Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Čitate li tekstove o trudnoći na našem portalu?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Čitate li tekstove o trudnoći na našem portalu?

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55

Ovo je link na rubriku Trudnoća. Jeste čitale?
    Brzo pročitajte tko još nije!

Ovdje možete napisati što bi još željele pročitati u trudničkoj rubrici jer uvijek nam dobro dođu ideje za nove tekstove.

Pozdrav od urednica!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da netko napiše stvari potrebne za "ljetnu bebu"

Koje su sve tegobe normalne u trudnoći - pored onih osnovnih. Evo ja se mučim za bolovima u rebrima ili što već, a prekopala sam cijeli net da nađem nešto o tome i vrlo je šturo. Najviše se piše o onim glavnim tegobama. Možda nešto iz vlastitog iskustva - ne mora bit stručno.

Na nekim engleskim stranicama ima jedan tekst o svim mogućim simptomima različitih žena. Možda bi ovo bilo super kad bi naše trudnice jednoj od cura pisale svoje simptome, pa se to onda sve objedini

Sve nas zanimaju npr. "normalne" UZV mjere kroz trudnoću, a i to je teško naći na engleskim stranicama. Sve nekako zaobilazno :/

Šta se sve može/ne može jesti kad se doji. Ako o tome već piše sorry Kad mi je jedna prijateljica ispričala šta su sve njoj nabrojali da ne smije jesti/piti dok doji, ja sam ostala jer će to mene otjerat na totalnu dijetu

Nemojte zamjerit nama friškim trudnicama kada postavljamo pitanja na koja smo već našli odgovore na Rodinom portalu. Ponekad je lijepo čuti iskustva i savjete više žena

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitamo!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja čitam cijeli portal, a i skoro cijeli forum jer sam štreberica.

Mislim da dobro radite, malo po malo slažete cijeli mozaik trudnoće, popratnih pojava, savjeta i ostalo. Ja recimo hoću dodati da nigdje nisam našla o ludilu koje me puklo krajem osmog i početkom devetog mjeseca trudnoće - a čula sam da i druge cure imaju slične faze - ko sumanuta se dotjerujem, kupujem sexy rublje, gledam lijepu robu, gomilam šminke u neograničenim količinama i samo se brinem da ne bih na porod bez frizure

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Htjela sam reć da sam, dok nisam popričala s drugim curama, mislila da sam pošemerila pameću... ne znam zašto se o tome nigdje ne priča i ne piše :?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

citam, progutala skoro sve ....
    kad sam otkrila portal sam otvorila 50 - 60 prozora i sve procitala, nakon tog tu i tamo ajpedjtam

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Vec sam sve procitala i stvarno ima brdo informacija!! Od pocetka pratim trudnocu po tjednima (svaki tjedan MM i ja to citamo) i to nam je bas super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na nekim engleskim stranicama ima jedan tekst o svim mogućim simptomima različitih žena.
    Može link?

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jasna nemam više taj link, ali sam prekopirala sve na forumu M&B davno, pa ti evo link na taj forum: http://p221.ezboard.com/fmameibebefr...icID=699.topic

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naravno da čitamo!
    Ili bolje rečeno ja sam pročitala sve u jednom dahu čim sam saznala da sam trudna. Totalno sam imala filing da moram znati sve i to odmah.
    Sad sam se već malo primirila i odem si pogledati trudnoću po tjednima i one teme koje me trenutno interesiraju.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    - ko sumanuta se dotjerujem, kupujem sexy rublje, gledam lijepu robu, gomilam šminke u neograničenim količinama i samo se brinem da ne bih na porod bez frizure
    Joj kad se sjetim te faze ...kad sam 10 dana ležala u bolnici (niš ozbiljno, mjesec dana prije poroda) bila sam sva happy i važna sa svježom frizurom (šišanje i boja) i sa nove dvije spavaćice (jedna je bila crvena i u njoj sam se osjećala kao u najljepšoj večernjoj haljini).....sjećam se da sam svako jutro nabacila malo korektora na moje užasne podočnjake, malo gela na kosu i bila sam presretna. Naravno i sa bebicom je sve bilo super!!! I naravno, par dana prije poroda sam posjetila frizerku!!! U bolnici su me svi zezali kako imam sređenu frizuru!!! :D :D 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A kad se sjetim slinjenja po izlozima....sve mi je bilo divno i krasno i sve sam si htjela kupiti....valjda mi je već bilo dosta silnih kila i dvije obleke koje sam stalno vrtila... :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam štreberski pročitala skoro sve tekstove.
    Pisani su lako, jednostavno i pristupačno svima (to mi odgovara jer mi se IQ u trudnoći prepolovio ), teme super :D, pozdrav autoricama .

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Naravno da čitam SVE :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sve redom, bez iznimke

dacabl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ja bas neznam kako bi uopste prosla kroz sve ove promjene da nema ovog foruma! Bas sve sto sam trebala nasla sam tu kod vas :D a inace bi svako malo trcala kod doca.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da citam, ja procitala pa mi sad "dosadno" , no priznajem da jos ne posvecujem full paznju ostalim rubrikama koje dolaze nakon trudnoce (dojenje, bebe, roditeljstvo...)

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na mom starom poslu su nam ukinuli pristup internetu radi moje opsesije :citanja, i iscitavanja super tekstova na portalu.
    jos cuvam i po nekoliko puta isprintane iste teme.
    a neke sam stvari, kao da bolje zapamtim prepisivala u posebnu biljeznicu, koju i danas cuvam!
    100 % sam sigurna da je priprema koju sam obavila uz pomoc clanaka sa portala razlog zbog kojeg sam se osjecala tako samouvjereno u prvim danima uz bebu, i u to ime klicem HVALA,HVALA vrijednim rodama i rodanima (ako postoje)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    100 % sam sigurna da je priprema koju sam obavila uz pomoc clanaka sa portala razlog zbog kojeg sam se osjecala tako samouvjereno u prvim danima uz bebu, i u to ime klicem HVALA,HVALA vrijednim rodama i rodanima (ako postoje)
    u sridu! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitam!!!!
    Tweety,ja sam bolja-ja sam SVE kopirala i stavila doma u debeli registrator na kojem piše "TRUDNOĆA".Taj sam registrator već 2 puta posuđivala!
    Inače,na tim sam tekstovima prvi put saznala o SKOKOVIMA U RAZVOJU koji su mi puno pomogli jer bi vjerojatno odustala od dojenja da nisam znala za njih!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

od prvoga dana kad sam saznala da sam trudna doslovno sam "visila" na RODA-inom portalu. Mislim da sam već u početku sve isčitala i redovito se vraćam na "trudnoću kroz tjedne" i provjeriti jeli ima štogod novo...U međuvremenu sam "otkrila" i forum i sada ne prođe dan a da ne prošvrljam po njemu...Portal i forum zajedno puno su mi pomogli u otklanjanju raznih strahova i dvojbi i na tim sam mjestima saznala jako jako puno korisnih informacija...
    ..kako će i moja beba biti ljetna, i ja bih voljela da uz "stvari potrebne za zimsku bebu" bude i tema "stvari portebne za ljetnu bebu"

puseee

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čitam sve, malo po malo
    neke textove printam ili skopiram... one praktičnije, vezane uz opremanje bebe; korisnih savjeta nikad dosta i ogromno HVALA na svemu... ono što mi je iznimno zanimljivo prokomentiram s frendicama koje su već rodile (i ne tako davno)
    sviđa mi se što tu mogu bez beda postavit pitanje i dobit odgovor... i sviđa mi se to što roda.hr 'raste' sa savjetima i iskustvima kako rastu i bebice

ovo mi je prva beba i totalna sam neznalica, čini mi se da sam ušla u nekakav novi, fantastični svijet u kojem će mi kretanje biti olakšano zbog obilja dobre komunikacije i korisnih info koje se ovdje nude

pridružujem se curama koje bi htjele pročitat nešto o 'ljetnim bebama' - kako nam se približava termin ta bi tema mogla biti hot

kira12

Početno

Iako sam "kao" iskusna trudnica (ovo mi je treća trudnoća) čitam sve od A do Ž. I toliko je toga novoga (u odnosu na informacije koje su mi bile dostupno 1997. i 1999.), od platnenih pelena do odobravanja spavanja djece i roditelja u istom krevetu u zbližavajućem roditeljstvu.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam "progutala" sve kaj ima
    Uredno ljudima govorim pročitajte na Rodinim stranicama :D nekima već idem na živce

samomamma

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Vec sam sve procitala i stvarno ima brdo informacija!! Od pocetka pratim trudnocu po tjednima (svaki tjedan MM i ja to citamo) i to nam je bas super.
    tako i ja i mm iz tjedna u tjedan čitamo o bebitosu...
    a kaj se ostalog tiče sve smo progutali i nabubali napamet
    bial sam totalni tudum kaj se tiče nekih stvari o trudnoći a sam polako postajem profi

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Još u prvoj trudnoći sam isprintala i uvezla dvije knjigice vaših tekstova... I stvarno ste super i sve pohvale...
    Sad bi rado malo više tekstova o drugoj trudnoći i prehrani zaposlene trudnice, koja nema vremena na pravi ručak... ako je moguće... Ako se još što sjetim pišem...

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A ne!! Da nema Rode,bila bi ko luda! Sve što postoji sam pročitala! Dragi me zeza da ću se pretvorit u rodu i doletit s bebačem !
    A onda dođe do mene pa zajedno čitamo.... Ma oduševljena sam što sam sve naučila. I super mi je ovo s dotjerivanjem u zadnjih mjesec dana! Mene to nije puklo,ali moglo bi lako.

Ribi

Početno

Čitam i od velike su mi koristi. Bravo Roda!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

čitam, čitam, čitam...svaki slobodan trenutak sam na rodinoj stranici! i ja bih zoljela saznati nesto vise o "ljetnim" bebama, a i o blizanackoj trudnoci obzirom da ocekujemo dva mala andjela.

puno pozdrava svim rodicama

silmarien

Početno

mislim da sam već sve živo pročitala.. a još nisam ni trudna niti planiram uskoro biti..bar još par godina ne
    svaka čast na portalu..skoro sve što znam sam tamo naučila
    i dobro su mi došli textovi da malo obrazujem mamu i sestru..budući da imam malu nećakinju
    (neću sad o tome kako me mama smatra čudakinjom..jer ja sam 'najpametnija'..a ona valjda najbolje zna..i onaj "argument"-o pa i vi ste tako pa što vam fali )

ostanite mi tako dobri i dalje :KissSvima:

Početno Super ste!

Portal je super, skoro sve sam pročitala, čim me nešto zanima ili zabrine prvo krenem na stranice rode i naravno forum!
    Hvala svima koji sudjeluju u izradi ovih stranica jer stvarno mnogo pomažu trudnicama, mamama i svima ostalima! :D

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja čitam sve postepeno :D ali nije mi jasno zašto ne mogu čitati trudnoću iz tjedna u tjedan do 11. tjedna A ja sam baš u toj skupini. Jel vi cure možete do prvih 11 tjedana ili to samo ja ne mogu?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema ih, ali uskoro budu.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

palo mi na pamet dok sam buljila kroz izlog u užasno preskupi stol za hranjenje bebe kako bi ga rado kupila kad bi se ta stvar kasnije mogla prodati za uopće ikakve novce.
    u zagrebu navodno imate dućane za trgovinu rabljenom opremom, u splitu ne. dajte nam priliku, dajte malo mjesta za nekakav oglasnik u kojem možemo razmijeniti, kupiti ili prodati stvari, jer znam da kod delikatnih baby predmeta volimo znati od koga smo nešto kupile.

unaprijed hvala i

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja inače čitam sve kad stignem, ali trenutno ne o trudnoći jer mi to trenutno nije aktulano!
    Ali kad bude, opet ću pročitati sve ispočetka! :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bravo rode i hvala onima koji su se potrudili da dođemo do toliko korisnih informacija. meni je ovo druga trudnoća, ali zbog razmaka od 12 godina gutala sam sve vaše tekstove i rado bih da ih ima još toliko. fali mi više tekstova s praktičnim savjetima i adresama o onome što zovemo "alternativa" - homeopatiji i sl, iako ima i nešto o tome, zatim o psihologiji u vrijeme trudnoće, o psihi trudnice koja leži, savjeti kako prestati pušiti, stručne ocjene knjiga koje kupujemo i čitamo, više o bolnicama u kojima ležimo (tekstove osvježiti novim datumima) - sve to ima na forumu ali neke teme bih rado preletjela i kao tekstove da ne moram kopati po pretraživaču.
    čuvam trudnoću već pet mjeseci i bez roda bilo bi puno teže. bilo je dana kada ste mi bile jedine prijateljice i utjeha.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

AnaDelVito, tako je i meni bilo - 12 godina razmaka izmedju trudnoca. I cinilo mi se da sam sve zaboravila. Rodini tekstovi su mi strasno pomogli i doslovce sam ih gutala. Da, ima nesto i o homeopatiji na portalu. No, cure redovno stavljaju nove tekstove, tako da ce sigurno biti jos zanimljivih tema i vjerojatno i onih koje tebe posebno zanimaju.

Cestitke na trudnoci!

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja procitala sve i prije nego sto sam znala da sam trudna... ali imam jedno pitanje, nisam pronasla (ili nisam bila dovoljno detaljna, sorry ako je to slucaj), nesto o problemu hiper masne koze u trudnoci. Naime, nisam nikad u zivotu, cak ni u najgorem pubertetu (od kojeg je bogme proslo dva desetljeca), imala pristeve po celu. Ten mi je uzasan! A i dekolte (koji je i inace problematican).
    Pomagajte!!!! :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Elie, pretpostavljam da ti koza nije bila masna prije trudnoce? Vidjet cu sa curama koje uredjuju trudnocu na portalu, mozda imaju takav tekst u planu.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala na brzom replyju. nije, posebno ne na licu i vratu, sto se dekoltea i ledja tice, tu nikad nije stanje bas bilo bajno, ali uvijek sam se tjesila da mi je bar lice savrseno cisto.
    to mi je valjda bio prvi znak da sam trudna - kad sam opristavila... mozda netko ima kakav recept za to ili bar da mi po svojem iskustvu kaze koliko vremena treba proc da se koza sredi... hvala unaprijed!!! (steta sto nemate pristavog smajlica, ovdje bi bas dobro dosao).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sve je pročitano i isprintano! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Ja sam "progutala" sve kaj ima
    Uredno ljudima govorim pročitajte na Rodinim stranicama :D nekima već idem na živce
    Potpisujem!

Početno

pozdrav svima! nova sam na ovim stranicama i općenito "u ovim vodama", ali više ni sama ne znam koliko sam informacija, poznatih i nepoznatih pročitala, uglavnom na Rodinim str. sve ... budući opravdano sumnjam na trudnoću, molit ću sve raspoložene trudnice i mame da sa mnom podijele svoja iskustva vezana za prve dane trudnoće, prve simptome isl. i to upravo zato što znam da je sve individualno, a za test mi se čini još rano (30. dan mc koji je inače 29 - 36 dana)... unaprijed punoooo hvala!!!!!!!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Elie, dobro dosla!
    Super sto si procitala nase tekstove na portalu, no redovno prati jer uvijek ima nesto novo.

Ako hoces, mozes se pridruziti "proljetnim trudnicama" ili vec nekim drugima u zavisnosti od toga kada ti je ocekivani dan poroda.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav!
    I ja sam nova, ali samo po postovima, pratim redovito sve vijesti i clanke od pocetka trudnoce (a sad sam u 30.-om tjednu). Jedino ne citam na forumu "probleme u trudnoci", zbediram se i uspanicarim pa je bolje tak. Educiram se i printam si sve o dojenju. Hvala Rodi na tome

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jako sam sretna što sam otkrila Rodine stranice. Inače nisam sklona forumima i opčenito dopisivanju ali ovo je za mene pravo otkriče! :D
    Sretna sam što postoji u Hr netko ko misli na trudnice i bebe i što se mnogo toga ipak promjenilo(po pričanju moje mame). Meni je ovo prva trudnoča. Uvijek sam se jako bojala poroda, do te mjere da sam doslovno mislila da ću umrijeti od bolova(kao u nekim starim filmovima). No, čitajuči Vaše stranice te iskustva drugih žena polako se počela stvarati nova slika poroda i trudnoče u mojoj svijesti i sada to sve doživljavam kao jedan prirodan i pozitivan čin koji želim iskusiti u potpunosti i bez uplitanja pa makar koliko bolno to bilo. Hvala vam puno!

slatkusina

Početno

Tek sam otkrila ove stranice i hvala sto postojite. naime menstruacija mi kasni nekoliko dana a jutros mi je testic pokazao dvije linijice s tim da je druga svjetlija od prve kontrolne, stomak me boli kao da cu dobiti a i ledja, spava mi se, pusac sam a cigare sada ne podnosim i jos uvjek ne mogu da vjerujem da sam trudna.....pomagajte mi

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa, nemamo ti sta pomoci - nisi u problematicnom stanju, vec si u blazenom stanju.

citaj i pitaj. slobodno se pridruzi "ljetnim trudnicama" na podforumu 'kruzoci trudnica'.

Početno

Cao svima,
    pisem svoj prvi post. Inace rodu imam u bookmark-u vec 1 godinu. Dugo smo ja i mm cekali bebu, skoro 3. godine. I sad ono najljepse od svega trudna sam 11 nedelja. Zelim se "postati" sa ostalim trudnicama i podijeliti iskustva. Nova sam u svemu pa cu sigurno imati milion pitanja. Trudicu se da ne ponavljam teme, jer puno toga sam nasla vec.
    Jos jednom pozdrav svima i nadam se lijepom druženju kroz forum a i sire :D

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

belma, dobro nam dosla.
    pridruzi se curama na trudnickim kruzocima.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •