Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: crvenilo oko usta

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno crvenilo oko usta

Evo da se i mi tuspasimo.
    Poceli smo sa dohranom, malena ima 5,5 mjeseci.
    Davala sam joj pomalo pil supicu, kasika dvije, onda proso, kasika dvije. Jela je nije bilo nekih problema. E sad ja uzela rizine pahuljice ****-ove i davala joj ali nikako, zatvori usta, pljuje, okrece glavu, ljuti se i place. Nece kasiku ni da vidi, probavamo isto vec nekoliko dana. Nece ni flasicu sa vodom. Mislila sam da prekinem na nekoliko dana pa da probamo ponovo.
    Ali ne pisem samo zbog toga, primjetila sam da poslije tih nasih pokusaja malena se sva ospe oko usta i bude bas crveno. Da li se kome slicno desavalo? Da li je to alergija? Ja je operem ali se to tako lako ne smiri i znaju nastati i male kao bubuljice.
    Sta da radim?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tako je kod nas bilo sa kravljim mlijekom. Prošlo je sa tri godine.
    Uglavnom, to nije alergija, nego preosjetljivost na neku namirnicu. Možda u tim kupovnim pahuljicama ima nekih dodataka. Pročitaj deklaraciju dobro i nemoj joj davati više.

I ne znam zašto te brine to što dijete neke namirnice ne želi ako druge dobro jede. Pa i mi neke stvari volimo a neke ne. Ne guraj ništa na silu, poštuj djetetove želje.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uglavnom, to nije alergija, nego preosjetljivost na neku namirnicu.
    Preosjetljivost na neku namirnicu JE alergija. Blaži oblici alergije na određene namirnice vrlo često se manifestiraju upravo ovako, crvenilom i reljefnim plikovima u području oko usta. Moj je sin alergičan na određene namirnice, alergija je dokazana prick testom koji smo prvi put radili u dobi od godinu i pol. Reakcija na konzumiranje alergena se uvijek javljala najprije plikovima i crvenilom oko usta.
    Svakako treba izbjegavati davati djetetu namirnicu koja izaziva ovakvu reakciju i s dohranom napredovati vrlo oprezno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Barbi, tako nam je rekla pedica. Da je to preosjetljivost, koja prolazi do 2 -3. godine i da se na prick-u ne vidi. Da osim preosjetljivosti postoji intolerancija i alergija i da su različite.
    Ne znam drugo, nama je prošlo i sada bez problema sve papamo! :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

maxova mama, ako imaš vremena, daj malo više opiši. svojevremeno sam postavila pitanje ovdje, ali nije bilo odgovora.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam kako linkati topik.
    pdf: dohrana
    topik: kako znati da dijete ima alergisjku reakciju na neku namirnicu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    maxova mama, ako imaš vremena, daj malo više opiši. svojevremeno sam postavila pitanje ovdje, ali nije bilo odgovora.
    Vrlo rado! Šta želiš da opišem, reakciju na kravlje mlijeko? Nisam baš shvatila tvoje pitanje.

ely avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eh, mene također zanima..
    Moja se malena također ospe oko usta i po obrazima, pa izgleda kao da ima bubuljice :/
    Tako reagira na bilo koju hranu...
    Probala sam prvo jabuku pa se osula, pričekala par dana pa ponovo i opet ista stvar.. Onda smo prešli na bananu pa nekoliko dana ništa pa sam dodala rižine pahuljice (nema ništa unutra, iz bio-dinamičkog organskog uzgoja od one ***** firme) i evo opet ima te prištiće ...

Nemam više ideju što da joj dam, a već bi trebala početi jesti nešto drugo osim mlijeka..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo, kopiram svoje pitanje:

evo što se nama desilo - mara još cica, adaptirano mlijeko je dobila par puta u vidu onih kašica za laku noć (oko prvog rođendana), cijele ih je pojela i nije reagirala. neki dan sam radila za nas pire - dakle s kravljim mlijekom i putrom (ne nekim prevelikim količinama). dala sam joj da proba i pojela je dosta - ustvari nekih desetak žlica. par minuta nakon toga dobila je par crvenih flekica oko usta koje su se za par min povukle, pa onda izbile po licu pa se opet povukle, pa na čelu, pa se povukle.
    što to znači? da je alergična na kravlje mlijeko? a zašto onda ne reagira na adaptirano? pitati ću pedicu, ali željela bi čuti vaš savjet. u obitelji nemamo nikakvih alergija. jeli to možda neki blaži oblik koji će proći ili je to baš alergija?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja ti mogu opisati našu reakciju:

Saša je sa 9 mjeseci prvi puta probala neku kupovnu kašicu, mislim da je bila H..p. To je neka za laku noć, sa adaptiranim mlijekom. Čim je progutala nekoliko žlica, počela je jako trljati oči i sva se oko usta zacrvenila i pojavio se kao neki osip, koprivnjača. Sve se to povuklo nakon pola sata. Kasnije joj nisam davala ništa gdje ima kravljeg mlijeka, do nedavno. Sada se još ponekad lagano osipa kada pojede neku čokoladicu ali vrlo malo i prođe za 5 min.
    I dalje joj ne dajem kravlje mlijeko, jer smatram da nije potrebno niti korisno za ljudski organizam. Postoje puno zdravija zamjenska mlijeka ako radim palačinke ili slično.

Doktorica je rekla da to nije alergija, zato što nije imala nikakvu drugu reakciju osim tog crvenila. Znači nikakvu urtikariju ili neku drugu alergijsku reakciju.

Možda da prestaneš na neko vrijeme davati išta šta sadrži k.m. pa ćeš vidjeti da li reagira na druge namirnice. Prati i zapisuj. Ako reagira izbaci tu namirnicu do 3 godine, pa ćeš probati ponovo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I još nešto sam zaboravila napisati; mi smo prošli 6-mjesečni homeopaski tretman protiv te preosjetljivosti, pa ne znam da li je pomoglo to, ili bi i samo prošlo.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maxova mama, mi smo nažalost imali široko iskustvo sa raznim reakcijama na hranu i posjećivali dr. Richtera koji je zaista stručnjak kad su alergije u pitanju tako da se ne mogu složiti sa mišljenjem tvoje pedice.
    Moj je P imao istu reakciju kakvu opisuješ na konzumiranje mlijeka i dokazana je alergija prick testom (1. stupanj od 5 mogućih). Ta je alergija također prošla cca godinu dana nakon što je potvređena i ponovljeni prick test je bio negativan. Na neke druge alergene P ima 3. stupanj alergije i tu je stanje do prije godinu i pol bilo nepromijenjeno, tada smo zadnji put radili prick.
    Intolerancija je nešto drugo, to nije alergija već nepodnošljivost određene tvari, često se javlja intolerancija na laktozu i uglavnom se manifestira povraćanjem ili proljevom nakon konzumacije, ne plikovima.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma Barbi, sve 5. Sigurno je točno sve što pišeš. Ja se nisam previše brinula oko toga, jer svu drugu hranu mi je mala normalno jela. A kravlje mlijeko ionako joj ne bi davala.

Sretna sam da je sada sve OK.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala vam puno na savjetima, rizine pahuljice su zaista sa mlijekom i pripremaju se sa vodom To ce izgleda mama pojesti

Danas sam joj gurnula prstom malo zgnjecene maline, znam da nije vrijeme ali je imamo u basti, nece je biti kad bude vrijeme.... bile su bljak face i stiskanje usta... ali eto barem je malo okusila i bila je sva crvena Ipak njoj nije pravo vrijeme za nadohranu pa sam mislila ovako joj gurati cisto da se navikne da ima i drugih stvari osim mamine cice Sta mislite o tome, da li grijesim? Ona ce ipak imati 6mj za dvije sedmice.
    I jos nesto, malena je bila crvena od maline i nije bilo osipa :D

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zato kaj u kupovnim kašicama ima puno vitamina c,pa možda od te kiselosti se isto zacrvene.mi imamo isti problem na mrkvu i sav kruh koji nije mavrović.i određene kravlje sireve.recimo na meggle ne ali na zbregov dobije baš onako kao akne.isto tako i na neko meso,a na neko ne.možda su i dodaci/hormoni.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zato kaj u kupovnim kašicama ima puno vitamina c,pa možda od te kiselosti se isto zacrvene.mi imamo isti problem na mrkvu i sav kruh koji nije mavrović.i određene kravlje sireve.recimo na meggle ne ali na zbregov dobije baš onako kao akne.isto tako i na neko meso,a na neko ne.možda su i dodaci/hormoni.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dakle ako sam dobro shvatila dijete može biti alergično na adaptirano mlijeko jer je i ono zapravo kravlje???
    danas nakon jedenja mliječne kašice za laku noć se pojavilo crvenilo oko usta,po licu i trbuhu...jučer smo radi istog stanja dobili dijagnozu atopijskog dermatitisa s uputom da pratimo šta jedemo...
    pa zanima me da li je problem u ovom proizvođaču pošto smo se osuli taman prije mjesec dana otkad ga konzumiramo ili je stvar da bi se osuo od bilo kojeg drugog proizvoda u kojem se nalazi mlijeko?? Pomagajte

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mantelee prvotno napisa
    dakle ako sam dobro shvatila dijete može biti alergično na adaptirano mlijeko jer je i ono zapravo kravlje???
    danas nakon jedenja mliječne kašice za laku noć se pojavilo crvenilo oko usta,po licu i trbuhu...jučer smo radi istog stanja dobili dijagnozu atopijskog dermatitisa s uputom da pratimo šta jedemo...
    pa zanima me da li je problem u ovom proizvođaču pošto smo se osuli taman prije mjesec dana otkad ga konzumiramo ili je stvar da bi se osuo od bilo kojeg drugog proizvoda u kojem se nalazi mlijeko?? Pomagajte
    Da, adaptirano je prerađeno kravlje mleko.
    Ako imate dijagnozu atopijskog dermatitisa onda mislim da je dobro da izbacite kravlje mleko i sve proizvode od istog, bar mesec dana, pa da pratite stanje.
    Moja mala je alergična na km, kad je prvi put probala jogurt dobila je crvene pečate oko usta koji su se proširili po grudima i stomaku (tad je imala 11 meseci). Nedavno je, sa 2 godine, maznula iz tuđeg tanjira malo sira, ali sad više nije imala tako burnu reakciju. Ipak obrazi su joj bili crveni još par dana posle toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •