Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
U nekom trenutku kada je puno njemačkih klinika nudilo gensku analizu svega i svačega, prvo je bilo popularno, a onda su krenuli odgovorni liječnici objašnjavati da se s tom informacijom baš i ne može puno, da će ti na kraju reći da jedeš što manje masnog i slatkog, što više povrća i voća i da se trebaš više kretati (radili su procjenu sklonosti na srčane bolesti, šećer i sl.).

Ja bih neku info tipa "odi probaj još" ili "daj prestani s tim", a da ne dolazi u obliku savjeta od rodbine...
nemoj mi crniti schwabe
stari mpo-vac nije nista drzao od genetskih pretraga, amh..a kad je vidio da sam na svoju ruku napravila imunlogiju, samo je ocima prevrtao.
onda sam promijenila ordinaciju. kad je mpo-vac vidio sto sam sve napravila (i s kojom sistematikom), predlozio je kariogram i jos neke genetske pretrage. kariogram je ok, ali sam ja genotip da imam visok homocystein. koliko je visok to cemo vidjeti vjerovatno u petak.
to bi ujedno mogao biti razlog spontanom kao i razlog neuspjeha..(ako zapostavim endometriozu i los amh, aha)
dao mi je 5mg folne, a kljukam i ass100. ima sasvim drugi pristup i zaista vidim da sve cini da se svako polje razjasni.

btw..ta ista praksa inoficijelno prakticira oplodjene stanice da se razvijaju do 5. dana nakon transfera..dakle kao i AT..ako to par zeli..tako mi je rekao.

i draga jelena..ti znas koliko zelite dijete..ne, ne mogu ti reci da stanes.
kad pogledam sebe, pa ja imam dijete a borim se kao lavica za drugo. a tebe tvoje dijete ceka..to ce tako biti..samo sto imas ocajno trnovit put..sretno!