Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Puko stalni zub jedinica

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Puko stalni zub jedinica

Mojoj kćerki 8 god. juče pukla jedinica kada je pala .
    Jako sam tužna jer joj još nije ni izrasla, a pukla i to više od pola.
    Dr. kaže da nije oštećen živac i da sada samo treba paziti da ostane živ (zub). Stavila joj je lijek i neki cemant, izgleda grozno, zub je sav kreda bijel dok se ostali prirodno žućkasti.
    Jeste li vi imali sličnu situaciju i kako se to kasnije može uraditi, hoće li se vidjeti?
    Kako su to radili vašoj djeci (kojom metodom) i jeste li zadovoljni?
    Ne bih volila da joj to neko sfušeri.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to jako pazi i ako treba odi kod najboljeg privatnika
    moja kuma, istina to je bilo prije skoro 30 godina, sad je stomatologija puno napredovala, je tako pala i oštetila obje gornje jedinice
    nisu joj dobro liječili i nastala je upala koja je zahvatila i dvojke tako da su joj iz sva 4 zuba morali izvaditi živce i sad ima navlake

to je stvarno ekstreman i rijedak primjer pogreške, ali samo da te upozorim da dobro paziš i ako imalo sumnjaš da nije liječenje dobro odi po još jedno mišljenje

~~~~~~
    ~~~~~~~
    ~~~~~~ da sve bude super

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I F. je slomio jedinicu. Prije mjesec dana. Ja sam čak sačuvala i ostatak zuba ali se pokazalo da ipak fali dio. Dobio je neku nadogradnju (ne znam detalje jer je MM išao s njim). Treba paziti kako jede, a ionako je i prije teško jeo s tim tankim jedinicama. I to bi tako trebalo ostati, ak sam dobro shvatila do 18te godine (ako izdrži, valjda) - i onda se stavlja nešto trajno. Možda pišem krivo, ali sada ne mogu pitati MMa - mogu malo kasnije.

Inače, bila sam totalno ukomirana kada se to dogodio, jer je udarac bio stvarno slab, i još neka glupa situacija. ali te jedinice su stvarno tanke, onda još i nema zubi okolo da ih drže. dvojke mu nisu još narasle.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sa 7,5 godina razbila jedinicu na bocu u naguravanju sa prijateljicom. Pukla je 1/4. Imala sam svakojakih nadogradnji, i onih sto su trajale nekoliko godina do nekoliko dana, naučila sam gristi sastrane, i sve 5. A kao sto je gore rečeno, stomatologija je napredovala, i bit ce sve to u redu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Juče joj je spala ta navlaka pa joj je onda stavila samo lijek i malo cementa da drži. Sada već bolje izgleda, kao da joj je malo kraći od ovog drugog. Nadam se da će sve ispasti dobro. DR. kaže da je to dugotrajno liječenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •