Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kucanski poslovi nakon carskog

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Kucanski poslovi nakon carskog

Drage moje,

zanima me kada se smije poceti sa nekim kucanskim poslovima, konkretno sa usisavanjem, nakon carskog reza.
    Ja sam rodila prije tacno 20 dana. Super se osjecam, porod je super prosao, oporavak isto tako. Medjutim dosta zena kaze "ne pretjeruj, to je ipak operacija, moras mirovati barem 40 dana" a ja to ne mogu jer se stvarno osjecam kao da nisam ni rodila, (da nema ovog malog andjela nebi ni znala da sam rodila ). Zanimaju me vasa iskustva.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vjerojatno imaju pravo za mirovanje ali si ga rijetko koja žena može priuštiti :/
    ja sam laganini radila koliko sam mogla, sjećam se da sam cijeli stan uspjela usisati odjednom tek nakon cca 9 mjeseci (govorim o drugom carskom jer sam se nakon prvog carskog toliko loše osjećala da je to sigurno bilo ispod prosjeka)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam jako brzo počela raditi sve po malo. Tj. sve ono za što sam se osjećala sposobna. Izbjegavala sam dizanje težih stvari i istezanje (npr. pri pranju prozora). Toliko sam se dobro osjećala već nakon otprilike 2 tjedna da sam htjela sve, ali me u tome sprječavala mama koja je smatrala da trebam više odmora. Mislim da je to individualno. Ako rana dobro zarasta i ti se dobro osjećaš, nema nikakvih prepreka (osim onih koje navode i liječnici - ne dizati ništa teže od dva kilograma - ja sam od tog pravila izuzimala samo svoje dijete, koje je bilo tek nešto malo teže od toga ).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne sjećam se više, ali ponih 40 dana nisam sigurno usisavala. Neke lakše poslove jesam, onako u letu što sam stigla i mogla. Bez obzira kaj se meni činilo da se osjećam super, čim bih se primila posla, za 5 minuta bih se već umorila.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Usisavala i rintala 3-ći dan nakon carskog Morala sam, nije bilo nikoga da mi pomogne.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam se isto vec tri tjedna nakon carskog punooo bolje osjecala, al jednom prilikom sam se preforsirala, a da nisam bila ni svjesna tako da bol koju sam osjecala dan-dva kasnije me uvjerila da je bolje malo pricekati jer operacija je operacija...smatram da mozes lagano po kuci, ali definitivno paziti prvih mj dana, kasnije ko nova...barem ja...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pozdrav svima......ja sam isto bila sama s djetetom doma,trudila sam se ne kuhati,spremati,peglati itd.....al nakon deset dana rana mi se otvorila i curkala naredna tri mjeseca....zato se bolje čuvati čim je moguće dulje...jedino sam nosila našu srećicu 4150g

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bolje se ne igrati heroja.... bez obzira koliko se dobro osjećala. ja sam nakon 4 tjedna nešto teško dizala na ormar jer mi vrag nije dao mira, i nakon toga sam malo prokrvarila. posljedica nije bilo, al čemu se forsirati???

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam radila sve pomalo kada sam dosla kuci jer mi nije imao tko.Dakako,sve sam laganije radila nego inace.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon drugog CR sam se jako dobro osjećala i počela sam dosta rano raditi lakše kućanske poslove. Međutim, onda me počela jako boljeti kralježnica i krvarenej mi se produžilo na 6 tjedana. Zato, moj savjet je da ipak miruješ i baviš se samos a sobom i sa djetetom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam rodila prije dva i pol mjeseca na carski i počela sam s kućanskim poslovima vrlo rano, možda pet dana nakon što sam došla kući, znaći trinaest dana nakon carskog. Nisam dizala ništa teško dva mjeseca, osim bebe (4300g), a san sama teglim kolica niz i uz stepenice kao da ništa nije bilo, a sijećam se kad sam prvi put ustala nakon reza mislila sam da će mi ispasti crijeva i da se nikad neću oporaviti!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja dan danas ne usisavam 8) Niti ne budem. To radi Domagoj i stvarno je jer mi ne da ni pomisliti na takve stvari. Još uvijek mi odnese mokar veš na balkon da ne teglim, ne da mi nositi AS ili košaru od kolica isl.

Meni je ovo drugi carski, super sam se osjećala jako brzo i počela odmah sve lagane stvari tipa ručak (brzinski ili samo dovršiti, mama mi je puno pomogla kuhajući i šaljući mi paketiće). Ali zaista mislim da se treba jako čuvati. Fiziot. mi je savjetovala da prva 3 mjeseca ne radim ine dižem niš osim djeteta a poslije da se jako štedim. Sigurno nije bez veze.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je prvi carski pa nisam puno radila sve dok me je boljelo i dok nisam osjetila da sam se oporavila....samo mi je briga bila dijete.....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tko god može, tj. ima nekoga da mu pomogne, bolje je odmirovati barem mjesec dana. Govorim nakon iskustva prvog carskog, a sada sam na isti način rodila prije 15 dana i kao bolje se oporavljam nego prvi put pa pomalo raduškam, ali već me križa luđački bole pa ću ipak još malo sve prepustiti mami-hvala Bogu pa može,ne znam što bih bez nje...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam se posle CR osećala kao da bijh poletela.. već sam posle 2 dana od operacije šetkala ko prava po sobi i služila cimerke..
    Imala sam neku nadljudsku snagu, i samo sam htela kući
    Prve nedelje mi je mama donosila ručak, a druge sam već sama pomalo kuvala.. Hvala sreći na mome super mužu koji mi je zaista mnogo pomogao..
    A nisam se mogla mnogo ni čuvati kada su mi u bolnici nakon 48h doneli bebaca od 4300g da se staram o njemu :?
    Trenutno me mnogo boli zadnji deo leđa, i sve se mislim da je to zato jer nisam mirovala :/

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ja dan danas ne usisavam 8) Niti ne budem. To radi Domagoj i stvarno je jer mi ne da ni pomisliti na takve stvari. Još uvijek mi odnese mokar veš na balkon da ne teglim, ne da mi nositi AS ili košaru od kolica isl.

Meni je ovo drugi carski, super sam se osjećala jako brzo i počela odmah sve lagane stvari tipa ručak (brzinski ili samo dovršiti, mama mi je puno pomogla kuhajući i šaljući mi paketiće). Ali zaista mislim da se treba jako čuvati. Fiziot. mi je savjetovala da prva 3 mjeseca ne radim ine dižem niš osim djeteta a poslije da se jako štedim. Sigurno nije bez veze.
    Sve isto ovako samo mi se muž ne zove Domagoj i kuha mi svekrva sa kojom živimo u istoj kući
    Usporite žene, kućanski poslovi se neće odraditi sami, sigurno će vas sačekati. Pa valjda je važnije da se lijepo oporavite, nego da navučete neku komplikaciju, a beba malena.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čim sam došla doma (5 dana ) lakše stvari
    kuhanje i takve stvarčice
    a nakon mjesec dana sve
    samo smanjenim kapacitetom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke