ja nalaz kariograma čekam već 4,5mj
ja nalaz kariograma čekam već 4,5mj
Ja sam bila u ponedjeljak u vinogradskoj i rekla je žena da se naručuje - vadila sam protein c is , ATIII,FII, protrobmin(G20210A) i faktor V leidn, još je žena rekla da smo mi zadnja tura po starom sistemu da se po novom naručuje za pretrage i vađenje krvi. Pai-1 i MTHFR sam radila u Petrovoj 3, Serologiju na klamidiju u Rockfellerovij-hrvatski zavod za javno zdravstvo, A kariotipove na Rebru, jedino kaj ja tak dugo nisam čekala nalaz!
mislim da je to i m@tt napisao, ako se ne varam, a jos sam negdje to procitala, i mislim da je od nedavno
Moguce da je od nedavno..ja sam radila mozda prije pola godine....i tada se radio samo na Rebru...
http://forum.roda.hr/threads/58128-P...40#post2354740
mislim da je to od M@tta
Kariogram se radi i na Sv.Duhu,citogenetski lab,čeka se na red oko 3-4 tjedna a nalaz 3 tjedna (meni ga poslali za 2).
Pirica mislim kad u nalazu piše 'divljeg tipa' to znaći normalan nalaz.Ako griješim nek me netko ispravi... I sretno dalje za seku ili bracu preljepe poput tvoje L.
antitrombin AT 114,4 (70-120)
protein C 130 (70-140)
apc rezistencija 0,99 (>0,86)
protein S 86 (70-123)
IgG 1,2 (<10)
IgM 0,5 (<7,0)
fosfolipidna antijela jos čekam
i ovo sve ostalo se čini ok
(osim pai 1 i mthfr)
sigao jedan dio mog nalaza;MTHFR-normalan tip
PAI-1- homozigot 4G
dee-dee citala sam tvoje stare postove pre mnogo godina jasam nova na forumi i pisem iz makedonije moj doktor ovde mi je preporucio najaci tip folgard tablete (valjda su te folgard rx) koje si i ti citajuci ovde koristila.Medjutim ja nikako nemogu da ih nabavim u americi traze recept a preko interneta one najace ne mogu nikako da nabavim mozes li mi pomoci na koji nacin da dodjem do njih ?????
Zna li netko sto treba pisati na uputnici za kariogram za sv. Duh?
Pozdrav, nedavno sam dobila nalaze analize gena za trombofiliju ali ne znam jesu li ok ili ne, pa ako netko zna.. pomoc je dobrodosla
Faktor V - normalni tip gena za faktor V
Faktor II - normalni tip gena za faktor II
MTHFR - heterozigotni tip gena (CT)
PAI-I - insercijski polimorfizam 5G/5G
ACE - insercijsko-delecijski genotip (ID)
drage moje,evo ja sam dobila nalaze gena za trombofiliju,na kojima sam ja inzistirala.
1. normalan tip gena za faktor v
2.normalan tip gena za faktor II
3.heterozigotni tip gena CT
4.insercijsko- delecijsk ipolimorfizam4G/5G
5.Insercijsko-delecijski genotip ID
malo sam nestrpljiva, pa ako mi može netko nešto natuknuti prije mog mpo dr-a
inaa di svi vadila krv i koliko si cekala nalaze?
genotip g/g divljeg tipa,pv mi je 112 a granica mu je do 70,, inr je od 2,0-3,5 moje je 0,90,apc je do 0,86 moj je 1,01,homozigot 4 G
Moram priznati da su me jako razočarali na Rebru, poslala sam mail prije 3tjedna, još mi se nije udostojio nitko odgovoriti da li sam i kad naručena. Ali sam zato zvala Sv.Duh, poslati će epruvete na adresu i za 3tj moram vaditi krv i poslati im jednom od dostavnih službi. Savjetovanje na Sv.Duhu sam ugovorila i odradila za 3 dana, dok se u Pretrovoj 3 i Vinogradskoj nisam ni naručivala (ne treba) već došla i odradila. Moram pohvaliti Vinogradsku jer su mi ženskice vadile krv nešto prije 11h, a inače vade do 9. Svaka čast! Neke nalaze dobivam poštom, neke mailom, tako da ne moram putovati ili tražiti nekog da mi podigne nalaze!
sneki ja sam sve dobila ili postom ili mailom i u u roku od 3 tjedna!
ma da, znam da tako šalju, nego, htjela sam samo pohvaliti rad pojedinih klinika, odnosno njihovog osoblja.
Imam pitanjce, pa ako ima dobra dušica koja bi mi mogla odgovoriti ( i veliko hvala)
Dakle, upućeni smo napraviti kariogram i išli bi ga raditi na Rebro. Koliko se čeka na red i koliko se čeka nalaz? I na koji odjel moramo ići? Što mora pisati na uputnici?
Rade li na Rebru LAC, AcL i obradu na trombofiliju? Ako da, na koji odjel moramo ići? I što mora pisati na uputnici?
I ako je netko išao raditi OGTT i Inzulinsku rezistenciju i AMH. Znam da to rade na Vuku Vrhovcu, treba li se naručiti prije? I koliko se čeka na nalaze?
Pošto mojim doktorima je ovo "špansko selo" moram se sama informirati i sve im ja izdiktirati.
Ako netko zna, puno hvala
Posljednje uređivanje od Lotta81 : 11.04.2013. at 20:39
Na Rebru se to sve radi u istoj zgradi, onoj zelenoj. U prizemlju lab (najbolje nazovi onaj njihov br. za informacije pa pitaj rade li to sve, odgovor često ovisi o tomu imaju li reagense trenutno), a kariotipizacija na prvom katu, odjel pedijatrije, kod dr. Begovića. Na termin se obično ne čeka dugo, ali nalaze, hm.. kariotipizaciju smo čekali 3 mj., a tromb. markere oko 4 tjedna. Što treba pisati na uputnici? Misliš na pretragu koja se traži? Kariogram, koliko se sjećam, ali to ti valjda doktor zna napisati. Samo pazi da ti stavi onu šifru neplodnosti jer inače moraš platiti. Morate imati dvije uputnice za kariogram, svatko svoju.
Na VV rade, moraš se prethodno naručiti, ali se ne čeka dugo, a i nalazi brzo dođu. Broj je 01/2353-883, baš sam neki dan zvala.
Konfuzija puno ti hvala.
Imam vremena čekati jer smo na redu za postupak krajem 9 mj. A i navikla sam se stalno nešto čekati.![]()
Bokić,drage moje!
Dok čekam da mi endokrinolog promjeni terapiju za štitnjaču dogovorila sam se sa dr.A da ja i suprug ponovimo sljedeće pretrage-HBsAg,anti HBs,anti HBc,
anti HCV-EIA,antitreponemski test,anti HIV 1 i 2.Zanima me gdje u Zagrebu mogu obaviti navedene pretrage,treba li se naručiti i koliko se čeka na nalaze?
Hrki zovi vinogradsku , rebro i hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu(Petrova 3) . A mozda se moze i sve izvaditi i na VV
Cure jel koja od vas radila PAI ukupni u serumu u Petrovoj? Ja sam prošli tjedan vadila krv i danas sam dobila nalaze kad ono u nalazunapravili su mi genetiku!!!! Kaj bi trebalo pisati u nalazu za ukupni Pai u serumu??? hvala
kaj ti pise da si heterozigot ili homozigot i genitipizacija npr 4G ?
Snupi ja sam genetiku već radila, to sam za PAI mutirani homozigot! Sad sam trebala napraviti ukupni PAI u serumu ( i točno to ukupni u serumu je pisalo na uputnici) a oni su meni napravili genetiku umjesto toga pa sam sad skroz zbunjena... Ako netko zna gdi mogu napraviti tu pretragu i kako treba izgledati taj nalaz nek mi please javi! Vinogradska i Rebro to ne rade, a u Petrovoj sam sad bila!
Mucice, a zbog čega moraš raditi ukupni pai? Meni to nitko nije tražio.
Konfuzija meni je reko dr. Radončić da još i to napravim... I sad sam skroz zbunjena jer ne znam gdi to napraviti, koga god zovem oni ne rade, a u Petrovoj su rekli da rade pa su mi na kraju umjesto toga napravili genetiku...
zna li itko gdje u St ili Zg ima privatno uraditi LAC i antikardiolipinska antitijela?
Cure/žene trebam malu pomoc...
frendica mi je u 1/2013 laparoskopski izvadila jedan jajnik (drugi je kao "posusen")
menstruaciju je zadnij put imala u 2/2013 do danas nista
dobila ovakve nalaze
Pai-1 hetrerozigot 4g/5g
amh 1,14 pmol/LEstradiol 27 pmol/L
LH 32,5 iu/L
Fsh 67,2 iu/L
prolaktin 23,3
antitrombin 119,8 (gornja gran 125)
protein c 130,7 (gornja gran 140)
hemoglobin A1C 5 (gornja gran 6)
Lupus antikoagulant negativan
Nizak PV inr 0,9
Niski Mcv i Mch i neutrofilni gran
Poviseni limfociti
Moze malo neko pojasjenje ako netko ima iskustva
Unaprijed zahvaljujem
uf ovdje ima svega i genetike i krvnih nalaza koliko vidim.
AMH joj je jako nizak a Fsh jako visok i to bi mogao biti problem, tako da moja preporuka je da čim prije krene negdje ako već i nije kasno, nažalost...ovo drugo koliko se ja kužim nije ništa zabrinjavajuće. Limfocite isto nek iščekira da nije neka upala ali svakako nek ne gubi vrijeme
ima užasno visok FSH i LH i jako nizak AMH što upućuje na menopauzu .. koje ti je frendica godište?