Već neko vrijeme MM i ja razmišljamo o tome da odemo iz Zagreba.
Razloga je nekoliko.
Tamo gdje bi išli MM-ov tata ima obrt i radi sam pa bi se MM konačno izvukao iz svih ovih sr.... u kojima je do sada radio i radi. U svakom slučaju po tom bi nam pitanju bilo bolje. Kaj se mog posla tiče to nam i nije baš neki problem, vjerujem da bi se za mene nešto našlo, ako ništa drugo premještaj samo u drugi grad (ista firma).
Drugi razlog, zapravo možda i najveći je taj što mi jako želimo kuću, a to ovdje nema šanse da ostvarimo. Tamo bi za ovaj naš stan mogili imati lijepi kućerak.. Znači sve u svemu lagodniji život.
I općenito, dosta nam je grada, vreve, zavrzlama...
Ono što mene muči je to što sam ja ovdje i rođena i odrasla i svi "moji" su tu. Tamo imamo samo MM-ove roditelje. Ne ne bi živjeli s njima, čak ne u istom mjestu, koji kilometar dalje.
Muči me i to što sam navikla na to što mi je sve pod nosom, što na izbor imam hrpu svega.
Opet s druge strane si mislim, kad sve obilaznice budu gotove, treba nam cca 1,5 sat do Zagreba, jednom mjesečno možemo doći i vidjeti se s mojima (nije da se inače viđamo baš svakodnevno).
Radi se o Virovitici. Ima tamo svakakvih srednjih škola, to mi je bila jedna od važnijih stvari, da mi ne daj Bože dijete s 14 ode od kuće.
MM-u je lakše, on je tamo živio, išao u školu, ipak ima neke prijatelje i zna kak je tamo (mada je on prije 7 gpodina bio taj koji je htio u Zagreb).
A kako mene, jedno gradsko dijete odseliti na "selo"?
Pa vas lijepo molim za svajete, vas koji ili živite van velegrada ili ste živjeli, pogotovo ako ima neko iz Virke.
Naravno da će konačna odluka biti naša, ali treba mi još nešto da konačno lupim rukom po stolu i kažem "To je to, idemo!"