-
Betty, nisam uzela direktno taj obrazac jer je predug i meni je bio "dosadan" i nepregledan za čitanje. Mislim da je super kao podsjetnik i da iz njega izvučeš i ipak sažetije sažmeš svoje želje.
(Recimo nisam imala ništa protiv klistira i brijanja /obavili doma/ pa to nisam ni spominjala u planu).
Mislim da je posebno za prvorotke važno navesti da su to vaše želje (ali da ih možete promijeniti tijekom poroda).
Svoj plan poroda sam kopirala od Lutonjice (i prema onom upitniku-planu ga prilagodila svojim željama)
U trenucima poroda sestra/babica/doktori sav svoj komunikacijski kapacitet potroše za upisivanje generalija. Nitko te ni ne pita za mišljenje. Mislim da ovako kreneš prema jednoj dobroj komunikaciji.
Ne treba isključiti ni veliko uzbuđenje rodilje i koncentraciju na sebe i bebicu pa je velika šansa da nešto zaboraviš.. (Kad ti krene nalijegati na trbuh već si u trudu - u izgonu i ne možeš tada o tome raspravljati!!)
I meni je posebno u drugom porodu bio cilj ostvariti dobru komunikaciju pa mi je prvi korak bio kad je došla babica da sam pružila ruku s onim "Ja sam Jasna".. zbunila sam ju, ali se predstavila i mislim da me odmah malo drugačije doživjela.
U Merkuru je sobica za preglede tako mala i jadna, čisto sumnjam da će ti muža tamo pustiti. Uostalom pregled obično izgleda tako da uđeš i skidaš se (bez kabine, bez prostora gdje odložiti stvari), i hopsneš na krevet i sestra te prikači na ctg. Kroz nekih 15-20 min. kao vjetar naleti doktor, vaginalno te pregleda, kaže stanje i ajd bok.. bez nekih razgovora (pogotovo ne o željama na porodu)... Doduše ja sam išla na preglede baš u rađaonu.. možda je bolje na ginekologiji...
Mislim da pred sam porod imaš više vremena i prostora za razgovaranje s osobljem (iako si tad pod trudovima, ful uzbuđena.. a i bez muža... njega uvedu tek kad si ti već u boksu.... e i to sam posebno tražila .. da muž bude uz mene cijelo vrijeme, a ne samo na izgonu.. za izgon mi je najmanje i trebao).. treba jasno i smireno reći što želiš.. i biti dosadna
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma