Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Riječanke molim vas za savjet

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Riječanke molim vas za savjet

Molim Riječanke za pomoć. Trudna sam 32. tjedna. Preselit ćemo se u Rijeku, pa se nabrzaka moram snaći za ginekologa.

E sada, prebivalište ne bi mijenjala, ostalo bi u Slavoniji. Koji ginekolog bi me u tom slučaju, ali u Rijeci primio da mi kontrolira trudnoću do kraja? Ili možda postoji neka privatna poliklinika koja usko surađuje sa KBC Rijeka pa mogu kod njih obavljati preglede (nema veze ako i plaćam), a rodim u bolnici i opet sve 5?

Kako da to sve izvedem, savjeti?

Uf... ne poznajem grad, nisam čula za ni jednog ginekologa. Jedino mi pada na pamet otići u bolnicu i ko siroče moliti da me netko primi?

A jesam nabrojala čudo jedno, kako bi vi to izvele?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pa odeš kod privatnog ginekologa, ako ti to nije problem. novčani, mislim. ionako poslije moraš u bolnicu na pregled. i ako pređeš termin, moraš svaki drugi dan.

imaš negdje topic o ginekolozima koji imaju ugovor s hzzo-m. ja sam kod dr. Sokolić-Marušić, meni je odlična, ali tamo imaš i drugih preporuka.

a rodit možeš samo u jednom rodilištu, nema ti druge

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Thalia hvala ti. Nije mi problem otići kod privatnika. No muči me kako ću naći ginekologa u bolnici, hoće li me primiti na preporuku privatnika. Kako ću na te preglede svaki drugi dan (u slučaju da pređem termin), kako ću npr. vaditi krv, a nemam uputnicu, tek preporuku privatnika. To mi je nepoznanica! Gdje se točno nalazi tvoja ginekologica?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne, ne, to je obavezno. dakle, ideš u bolnicu. ja se sad više ne sjećam kad, jel zadnji mjesec, tjedan ili kad preneseš, ako preneseš. tj. ako preneseš, sigurno ideš svaka dva dana, užas, pa se nadam da nećeš.

a u bolnicu te primaju, naravno, pa neće te poslat van.

moja je u Moše Albaharija, to ti je više-manje u centru grada. hoćeš broj telefona?

inače, ja imam i "socijalnu", ali samo za uputnice i recepte. pitaj kad dođeš kod ginekologa, ako hoćeš i kod moje, ali mislim da ne možeš imati socijalnog ginekologa ako ti je i prebivalište i boravište negdje drugdje. možda samo da prijaviš boravište? možda onda možeš, to ti stvarno ne znam. ako se nitko ne javi, pitat ću mamu večeras, ona je mijenjala prvo boravište, a trebali su joj doktori.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

edit: naravno da na uputnicu privatnika možeš vaditi krv, samo onda moraš platiti. isto je s lijekovima. ali možda postoji neka mogućnost povrata novaca kasnije?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    edit: naravno da na uputnicu privatnika možeš vaditi krv, samo onda moraš platiti. isto je s lijekovima. ali možda postoji neka mogućnost povrata novaca kasnije?
    edit edita, ne razmišljam, radim, oprosti

ja sam imala prebivalište u zgu kad sam zatrudnila i normalno sam otišla kod socijalne, otvorili su mi karton i poslali od moje doktorice iz zga stari karton. znači, može se.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

naravno da mozes kod bilo kojeg soc,gin. koji ima jos mjesta da te primi i otvoi ti karton...on ili ona ce ti dati i uputnice za rodiliste i sve druge uputnice.....kad budes isla rodit ici ces u rodiliste sa svojom trudnickom knjizicom i sa uputnicom koju ti je dala tvoja gin. socijalna.....dakle samo nazovi neku gin. u rijeci i pitaj dal ima mjesta da bis si preselila karton kod nje da si trudna toliko i toliko i to je to....zasto placat ako nemoras....imas ginkrešić kod rijecke bolnice zenskica je mlada i ok cekas kao i kod svih drugih doktora soc....ponekad 10 min a ponekad uru ali jeb......ona je meni vodila drugu trudnocu i ok je zenskica.....a kad budes isla rodit primit ce te gin koji je tada u smjeni.....nista komplicirano samo uzmi tel nadi broj od kresicke ako ces i to je to ......sretno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Cure hvala vam na savjetima. Zar ste na forumu samo vas dvije iz Rijeke ili tema nije dovoljno pikantna?

Moram priznati da sam se malo razočarala, ne u vas, nego u forum. Pitala sam za savjet, kako riješiti problem i eto samo vas dvije ste se javile. Hvala Vam od srca!

Kada smo raspravljali o nekoj gluposti, konkretno o preljubu moje kume, al se je digla prašina, postovi su samo frcali, a sada kada bi info o ozbiljnijoj stvari- nitko ništa.... Tužno....

Sve u svemu hvala!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da nazoves hzzo-ov ured i pitas mozes li imati socijalnog ginica u rijeci?

mozda da ti tvoj soc. ginic u slavoniji napise uputnicu za porod bez datuma pa poneses u rijeku?

ako ces se kontrolirati kod privatnika i ako ce ti trebati neki nalazi, mozes li telefonski kontaktirati svog soc. ginica u slavoniji da ti postom ili preko nekoga posalje uputnice i recepte?

za porod ne brini, moraju te primiti

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Cure hvala vam na savjetima. Zar ste na forumu samo vas dvije iz Rijeke ili tema nije dovoljno pikantna?
    ma mislim da smo ti sve rekle što i druge cure mogu i znaju pa nema razloga da se javljaju s potpisima, ne brini se. i nemoj se tako razočaravati. i ako te tješi, dosta toga su i trudnički hormoni , vjeruj meni, prvakinji u nerviranju

uglavnom, moja soc. je isto dr. krešić, tako da je nazovi i pitaj. 330 691 je broj ordinacije, ne znam kako radi.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rena, jesi se snašla?
    Ja nemam neki savjet, zvala bih zavod, vidjela koji su gin. slobodni i prijavila se... Privatniku možeš bilo kojem...
    Sretno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala Candy,

snašla sam se. Došla sam do dr. Finderle, a on me je uputio dalje. Već sam i neke pretrage obavila. Sve je ok, hvala ti još jednom

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisi mogla bolje... sretno, da imaš lagan porod i slatku bebu brzo u rukama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •