Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Višak mljeka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Višak mljeka

Prije tjedan dana sam rodila,bebać je samo na prsima,dojim na zahtjev,i sve štima.Kako mi ponoću mljeko puno nadolazi,a on papa dva puta,moram to mljeko izdojiti jer su mi prsa prepuna,te me je frka da se do jutra ne upale.Ono šte me mući,možda bedasto zvući,ja izdojeno mljeko bacam.Šta ste vi radile u takvim situacijama.?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

izdojeno mlijeko zamrzni, trajnost je 6mj, za slučaj da nekamo trebaš ići na više sati , pa da maleni ima šta jesti u međuvremenu
    a i kasnije možeš ga stavljati u kašice

izdoji samo malo da napetost popusti
    ako izdajaš jako puno, tj. da se skoro isprazne, onda tako još više povečavaš proizvodnju mlijeka

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

super da vam dojenje klapa!
    možeš zamrznuti, odnosno raditi banku mlijeka

a s vremenom će se izjednačiti ponuda i potražnja i neće biti problema!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zamrzni..meni je zao kaj sam bacala a bilo ga je jako punoooo...
    sad dok nekam idem muku mucim s izdajanjem da se ne prepune

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

draga lupko,

čestitam na bebici i na uspješnom dojenju

trebat će ti neko vrijeme da se uskladi ponuda i potražnja, nekoliko tjedana. Ono što je vrlo bitno je da ne izdajaš puno mlijeka, nego tek toliko da ti napetost popusti - na taj način tvoj organizam dobiva poruku da mlijeka ima dovoljno i da malo uspori proizvodnju. Kada izdajaš više onda tvoj organizam dobiva poruku da mlijeka fali i da mora ubrzati tj povećati proizvodnju, a to ti nikako ne treba.
    Stoga izdoji par kapi, ili već koliko je potrebno da nestane onaj osjećaj prepunjenosti. Vidjet ćeš, bebica dojena na zahtjev i majka se vrlo brzo usklade i onda sve klapa i nema više potrebe za izdajanjem.

Što se tiče skladištenja mlijeka, cure su ti već napisale, ja ću samo dodati da se ne moraš opterećivati s time. Ako ti je zgodno i misliš da će ti biti potrebno, možeš zamrznuti, ako ti je tlaka ne trebaiš. Mlijeka će uvijek biti, dokle god ti i tvoja beba budete željeli dojiti.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Odlučila sam ga zamrznuti,pa kad kasnije krenemo s dohranom lako mljeko iskoristim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •