Dugo se već nisam vozila busom i nemam pojma dali je izvedivo, radi se o sjedalici od 0-13 kg.
Dugo se već nisam vozila busom i nemam pojma dali je izvedivo, radi se o sjedalici od 0-13 kg.
U 99% slučajeva ne - iz jednostavnog razloga što autobusi nemaju pojaseve (a ni isofix kukice) pa jednostavno ne možeš postaviti sjedalicu u bus.
tako sam i mislila, samo sam se potajno nadala da ću se na more uputit busom. Hvala
Mi smo svog uvijek furali u AS u busu.
Okrenula obrnuto smjeru voznje i zaglavila naslon na naslon sjedala ispred.
Naravno da to nece izdrzat sudar, al oce malo jace kocenje.
U biti, vozili smo ga tako i po busu i po vlaku, jer mali obozava i voznju i AS, obavezno bi zaspao.
A prevruce je i pretesko drzat bebu 2 i vise h u narucju.
Ja sam se nedavno vozila u busu s pojasevima i mislim da je prilično izvedivo postaviti sjedalicu kategorije 0+ iako je to onaj "avionski" pojas koji ide samo preko bokova. Sjedalica bi se vezala suprotno od smjera vožnje i pojas bi je okružio sa stražnje strane, nedostajao bi naravno onaj prednji krak koji se provuče kroz utore sjedalice.
Meni se to čini kao sasvim dobro rješenje u odnosu na ništa.
ovako i ja! svejedno sam se tresla ko prut tih sat vremena vožnje.. bolje išta nego ništa! Malo se ogluši na komntare o plaćanju dva mjesta, stvaranju gužve as-om i bit će sve okblazena prvotno napisa
ja sam frana u busu isto stavila u AS.
vozili smo se od krka do zagreba pa natrag do krka i bome ne znam kako bi drukčije uspjela s bebom od tada 4mjeseca.
nije bilo pojasa, ali nije ostalo ni nešto lufta između sjedalice i prednjeg sjedala.
vozio se suprotno od smjera vožnje.
Uskačem sa pitanjem, jer pretražnik ne šljaka, a možda se već pisalo.
Šmizla je povelika, a i njena AS je tekođe "porasla", tako da je prosto nemoguće ponijeti još i nju u bus (a nema ni pojasa sa kojim bi se vezala).
Imaće svoje sjedišta iako je mala, da nam svima bude ugodnije putovati. Pretpostavljam da će veći dio puta prespavati jer putujemo noću.
Pitanje glasi: kako "svezati" todlera na sjedištu busa?
Nikako, ako bus nema pojas.
Ako ima, on je samo preko bedara, pa ga tako i sveži-preko bedara, nikako preko trbuha.To je sve što možeš.
Hvala
Ako nema nikakav pojas, smijem li je preko bedara svezati slingom?
Ta odluka je na vama roditeljima.
Ja svoje dijete ne bi.