Kao što naslov kaže...gdje ima skuta za kupiti u Zg?
Često nailazim na taj sir u receptima, a nisam na njega naišla u dućanima (ili nisam detaljno gledala), a voljela bih ga probati.
Hvala.
Kao što naslov kaže...gdje ima skuta za kupiti u Zg?
Često nailazim na taj sir u receptima, a nisam na njega naišla u dućanima (ili nisam detaljno gledala), a voljela bih ga probati.
Hvala.
I mene zanima. Ja je kupujem ljeti na Pagu. Proizvodi je Sirana Pag, sezonski je proizvod, ali rok trajanja je dovoljan da podnese distribuciju do kontinenta. Meni je jako ukusna, posebno uz pršut i dinju.
to sam vidjela da je paška sirana proizvodi, i da zapravo ima kratak rok trajanja.
usput se nametnulo i drugo pitanje, da li bi (ako je sezonski proizvod i ako je rijetko ima za kupiti) ricotta bila ok zamjena u receptima?
Joj, stvarno ti ne znam. Meni skuta ima tako osebujan okus da mi je šteta išta praviti od nje. Pažani od skute prave nadjev za palačinke (miješaju je sa šećerom i kakaom), ali meni je to šteta.
Ima na jarunskom placu u zg, s vremena na vrijeme, u jednom delikatesnom dućanu. Pre pre prefina je! I to baš paška...
koja joj je cijena u tom dućanu? ako se možeš sjetiti...
Ne mogu se sjetit, ali mislim da je bila 50 kn/kg. Kada im stigne, nalijepe na vrata "stigla paška skuta" i proda se u roku dan, dva. Ja sam na placu skoro svaki dan, pa ako hoćeš mogu ti dojaviti kada stigne. Inače, mislim da bi je na Dolcu sigurno našli bez problema, to će možda znati bolje netko drugi ...
E ovo mogu potpisati. Nije paška ali u Zadru ima jedan mali dućan koji svako toliko izvisi tu cedulju "stigla skuta" pa se mi uvijek smijemo tomeBrendica prvotno napisa
Moji roditelji prave paški sir, pa se ja nauživam skute svako proljeće.ljiljan@ prvotno napisa
A među omiljenim receptima mi je upravo nadjev za palačinke, ali ga ja radim od skute, meda i oraha, i to mi je preprefino.
Na Utrinskom placu, mali kiosk na južnom dijelu, kraj njega je kiosk pekarne Stil, a preko puta je uprava tržnice.
i ima je uvijek ili samo ponekad?Frida prvotno napisa
Skute bi trebalo biti samo u proljeće, nije li tako?
ja ne znam, zato baš i pitam....traži se netko s paga tko zna sve o skuti iliti pujini.![]()
vjerojatno je zato (što je proljetna namirnica) i nema po većim dućanima za kupiti.
jel ju u receptima može zamijeniti ricotta?
Skuta se pravi otprilike od siječnja do lipnja.
htjela sam rheu pitati zašto od siječnja do rujna, ali sam lijepo nazvala pašku siranu da ih pitam to što me zanimalo vezano uz skutu. pa evo odgovora (ako će još nekoga zanimati):
1. paška sirana ne dostavlja skutu u ZG (pitala sam ih gdje se u Zg može kupiti njihova skuta). kako je potražnja veća od ponude, pokrijavaju zadarsko i eventualno riječko područje.
2. proizvodi se od siječnja do lipnja jer u to vrijeme traje mužnja ovaca, a kako je skuta sir sa rokom trajanja od par dana, nema se kako uskladištiti.
Evo, to je to...za ovu sam godinu očito fulala.![]()
Ali nema, veze, za iduću ću znati.![]()
zhang, eto sad sve znaš.
Sljedeće godine ćeš na vrijeme reagirati![]()