Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 141 od 141

Tema: Život u manjem mjestu-da ili ne?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Definitivno glasam za manje mjesto. Ja osobne ne bih mogle živjeti u gradu. Navikla sam imati svoj mir, svoje dvorište, djecu imam kamo pustiti da se igraju, nije gužva po cestama ( osim u vrijeme odlaska i dolaska na posao). U gradu sam za 10-15 min i to u centru, pa ako mi što zatreba to je to, ali živjeti u gradu, nije moj tip.
    Sretno s odlučivanjm.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Grozim se velegrada. Dok sam studirala, uvijek me bolila glava kad bi morala ići u zg.
    Sad kad imam djecu, presretna sam što zivim u slav. brodu, jer je dovoljno velik, a opet dovoljno mali da za 15 min stignem gdje god poželim.
    Imam osjećaj da sam u velegradu, strci, zbrci i silnom asfalatu da bi mi djeca odrasla, a da se ne bi ni stigla okrenuti. Ovako do 3 radim. u 3 i 5 pokupim Jelenu u vrtiću i u 3 i 15 pokupim Peru s čuvanja.

Moj glas ide Virovitici, ali odluka je Vaša.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Odrasla sam na selu, a studirala u Zg. Udala sam se i živim u manjem gradu i nikad mi nije bilo ružnije. Jedva čekam dan kada ćemo se odseliti. Meni je u planu Rijeka, živim za dan selidbe. Ovdje mi ne odgovaraju ljudi, nikako. Ne kažem da je život u svakom malom gradu loš, ali ovdje mi je :/

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

stalno krecem nesto napisati tu pa nikako...

cure su ti uglavnom sve rekle koliko sam procitala - sto se tice savjeta da li da selis ili ne. ja zapravo niti sama ne znam sta bih napravila..

ali evo moje situacije: dakle odrasla sam u Vt, isla na faks u Ri i naravno jedva cekala da se maknem iz Vt
    u Ri sam upoznla svog sadasnjeg MM-a i kad sam ostala trudna, preselili smo u Zapresic , jer je MM tu nasao bolji posao. u Zapresicu nemamo nikoga, iznajmili smo si stan. sva ta promjena je bila nagla kad sam ostala trudna. ali sam sretna zbog toga. meni je sad u Zapresicu super, pogotovo zbog malog. puno bolje nego u velikom gradu, a opet nam je Zg blizu (a i to mi je vazno)

Vt volim i cesto idemo tamo, ali ne znam bas da li bih se vracala. ako bih bas morala isla bih

a sto se tice zivota u Vt nece ti tamo bas nista faliti, imas sve potrebno za opstanak, hehe...trgovina koliko hoces, u biti se dosta izgradila i razvila Vt odkad sam ja otisla. imas srednjih skola svih, glazbena je tu, ima i sportova za klince, bazen, vrtici, kafici, ima mladih...nije bas zadnja selendra. a kad se zazelis Zg-a brzo si tamo, odes za vikend da udahnes malo smoga

uglavnom javis se kad se preselis u vt...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf ne znam bas. to je dosta daleko od zg. predaleko. ovisi sto ocekujes i trebas od grada. vtc je ipak mali grad, nemas bas puno sadrzaja za djecu, nemas izbora za skolu, mislim da imaju samo jednu os, jedan vrtic, i tako...mali je to gradic, a predaleko od zg.. ja to gledam s aspekta da cesto moram u zg a zg je predaleko ipak.. imas lokalnu bolnicu ali trebas i zg a onda ti je daleko.. i tak... ja ne bih , mozda grad koji je bolje povezan sa zg i bar na sat je od zg . po vtc se nemas pravo kud ni setat s djetetom, igralista :/ ducani, kaj ja znam , vtc poznam cesto sam tamo, imas dva tri dobra kafica, jednu slasticarnu, slobodnih aktivnosti za djecu slabo, ja ne bih nikada.. sigurno da je bolje od zg no ipak zg ti cesto treba kad si u tako maloj sredini ...frendica mi tamo zivi i znam da za djecu kad treba k doktoru mora ici skoro za sve u zg a do zg tri dana jahanja lose ceste :/
    inace mentalitet je super , za to ne brini :D

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nikad nisam živjela u velikom gradu, živim u gradu nešto manjem od VT i super sam zadovoljna životom ovdje, ne bih se nikad mijenjala.

Posao mi je 5 min od kuće isto tako škola, ambulanta, dućani, centar grada, i veeeeeeeeliki park. Auto mi treba samo ako nešto teško prevozim, inače svuda mogu i pješice.

Studirala sam u velikom gradu i vratila se nazad doma.

I moram ti reći da je doživljaj sa 18 otići od kuće i studirati u velikom gradu. Mislim da Zagrepčani nemaju to zadovoljstvo, njima je faks, samo produžetak srednje škole, ostaju doma, nemaju iskustvo podstanarskih stanova, studentskih domova i sl.
    A nakon tih nekoliko godina uvijek mogu izabrati žele li se vratiti u manje mjesto ili ostati u velikom gradu.

Da ne govorim o uštedama kad imaš kuću i nešto vrta, primjerice. Nije neki posao, a uvijek imaš pri ruci svoj list peršina i mrkvicu, koju rajčicu...pa čak i viška za zimnicu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Živjela sam u manjem gradu, ne daleko od Zg. udala sam se na "selo", u stvari danas je to prigradsko naselje, imam 5 minuta do grada, 10 minuta ranije krećem na posao, za silu mogu kući i pješice il biciklom, a opet kod kuće mir i sloboda vlastitog dvorišta.
    Studirala sam u Zg. i živjela tamo 4 godine i zaista mi je to bio super osjećaj i doživljaj te odlično životno iskustvo. :D No čak ni onda, iako mi je bilo super nisam mogla zamisliti živjeti s djecom u zagrebačkoj vrevi.
    A i super mi je što moja djeca, mimo svih igraonica i dječjih aktivnosti uživaju u vrtu, prirodi, suncu, ljuljačci u dvorištu, voćnjaku. Moja Magdalena s nepunih 5 na moru u šetnji pita: "Mama je li to bagrem?". :shock: Bio je. 8)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene zanima sto vam toliko znaci ta "mogucnost izbora" kod zivota u zagrebu? mogucnost izbora cega? vaninstitucionalnih aktivnosti? pa nakon posla/vrtica/skole - opet u neki raspored? :/

meni to uopce ne lici na neku prednost.

zasto bi pod muss trebalo biti na izbor 459 razlicitih aktivnosti da bi se netko zadovoljio? pa koliko razlicitih aktivnosti mislite da treba prosjecnom djetetu?

i dvije ce mu biti previse kad krene u skolu... ne sto bi njemu bilo tesko, nego sto ce, osim vremena koje provede u skoli/vrticu/boravku - jos 2-3 puta tjedno po 2 sata provesti van kuce...

a zato i morate imati 459 razlicitih aktivnosti na izbor jer inace ste preok tjedna "osudjeni" na cetiri zida i obliznji park...

:/

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kad smo se mm i ja odlučili na zajednički život smo jedno vrijeme bili u dilemi -otići u grad ili ostati na selu.

Nakon nekoliko dana vaganja smo se odlučili na selo.
    Kupili smo kuću s velikim dvorištem, da smo se odučili za grad bi za iste novce kupili nekakav minijaturni stančić.
    To nam je bio glavni razlog.

Danas smo presretni s tom odlukom, sve najvažnije imamo u selu (trgovine, ljekarna, ambulanta, pošta, park, dj. igralište, uskoro i dječiji vrtić, imamo prekrasno šetalište kraj Dunava...)

Ako nešto i trebamo u gradu (trg. centri, kino, kazalište ili da promjenimo okolinu) u gradu smo za 20min. ali ništa nemože zamijeniti vlastitu kuću i ogromno dvorište....

Ako Sara jednog dana bude htjela ići na nekakvu aktivnost vozit ću je, što vjerojatno rade i roditelji mlađe djece u gradu....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za djecu mi se čini idealno da dok su manja žive u manjem mjestu. Manje nasilja u školi, opasnosti od prometa, od droge, više prirode, prostora za igru, životinja, zdrave hrane... Jedna velika stvar su po meni i bolnice, uz uvjet da ne bude većih problema, uvijek je manja gužva i ljubaznije osoblje u manjim mjestima, iz mog iskustva.
    Kad budu veći, za njih je samo bolje da odu na fakultet i osamostale se. Meni je to bio jako velik korak u životu, i jako bitan za moj razvoj.

Nisam shvatila koliki ti je stariji sin, ako je više od 4-5 god i već ima svoje društvo, može mu to biti ipak šok, premda sad voli otići tamo, ali to je samo ponekad.

I za to kako ćeš se ti osjećati, to nitko ne može znati pa ni ti, kakvu ćeš atmosferu naći na novom poslu, da li će ti nakon nekog vremena faliti...

Ja bih se uvijek odlučila za manje mjesto. Kuća i vrt, bez toga ne bih htjela živjeti. Stanovi u zgradama su mi zatvor. Premda volim doći u Zg ali povremeno.

Na kraju, Virovitica i nije tako malo mjesto, a Zagreb ti nije uopće daleko... ali odluka je i dalje na tebi, naravno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ....žive u manjem mjestu. Manje nasilja u školi, opasnosti od prometa, od droge, više prirode, prostora za igru, životinja, zdrave hrane...
    Nikako se ne mogu sloziti s ovim. Nekad sam i ja to mislila, malo sve pa sve super - kako je bilo kad sam JA tamo zivjela. Ali sada kad cujem svoje frendice koje rade u osnovnoj skoli u koju sam isla s kojim problemima se bore, koliko droge ima u skoli (!), nasilja (neki ucitelji preporucaju da roditelji vode klince u skolu - u moje vrijeme nezamislivo), prometa je kud i kamo vise nego prije. Naselje u kome sam ja odrasla je bilo predivno za odrastati, mirno, prekrasno. Sad je to naselje prepuno auta, zelenih povrsina je manje jer sad svaka kuca ima 2 auta (nekad ni svaka kuca nije imala auto). I sumnjam da ce buraz pustat malog da baulja sam po ulici kako smo mi bauljali - cisto iz jednog razloga - auta je puuuuno vise nego ih je bilo tada; nema sanse da sad mozes skakat gumi-gumi na ulici :/

A ovo je mjesto kud i kamo manje od virovitice. MIslim sigurno ima jos takvih ulica kakva je moja nekad bila... Al evo u ovih x godina, stanje se i u tom malom mjestu jako promijenilo.

Meni je bio problem sto sam odrzavala na zivotu tu iluziju o idilicnom malom mjestu (kako je bilo kad sam ja bila klinka) - koja mi se rasprsnula ko balon od sapunice kad su mi frendice ispricale o iskustvima u skoli i kad sam sagledala neke druge stvari.

Mislim, miljama je to od zivota u zagrebu, al da je tak "idilicno" kak je nekad bilo - nije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ovo vezano za zdravu hranu.. zaboravila sam napomenuti. I to je problematicno :/ Gledam sad situaciju tamo. Nema tamo bas vise domacih paprika. Nema se to vremena saditi i obradjivati - radna vremena su europska, dodjes doma kud i kamo kasnije nego sto su nasi starci dolazili :/

Da se razumijemo, jos uvijek mislim da je manje mjesto bolje za djecu - bas dijete briga gdje je ak ima svoje dvoriste i prijatelje. Njima je to kraj svijeta

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čuj, što se tiče zdrave hrane, baš čitam topic "stop debljanju" i dijelila sam neke teško provedive savjete pa vidim da je moja velika prednost što živim u zabiti i što moji imaju eko-vrt, nadam se da ću ga jednom i ja imati... i što oko mene ljudi uzgajaju ovce i znam gdje ću nabaviti domaćeg sira i skute... i tako... Ja sad tako zdravo jedem da ne poznam nikog tko jede zdravije, a ne trudim se uopće!

Ali istina je da se i droga i promet širi... ništa nije crno-bijelo...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo, u mom rodnom gradu definitivno ima u postotku više droge i alkohola, u Zagrebu je promet neusporedivo gušći, ali i neusporedivo organiziraniji (tu nitko nema autosjedalicu, na primjer), nema semafora kraj škole.... svo zeleno i igrališta su sada parkinzi za turiste...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma nacin zivota se opcenito promijenio, i u manjim i u vecim gradovima.

i puno znaci u kojem dijelu grada zivis. ima nekih dijelova u zg koji su jako mirni i bas su prilagodeni djeci. a ako zivis u nekom manjem mjestu uz glavnu cestu, ili na selu uz prometnicu gdje nema ni trotoara nisi se bas usrecio.

mm je jako za odlazak iz zg-a, ja bas i ne.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

istina ja govorim baš o selu, Virovitica je ipak grad. Kod nas su i ovi mali gradići baš razoreni turizmom, novcem i drogama. Ali na selu je drugačije. To se vidi i kod djece, povremeno imam na poslu kontakte sa školama i razredima, i vidi se kako su klinci iz područnih škola - onih baš seoskih - mirnija, koncentrirana i pitomija, kažu ljudi da je to zato što se fizički ispucaju dok ova gradska ne znaju kud bi sa sobom.
    Opet, treba imati živaca preživjeti što te svi gledaju kao da si s marsa. Ima to dobre i loše strane, naravno. Pitam se opet hoće li mi djeca biti previše različita od okoline i hoće li se uklapati.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pitam se opet hoće li mi djeca biti previše različita od okoline i hoće li se uklapati.
    meni je ovo glavni problem :/

mm stranac, mi vegetarijanci, peremo pelene, nosimo se u krpi, dojimo do skole

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="iki"]
    Prava atrakcija! Barem budu lokalne bakice imale frišku temu za razglabati nalakćene na plot, da ne žvaču stalno jedno te isto

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da bi bolje prihvatili vas jer niste domaći, pa je normalno da ste "čudni". Problem je kad peremo pelene i dijete u plahti nosimo mi domaći, a još k tome ne dam joj ni smoki, prvih 6 mjeseci siroče malo je jelo samo cicu, a i sad s pune dvije još sisa

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pitam se opet hoće li mi djeca biti previše različita od okoline i hoće li se uklapati.

Pa baš u malim sredinama sve vrvi od individualaca, uvjerila se ja nekidan, bilo je i i :shock: al je meni to ok. Ni naš sling nije obična nosiljka, i to ne samo na selu nego i u Splitu. Svako čudo za dva dana prođe 8)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vidis meni su tu domace bakice bile odusevljene slingom, da kak ja njega lijepo nosim, kak je njemu super tu uz mamicu itd.
    za pelene...mislim da nitko (osim frendova) ne zna, al opet prije bi se bakice slozile da je to super nego mlada generacija

ja sam posla iz centra zgb. na otok
    nekad si mislim da ce biti uskracen za zivot u velikom gradu, a sa druge strane ja sam "odrasla" na selu (enela ) odakle je moj dida (tam smo provodili vecinu vremena do skole) i sjecam se da mi je to najljepsi period djetinjstva, kuca...vrt...šuma, igranje u šljiviku, branje grozda, klipova kukuruza, sadnja vrta
    mozda je to stvarno vece bogatstvo od odlaska u shoping centar koji ima prekrasnu veliku igraonicu sa punooo igracaka

jucer je nas par otislo sa klincima na plazu i bez obzira sto su imali brdo igracaka oni su se igrali kamencicima, pijeskom, grancicama, morem...ma prekrasno

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    mene zanima sto vam toliko znaci ta "mogucnost izbora" kod zivota u zagrebu? mogucnost izbora cega? vaninstitucionalnih aktivnosti? pa nakon posla/vrtica/skole - opet u neki raspored? :/
    Odlično primijećeno! Znam pojedine Zagrepčane koji tvrde da ne bi mogli živjeti bez grada i svega što im grad nudi, a zapravo ga uopće ne koriste - niti vode djecu u kazališta, ni u knjižnice, ni na neke aktivnosti kojih nema drugdje (u mnogo manjim sredinama) i kad objektivno pogledaš, bilo bi im svejedno gdje žive. Bit će da im je važno što znaju da sve to postoji u njihovoj blizini, bez obzira što im je životni stil objektivno kao da su u osamljenoj kući na nekoj pustopoljini.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bitno sve što grad pruža. Mali ide na sport i na jezik, ide u kazalište, kino , muzeje, utakmice, nema šta nismo obišli i meni bi sve to falilo :/ volim mogućnost studiranja svega i svačega volim što ima 18 gimanzija. eto volem. so shoot me

evo bili smo danas u varaždinu i prekrasan mi je. pita MM bi li mogla da tam kupimo kuću (koju želimo, više on želi 8) ). ne bi. nikako. sve je to slatko, ali jok

prije u veće nego manje. šta reć. volim asfalt i gužvu

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    uf ne znam bas. to je dosta daleko od zg. predaleko. ovisi sto ocekujes i trebas od grada. vtc je ipak mali grad, nemas bas puno sadrzaja za djecu, nemas izbora za skolu, mislim da imaju samo jednu os, jedan vrtic, i tako...mali je to gradic, a predaleko od zg.. ja to gledam s aspekta da cesto moram u zg a zg je predaleko ipak.. imas lokalnu bolnicu ali trebas i zg a onda ti je daleko.. i tak... ja ne bih , mozda grad koji je bolje povezan sa zg i bar na sat je od zg . po vtc se nemas pravo kud ni setat s djetetom, igralista :/ ducani, kaj ja znam , vtc poznam cesto sam tamo, imas dva tri dobra kafica, jednu slasticarnu, slobodnih aktivnosti za djecu slabo, ja ne bih nikada.. sigurno da je bolje od zg no ipak zg ti cesto treba kad si u tako maloj sredini ...frendica mi tamo zivi i znam da za djecu kad treba k doktoru mora ici skoro za sve u zg a do zg tri dana jahanja lose ceste :/
    inace mentalitet je super , za to ne brini :D
    samo da se osvrnem na ovo, jer ima par neistina:

u VT ima dvije velike osnovne skole, sto je dovoljno za taj grad. razredi su jednako veliki kao i u ZG, pa je i kvaliteta tu negdje. i ne znam sta ce ti veliki izbor osnovne skole?!?
    vrtica ima 2 ili 3, ali njih nikad dosta, pa nema ih ni u zg dosta i ceka ih se 100 god...
    imas se gdje setat s djetetom i jako puno majki s malom djecom ima. npr u centru Zg-a se nemas gdje setat s djetetom. zrak je cist relativno
    ima igralista

a sto se tice slobodih aktivnosti za djecu, naravno da ih ima. nema izbora kao u Zg, ali sta mislis sta rade mladi i djeca u Vt?! a sta rade po selima? pa sve ovisi i o angaziranosti roditelja. ima raznih sportova, klubova, muzicka skola, strani jezici...kazaliste, knjiznica

i ima svih srednjih skola. nema 18 gimnazija, nego ima jedna, jer to je dovoljno za grad te velicine.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

svima veliki pozdrav!
    i ja se javljam sa istom dilemom preseljenja u manji grad, Slatinu, koja je 20 min od Vt od zgba...
    tamo su roditelji od MD-a i puno su nam vece sanse imati kucicu i poslic bez nepotrebnog stresa...
    placa od 3 i pol tisuce je sasvim solidna za zivot u malom gradu , sto je znaci 5 i pol u velegradu.
    dosta razmisljamo da se odselimo tamo jer "mogucnosti velikog grada" ni ne iskoristavamo jer bjesimo od guzve u kucicu i zatvorimo se da nas nitko nepotrebno ne gnjavi...kucica nema vrta pa je ko stan :/
    mene je isto strah jer ja ne poznam nikoga osim rodbine i kumova, ali mislim da to ne predstavlja problem i da je teze druzit se s nekim u vecem nego manjem gradu. silne obaveze ne daju dovoljno slobodnog vremena, a i kada ga imamo, strgani smo od besciljnog trcanja.
    znam da post zvuci kao 100postotni odlazak u slatinu, ali je tesko dati konacni odgovor.. :/

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako ti mogu malo pomoći... (ne znam da li sam ovo već negdje napisala)... moja najbolja prijateljica se udaje na Pag i to ne na Pag Pag, nego 6km od Paga. Tamo je jako često i ono što joj je upalo u oči je kako ljudi drugačije žive tamo i razmišljaju.

Ja sam živjela u Rovinju i Zagrebu - 2 različita života. U Rovinju ljudi smatraju da nešto propuštaju zato što nemaju tolike mogućnosti kao u Zg, pa zato sjede kući.
    U Zg imaju puno više problema (ovo je relativno, je li), imaju duže radno vrijeme, i ako ništa, treba ti jako puno više vremena da dođeš kući, i opet sjede u kući, jer nemaju para za te silne aktivnosti ili bježe od uzburkane svakodnevice u svoja četiri zida.

Ti imaš iskustvo u velikom gradu, tako da vjerujem da ćeš znati iskoristiti prednosti malog grada. Popodnevne opuštenosti i šetnji sa obitelji, druženja sa ljudima (jer se manjim gradovima, a pogotovo u Slavoniji ljudi puno više druže i manje su opterećeni)....

Ja mislim da je dobar potez se preseliti i probati u manjem gradu, a ako ti se ne svidi, uvijek se možeš vratiti u veliki grad, jer su tamo i mogućnosti veće, zar ne?
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, i MD i ja imamo iskustvo velikoga grada, a on i drugih kontinenata 8) pa si mislim, ako covjek koji je bio na havajima, u miamiju, aljasci i mnogim drugim mjestima o kojima drugi samo sanjaju, razmislja o zivotu u slatini, o cemu onda ja razmisljam?
    dapace, u slatini se rade nove srednje skole i fakultet, puno je veca sansa za vlastiti biznis jer ti je gradonacelnica prva susjeda 8) grad ima puuuuno vise sadrzaja nego zagreb!svake nedjelje od 01.06. do 01.09. je ziva muzika u centru, vise ljudi rade na kulturnom uzdizanju grada, a i lakse je!
    zamislite, postoji natjecanje u najljepsoj okucnici :shock: zamislite samo kako te kuce izgledaju!
    zvucim zaljubljeno u taj mali gradic, zar ne?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam čitala vaše postove, ali imam potrebu napisati današnji razgovor sa visokopozicioniranim poznanikom u svom malom gradu. moja frendica mu je napomenula kako mi dijete kreće u jaslice u ponedjeljak te da bi teoretski mogla početi raditi. prvo pitanje je bilo jesam li ispunila pijavnicu za stranku pa tek onda šta sam završila!
    u velikom gradu imaš mogućnost izbora i ne trebaš se prisilno upisati u stranku koju ne voliš da bi bio potencijalni kandidat za posao!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, to mi je komicno! ali je bitno da covjek zna sto je unutra 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj yenna prvotno napisa
    puno je veca sansa za vlastiti biznis jer ti je gradonacelnica prva susjeda
    khm, ovo mi baš ne budi želju za preseljenjem tamo

on topic, ako čovjek može naći posao (bez stranačke knjižice) mali grad je OK, ali ni Zagreb nije baš ovakav
    a zato i morate imati 459 razlicitih aktivnosti na izbor jer inace ste preok tjedna "osudjeni" na cetiri zida i obliznji park...
    ...u Zagrebu svuda stižem pješice i javnim prijevozom, a u manjem gradu sam bez auta bila osuđena na 4 zida (+dvorište, ipak olakotna okolnost). Jako ovisi o konkretnoj lokaciji.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da se priključim raspravi....

mi smo silom prilika završili živjeti na selu...
    sve je to krasno, moj troipol godišnji sin je stalno vani na zraku, pomaže baki i djedi u vrtu, sa životinjicama...sve ih voli
    al on je tamo usamljen, nema svojih vršnjaka, pa ga nakon što 50 minuta putovanja s posla dođem doma moramo se upregnuti i otići u grad u neki parkić
    ide on u vrtić, al ni njega nema u blizini, pa ga ja moram voditi u privatni blizu mog posla
    ni škola mu nije blizu, ima autobus koji djecu skuplja nasred ceste, znači opet ću morati organizirati nekog da mi mali ne ide sam!
    u gradu je sve to na okupu, djeca imaju prijatelje s kojima pješice idu u školu, na aktivnosti...
    sve ima svoje prednosti i mane!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja imam sku od 9 godina koja je u zgbu i sama je po cijele dane, nema u blizini djece njenih godista stalno je sama, bez obzira na dvoriste koje ima!
    zaista ovisi o lokaciji konkretno!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e, loš javni prijevoz je svakako jedna od loših strana malih mjesta, ja se tako mrzim voziti svuda autom ali jednostavno nemam izbora.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cemu tolika ogorcenost?
    govorimo o malom mjestu gdje je SVE na 15 minuta udaljenosti pjeske!
    ili :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Yenna ti govoris o malom mjestu... a neki o jos manjem od Slatine Slatina je dosta velika - postoje mjesta i koja nemaju vrtic i skolu pa dijete mora ici u susjedno mjesto/selo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi smo u malom mjestu, pa i u dućan moram autom
    eto milina, malo selo, čak imamo i rode ( da, da..svake godine dođu mama i tata i na svijet donesu po par roda ), sve u cvatu, pesi laju, mace se vrte oko nogica...
    mali kad poželi izjuri van
    sve je to krasno i drago mi je da ima tu priliku
    al opet kad vidim kako pati za dječicom i kad za bilo šta moramo paliti auto i negdje otići....srce mi puca
    digla bi kredu na 100 godina i kupila stan u gradu!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam u istri, tu su gradići i sela razbacani taman da ti je predaleko pješke ili biciklom pa svuda moraš autom. Autobusi voze rijetko, prerijetko. A naselja su puno manja nego što je to u slavoniji, i obično što god trebaš obaviti moraš autom. Kod nas je to možda veći problem nego drugdje.
    Od zagreba mi najviše fali to što sam zbilja svuda mogla biciklom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

naravno, na tako sta ne bih niti pristala i potpuno razumijem zelju za preseljenjem u tom slucaju,
    ali ja sam u briji drugoj pa nisam odma skuzila!
    isprika

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kolegica s posla se nedavno preselila u moj gradić (Zg županija) iz Slatine. Njen komentar je da je tamo dosta teško naći posao i zato je zgrabila priliku kad je ovdje pronašla stalni posao. Dečko joj radi u Zgu i sad traže kuću. Mislim da je pametno prije odlaska u manje mjesto osigurati posao, a ne preseliti se i onda tražiti. A što se tiče ovog

yenna (napisa):
    puno je veca sansa za vlastiti biznis jer ti je gradonacelnica prva susjeda
    neće ona biti gradonačelnica idućih sto godina i može ti se dogoditi da više ne budete "podobni" kad u stolicu sjedne netko drugi. Na to se baš i ne bi oslanjala. :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zasto se svi hvatate za tu gradonacelnicu?
    to sam spomenula usporedbe radi.

nemogu komentirat za kolegicu jer prijatelji su nam vec ponudili posao,
    sto ne kazem nuzno da cu prihvatiti, ali valja znat i ljude, a i ja imam dipl. ing. prije imena pa valjda ce necemu posluziti :/

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •