Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: kopar

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno kopar

    gdje ga sve ubacujete?

    ja u bob, mahune, mladi grah s povrćem, umak od vrhnja i krastavaca, zapečene paprike...

    obožavam ga i ne znam gdje bih ga sve mogla ugurati...

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    grasak!
    salata od tunjevine, salata od paradajza, mljac!

  3. #3
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    juhe

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    losos, salate

  5. #5
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    moja sveki radi prefinu juhu od kopra!

  6. #6
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    u gustu juhu od karfiola, čušpajz od graha i mrkvice, radim kopar sos za kuhano meso mmmm

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    daj recept za sos od kopra/s koprom, molim te

  8. #8
    paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    ja ne znam recept za sos, radi ga moja mama i predobar je

    ja ga obavezno ubacujem u punjene paprike/punjene tikvice

  9. #9

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Na ulju popržiš brašno i kopar i doliješ procijeđenu juhu. Može i voda i sol ali sa juhom je puuuuuuuuno finije.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Na ulju popržiš brašno i kopar
    ...i dodaš vrhnje za kuhanje i jednu vrećicu parmezana. Za prste polizati je kad to preliješ preko kuhanog krumpira i meseka iz juhe.

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    JA da pržim brašno na ulju?!

    ta mante!

  12. #12

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ma da ti ja napravim pojela bi prženo brašno samo

  13. #13
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    ja isto obožavam kopar

    stavljam ga obavezno u mahune, grašak, rižoto, varivo od mrkve a jako volim i sos i juhu od kopra

    kopar je zakon

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ipak ću se ja držati svojega hladnog umaka os kopra. pa prelijevati krastavce njime.

  15. #15
    roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Cherryville
    Postovi
    994

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    JA da pržim brašno na ulju?!

    ta mante!
    NI ja ne pržim nikad brašno na ulju.... osim kad se radi o kopar i paradajz sosu............ njami.............
    To je nešto tako preeeedoooobro!

  16. #16

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Eto... prava Slavonka. Ma već ću ja njoj zapržit. Prvom prilikom

  17. #17
    roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Cherryville
    Postovi
    994

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Eto... prava Slavonka. Ma već ću ja njoj zapržit. Prvom prilikom

  18. #18
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    u malo maslinova ulja bacim dva tri zgnjecena cesnja cesnjaka da se ugrije
    na to bacim 2 vezice nasjeckanog kopra
    kad se iskoprca ulijem litru mlijeka, kad uzavri u to ubacim cijelo jaje
    koje razbatim nakon tog u loncu vilicom
    posolim
    i eto juhe od kopra

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    JA da pržim brašno na ulju?!

    ta mante!
    Ne pržiš, samo promiješaš

  20. #20

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    makedonija
    Postovi
    112

    Početno

    ja sam probala pecivo s koparom i sir mmmm divna stvar

  21. #21
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    punim pileće filete mjesavinom svježeg sira i kopra pa u rernu mmm, salata od krastavaca s vrhnjem i sirom i koprom. Ako praviš bešamel na isti sistem praviš i kopar sos , samo dodaš kopar prije brašna.
    Što se tiće slavonki, nisam vjerovala dok isam probala ali paradajz sos je najbolji na svinjskoj masti.

  22. #22
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    JA da pržim brašno na ulju?!

    ta mante!
    Ne pržiš, samo promiješaš
    inače ne znaš šta propuštaš

  23. #23
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Ja se samo prijavljujem kao obožavateljica kopar sosa. Meni je jako fino i kada se na maslinovom ulju zaprže začinske trave, tipa kopar, celer, peršin pa se s time prelije i zaprži kuhani krompir. Nije za Apri, previše je kalorično, ali je fino.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Uf i ja to volim... A obožavam i na to baciti krumpir skuhan na kockice, grašak, kukuruz i mrkvu i malo propržiti u teflonskom loncu. Ajme... dugo nisam a baš si mislim šta ću danas 8)

  25. #25

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    juhe, krem salate najvise

  26. #26

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Mmmm, kopar.
    Osim sos od kopra za kojeg ste već napisale recept, evo još nekoliko u koje ide kopar.

    TIKVICE U TANKOM TIJESTU
    kore za savijaču
    3 srednje tikvice (cca 700 g), oguliti (ovisno o vrsti, ako je cukini ne mora se guliti) i usitniti (izribati ili isjeckati na kockice), malo posoliti i iscijediti suvišnu tekućinu
    U tikvice dodati 2 dL mlijeka, 2-3 žlice brašna, žličicu Vegete, 300 g svježeg sira, sjeckani peršinov list i malo sitno sjeckanog kopra (ako se doda previše kopra, preuzme okus). Sve dobro izmiješati.
    U drugoj posudi izmiješati 3 jaja, malo ulja, malo mlijeka i malo vrhnja (kiselog).
    Raširiti koru za savijače i premazati s jajima (i dodacima), pa još jednu koru i premazati (ako su jako tanke kore možeš staviti i 3 ili čak 4 jednu preko druge), pa nadjev s tikvicama (tanko premazati), zarolati i složiti u tepsiju (na dno tepsije namazati smjesu s jajima). Premazati štrudle s jajima.
    Peći u zagrijanoj pećnici na 180 C cca 40 minuta (dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju).
    Ovo se može i zamrznuti (prije pečenja), svaka se štruca zamota u aluminijsku foliju. Onda se zamrznute mogu staviti peći, samo malkice dulje se peku nego prijesne.

    VARIVO OD BUNDEVE
    Oguliti bijelu (svijetlo zelenu) bundevu, prerezati i izdubiti sjemenke. Naribati bundevu i malo posoliti da pusti vodu.
    Na malo ulja popržiti 1-2 žlice brašna, dodati ocijeđenu bundevu i miješati. Postepeno dodavati mlijeko do željene gustoće i stalno miješati. Kuhati uz miješanje dok bundeva ne omekša (10 – 15 minuta). Pred kraj dodati

  27. #27

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    241

    Početno

    u juhu od suhih biza (zelenog graska) i u bobipastu (zelena papardela tjestenina s bobom i tocem od maslinovog ulja, kopra i parmezana)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •