Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Valerin kapi

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Valerin kapi

Nisam sigurna pripada li ova tema ovdje ili u Zdravlje odraslih, pa molim moderatoricu da procijeni i po potrebi prebaci.

Sluzbeno jos nisam trudna, 30.6. cekam betu, ali me zadnja dva dana uzasno "pere" nervoza. Cak toliko da sam se nocas probudila i osjetila sav naboj u rukama (ne znam kako bi to opisala ali kad sam strasno nervozna onda osjetim kao da me netko stavio na struju na ramena i ruke).

Sto mislite da li bi za smanjenje nervoze smjela uzimati Valerin kapi
    http://www.suban.hr/proizvod_detalj.asp?ProductID=275

Nisam nigdje vidjela da pise da se ne smije uzimati u trudnoci 8) ali me zanima imate li kakva iskustva po ovom pitanju.

Hvala.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ha čuj, ja ti nemam nikakvih iskustva s tableticama (kapima) za smanjenje nervoze.
    Budući da postoji mogućnost da si trudna (što ti od srca želim, ako si i sama želiš), ja nebi uzimala nikakva sredstva za smanjenje nervoze. Prvo tromjesečje ti je najvažnije. Možda da se ipak strpiš dok ne saznaš jesi li trudna, a onda će ti ginekolog reći smiješ li ili ne.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je naš kućni prijatelj koji je doktor, ali se jako puno bavi ljekovitim biljem, nahvalio kapi valerijane koje on svako jutro popije i svima isto preporuča, bez obzira na nervozu. jer dobro djeluje na cijeli organizam. preporučio mi ih je i u trudnoći, ali ja ih ipak nisam pila jer sam se i inače super osjećala.
    ako trudnicama daju normabel za smirenje, ne vidim štete od valerijane. iako, da se razumijemo, i s ljekovitim biljem treba biti oprezan.
    mene su te kapi spasile kod mojih napada panike.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

te su Valerin kapi fenomaenalne,blagotvorne a prirodne

mene su spasile kad mi je naglo umrla voljena baka ,bila sam u 8 mj trudnoće i od šoka dobila trudove

te kapi su trudove zaustavile

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

za one koji uzimaju, kako se (koliko) piju Valerin kapi?
    tj. piše 3 puta dnevno po 30 kapi nakapati u malo vode, nije to mala prevelika doza?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se sjećam da sam nakapala 15 kapi na žličicu šećera

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

više puta dnevno?

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ih uzimam samo kad sam ful nervoznaili kad ne mogu spavati, a to je do sada bilo mozda 3x u ovih 20 dana.
    Uzmem 30 kapi u malo vode u casi 1x dnevno. I stvarno djeluju.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam povremeno uzimala ove kapi (ali ne kao trudnica) i meni su jako pomagale. I kad dobijem M, samo sam njih pila, a imala sam užasne bolove. One smiruju grčenje materice, pored toga što umiruju nervozu, anksioznost, etc. Na mojim kapljicama piše 2-3 x dnevno po 20-30 kapi u malo tečnosti ili na kocku šećera. Ja sam ih pila samo po potrebi, tu jednu dozu od 30 kapi, dakle ne svaki dan i ne 2-3 x dnevno.

Eto, ako sam nešto pomogla

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo, sad čitam na mojoj kutiji (nije isti proizvođač. ali ja mislim da je to sve isto) "Izbegavati u toku trudnoće i laktacije". Može biti i zato jer je u pitanju alkoholna tinktura, koja se u svakom slučaju ne preporučuje u trudnoći.
    Ipak, pitaj svog ginića

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    više puta dnevno?
    tada-u stresu navečer i ujutro
    nisam ih inače nastavila uzimati

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja periodično imam problema sa aritmijama. štitnjača mi je ok i sada trebam na daljnje pretrage no stala sam zbog trudnoće. prije dva tjedna ponovno su mi se pojavile i prilično su neugodne pa sam pitala ginekologa jel smijem piti Persen. On je rekao da na biljnoj bazi mogu, a predložio mi je Normabel što sam ja odbila. E sad vidim da u tom Persenu ima još nekih biljaka, a u tinkturi valerijane se nalazi alkohol zbog čega ja ne bih uzimala te kapi. Mislim da je onda taj Persen najbolji. ili postoje kakve tablete čiste Valerijane bez alkohola?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne bih uzimala nista osim homeopatije ili bachovih kapi bez dogovora s pouzdanim lijecnikom. Biljni lijekovi mogu imati i jaci (i manje ispitan) ucinak na bebu i trudnicu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam bila izniman slučaj,umrla mi je baka i dobila sam preuranjene snažne trudove od stresa

te kapi su me spasile,a smatram ih manjim zlom od Normabela

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smatram ih manjim zlom od Normabela
    Samo napominjem da uopce ne mora biti tako (manje zlo), samo zato jer su od biljke.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne moraju biti manje zlo, ali očito jesu jer smo se već raspitale oko toga. Nitko neće piti te kapi bez veze, bar ja tako mislim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najveće zlo je sa 7 i po mjeseci trudnoće imati snažne trudove
    bar je tako bilo u mom slučaju :/

rizik Valerin kapi mi nije bio na kraj pameti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja bih i živu žabu progutala da mi smiri trudove sa 7 i pol mjeseci

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Postoji sušeni koren biljke valerijana od koje se može pripremiti čaj. Nekima je ovde poznata i pod imenom macina trava, ali da ne bi bilo zabune u pitanju je biljka koja ima i drugi naziv: odoljen ili lat Valeriana officinalis tj. Valerianae radix

U svakom slučaju boh se konsultovala sa stručnom osobom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ne moraju biti manje zlo, ali očito jesu jer smo se već raspitale oko toga. Nitko neće piti te kapi bez veze, bar ja tako mislim.
    Pa naravno da se treba raspitati prije uzimanja i naravno da bilo kakve kapi ili bilo sto izgleda manje zlo od trudova u 7. mj. trudnoce. Samo je vazno znati da zato sto je nesto biljno, ne znaci nuzno da je bolje i manje stetno u trudnoci (za zenu ili za dijete).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •