Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Vodene kozice i ljetovanje na Braču

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Vodene kozice i ljetovanje na Braču

Jučer sam saznala da je nećakinja u nedjelju dobila vodene kozice. Bila je kod nas tjedan dana ranije, ona i T. su se igrali, grlili, ljubili. Jučer smo također, ali vrlo kratko, bili u kontaktu s njenim tatom i nonom. Trebali bismo krenuti na ljetovanje 29. 6., točno 20 dana od tog kontakta s nećakinjom. Imamo u planu ići na Brač, u jedno malo mjesto.

Zanima me što uzeti sa sobom, za svaki slučaj, ako se kozice pojave? Ako ih dobije, znači li to da mora stalno biti u kući ili možemo u more kad padne sunce? Je li bolje odgoditi polazak dva dana? Povratak odgoditi ne možemo

Također me zanima, ako netko zna, gdje s djetetom na Braču ako je potreban doktor.

Hvala svima na pomoći.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Vodene kozice i ljetovanje na Braču

Upitno je da li će mala dobiti kozice, ali ako ih dobije mislim da ne samo da nije pametno s njom izlaziti van nego bi ju morska voda u slučaju da je kupaš izgrizla ( ipak su to ranice ). Kontak s kolektivom nije preporučljiv još barem tjedan dana nakon kozica jer je imunitet djeteta jako oslabljen pa su to i najčešće eventualne komplikacije koje se povezuju s vodenim kozicama. Mislim da bi ti najbolje bilo pitati pedijatra za savjet. Inače za utjehu moj mali se igrao s prijateljicom točno tjedan dana prije nego su mu izbile kozice i nije ju zarazio jer navodno ( tako nam rekao pedijatar ) kozice su zarazne kad počnu izbijati ( u početku izbijaju polako npr. mom je ujutro izbila jedna na čelu, navečer druga isto na licu i tek su drugi dan krenule da bi treći dan bio pun- ista stvar i s kćerkom koja ih je naravno uspjela pobrati od njega. ). Držim fige da ih ne dobije i da uživate na moru .

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dobra pedica je u Supetru, i svakako bi bilo dobro da vam je auto na raspolaganju. žena je stvarno ok, ako nije sigurna šalje za ST.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Zanima me što uzeti sa sobom, za svaki slučaj, ako se kozice pojave? Ako ih dobije, znači li to da mora stalno biti u kući ili možemo u more kad padne sunce? Je li bolje odgoditi polazak dva dana?
    Hipermangan, i eventualno onu bijelu tekućinu za mazanje kozica (nju neki pedijatri preporučuju, neki ne :/ , mi smo mazali i pomoglo je).
    Nešto za skidanje temperature - npr. lupocet .

Morat će biti u kući i zbog sebe (da ne pobere infekciju) i zbog drugih (da ih ne zarazi). Mogućnost zaraze postoji sve dok se i zadnja kozica ne posuši.
    Nećeš je moći mazati kremom za sunčanje.
    Ožiljke od kozica, a imat će ih sigurno barem u vidu flekica, nije dobro izlagati suncu da ne bi ostali trajni ožiljci.

Kozice obično izbiju 14 dana nakon kontakta sa zaraženom osobom, ali (ako se dobro sjećam) može i do 3 tjedna, tako da bih ja na tvom mjestu pomaknula godišnji za koji dan.
    Ali ja sam ja , ti si ti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo prošle godine bili na moru kada je Dora dobila kozice. tj. krenuli smo na dan izbijanja prve kozice.
    Imala ih je puno i pocijelom tijelu uz povišenu temp.
    Prvih tjedan dana nismo izlazili s njom van, a pogotovo ne na sunce. Kada su se posušile, šetali smo igrali se, ali u strogom hladu.
    Mi smo bili na moru početkom 9. mjeseca pa i nismo morali biti u strahu od prejakog sunca...
    Za mazanje smo uzeli lavandino eterično ulje i neku skupu kremicu protiv svrbeža...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čekaj, a koliko je prošlo od kontakta do izbijanja?
    Nisam dobro shvatila.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne mora znaciti da ce izbiti, moj je mali bio u kontaktu s 3 zarazene osobe, ukljicujuci i MM i mene i nije dobio. Cudno, al je tako.
    A za svaki slucaj ponesi Pruriced gel od Uriage i hipermangan.
    I odgodite 2 dana ako mozete, ako ih ne dobije 21 dan nakon kontakta sa zarazenim, vrlo vjerovatno da ih nece ni dobiti!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Jučer sam saznala da je nećakinja u nedjelju dobila vodene kozice. Bila je kod nas tjedan dana ranije,.
    Po ovome ih definitivno ne bi trebala dobiti. Osoba je zarazna 2 dana prije izbijanja i dok izbijaju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala svima na savjetima i preporukama.

Anci, nije ih dobio, samo je bio u kontaktu s nećakinjom koja ih je dobila naknadno.

Mum2Be, čitala sam da je osoba najzaraznija dva dana prije, ali ne da ranije nije zarazna uopće. Nadam se da nas ipak neće zakačiti, prošle godine smo bili u bližem kontaktu pa nas je preskočilo.

Zar treba izbjegavati sunce i nakon što prođu?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala svima na savjetima i preporukama.

Anci, nije ih dobio, samo je bio u kontaktu s nećakinjom koja ih je dobila naknadno.

Mum2Be, čitala sam da je osoba najzaraznija dva dana prije, ali ne da ranije nije zarazna uopće. Nadam se da nas ipak neće zakačiti, prošle godine smo bili u bližem kontaktu pa nas je preskočilo.

Balarosa, mislila sam na kontakt tvog sina s tom curicom i njenog izbijanja
    Ali vidim da ti je Mbee odgovorila.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Balarosa, mi smo Lolu kupali u kupki na bazi zobi, nismo koristili ni hipermangan ni puder (naš dok kaže da se više ne preporuča). Kupka je od A-Derme, ako i ne dobije kozice super je za kožu.

Na sunce nismo išli tjedan dana, kasnije smo se ponašali normalono. Koze je imala krajem svibnja.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ljeti, da. Ožiljci se ne smiju izlagati suncu, bez obzira kako su nastali, a nakon kozica je koža sva prošarana malim (i većim) točkastim ožiljcima.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jesu li ovo kozice ili osip vulgaris?
    zle točkice

To ga svrbi, jucer je bilo malo, danas nešto više. Locirano je samo oko desnog pazuha i na toj strani prsa. Stvar je i u tome što je on nekako miran, ne jurca, ne brblja. Ne čini mi se da ima temperaturu, ima apetita.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Podižem jer mi je malo hitno.

Inače, možda će nekome koristiti - pedijatrica mi je preko telefona preporučila puno tuširanja i gel Uriage bakar - cink, bilo da se radi o kozicama ili osipu od vrućine.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

slika ti je užasno mutna, inače mi liči na kozice ali malo mi je bedasto da ih ima toliko samo s jedne strane, one krenu polako komad-dva ali poslije ih imaš po cijelom tijelu. Osip od vrućine ipak ima malo manje točkice ( bar je tak kod mojih ), da se nije povukao po kakvoj travi ili nečem sličnom? Temperatura ne mora biti povišena. Moji su prebolili kozice bez temp. ( mlađa je samo jedan dan zakurila 39,5 i to negdje na sredini bolesti ). Ak ste u blizini pedijatra mislim da uopće ne bi bilo loše da ga odvedeš ( samo odmah napomeni da sumnjaš na kozice ).

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Liči na kozice.
    Imaju li mjehuriće? Onda su garant kozice.

njih treba sušiti, ovaj savjet o puno tuširanja je malo :/

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

njih treba sušiti, ovaj savjet o puno tuširanja je malo :/[/quote]

to je i meni malo :/ , možda je mislila u hiermanganu ( naš pedijatar preporuča češće kupanje u hipermanganu- ja sam ih kupala 1-2 x dnevno + trackala s tek. puderom na veliko ).

Daj balarosa javi nekaj.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mogu bolju fotografiju napraviti
    To su crvene mrlje koje u sredini imaju točkicu, kao prištić. Nema mjehurića. Nekoliko sam ih primjetila još jučer, danas su utrostručene. Doktorica mi je rekla da to kreće od točkice, drugi dan postaje mjehurić ispunjen vodom, a treći dan ispunjen gnojem. Da jesu kozice, onda smo već trebali dobiti par mjehurića od jučer, zar ne?

Probat ćemo kod poznanice doktorice popodne pa ću možda riješiti misteriju.

Tuširanje je valjda zbog svrbeža.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    njih treba sušiti, ovaj savjet o puno tuširanja je malo :/
    [/quote]

kad je juraj imao vodene kozice, ped. je i nama savjetovala što više tuširanja. i više da se ne maže s onim puderom jer da on napravi još gore. dala nam je i klaritin sirup, ako ga bude neizdrživo svrbjelo.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako imaju tu točkicu, sigurno su kozice. Mjehurić će se već razviti, ali ne na svima. Neke budu bez mjehurića.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad je juraj imao vodene kozice, ped. je i nama savjetovala što više tuširanja. i više da se ne maže s onim puderom jer da on napravi još gore. dala nam je i klaritin sirup, ako ga bude neizdrživo svrbjelo.
    [/quote]

i ja sam to čula za puder, ali s obzirom da sam ja imala kozice kasno pa se vrlo jasno sjećam tog svrbeža, kad sam vidla da mi klinci lude od tog kupila sam puder od Zg ljekarne i to onaj kaj ima unutra anestetik ( čini mi se da to ima- čisto ak sam blebnula neku tešku glupost ) i to je bilo zakon- nisu se grebli, nisu niš inficirali, relativno dobro su spavali i brzo je prošlo- osušila sam ih prije nego su stigle izbit .

nego balarosa jel to još uvijek samo s jedne strane ili sad ima i drugdje?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sorry za veličinu slova.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Ako imaju tu točkicu, sigurno su kozice. Mjehurić će se već razviti, ali ne na svima. Neke budu bez mjehurića.
    Rasplakat ću se Veselim se tom godšnjem od ožujka...

tajchi73, još uvijek su samo na jednoj strani.

Nešto mu definitivno je. Tražio je da ide spavati danas u 10:30 (inače ide oko 12-13), spavao do podne i pol, ručao i sad opet spava.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa ak ti je jako čudno i ak se on drugačije ponaša odvedi ga na pregled u bolnicu ( tam ak i nisu kozice prije budu otkrili što je nego pedijatar ). Tek sad sam vidla da si iz Rijeke, ne znam kak je kod vas to s bolnicama ali ja već duže prakticiram pedijatru ići samo po uputnice i na cijepljenje a za sve što mi je sumnjivo u bolnicu. U svakom slučaju javi kak je prošlo. Držim fige da nije niš i da ti je dijete pospano od ove pasje vrućine. .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa gledaj, velika je vjerojatnost da jesu kozice: bio je u kontaktu, dobio osip nakon inkubacije, umoran je...

Meni po slici izgledaju kao prvi dan kozica kod H.

Pogledaj po glavi, ako ima u kosi, onda su sigurno kozice.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na kraju smo ipak otišli u bolnicu gdje smo saznali da možda jesu kozice, ali da možda i nisu Ipak, doktorica misli da je veća šansa da nisu jer je tako lokalizirano i nema ničega po kosi i genitalijama. Put smo zasad odgodili pa ćemo vidjeti kako će sutra sve izgledati. Još uvijek nema niti jednog mjehurića.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo mali update - ipak se radi o nekakvoj kožnoj infekciji, a ne kozicama. Već je skoro prošla tako da sutra krećemo na put :D

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš mi je drago :D .Sretan put i lijepo se provedite .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •