Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 682

Tema: KB Merkur - ima li kakvih novosti?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

inače, bebe su stalno s mamama u sobi. dali su mi ga odmah nakon poroda, bez kupanja, sat vremena na prsa. onda sam dva sata ležala na hodniku (uobičajena procedura) i čim sam došla u sobu nakon sat vremena su ga donijeli. bebe su i cijele noći s mamama. uzimaju ih kratko na kupanje navečer i preko dana na presvlačenje i ako trebaju neki pregled. ukupno smo možda bili razdvojeni najviše 3 sata na dan. to je odlično jer bebu već tamo upoznaš pa nema iznenđenja

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala!!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala na informacijama, evo meni je termin za dva dana , pa me svašta zanima
    Posljednje uređivanje od artisan : 07.08.2012. at 14:13

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mislim da je najveći problem u Merkuru što toliko forsiraju drip. iako, ja sam tamo rodila i prije dvije godine i porod s dripom mi je bio gotovo bezbolan do pred izgon. ovaj put sam stvarno bila šokirana jačinom boli na koju se nisam ni u snovima pripremila. imala sam dojam da su sestre potpuno svjesne koliko mi je strašno jer me jedna zadnji sat držala za ruku, masirala i čak rekla da mora uvijek netko biti uz mene. nakon prvog poroda sam mislila da su žene koje urlaju totalni slabići, ali nakon ovog iskustva to više ne bih rekla. u par trenutaka sam stvarno mislila da ću umrijeti od jačine bola. dobra vijest je što nisam rezana ni prvi ni ovaj put niti popucala, a ova beba je imala skoro 4 kg. cure, slušajte doktora i babicu jer su njihovi savjeti najvažniji da dijete izađe čim brže i lakše

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

o bože, sad me opet strah jer moja tolerancija boli je ravna nuli, kad imam mengu nemogu bez neofena...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam rodila gore 12.06. i nisam dobila drip. došla otvorena 10 cm i kilavila se tam još 4 sata jer je beba bila ogromna.
    nitko mi ga nije ni nudio ni pokušao uvaliti. svejedno i bez dripa je beba zaradila hematom na glavi.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zadnji put, 6.7.2011. došla sam ujutro u 5, otv. 8cm, i nisam dobila drip. Miha je bio vani za 20min
    Mislim da davanje dripa ovisi o dr-u.
    Predzanji put bila sam otv. 9cm pa mi je dr Roki 'naložio dati' 8 kapi dripa. Trajalo je malo duže, 25min.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

da, a očito je drip manje bolan kad si više otvoren. ja sam ovaj put bila 3 cm, a nakon 2 sata dripa i strašnih bolova sam rodila. prvi put sam bila otvorena 8 cm i isto su dali drip, rodila sam opet za dva sata, ali gotovo bezbolno...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

BuBA nemoj da te bude strah, vidiš da je svako iskustvo drukčije. Ja sam nakon prvog poroda pričala da je to nešto najljepše i da jedva čekam opet ali svakako cure imaju pravo kad kažu da nije pametno doći prerano. Radije s pratnjom šeći ispred bolnice dok ozbiljno ne počne ...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    BuBA nemoj da te bude strah, vidiš da je svako iskustvo drukčije. Ja sam nakon prvog poroda pričala da je to nešto najljepše i da jedva čekam opet ali svakako cure imaju pravo kad kažu da nije pametno doći prerano. Radije s pratnjom šeći ispred bolnice dok ozbiljno ne počne ...
    Meni je ovo prva trudnoća i nemam pojma o ničemu, strah me najviše što neznam hoću skužit trudove...

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam rodila na merkuru prije tri tjedna i imam samo pohvale za cijelu ekipu, I lijecnike I sestre. Mm je bio sa mnom na porodu, sto mi je puno pomoglo...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja sam bila prije dva danana ctg-u, primila me dr.Fenzl, jel ima tko kakvo iskustvo s njom?naručila me u utorak na uzv!

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj BuBA prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila prije dva danana ctg-u, primila me dr.Fenzl, jel ima tko kakvo iskustvo s njom?naručila me u utorak na uzv!
    u dobrim si rukama

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super, hvala puno!!

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nakon prvog poroda kad su mi drip uvalili odma na početku a porod je trajao ni manje ni više nego 13 sati mislila sam isto da ga daju svima i odmah po defoltu međutim sad idući put točnije u veljači ove god se ugodno iznenadila....dobila sam epiduralnu, mada sam bila u predrađaoni od 11 do 6 navečer i šetkala i slušala druge mame kak rađaju nisu me apsoultno ničim forsirali i rekli su da ćemo polako i čekala sam da se još malo otvorim i dbim trudove. u pol 7 mi prokinuli vodenjak i odma su počeli trudovi tak da sam ih morala već prodisat, ušla u boks, dali mi odmah epiduralnu, trudovi milina, i tek pred sam kraj, pol sata prije nek sam rodila dali su mi malo dripa što mi je baš pomoglo da još brže rodim....imam svaku pohvalu za merkurovce, osobito dr Zmijanac koja je predivna doktorica, i moram vas upozoriti da sestre na odjelu za mame i bebe jaaaako forsiraju dojenje, nema tu oću neću mogu ne mogu, moraš i trudi se i gotovo , pokažu sve, masiraju mamama cice kad se prepune, ma stvarno su divne..... jedino im hrana nije baš nešto, bila sam gladna 3 dana al preživjela sam :D sretno svima.....

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    nakon prvog poroda kad su mi drip uvalili odma na početku a porod je trajao ni manje ni više nego 13 sati mislila sam isto da ga daju svima i odmah po defoltu međutim sad idući put točnije u veljači ove god se ugodno iznenadila....dobila sam epiduralnu, mada sam bila u predrađaoni od 11 do 6 navečer i šetkala i slušala druge mame kak rađaju nisu me apsoultno ničim forsirali i rekli su da ćemo polako i čekala sam da se još malo otvorim i dbim trudove. u pol 7 mi prokinuli vodenjak i odma su počeli trudovi tak da sam ih morala već prodisat, ušla u boks, dali mi odmah epiduralnu, trudovi milina, i tek pred sam kraj, pol sata prije nek sam rodila dali su mi malo dripa što mi je baš pomoglo da još brže rodim....imam svaku pohvalu za merkurovce, osobito dr Zmijanac koja je predivna doktorica, i moram vas upozoriti da sestre na odjelu za mame i bebe jaaaako forsiraju dojenje, nema tu oću neću mogu ne mogu, moraš i trudi se i gotovo , pokažu sve, masiraju mamama cice kad se prepune, ma stvarno su divne..... jedino im hrana nije baš nešto, bila sam gladna 3 dana al preživjela sam :D sretno svima.....
    Potpisujem sve!rodila jučer u 3 ujutro, ekipa na porodu za 5, također dr.Zmijanac!sestre su genijalne, sve objasne i pomognu kod dojenja puno!hrana nije nesto bas, ali uvijek vam mogu vaši od doma nešto donesti!

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj BuBA prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem sve!rodila jučer u 3 ujutro, ekipa na porodu za 5, također dr.Zmijanac!sestre su genijalne, sve objasne i pomognu kod dojenja puno!hrana nije nesto bas, ali uvijek vam mogu vaši od doma nešto donesti!

čestiam i želim brz povratak kući

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    čestiam i želim brz povratak kući
    Hvala!!eto jucer vec stigli doma, uzivamo i mazimo se!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ima li na Merkuru apartmana na raspolaganju,po kojoj cijeni,moze li tata biti u sobi preko dana,iskustva? Podizem jer mi nije odgovoreno na toj temi

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da imaju apartmane na raspolaganju.
    Po mom mišljenju - besmisleno je unaprijed to planirati (čitaj - plaćati), jer što ti garantira da apartman(i) neće biti zauzeti kad dođeš roditi. Jer ni ti ni jedna druga trudnica koja želi apartman ne zna točan datum poroda
    A vjerujem da ako na licu mjesta tražiš apartman - da će ti ga dati ako je slobodan. A možda te upgradeaju i bez da tražiš i platiš
    Sumnjam i da tamo tata može biti neograničeno?

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Da,znam,naravno da ne mozes znat je li slobodan. vise me zanimaju druge info jer recimo negdje tatek smije do mile volje biti s bebom i mamom a negdje ne smije dalje od sobe za posjete.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nema posjeta u sobu, samo na prozorčiću tata može vidjet bebu, a mama može izać u hodnik s tatom!u rađaonu može, bez tečaja!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I nema sobe za posjete!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cak ni u apartman???

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Evo,mene recimo to smeta!kako u nekim bolnicama smije u apartman a u nekima ne. Boze sacuvaj da otac ima kontakt s bebom

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nisam sigurna, al mislim da u apartman smije!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

zna li itko?

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    zna li itko?
    Raspitat ću se ja, teta mi radi gore u rodilištu, pa javim!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

joj super, super, hvala ti puno

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj geceta prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li na Merkuru apartmana na raspolaganju,po kojoj cijeni,moze li tata biti u sobi preko dana,iskustva? Podizem jer mi nije odgovoreno na toj temi
    neznam detalje, ali apartman službeno imaju

no 2006. kad sam bila na Merkuru je bila grozna gužva da su u taj apartman ugurali tri kreveta (uključujući i mene) pa ga nije mogla dobiti žena koja ga je htjela

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo iz prve ruke, apartmana ima, ali u slučaju gužve nije ga moguce dobiti jer se pretvara u običnu sobu s 2-3 kreveta i nisu moguce posjete unutar rodilišta, bio to apartman ili obična soba, kao što sam već rekla, bebu tata ili rodbina mogu vidjet na prozorčiću, a mama može izać na hodnik!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo me ponovno!kažu da ipak nema ni apartmana više, samo 3-krevetne sobe!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala ti puno na info!
    ako tata ne smije do nas,onda mi apartman nema previse ni smisla

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, to je bezveze što nemaju barem nekakvu prostoriju za posjete ako vec ne daju u sobe, ako ništa drugo bar za tate!onaj hodnik je toliko mali da kad je 3 ljudi tamo vec je guzva!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Sad se ozbiljno dvoumim za Merkur ali najvjerojatnije cu morati gore roditi. Bas veliki minus sto se mene tice.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam rodila gore u 10mj, nije mi ništa smetalo koliko jedna od dvije cimerice koja je stalno grintala kak joj se neda dojit i kak je prvo i drugo dijete hranila formulom i bla bla, nije se gasila ni u sred noći, ali što se tiče soba, kupaonice, osoblja nemam nikakvih zamjerki!

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

to znam, lezala sam na 2. katu pa nisam imala nikakvih zamjerki no mm zeli biti s nama i koliko god znam da nam to nitko ne moze garantirati, radije bih da imam mogucnost odabira apartmana i prisutstva i drugog roditelja ako je isti slobodan ( apartman, ne tatek hh )

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

rodila sam prošle godine gore usred ljeta,nažalost dr.Zmijanac je bila na go u to vrijeme,ona mi je na ultrazvucima stalno ponavljala da imam jako dugačku bebu...
    i istina je,dečko mi je baš dugačak
    iskustvo ovog poroda na merkuru je bilo divno,rodila sam uz drip,u noći mi pukao vodenjak,ali nešto malo iscurilo,trudovi su bili slabi,najprije 8 kapi pa nakon sat vremena 12..
    htjeli su mi dati epiduralnu,ali mi je tlak bio nizak pa sam dobila infuziju i dok je iskapala ja sam se otvorila devet i pol prstiju,rodila za čas,trudovi sa dripom su mi bili peace of cake u odnosu na one prirodne od prije 12 godina,važno je disanje,jako pomaže...beba je cijelo vrijeme bila sa mnom i po noći nije popio ni kap adaptiranog mlijeka,jedino što je
    bilo strašno vruće,još hormoni,jao...
    uglavnom opet bi gore da moram

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Jeste polazile tecaj za trudnice u Merkuru? Jesu li svi dani obavezni kad se prijavite? Jel to i za partnere? Moze li mm bez toga prisustvovati porodu? Malo mi je previse to dana za putovati u Zgb,pogotovo uskladiti s njegovim poslom

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam ni znala da i oni imaju tečaj
    sad vidim na netu.
    Imate neki poseban razlog da idete baš tamo? Npr u DZ Siget traje 2 dana po 3 sata, možda vam je to jednostavnije?
    Ono što mi je ostalo negdje u podsvijesti da sam pročitala na forumima.. da u Merkuru ni ne traže potvrdu za supruga da je bio na tečaju, ako želi biti na porodu.

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pa zapravo i nemamo,mislili smo ga prvo obaviti u nasem DZ ali vidim da ga vise ne odrzavaju

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovdje možeš pogledati raspored po Domovima zdravlja u Zagrebu, ako vam neki termin/lokacija bolje odgovara od Merkura:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=453

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Super,hvala ti puno!ja se zapravo jos dvoumim izmedu Merkura i Vza,pa ak prevagne zadnji,onda cemo tamo na tecaj

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nije potreban tečaj, samo treba kupiti ono odijelo za u rađaonu!

Posljednje uređivanje od BuBA : 03.04.2013. at 17:54

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Znam,na VVu u ljekarni jel? I znam da tecaj nije obavezan al nekak ne zelim doc nepripremljena. Nije da ce me i to pripremit hhh i da cu bit sabrana lol

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi smo u Hospitaliji kupili pošto nigdje drugdje nismo našli, a što se tečaja tiče ja mislim da nije potreban, pogotovo za muževe, al ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje!ako ti misliš da će ti tako biti lakše pripremit se onda ga svakako upiši!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

odijela ti imaju i u farmacijinim ljekarnama, ja sam jucer kupila, 32kn.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super, eto, ja živim iznad jedne i baš kad mi je trebalo nisu imali

geceta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

To tak uvijek bude :/ hvala,cure

Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje