja on, dijete i eventualno krsna kuma, i samo torta, i ovo za krsnu kumu je upitno. Nikog ne bi zvao, to je njemu samo opterečenje, oko organizacije svega toga, eventualno čišćenja stana, pa pripremanja klope, trošenja novca na tortu i opčenito na sve zajedno.Samo se izživcira.
    Ja naprotiv, uživam u tome, jedva čekam da mi dođu gosti( kao za prvi ročkas), čak sam pozvala svoju vjenčanu kumu iz Splita (ja sam iz ZG) i doći će, te susjedu s kojom sam jaaako dobra, a njegovog vjenčanog kuma sam ja pozvala, i rekao je da naravno da će doć, da ja to nisam napravila, MM nikad nebi, kao što ne znam uopće hoće li pozvati svoju sestru i nećake.
    Mislite da je ovo pretjerano s moje strane što želim oko 6 meni dragih ljudi, ne računajući dva nećaka?
    na kraju bi nas bilo oko 10-11 po mojoj želji, sa slavljenikom.
    E, ako bi nas toliko bilo, stan od 50-ak kvadrata je malo skučen, restoran ne bi jer je skupo, ne znam di ste vi organizirale ročkase, a da vas nije puno došlo? Možda neki bolji kafić? Ako ne naiđem na ništa drugo, onda u stanu, jer mi je to najeftinije.
    Hvala na savjetima!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo rođendane uvijek slavili doma i jako ih volimo.
    zovemo 3-4 para s djecom. Jednu tortu sam pravila ja, druga je bila slastičarska. Baloni, glazba, malo narezaka, salate...

Cure uživaju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Detetov rodjendan slavimo sa njenim drugarima (i pripadajucim roditeljima) kod nas u stanu. Tortu i klopu pravim ja. Oba puta je bilo super i Mishica je bila odusevljena a "kostalo" nas je jedan dan posla oko spremanja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa znam, jedan dan je to, što MM smatra puno.Ne znam koliko novaca ste dali za sve?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zivimo u Austriji pa ti to koliko smo mi potrosili bas i nije merodavno. Ali, nije bilo mnogo vise nego kada imamo goste na veceri. Slavlje nam je bilo popodne, tako da klopa nije bila "konkretna" vec samo pite, salatice...Jedini veci trosak je pice(mada, deca piju samo sokove) i torta ako je ne pravis sama.
    Deciji rodjendan zaista ne mora biti nikakav veliki izdatak i moze se napraviti i sa minimalnim troskom.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ne bih propustila proslaviti dječji rođendan, i to s puno djece... 1. rođ. smo slavili u restoranu, uz puno rodbine itd, čisto da obilježimo, ali nije mi to baš bilo nešto. 2. rođendan je Andrej baš doživio, već je bio svjestan svega što se događa i zabavljao se (koliko je mogao jer je bio na početku bolesti).
    Imala sam sreću da sam imala vlastiti veliki prostor koji smo uredili (garaža), a od klope su bili naresci, domaće kiflice, kolači i naravno torte. Uredila sam veliki dio s igračkama, stavila dječje pjesmice... i da vidiš. Baš su se svi veselili, a slavili smo od 4 do 8. Ja sam uživala u ukrašavanju torte (naručila sam tortu, a onda je sama ukrašavala u znaku Neme i baš sam uživala. Pun pogodak!)
    Nemoj propustiti, to ti je moj savjet, poslije ćete uživati u sjećanjima i fotkama. A i Andrej jako voli da mu pustim rođendanske fotke ili filmić na kompu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi slavimo po 2 dana kod kuće i imamo "dane otvorenih vrata" :D

budući da smo tako proslavili jednoj i drugoj curki prva 2 rođendana i krštenja, organizacija je sasvim uhodana

gosti prvi dan: bake (komada 2), dide (komada 2), MM-evi i moji braća i seka s boljim polovicama i klincima, vjenčani kumovi i krsna kuma
    (taj dan je malo veća gužva, ali zapravo se svi i vesele vidjeti tako na hrpi)

gosti drugi dan: prijatelji i bratić svi s klincima

organizacija :
    1. MM i ja kupimo sokove, vino, nareske, kruh i napravimo francusku salatu od velikog pakiranja(prve godine smo radili 3 različite hladne salate, ali smo poslije odustali) i koju kilu kavice

2. jedna baka radi tortu, sitne kolače i kiflice
    3. druga baka radi drugu tortu i pripremi par plehova lazanja (koje onda samo zapečemo)
    4. moj buraz napravi lonac neke fantastične hladne salate po vlastitom izboru
    5. krsna kuma je na krštenja donijela torte

tanjure koristimo papirnate/plastične, kao i čaše i vilice, tako da samo pobacamo

drugi dan goste otprilike "naručujemo" prema dobi djece, uglavnom ni u jednom trenutku ne bude prevelika gužva

najveći "problem" cijelog projekta je spremanje stana

jedino se torta i svjećice pušu/reže s bakama i didama radi slikanja, ostalo je sve kako kome paše

jedne godine je na D. ročkas bila strašna vrućina pa smo nakon klope i torte svi otišli van na kavu i djeca u park na igranje, pa su se gosti prije puta vratili još malo "okrijepiti"

cijena ne znam kolika je jer veliki dio na sebe preuzmu bake (kao i truda oko cijele pripreme - klanjam im se do zemlje), ali u svakom slučaju totalno podnošljivo (čak i u vrijeme kad sam ja bila na samo 1600kn porodiljnog što nam nije pokrivalo ni kredit), ali zadovoljstvo je nemjerljivo :D :D

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih reći, slavimo u stanu od 50 kvadrata 8) , rasporedimo se u dn sobu s kuhinjom i dječju sobu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[quote="odra"]Ja ne bih propustila proslaviti dječji rođendan, i to s puno djece... 1. rođ. smo slavili u restoranu, uz puno rodbine itd, čisto da obilježimo, ali nije mi to baš bilo nešto. 2. rođendan je Andrej baš doživio, već je bio svjestan svega što se događa i zabavljao se (koliko je mogao jer je bio na početku bolesti).

Ni ja ne mislim propustiti, ali MM pod propuštenim, nažalost ne smatra troje ljudi na rođendanu i torta sa slavljenikom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim naručiti tortu iz slastičarnice Meli, kupiti malo sira i šunke na rezanje, kruha, majoneze, krastavaca, maslina, cuge, soka,kola, pa neka si svatko sam radi sendviče, i torta i za to mislim potrošiti nekih 500-600kn
    Mislim da je to ok, za 10-ak ljudi sa slavljenikom.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo slavili i prvi i drugi, sretni smo zbog toga jer smo se isto za prvi malo bojali kak bu ispalo, još smo bili podstanari .. ali bilo je super - hrpa djece, sve prilagođeno njima, starci ili oko klinaca ili u kuhinji - grickaju nekaj s nogu. Torta je iz Butika torti - Savski Gaj
    Evo fotke: http://public.fotki.com/PatrikovSvij...seci---moj-pr/

Za drugi smo bili opušteniji jer smo bili u svom stanu, ali opet frendići njegova uzrasta i totalna uživancija.
    Evo filmić:
    http://s203.photobucket.com/albums/a...=rodjendan.flv

Super je koristiti plastične tanjure i čaše, jer samo prođeš s velikom vrećom za smeće i sve pokupiš. MM je odmah posaugao a moja sestra prebrisala (ja sam bila već poprilično trudna pa ja nisam niš). Sve čisto za dva sata. Sjeli i popili pivo i otišli spavati

Bake i dede obavimo neki drugi dan, imamo spremno narezano i kolača ili tortu mamine izrade pa kad dodju - dodju.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo za Sarin prvi rođendan zvali jedne i druge roditelje, obje sestre s muževima i djecom na ručak. Popodne sam pozvala bake i tetku. A poslje njih su došli kumovi s djecom.
    Taman (kao da je bilo dogovorno) su jedni odlazili kada su drugi dolazili.
    Ovi popodne su dobili samo torte i kiflice.
    Dosta su nam pomogli moji i njegovi, obje bake su donjele po tortu, i ponešto cuge, tetka ispekla kiflice.
    Troška je bio podnošljiv.
    I da nemam pomoći sa strane bi dječiji rođendan uvijek slavila jer je to klincima nešto posebno pogotovo od 2.rođendana na dalje!!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj frogica prvotno napisa
    Mislim naručiti tortu iz slastičarnice Meli, kupiti malo sira i šunke na rezanje, kruha, majoneze, krastavaca, maslina, cuge, soka,kola, pa neka si svatko sam radi sendviče, i torta i za to mislim potrošiti nekih 500-600kn
    Mislim da je to ok, za 10-ak ljudi sa slavljenikom.
    Ja sam ti tortu iz Meli platila 300kn, čisto da znaš.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znam za cijene u Meli, reci koja je to torta možda je ima na internetu da vidim ili bar slična njoj? Sudeći po ovom videu i slikama sa ročkasa, ovo je ko vrtić, od kud toliko djece?kod nas od djece neće biti možda više djece od slavljenika, drugo oko 10-ak odraslih i to je to. Ako će biti djece, onda će biti jedno od 7 i jedno od 8 god. A ovo u više navrata da jedni odlaze drugi dolaze, ne da mi se to. Valjda će stat 10-ak ljudi u jednu sobu ili dvije .
    Moja ni jedna frendica ni krsna kuma ni vjenčana kuma nema djece niti je udata.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo sada proslavili D. 2 rođendan i odlučili smo da ovakve rođendane više ne slažemo.
    prvo smo pozvali prijatelje - njih 6 para sa klicima. S tim da još dva para nisu mogla doći. Imamo dosta prijatelja i svi ti naši rođendani klinaca su ogromni. Kupili smo nareske i salate. Za tortu sav materijal i pekla je moja baka - veliku kuću s krovom i dvorištem.
    Drugi put smo pozvali rodbinu - bake i dede, prabake i pradede, krsne kumove, braću - cca 25 ljudi. Imali smo odojka sa salatama i ogromnu tortu, kolače.
    Najviše problema smo imali s našim mamama i tatama koji su 100 puta pitali kad je roendan i još se zadnji an izjašnjavali da oni to nisu znali...
    Druge godine bit će samo ročkas za prijatelje i mame i tate zajedno.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Proslava rođendana

Citiraj frogica prvotno napisa
    Evo, svima mamama pitanje, kako ste proslavile djetetov npr. 2. ili prvi ili 3. rođendan, koliko je bilo ljudi, gdje, koliko vas je to koštalo, gdje ste naručivale tortu ako jeste?? :?
    Naime, moj muž bi najrađe 2.djetetov rođendan dočekao doma i to: ja on, dijete i eventualno krsna kuma, i samo torta, i ovo za krsnu kumu je upitno. Nikog ne bi zvao, to je njemu samo opterečenje, oko organizacije svega toga, eventualno čišćenja stana, pa pripremanja klope, trošenja novca na tortu i opčenito na sve zajedno.Samo se izživcira.
    Ja naprotiv, uživam u tome, jedva čekam da mi dođu gosti( kao za prvi ročkas), čak sam pozvala svoju vjenčanu kumu iz Splita (ja sam iz ZG) i doći će, te susjedu s kojom sam jaaako dobra, a njegovog vjenčanog kuma sam ja pozvala, i rekao je da naravno da će doć, da ja to nisam napravila, MM nikad nebi, kao što ne znam uopće hoće li pozvati svoju sestru i nećake.
    Mislite da je ovo pretjerano s moje strane što želim oko 6 meni dragih ljudi, ne računajući dva nećaka?
    na kraju bi nas bilo oko 10-11 po mojoj želji, sa slavljenikom.
    E, ako bi nas toliko bilo, stan od 50-ak kvadrata je malo skučen, restoran ne bi jer je skupo, ne znam di ste vi organizirale ročkase, a da vas nije puno došlo? Možda neki bolji kafić? Ako ne naiđem na ništa drugo, onda u stanu, jer mi je to najeftinije.
    Hvala na savjetima!!
    NOĆNA MORA!!!! Kada se sjetim što me čeka za točno mjesec dana, slabo mi je...iako smo principijalni pa ne trpimo ljude s kojima i inače nismo...ne zovemo neke "nepotrebne" goste ili rodbinu s kojima se i inače ne družimo...to mi je strašnoooo licemjerno i ne bih se mogla opustiti u razgovoru s takvim ljudima...ne mogu glumiti finoću nikako!!! Meni je sada faza 100 postotnog čuvanja Nile jer ona grize djecu pa mi je dvostruko više slabo i zbog toga...

Inače, kod nas će svake godine biti više djece jer ih sve više i upoznajemo...ove godine očekujem dosta ljudi, ali svi su to meni dragi i bliskli ljudi pa se i ne brinem previše... Najvažnije je sebe što više rasteretiti, znači bez nepotrebnih trostrukih jela i čuda...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Proslava rođendana

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    NOĆNA MORA!!!! Kada se sjetim što me čeka za točno mjesec dana, slabo mi je...iako smo principijalni pa ne trpimo ljude s kojima i inače nismo...ne zovemo neke "nepotrebne" goste ili rodbinu s kojima se i inače ne družimo...to mi je strašnoooo licemjerno i ne bih se mogla opustiti u razgovoru s takvim ljudima...ne mogu glumiti finoću nikako!!! Meni je sada faza 100 postotnog čuvanja Nile jer ona grize djecu pa mi je dvostruko više slabo i zbog toga...

Inače, kod nas će svake godine biti više djece jer ih sve više i upoznajemo...ove godine očekujem dosta ljudi, ali svi su to meni dragi i bliskli ljudi pa se i ne brinem previše... Najvažnije je sebe što više rasteretiti, znači bez nepotrebnih trostrukih jela i čuda...
    Mislim da se vidi da sam se upravo vratila s jednog rođendana...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, mi planirali za ročkas oko 10-ak ljudi, a sada ne znamo hoće li ih biti i troje. naime, sestra od muža se razbolila, ima temp. 39, a mislila sam da povede i svoje dvoje djece, a rođendan je za 4 dana. Moja vjenčana kuma neće doći iz Splita, ( ja sam iz ZG)jer joj dolazi neka frendica koju nije vidjela 4 god. baš ovaj vikend, a i vruće joj je putovati po ovom vremenu s autom. Vjenčani kum sa curom je rekao da će nam javiti, ima neki roštilj ovaj vikend sa curom je planirao, pa će još vidjeti. Moja najbolja frendica će možda ovaj vikend u Rovinj, ali nije sigurna., pa će mi javiti u petak, a ročkas je u subotu.
    I konačno da ne zaboravim krsnu kumu, koja je rekla da će doć , pa je moram nazvati da je podsjetim.
    Sve smo obavijestili 3 tjedna ranije, osim sestra koja se razbolila i frendice koja možda ode u Rovinj, kojoj sam rekla danas, 4 dana ranije, jer nisam planirala da ona dođe radi malog prostora, a kako sada će biti sigurno najmanje jedan čovjek manje, onda sam nju zvala.
    Na kraju, ja ne znam kakav će to ročakas biti, valjda samo ja, MM, slavljenik, krsna kuma i suseda, koju sam pozvala još prije 2 tj. , moram je podsjetiti.??!! :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, otkazala i krsna kuma, dežurna ovaj vikend, mada sam joj rekla još prije mjesec dana, otkazala i frendica ide u Rovinj, a nju sam mislila pozvati jer je vjenčana kuma otkazala. Sada mi još preostaje sestra od MM sa djecom, koja je bolesna i ne zna dal će doć, te vjenčani kum ,koji isto ne zna, možda ide na roštilj neki. Ako nioni ne dođu, ostaje samo suseda, koja je mislila malo navratiti samo. Na kraju od 10-ak ljudi bit će nas možda samo troje-četvero sa slavljenikom ( on jedino dijete)!? :?
    Recite, jel to peh ili nije više normalno šta se dešava? A tako sam se veselila ovom rođendanu i naručila super tortu i sve, na kraju da nitko ne dođe??? :? Ja ću puknut sutra ako mi nitko neće doć osim susede?? :?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam ti što pametno reći, nama zapravo uvijek paše da ne dođu svi u isto vrijeme, nego ih sve pozovemo tipa : da li možete doći u subotu ili nedjelju, prijepodne ili popodne - svejedno.
    oni koji ne mogu u nedjelju, dobrodošli su u subotu i sl.

možda da ponudiš kumama koje ne mogu doći sutra, da dođu u nedjelju (pa ponovo pušete svjećice na ostatku torte - kod nas je to glavni dio rođendana i što se više puta pušu svjećice- to bolje, pa makar i na zadnjoj kriški)

a nije kraj svijeta ako budete sami

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

frogica- ako imaš dvorište ili u blizini park pozovi djecu s kojom se druži tvoje dijete i kupi par sokića i vidjet ćeš da će biti super.
    Inače mi tak slavimo ročkas od sina. U 6 mj. je slavio 3 g. + njegov frend 4 g. i pozvali smo hrpu djece s kojom se inače druži na igralište ( imamo i dvorište, al tam je bilo blato ), okitili sjenicu s balonima i raznim đinđama ( da smo bili u dvorištu bili bi na običnoj klupi, a balone bi povješali po drveću ). Bilo je cca 15 djece ( trebalo ih biti 25 al smo zbog kiše promjenili datum, pa nisu mogli ) i hrpa odraslih, a mi smo imali 2 torte ( svaki klinac svoju ), 3 velika paketa štapića, 3 velika čipsa, 4 pak mješanih grickalica, 6 x 2l cole, 6 x 1,5 l čaja,6 l soka , kava + mlijeko i 36 sokića na slamku. Izgleda jako malo ali hrpa je ostala i zato sam ti to i napisala ( mi smo za prvi potrošili basnoslavni iznos a nije bilo niš bolje- osim što se to pretvorilo u nešto sasvim drugačije od dječjeg ročkasa), dječji rođendani ako se rade baš za djecu nisu skupi a djeca se super zabave ( dobro tu je još trošak čaša, tanjura, vilica i sitnica ali mi smo bez torte svaki dali oko cca 300 kn, a još nam je i ostalo ). Najvažnije je da je bilo super klincima :D. Mi danas idemo na takav ročkas na igralištu. Bit ćemo 1-2 h vani ( bili bi tak i onak ), puhat će svječice, popit sokić i iskakati se i bit će super.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo mi upravo organiziramo 2. rođendan. kako je vani jako vruće, a mi živimo u stanu napravit ćemo reprizu 1. Na seoskom imanju, samo ćemo ove godine ponijeti i bazenčiće na napuhavanje. Ove smo godine dodali i konja ( ako ne bude prevruće ) da dječica mogu jahati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Od kuda da znam roditelje iz vrtića, kada mi samo dofuramo djecu i odvedemo ih, iz vrtića, ne družimo se, jer nemamo priliku!?U park ne idemo svaki dan i tako često jer je on u vrtiću, roditelje ne znam niti jednog iz parka, uvijek su neki drugi. Mislim da će tako biti i dalje u vrtiću, sljedeću godinu, samo dofuraš djete i odfuraš ga i to je to!
    Roditelji se međusobno ne znaju, jedino ako slučajno nisu susedi iz iste zgrade., onda možda slave rođendan skupa , i to ako im se djeca baš posebno dobro slažu, eto.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A puhat svječice na polupojedenoj torti, to mi stvarno nema smisla, jer kada je torta načeta, nugodno mi je nekog zvati sljedeći dan na ostatke., eto.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo mi jučer bili na ročkasu kakav i mi inače slavimo i bilo je super. Djece hrpa, klopa i cuga kao i kod nas i sve za 5. Ni ova mama ne zna sve ni roditelje ni klince, al to ti ide ovak, danas se klinci igraju ti dođeš i kažeš neka navrate i sutra u npr. 16 h jer tvoj mali ima ročkas i bit će torte i puhat će sviječice i tak se klinci upoznaju :D i već slijedeće godine bu vas hrpa na ročkasu ( naravno vani ).
    Kak god odlučila javi kak je prošlo. Držim fige .
    Kad je točno malom ročkas ?( da mu čestitamo)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Roćkas mu je 5.7, danas bio, na kraju je bio vjenčani kum sa curom i suseda, eto. Bilo je ok, mali je bio cijeli dan uzbuđen, znao je šta se dešava, ja sam mu sve rastumačila, tako da je preskočio popodnevno spavanje ( obično od 12-15),nije mogao od uzbuđenja, gosti došli u 15 i u 16 sati, sve bilo super, igrali se s njim, plesali, i on zaspao u 17 : 30, prije torte i puhanja svijeće!ja se sjetila u zadnji tren, šta sad, a torta, svjećice? Taman kada je zaspao mi iznijeli tortu i slikali se s njim onako zaspalog na tatinom ramenu., a svijeću sam ja ugasila.
    No sutra mi možda dolazi krsna kuma na ostatke torte, jer danas nije mogla, pa si mislim da onda puhne u tu svjećicu!
    P.s. suseda je odgodila more radi ročkasa od Dominika, jer joj je to važnije, a krsna kuma nije mogla odgoditi dežurstvo mada sam njoj rekla prvoj za ročkas, tj. 2. mj. unaprijed, a susedi 2 tj. unaprijed. Suseda mi rekla da ona svom kumčetu nikada nije još dosad preskočila ročkas, a kumče ima 23 godine, te da bi krsna kuma treblala biti prisutna, da to nije baš lijepo od nje!! :?

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajoj, frogica! bas mi je zao sto si imala takav peh! no, glavno da je malenom to bio poseban dan i da je tako uzivao i bio tako uzbuden!
    bas mi je zanimljiv cijeli ovaj topic! i mi smo nedavno imali rodendan i malo je nedostajalo da ne ispadne fijasko iz cijele nase zamisli!
    fakat je zanimljivo ovo sto pises o svojoj susjedi koja je, pretpostavljam, srednjih godina, i o ostatku drustva. ja ne znam da li su se to vremena promijenila ili kaj, ali ovo sto mi se desilo s rodendanom malenog mi se doslovce nikad nije desilo sve ove godine sa starijim. planirala sam povece drustvo od petnaestak djece, a na kraju su mi skoro svi otkazali, tako da sam skoro spala na troje djece zajedno sa slavljenikom! :shock: ono sto meni nikak nije bilo jasno je bila nonsalantnost s kojom su neki ljudi otkazali, do sad sam uvijek imala iskustvo da su ljudi svjesni da je organiziranje rodendana prilicno posla i poprilican trosak, da ne govorim o razocaranju slavljenika ako rodendan propadne...
    planirala sam piknik i igranje na jarunu, u biti me ohrabrio jedan topic koji sam ovdje citala o upravo takvim rodendanima, pa smo se odlucili na jarun, premda smo prvobitno razmisljali o igraonici u centru kao prakticnijoj i vise pri ruci vecini roditelja.
    i tak ja pripremam hrpu klope, cetiri - pet vrsta hladnih salata, ogromnu tortu smo narucili u makronovi (vec se u autu pocela rastapati :shock: , pa smo ju stavili u frizer), kad otkazuje meni rodakinja, otkazuje jedna mama s foruma, jos jedna s foruma se nije udostojila ni javiti ni otkazati susjeda nije uspijela organizirati prijevoz do jaruna, jos jedna prijateljica mi je jos ranije otkazala zbog vise sile; i na kraju ja, sva ocajna, prepolovila kolicinu sastojaka za salate, a ostatak stavila u frizider i razmisljam si kak da ponesem cetvrtinu one ogromne torte, ili da ju uopce ne nosim i zovem frendicu koja je isto trebala doci s klincem, a ona mi veli - a, cuj, pa kaj bus sad zbog nas nekoliko uopce sve to vukla na jarun, zakaj ne prebacis negdje blize, na neko zgodno igraliste, recimo? - zanimljivo, bas ono kaj je tebi predlozila tajci73! a ja velim - ma kak to, pa kam bum stavila klopu, di bumo rezali tortu?!? a ona veli, nis se ti ne brini, ja cu ti donijeti mali stol i stolice za klince, a klopu mozemo sloziti na klupu!
    i fakat, tak je i bilo; na kraju su dosle ona prijateljica susjeda i njena sestra s djecom i bilo je osmero djece + roditelji, pojelo se sve, pojela se cijela ona ogromna torta za 25 ljudi, bila je fantasticna, slavljenik je uzivao i sve je proslo da nije moglo bolje! :huh: , koje olaksanje!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Fakat je to malo bed, onda to nisu ljudi koje bi i inače trebala pozivati na ročkase,ako nemaju fakat opravdan razlog( bolest ili smrt u obitelji, zakazano putovanje). Samo ta tri razloga prihvačam, i ako im kažeš kada i gdje bar mjesec dana unaprijed. Mi imamo ionak malo ljudi i onda najvažnija osoba koja bi trebala biti na ročkasu , osim roditelja,( krsna kuma) otkaže, pa što reći onda, a znala je 2 mjeseca unaprijed!! :?
    Interesantno ,ali za krstitke nitko ne otkazuje, ako neće doći, odmah kaže da neće, ali ne otkazuju!Valjda jer znaju da se stol mora rezervirati i njihovo mjesto u restaću, pa im je bed, a za ročkas ne misle onda da je tak bitno?! :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uglavnom, kod mene su likovi svi bez djece, pa i krsna kuma, niti su oženjeni ni udati niti imaju djece, pa mogu shvatiti da ne kuže te stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a cuj, moras se planski poceti druziti s ljudima koji imaju malu djecu. sad su ti interesi drugaciji, pa si moras stvoriti krug takvih prijatelja! mozes poceti od rodinog foruma, tu ti je cijeli rasadnik takve skvadre na raspolaganju. na&di nekoliko takvih, njeguj poznanstvo s njima, pa ces slijedece godine imati lijepo drustvance na rodendanu!
    :huh: , koje olaksanje!
    .................................................. ................ /

........................................ ovaj je tu zalutao, trebao je biti ovaj: :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puhovi, glavno da je ipak sve dobro prošlo........

ali mogu si misliti kako ti je bilo kad su svi počeli otkazivati

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

frogica, daj ohladi malo za tu krsnu kumu.... u krajnjoj liniji - otkud ti znaš da li je mogla ili nije mogla prebaciti dežurstvo...

ako je žena inače u redu - druži se s njom. ako nije, onda ni taj "status" krsne kume ništa ne znači - pa kreni dalje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ali mogu si misliti kako ti je bilo kad su svi počeli otkazivati
    nama su svi otkazali za prvu pričest. jer je bio praznik, i svi ga spojili.
    bile smo na pričesti - i nakon toga smo kikica i ja imale dan za sebe. provele smo ga jako lijepo - i bile obje zadovoljne.

a mogle smo ga provesti žalosne, jamrajući da nikom nije stalo...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sorsi

I ja se pridružujem ovom savjetu da se morate malo početi družiti s drugom djecom.
    Moja L je imala ekipicu i prije nego je krenula u vrtić i na njenom lanjskom rođendanu je bilo 3 djece (s roditeljima), ove godine slično.

Ja isto slabo poznam vrtićke roditelja i nismo ni zvali vrtićku ekipu na rpđendan. Imala je proslavu s vrtićkim prijateljima u vrtiću. Doma, mala proslavica. Ali slatka

A to jel kuma imala drugo rješenje ili nije, to zna samo ona.
    Ja, osobno, ne bih oko toga toliko brinula. Vjerujem da što više o tome razmišljaš i pričaš, samo ti je gore.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, i moj će sutra imati vrtičku proslavu, mada ja ne znam dal će oni to i proslaviti, staviti svijeću u roladu i sve to, jer neću biti prisutna i to mi je onda bez veze, jedino ako se njemu biude dopalo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u biti, mogla si svejedno pozvati djecu iz vrtica, nema veze sto ih ne poznajes. tvoj malecki ih poznaje i druzi se s njima svaki dan. das im pozivnice i napomenes da ti jave na telefon da li mogu doci, ili ga pitas s kim si je posebno dobar, pa pozoves samo njih. od teta vjerojatno mozes dobiti tel. brojeve roditelja, pa ih nazvati i pitati da li bi mogli doci. jos uvijek stignes to napraviti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma to nitkone radi kod nas, vidjela sam jedan dečko puhao svječicuu roladu u vrtiću i pili soka i štapiće jeli, očigledno roditelji donesu klopu i onda oni to proslave s tetama, tako ću i ja. Moždabi ovo zivkanje bilo prenapadno , kada nikoga ne znam., pa mi je glupo.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

FROGICA- SRETAN ROČKAS TVOM MALCU :D ( malo sa zakašnjenjem- tek danas sam pročitala odgovor )

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi jučer proslavili prvi rođkas na tetinom gruntu u Molvicama.
    Naručili smo kod Pešuna pečenu filanu roladu,malo roštiljali,baka spekla štrudlu od jabuka,sira,bućnicu,torte sam naručila u Emi (2 kom. 240,00 kn),bile su prefine malo salata,plastični tanjuri,čaše,lubenica koju nismo ni probali,i bilo je super :D
    Bilo nas je 25,potrošili cca 1500,00 kn
    Svi smo uživali u prirodi i svježem zraku

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo jucer slavili i pozvali smo samo moju sestru i njene dvije curice. bio je rucak i nakon toga torta. super je ispalo. ne znam kako bi uopce da je bilo vise djece ili odraslih

oni su se fino naigrali, mali je uzivao, tak si je bio vazan kad je sjeo za stol i puhao svjecicu 8)

organizirat cemo jos jedno okupljanje za nase prijatelje i djecu i rodbinu koja nam dolazi za 10 dana, al nece biti rucka, nego samo sendvici ili nesto slicno hladno i servirano i torta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Mi jučer proslavili prvi rođkas na tetinom gruntu u Molvicama.
    Naručili smo kod Pešuna pečenu filanu roladu,malo roštiljali,baka spekla štrudlu od jabuka,sira,bućnicu,torte sam naručila u Emi (2 kom. 240,00 kn),bile su prefine malo salata,plastični tanjuri,čaše,lubenica koju nismo ni probali,i bilo je super :D
    Bilo nas je 25,potrošili cca 1500,00 kn
    Svi smo uživali u prirodi i svježem zraku
    ove proslave u prirodi su meni najljepse!
    starijem smo nekoliko puta organizirali rodendan na planinarenju i uvijek je bilo pregenijalno!
    steta sto mi ove godine nije uspjelo organizirati tako nesto za malenog, ali bit ce prilike!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

frogica - način na koji bi tm proslavio rođendan je način i mm-a. a tako nam je i bilo ove godine jer smo svi skupa bili bolesni. i bilo nam je super.

u normalnim uvjetima, ja sam za zabave, fešte, organiziranje i planiranje, i znam se razočarati ako ne ispadne savršeno kako sam planirala... a dogodi se...

no kad su ovako mali klinci, roditelji su ti koji žele slavlje, klinci to previše i ne kuže. i baš zato ne smijemo pokazati mališanima naše razočaranje, nego "fijasko" (za roditelje) pretvoriti u baš-smo-tako-htjeli proslavu (za klince)...

dogovori s dragim prijateljima drugi termin, proslavite štogod, mamunovo, slavlja radi...

a kad poželiš društvo s djecom, ako ne znaš roditelje iz vrtića, zovi forumaše

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

no kad su ovako mali klinci, roditelji su ti koji žele slavlje, klinci to previše i ne kuže
    Sa ovim se uopste ne slazem. Ukoliko je slavlje napravljeno za dete a ne za roditelje, tetke,strine i kumove, dete ce to itekako shvatiti. Mishica je za prvi rodjendan bila prilicno izgubljena, priznajem, ali zato i dan danas obozava gledati slike i stalno trazi da joj prepricavam ko je sve bio i sta smo radili. Tacno zna da je ona tu bila glavna i to joj se dopada. Drugi rodjendan je bila prava decija zabava u kojoj je uzivala i danima je prepricavala. Ali, sama je birala tortu, sta ce se jesti i piti, koja ce joj deca doci, koju cemo muziku slusati...dakle, vrlo aktivno je ucestvovala u organizaciji, i sve na rodjendanu je bilo podredjeno iskljucivo klincima. Naravno, babe i dede su nam evo vec drugi put uvredjene sto nisu prisustvovali slavlju...Ako je to cena da mi dete uziva u svom danu, spremna sam je istrpeti!

Tako mali sigurno ne ocekuju nista spektakularno i nista im ne fali ako i izostane slavlje, ali daleko od toga da ne mogu uzivati u slavlju priredjenom njima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako mali sigurno ne ocekuju nista spektakularno i nista im ne fali ako i izostane slavlje, ali daleko od toga da ne mogu uzivati u slavlju priredjenom njima.
    slazem se!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi ih radimo kod kuće, dosta jednostavno. Ujutro dolazi rodbina, popodne prijatelji s djecom, ili obratno. Od hrane napravimo jednostavan švedski stol, uglavnom za praviti sendviče. Ja napravim jednu tortu, drugu naručimo od frendice koja je u tome izvrsna. Nikad nas ne dođe više od 700 kuna.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zaboravila sam: i mi koristimo jednokratno suđe, da ga ne moramo prati. Od ukrasa stavimo 20 balona unaokolo. I da, ništa ne može naplatiti sreću moje kćeri kad gleda fotke sa svojih rođendana i nabraja tko joj je sve došao, tko joj je napravio tortu, što su joj poklonili... Kad budu veći, možda ćemo pokušati s jednodnevnim izletima ili nešto slično.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a uvijek zaboravim fotkati!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    a uvijek zaboravim fotkati!
    I ja, ali zato imamo nonića koji je lud za fotoaparatima, pa nas on opskrbi uspomenama :D

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa
    no kad su ovako mali klinci, roditelji su ti koji žele slavlje, klinci to previše i ne kuže
    Sa ovim se uopste ne slazem. Ukoliko je slavlje napravljeno za dete a ne za roditelje, tetke,strine i kumove, dete ce to itekako shvatiti.
    izvukla si dio rečenice i ovako zaista djeluje kao da mislim da djeca ništa ne shvaćaju, a naprotiv, pročitaj malo bolje, pa ćeš vidjeti da mislimo vrlo slično

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

magriz, tek sada vidim i ja da si to napisala u sasvim drugom kontekstu.
    Alergicna sam na decije rodjendane koji nemaju veze sa decom jer "deca ionako nista ne kapiraju" pa sam zato naglo reagovala ne citajuci pazljivo sta zapravo pise.
    Sorry!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •