Vidi rezultate ankete: Svoje dijete starije od godinu dana, koje je svejed,:

Glasači
112. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • dojim i ne dajem mu drugo 'mlijeko'

78 69.64%
  • dojim kad stignem i dajem mu adaptirano

4 3.57%
  • dojim kad stignem i dajem mu kravlje

21 18.75%
  • ne dojim i dajem mu adaptirano

4 3.57%
  • ne dojim i dajem mu kravlje

5 4.46%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Dojite li nakon 1. godine?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Dojite li nakon 1. godine?

Prvo isprika: Ne znam gjde bih ovo stavila. Ne bih u 'produženo' jer nekak mislim da to čitaju mame koje doje nakon 1. godine, a mene zanimaju i one druge mame.

Naime, počinjem raditi uskoro i muku mučim kako ću s dojenjem. Zato jer doista, uz sve napore, uz primjenu svih metoda, ja više ne mogu sama izazvati refleks otpuštanja. Pitah danas pedicu kako ću dati malenom mlijeko i rekla mi hrpu gluposti. Eto, i mene sad zanima kako stvari funkcioniraju na ovom Rodinom planetu. Btw, ja sam se kod pedice osjećala kao Marsovac kad sam joj rekla da neću djetetu dati niti kravlje mlijeko, niti adaptirano, već samo svoje kad god mogu.

Kako bi stvar bila pregledna, stavljam anketu. I pls pls nemojte me maknuti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo prestali dojiti nevezano za moj posao, i dajem mu formulu, tu i tamo malo probamo i kravlje, nije oduševljen. Da još dojim, ne bih mu davala nikakvo drugo mlijeko, eventualno bih za jedan obrok (dok radim) dala jogurt.

Izdajanje mi nikad nije pošlo za rukom.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo ja dojim isto još uvijek (22 mj), mlijeko dajem kravlje tu i tamo (s nekim pahuljicama ili kad sam traži jer vidi nas)

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja samo dojim. Izdajanje nula bodova :/
    Adaptirano ne mislim kupovati, a kravlje mlijeko jos nije probala.
    Ponekad proba malo jogurta.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Fali verzija dojenje+sojino/zobeno/rižino mlijeko... Eto, mi tako!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi prestali dojiti prije točno 2 mjeseca (da, još uvijek brojim dane) ali do tada smo dojili, bez dodavanja drugog mlijeka (pa sam tako i glasala).

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je lako, ja sam doma s njima još godinu i pol tako da mogu dojiti bez problema.
    Malac će uskoro 20 mjeseci, kravlje mlijeko mu ne dajem, adaptirano isto tako.
    Probao je jogurt i ponekad gricne sir kad vidi da mi jedemo i to je to.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

20 mj.
    doji
    rizino za zitarice
    obozava jogurt
    pije jedino (osim mm) vodu
    caj, sokove, kravlje- nikad probala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dojim, s guštom
    ne dajem drugo "mlijeko", nema potrebe

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dojim, povremeno mu radim klopu sa rizinim/zobenim, i obozava jogurt, to je to kod nas od mlijecnih. kravlje ne pije, jos.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dojim kad ne radim, neke kasice radim na kravljem, a pije ga kod bake i bas joj je gust.
    Iako dojimo i sretna sam zbog toga i bilo bi mi bed da prestane, ipak jedan dio mene (ledja po noci )bi osjetio olaksanje da joj kravica bude zanimljivija (ali mislim da su tu u igri neki drugi osjecaji )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dojimo ujutro i popodne kad ja dođem s posla i ne večer. Po danu je u jaslicama.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dojimo, 21mj
    počela raditi kad je imao 6mj, do 1g se izdajala i s izdojenim pravila žitarice
    od 1g dojenje i rižino mlijeko za žitarice...
    sa 20mj uveden jogurt...

dobili smo dozvolu od gasto-doktorice da uvedemo kravlje (preosjetljivost na km - povukla se s 20mj) i preporuku da ukinemo dojenje jer je to bez potrebe, samo se mazi, a nema nikakve svrhe
    plan je dojiti i dalje, a rižino za žitarice...

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dojim, ne dajem mu kravlje, ali popije jogurt. Za doručak mu napravim kašice s vodom (voćnu, keks, griz iz DM), iako to na kraju bude mliječna kašica, zar ne? Uglavnom kombiniram, ali izbjegavam kravlje i adaptirano koliko god mogu.
    Malo off topic- iznenađena sam kako mi tijelo, prsa, reagiraju. Nemam fiksno radno vrijeme pa sam nekad odvojena 4-5 sati, a nekad i po 8 sati od njega, a cijelo to vrijeme su mi prsa mekana. No u trenutku kad ga ugledam kad uđem u stan odmah mi navre mlijeko i u roku par minuta mora dojiti jer imam osječaj da bi mi počelo curiti kao na početku dojenja prije godinu dana!
    Baš mi je to lijepo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dojim kad dođem s posla, prije spavanja i naravno noću par puta. Kašice pravim s nekim žitaricam koje imaju mlijeko ((kršitelj koda),****). Probala kravlje, ali ga ne pije. Ima 13 mj.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Doji, pahuljice radimo na zobenom/rižinom, jede dosta jogurta.

S usklađivanjem povratka na posao i dojenja nismo imali ni mrvicu problema, bez izdajanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja najstarija kcer doji jos uvijek. 8) Kravlje mlijeko je pocela piti tek sa neke dvije godine.
    Srednja isto doji. 8) Ona je kravlje probala sa nekih godinu dana, pila ga je jako rijetko. Sad ga uzme cca jednom tjedno za dorucak ili veceru.
    Najmladja je jos jako mala pa je u igri iskljucivo dojenje.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

24 mj.
    dojimo turbo (sve turbije )
    kravlje i kozje mllijeko tu i tamo (od cca 18 mj)
    sojino ne želi
    obožava acidofilno mlijeko

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi presttali prije 32 dana

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dojim, sad joj dajem i kravlje, nisam se nikad izdajala pa sam joj kad smo krenuli s dohranom kasice pravila s adaptiranim do nekih 18 mjeseci. sad ima 26 mjeseci.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dojim
    par puta pravila griz na rizinom
    juce probao jogurt

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Moja najstarija kcer doji jos uvijek. 8) Kravlje mlijeko je pocela piti tek sa neke dvije godine.
    Srednja isto doji. 8) Ona je kravlje probala sa nekih godinu dana, pila ga je jako rijetko. Sad ga uzme cca jednom tjedno za dorucak ili veceru.
    Zorana, dobra si!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam glasala jer A. još nema godinu dana

počinjem raditi s njegovih 13 mj. i namjeravam i dalje dojiti. kravlje mu ne bih davala jer je pokazivao neke znakove alergije kad ga ja pijem.
    griz mu radim na rižinom mlijeku i vodi (pola-pola).

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    evo ja dojim isto još uvijek (22 mj), mlijeko dajem kravlje tu i tamo (s nekim pahuljicama ili kad sam traži jer vidi nas)
    Isto tako, samo što Linda ima 25 mj. Dugo je umjesto kravljeg u igri bilo rižino mlijeko, ali sve ga manje voli, pod utjecajem starije seke.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo sad mene needucirane, ali... jel jedini razlog nedavanja kravljeg mlijeka alergenost ili ima još nečega?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Evo sad mene needucirane, ali... jel jedini razlog nedavanja kravljeg mlijeka alergenost ili ima još nečega?
    moj razlog je taj što je važnost tog mlijeka prenapuhana u ljudskoj prehrani
    ok, za djecu koja ne doje, ali odrasli ljudi?
    teško je za probavu, jogurti su bolji izvor kalcija (jer je tu mlijeko djelomično probaljeno)

ja ne dajem jer Nera doji, a kad više ne bude dojila uvesti ću joj više jogurta u prehranu, i ivše lisnatog povrča koje je također odličan izvor kalcija (odatle kravi kalcij za mlijeko )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ček, ček to nije tandem, to je tridem?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Malac ima 20 mjeseci. Doji kad got hoće (bude to i 6 puta dnevno i 5 puta noću ali i manje, kako kad).

No, trudna sam. Mlijeka evidentno imam manje. Kad sam ja pila svoju šalicu mlijeka - tražio je da proba (nedavno) - dala sam mu, svidja mu se i kad me traži ja mu dam. Ne ispija hektolitre ali ni ne branim mu.

No, da, tješim se da ću kroz neko vrijeme imati puno više mlijeka pa će opet dojiti više a kravica će ostat mami.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joj, cure, super ste, hvala na odgovorima. I bravo za tridem!, totalno me fasciniralo!

Ne znam ni sama što ću. Radim puno i do dugo, bojim se da će mu, iako će biti stariji od 12 mj., biti premalo dojiti ujutro i navečer, a i produkcija mlijeka će se naravno smanjiti. Nisam pametna. Ma svakako ću pokušati samo sa dojenjem, nadam se da će ići. Alternativno, razmišljam o forsiranju čaše sljedećih mjesec dana, tako da kad počnem raditi baka mu može smućkati adaptirano ako bude trebalo pa nek popije na čašu, nekak mi se to čini kao bolji izbor od kravljeg (kak ti kravljeg; mislim da u kupovnom mlijeku zapravo i nema puno mlijeka). Iako rezultati ankete zapravo pokazuju drugačije, baš sam se iznenadila.

Srce me boli već sad, on sve više pokazuje kako u dojenju uživa, sad se počeo igrati i pričati s cicom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa, dojiti će ujutro inavečer, ti češ imati mlijeka za to vrijeme, sise se prilagode, nema smisla da proizvodiš puno, kad nema njega da posisa jer si na poslu i sl.
    ja sam Neru naučila odmah s 7 mj na čašu s kljunoma, a oko godine je već pila na običnu čašu, treba nekoliko dana da prestane proljevati , skužu maleni kako treba, samo malo strpljenja i puno podbradaka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ček, ček to nije tandem, to je tridem?
    I ja sam fascinirana. Bravo Zorana!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    moj razlog je taj što je važnost tog mlijeka prenapuhana u ljudskoj prehrani
    ok, za djecu koja ne doje, ali odrasli ljudi?
    teško je za probavu, jogurti su bolji izvor kalcija (jer je tu mlijeko djelomično probaljeno)
    Ok. Važno mi mlijeko baš i nije, al nemrem si čokolino napraviti s vodom (rižino mi nije opcija).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Ok. Važno mi mlijeko baš i nije, al nemrem si čokolino napraviti s vodom (rižino mi nije opcija).
    o, može, može...
    u periodu dok nisam konzumirala ništa mliječno zbog F, čokolino i čokolešnik sam si radila ili s rižinim ili vodom...
    i uopće nije loše

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad sam počela raditi T. je imao 13 mjeseci i dojio je, kad bih došla s posla, pa još 2-3 put do spavanja, za uspavljivanje, nekoliko puta noću, i naslađe za buđenje, prije mog odlaska na posao. Koliko se mogu sjetiti, tako je bilo negdje do njegovih 16 mjeseci kad je ostao na 2 dojenja dnevno (uspavljivanje i buđenje). Usporedno s tim prestao je dojiti noću. Nedavno je s punih 18 mj izbacio jedno dojenje i ostalo je samo ono za uspavljivanje.
    Ne brini, sve to sjedne na svoje mjesto. Ja sam naime bila jako zabrinuta prije mog polaska na posao, ne zbog količine i vrste mlijeka koje će piti dok me nema već zato što nije jeo gotovo ništa od dohrane s 12 mj. A to se sve tako brzo promijenilo.
    Ne dajem mu kravlje mlijeko nikako, pije puno jogurta ili jede sir i vrhnje. Ponekad u nekoj kašici koristim zobeno ili rižino. I smatram da je tako sasvim ok, barem dok ne napuni 2-3 godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    20 mj.
    doji
    rizino za zitarice
    obozava jogurt
    pije jedino (osim mm) vodu
    caj, sokove, kravlje- nikad probala
    Isto, osim što je K. u par navrata probao sok - ne voli ga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A prema kravljem mlijeku imam averziju i ne mislim mu ga nuditi ni kad jednog dana prestane dojiti. Naravno, neću mu ga braniti ako ga slučajno proba i svidi mu se, ali nuditi mu ga neću.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zala doji preko tjedna kada dodem doma, pa ujutro i navecer.Preko vikenda kada god to zazeli, a to je dosta!
    Ali joj dajem i cokoladno kravlje mlijeko koje obozava, sojino ponekad, obicno joj se ne svida!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tonka jos doji (31 mj.).
    adaptirano nikad, jogurt relativno rano i dosta, rizino i sl. nije htjela, kravlje vrlo malo i tek od nedavno kao kakao (prije nije ni htjela).

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Gabrijel je prihvatio kravlje mlijeko nakon što se meni "produkcija" smanjila radi trudnoće, ali dok god je bilo dovoljno mog mlijeka nije htio niti jedno drugo (u biti nije dojio samo dok sam na poslu). Nije da sam ga baš nutkala alternativama, ali je imao priliku probati. Inače MM i ja uopće ne pijemo kravlje mlijeko i ne smatram da je neophodno u prehrani.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

budući da imam dvije cure, odgovorila sam za drugu (21 mjesec)
    ne dojim i dajem adaptirano

ne dojim jer je prestala s 11 mjeseci (bila je na kombinaciji dojenje-adaptirano), a pije adaptirano jer neće drugo, ali npr. griz joj kuham na kravljem od 18 mjeseci (do tada na vodi pa pomiješan sa voćem)

starija je potpuno druga priča, i ona je bila na kombinaciji dojenje-adaptirano, ali s uvođenjem kašica sam izbacivala adptirano pa je dojila do 26 mjeseci, nije pila drugo mlijeko kod kuće, ali u jaslicama je pila kravlje i jela je griz na kravljem mlijeku. kod kuće je dobijala uz dojenje jogurte i svježi sir (doručak je bila voćna kašica sa svježim sirom i zobenim pahuljicama - to i danas voli)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dojim još samo noću(15 mj) a kravlje pije od godinu dana.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Fali verzija dojenje+sojino/zobeno/rižino mlijeko... Eto, mi tako
    Potpisujem, fali dojim + rižino i zobeno

I kaj da ja odgovorim?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Fali verzija dojenje+sojino/zobeno/rižino mlijeko... Eto, mi tako
    Potpisujem, fali dojim + rižino i zobeno

I kaj da ja odgovorim?
    zobeno i rizino mlijeko nisu mlijeko to je riza ili zob s vodom.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ma da znam, poslije sam se sjetila da su to zapravo napitci od riže, zobi...

ZuZi

Početno

Dojim,cak sam u nedoumici kako dalje?
    Naime,moj sincek je u toj legendarnoj tabeli rasta na samom kraju "normale",tako da mi je pedijatar skrenuo paznju da mu uvedem 2 boce dnevno adaptiranog!Nije me pitao sta dajem bebi da jede dodatno,vec mi je odmah skrenuo paznju na "nepotrebnost dojenja nakon 6 meseca"....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ZuZi prvotno napisa
    "nepotrebnost dojenja nakon 6 meseca"....

to ga u potpunosti diskvalificira ka stručnjaka
    samo neuka i neinformirana , ili potkupljena osoba, to može izjaviti

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ZuZi prvotno napisa
    Dojim,cak sam u nedoumici kako dalje?
    Naime,moj sincek je u toj legendarnoj tabeli rasta na samom kraju "normale",tako da mi je pedijatar skrenuo paznju da mu uvedem 2 boce dnevno adaptiranog!Nije me pitao sta dajem bebi da jede dodatno,vec mi je odmah skrenuo paznju na "nepotrebnost dojenja nakon 6 meseca"....
    A koliko je star maleni? I po kojim tablicama gledate rast? Moj je sinek stalno na 30 percentili prema WHO tablicama koje su rađene za dojenu djecu - znači nije neki krupajlija, ali je rast konstantan tako da nema mjesta panici. Ukoliko je to slučaj i kod tebe (provjeri po svim parametirma i dosadašnjim mjerenjima) nema razloga za uvođenje bočice. (jedna prabaka u familiji se uvijek iznova čudi kako je on tako čvrst, a skoro ništa nije "jeo" do 1,5 godine... )

ZuZi

Početno

Star je 16 meseci,tezak 9kg200gr a visok 74

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Curka je stara 16 mjeseci, dojim je kad god želi i papa svježi sir, voli jogurte i ponekad mlijeko.Koristim mlijeko kad kuham griz ili krem juhu pa ga dobiva i indirektno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •