Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: jel ona to živčana u pravom smislu te riječi?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno jel ona to živčana u pravom smislu te riječi?!

ovako je: šta god da joj pokušam obući, nju žulja, smeta, skida, nervozna je....samo bi bila u gaćicama, i ništa drugo ne bi imala na sebi!
    nije stvar ni u jednom konkretnom odjevnom predmetu, bilo šta da joj obučem, ona neće!!!i teškom mukom ju nagovorim da se obuče, pod prijetnjom batina i kazne!!

i kad se obuće, onda tuli kako joj smetaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ima li ko slična iskustva???ja ću poludit već!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja sestra je imala tu fazu. bilo joj je vruce. takvo je dijete i sve je skidala sa sebe.

ja bi ju pustila, zasto po kuci mora bit obucena? mislim da ces joj samo stvorit hrpu frustracija, a bespotrebno, pa ljeto je.

kad idete vani mozda da je animiras nekako pa da izdrzi?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dijete ti pokušava nešto reći, a imam osjećaj da je ne čuješ.
    Zašto je odjeća tako bitna? Vruće joj je, smeta joj odjeća.
    I to je faza.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eto me
    Moje dijete je dosta osjetljivo po pitanju robe.
    Doma je u gaćama, sad kad je vruće.
    A i za van, nosi samo određenu robu.

Dam joj da si izabere između 2 suknje ili haljine, kažem da je drugo u pranju, što obično i je s obzirom da nosi samo par stvari.

Ne želim se zbog robe živcirati, nek nosi šta hoće.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

po doma ju pustim da trći u gačicama, a akd idemo van dam joj da odabere što će obući pa joj to nekako skrene pažnju. ako stalno viče da pika onda uzmem škarice i kao nešto rezuckam, pokažem joj etiketu ili već nešto i onda više ne pika. malo varam, dok još ide

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je prošla kroz fazu "golčine"

pustila sam ju, pa neće se prehladiti
    uspjela sam je nagovoriti da obuće gačice, jer će šporkati guzu na podu

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčica nema nekog posebnog stava vezanog za odjeću, samo mi ne da da je obučem kad se zaigra, pa joj je muka bit na miru. Onda je obično pustim da se malo izigra, pa se poslje oblačimo. (Problem je jedino kad se popiški u međuvremenu pa moram čistiti )
    Sad je toplo, ne vidim razloga da ne bude gola (osim pelene, zbog već navedenog razloga) i bosa, ako joj se tako sviđa.

@nataša vjerojatno možeš malenoj objasniti, tj postaviti uvijet da ne idete van dok se na obuče?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vruće joj je
    i ja bih najradije hodala gola

moje su obje po kući gole, odnosno starija u gaćama, mlađa u peleni
    za van ih nagovorim na najtanje i najkraće haljiice na bretelice koje imamo

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Lola je po doma u gaćicama, kada idemo van sama odabere što će obući i obuti, poštujem njezin izbor (jučer sam napravila iznimku jer je htjela van u bucama pa smo pregovarale oko toga).

Ne opterećujem se njezinim odjevanjem, ako kaže da joj nešto smeta najčešće je u pravu i promjenimo kombinaciju.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ja moju nagovaram da skine body i čarape a ona vrišti i neće ali zato imamo drame oko biranja odjeće..mrzi skidati sa sebe u stanju je biti 2-3 dana u istom

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aj dobro, ja se zabrinila, umjesto da je pustim da bude u gaćama kako voli! nisam baš ni ja normalna, tražim problem gdje ga vjerovatno nem :/ a!

i stvarno, nabiću joj neki kompleks, neki problem, frustraciju....O BOŽE, fala ,curke, što ste mi ukazali na to!!
    mislim da od nje općenito pravim vojnika sve u strahu da ne bude neodgojena i raspuštena, "IMA DA ME SLUŠA PA POD CIJENU DA BUDE NESReTNA!!!"..
    fala cure puno, dovele ste me k svijesti :shock:

mislim da stvarno moram razmislit o tome kako pokušavam odgojit dijete, mislim da joj previše namećem svoju volju, ne ostavljam joj mogućnost izbora, a to je važno......hm....na glas razmišljam...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ocito svi imaju neke fore s oblacenjem

dorian ne zeli ici van bez jakne! pa makar vani bilo 40 stupnjeva. kad kazem da idemo van, samo govori 'zima, njaka' (jakna)

u cemu izade van, u tome se obavezno mora i vratiti doma. nema sanse da mu u parku skinem nesto. pa makar bilo 40 stupnjeva, a on u pernatoj jakni

al zato iste sekunde cim ude u kucu sve pobaca sa sebe, i hoce da mu obucem robu za doma

ne podnosi biti bez carapa, a od toga mu je jos gore kad mu se carape malo izvuku na prstima, dobije fraze.

u stanju je cijeli dan trcat gol po kuci, al ak mu se malo vidi gole noge izmedu hlaca i carape, poludi. isto tako se usred noci budi da mu povucem dole rukav na majici

pelene....ne znam jel mu teze pada skidanje ili oblacenje...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ocito svi imaju neke fore s oblacenjem

dorian ne zeli ici van bez jakne! pa makar vani bilo 40 stupnjeva. kad kazem da idemo van, samo govori 'zima, njaka' (jakna)

u cemu izade van, u tome se obavezno mora i vratiti doma. nema sanse da mu u parku skinem nesto. pa makar bilo 40 stupnjeva, a on u pernatoj jakni

al zato iste sekunde cim ude u kucu sve pobaca sa sebe, i hoce da mu obucem robu za doma

ne podnosi biti bez carapa, a od toga mu je jos gore kad mu se carape malo izvuku na prstima, dobije fraze.

u stanju je cijeli dan trcat gol po kuci, al ak mu se malo vidi gole noge izmedu hlaca i carape, poludi. isto tako se usred noci budi da mu povucem dole rukav na majici

pelene....ne znam jel mu teze pada skidanje ili oblacenje...

uuuuuuuuuuuf...dobro...ovakvih scena imamo i mi, ja sam mislila da smo jedini!!!!

uf...

i kako vidim da ti to pratiš s osmjehom, još me više stid moje nenormalnosti

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma nisi nenormalna, svakom normalnom to ide na zivce ponekad

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ma nisi nenormalna, svakom normalnom to ide na zivce ponekad

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nera nosi isključivo tri haljine i jednu suknju (koju podigne preko sisa pa je i to haljina) od čega dvije "kirvajske" kičaste da ne mogu biti ružnije. U nekoj od tih i spava. Jučer su sve bile prljave pa je bila gola. I sin je bio gol. On po vrućini obavezno spava bez gaćica, gologuz. On pak ne nosi hlače koje se kopčaju dugmetom, donjace sa prelabavim ili prejakim gumama. Ništa ne smije imati etiketu, sve moram odrezati bila ona na vratu, guzici ili negdje sa strane. Dugo je nosio isključivo narančaste donjace od trenerki. Onda samo dvije majice dugih rukava. Uvijek čarape. Jedva sam ga nagovorila da se po ovakvoj vrućini ne nose potkošulje.
    E, da, Nera po kući hoda samo u mojim štiklama.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Blago si ga vama čija djeca hoće po ovim vrućinama biti gola!!! Ja sam na jedvite jade uspjela postići da Katja skine potkošulju... Danas je htjela u gležnjačama u vrtić "zato što su roze" (trenutačno smo u roza fazi, tenisice nisu dovoljno dobre jer su plave). Preksinoć se pokrila poplunom preko glave jer joj je "hladno", naravno da je za par minuta bila mokra k'o miš. Sinoć smo uspjeli taj poplun staviti na stranu, ali onda se dosjetila jadu: "Uzet ću Lilu pa se pokriti, ona je debela" (Lila je velika plišana majmunica)

My point: pusti dijete neka hoda goluždravo ako mu je vruće...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da to nema toliko veze s vrućinom.

neva je sada sa skoro tri počela pristajati na kakvo-takvo oblačenje.

iza nas su dvije gologuze i bosonoge zime. bez pretjerivanja.

a da vrućina nema veze - neki dan se po najvećoj vrućini igrala u vrtu u gumenim čizmama i vunenoj kapi. a na -2 i po orkanskoj buri je trčala gola po balkonu.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

konačno mi je sve to postalo smiješno!!
    moja anja se strogo prije spavanja mora pokriti, bude mokra ko miš od znoja, ali je uredno pokrivena, jer kad se ide na spvanje ljudi se pokrivaju se,i tu nema govora!!

sad ju malo mogu obući u neke stvari, malo je popustila, ali kratke hlače uredno skupi jednom rukom i drži da ne budu duže nogavice, i tako se igra satima, jer joj smetaju.

i kad otvara bonbon otvara jednom rukom jer joj je druga zauzeta :shock: , i bori se i bori se i bori se...dok ga ne otvori!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    moja anja se strogo prije spavanja mora pokriti, bude mokra ko miš od znoja, ali je uredno pokrivena, jer kad se ide na spvanje ljudi se pokrivaju se,i tu nema govora!!
    takva ti je i moja
    dosljedna
    i to dekom, trebalo mi je dva dana da joj objasnim i opciju pokrivanja plahtom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •