Stranica 42 od 60 PrviPrvi ... 32404142434452 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Murry, da te još pitam, jesi čekirala stanje željeza kod tebe?
    Ne samo željeza, već sve u kompletu, hemoglobin, TIBC, UIBC i na kraju presudni ferritin?

Spodoba mi je dala ovaj link, stvarno je zanimljivo, pročitaj http://www.conceivingconcepts.com/bl...y-low-ferritin

I da li si čekirala razinu B12 vitamina, jer ove genetske mutacije mogu utjecat na razinu tog vitamina, i čijim nedostatkom se bitno smanjuje mogućnost začeća i održavanja trudnoće.
    Nemam sad link, ali dr. R mi je prvo čekirao B12 i ferritin, da vidi kako dalje.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mury draga,drago mi je da si spremna za nove akcije! Inače čini mi se da si ti pisala da si sitnije građe što bi značilo da ti je doza određena prema mutacijama, ili se varam?
    -meni je dr. rekao fragmin 2500, ali bojim se da bi to moglo biti premalo , s obzirom na moj broj mutacija
    ( FV, MTHFR, PAI-1, ACE- sve heterozigot, k tome snižen protein S-61 i protein C na gornoj granici-140,
    i čini mi se da ima još nešto) , a ako se određuje i po kg- i toga imam dosta

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, gledam ovaj tvoj potpis... Ti si ove trudnoće koje su rano otišle imala biokemijske.
    Ova zadnja je bila vanmaternična. Ova vanmaternična nema veze sa tvojim genetskim koagulacijskim mutacijama, pa me zanima u stvari ove dvije biokemijske.

S njima si isto bila na terapiji heparinom?
    Drugo pitanje, da li si radila koagulacijske testove nakon tih biokemijskih? Kakvo ti je stanje krvi nakon biokemijske i u međuvremenu, recimo 6mj. nakon?

Da li su ti preporučili da dulje vrijeme budeš na terapiji Andolom 100 + Folna 5-15mg?, ono barem 3-6 mjeseci u kontinuitetu, uoči postupka?
    Draga sweety, evo odgovora...nisam bila na fragminu kada sam imala biokemijske trudnoće, jer tada još nisam znala kakve mutacije imam. Ustvari, nekoliko neuspjelih IVF-ova i dvije biokemijske su i bili indikator da idem na daljnje pretrage tj. da nažicam svog gina da mi da uputnice. I danas se uvijek pitam da li bi moje bebe ostale samnom da sam tada znala da mi treba fragmin .
    Folnu pijem već više od godinu dana 1x1 od 5 mg, a kada sam u postupku i 2x1. Andol mi nitko nije sugerirao da ga uzimam, ali i njega uzimam na svoju ruku već oko pola godine (osim u danima menstruacije), jer kada sam na andolu osjećam se puno bolje, noge me ne bole pred M, cirkulacije je malo bolja, pa ga uzimam dok mi valjda želudac ne rikne ...za sada nemam želučanih tegoba.
    A ovo za željezo i ostalo vezano za željezo mi nikada nitko nije rekao, prije skoro 3 god. sam imala sistematski firmi, pa mi je željezo bilo nisko, od tada ga nisma čekirala ( otići ću ovih dana i to provjeriti).Naravno da mi nitko nije savjetovao niti koagulacijske pretrage nakon biokemijskih, odgovor bi bio dešava se i koga briga za moje izgubljene trudnoće (koagulacijeske pretrage sam radila ih u sklopu ostalih pretraga vezanih za trombofiliju u 03/2011), i čini mi se da je taj dio ok ( barem dr.-i nisu na te nalaze rekli da "ne štimaju").
    Miba, što se tiče moje građe imam cca 60 kg i viskoa 167, pa mislim da su ti fragmini od 5000 IU vezani za moje mutacije, a ne težinu - valjda.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mury davno sam ti napisala pp, nisi ga dobila jer ti je inbox bio prepun.
    samo da znaš da mislim na tebe i radujem se tvojoj budućoj sreći, koja će SIGURNO doći.
    ustraj jer vjeruj mi, ISPLATI SE.
    cmok!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    mury davno sam ti napisala pp, nisi ga dobila jer ti je inbox bio prepun.
    samo da znaš da mislim na tebe i radujem se tvojoj budućoj sreći, koja će SIGURNO doći.
    ustraj jer vjeruj mi, ISPLATI SE.
    cmok!
    Oh Pinky draga, hvala ti na ljepim riječima, iako sam ja već izgubila nadu, ali eto, "ispucati" ću još ovo postupaka što imam na teret države...
    Veliki cmokić tebi i malim princezama, uživaj

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Dugo me mučio taj feitin...vadila sam ga prije par mj. u Vinogradskoj i iznosio je
    33 ng/mL (ref. vrij.:5-148).
    B12 je iznosio 609 ng/L (ref. vrij.: 211-911).
    Ako netko može prokomentirati nalaz...Hvala!

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Murry, da te još pitam, jesi čekirala stanje željeza kod tebe?
    Ne samo željeza, već sve u kompletu, hemoglobin, TIBC, UIBC i na kraju presudni ferritin?

Spodoba mi je dala ovaj link, stvarno je zanimljivo, pročitaj http://www.conceivingconcepts.com/bl...y-low-ferritin

I da li si čekirala razinu B12 vitamina, jer ove genetske mutacije mogu utjecat na razinu tog vitamina, i čijim nedostatkom se bitno smanjuje mogućnost začeća i održavanja trudnoće.
    Nemam sad link, ali dr. R mi je prvo čekirao B12 i ferritin, da vidi kako dalje.
    Posljednje uređivanje od matahari : 16.02.2012. at 21:05

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

matahari, koliko citam da je u okviru zatrudnjivanja pozeljna vrijednost od barem 40, još bolje 50µg/ml. to je barem predodžba mnogih repromedicinara.
    ovisno o tome koliko su niske rezerve (tj. razina feritina), suplementiranjem se rezerve mogu popraviti za 3-6mj, kod nekih i duže.

ne znam da li pijes neki prenatalni produkt, tj. da li je eventualno ova B12 vrijednost manipulirana kroz uzimanje..no čini mi se ok.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure drage, baš mi je žao čitati o tome kako se mučite i nadam se da ćete brzo doći do svojih smotuljaka..

Šokantno mi je da do važnih informacija moramo dolaziti same! Ja sam dobila zeleno svijetlo za iduću trudnoću, da bi se kasnije uspostavilo da bi opet završila tragično u kasnoj fazi da sama samcata nisam tražila dodatne pretrage!

Sad sam 10+3 i dajem si fraxiparine 0,4 radi mutacija PAI i MTHFR. Ali, sad mi je zapelo za oko da mi je prije trudnoće bio povišen i LAC?
    Riješava li niskomolekularni heparin i problem s tim LACom ili bi za to trebala nešto drugo???

Hvala vam do neba <3

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

spodoba imaš pp!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

velika.jabuka, LAC se isto rješava heparinom..radi se u autoimunološkoj komponenti i stoga ne bi bilo loše čekirati vitamin D, koji je obično kod autoimunoloških bolesti niži. u tom slučaju je vrijedno pokušaja barem pokušati smanjiti problem substitucijom vitamina D..kažem pokušati.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

spodoba, isprazni inbox!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo i mene, jučer sam vadila sljedeće nalaze vezane za željezo:
    HEMOGLOBIN 119 (19-157)
    ŽELJEZO 24 (8-30)
    UIBC 26 (26-59)
    TIBC 50 (49-75)
    MCV 81 (83-97,2)
    MCH 24,9 (27,4-33,9)
    MCHC 307 (320-345)
    I čini mi se da mi je hemoglobin prenizak u odnosu na željezo. Jel moguće da je ovako visoka razina željeza u odnosu na hemoglobin posljedica uzimanja šumećih tableta koje sadrže željezo?
    U pon. idem vaditi i feritin, iako mi je više preko glave plaćanja kojekakvih pretraga za koje čujem da mogu utjecati na ostvarenje trudnoće, a uputnice kada tražim na svoju ruku dr.-i me uglavnom komentiraju da pušem u hladno , pa mi ne preostaje nago opet i opet privatnim laboratorijim puniti blagajnu.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Draga Mury,

vrijednosti željeza koje si dobila su vjerojatno nevjerodostojne jer uzimaš pripravke koji u sebi sadrže željezo. Za što točniji rezultat vrijednosti željeza mineralno-vitaminski pripravci ne bi se smjeli uzimati barem 3 tjedna prije analize. A i inače,je željezo analit koji često može davati nevjerodosojne vrijednosti.
    Crvena krvna slika koju si dala nije najbolja i već ti podaci ukazuju na neku vrstu anemije-

Hemoglobin-ispod donje vrijednosti
    MCV-prosječni volumen eritocita-snižen
    MCH-prosječan sadržaj hemoglobina u eritrocitima-sniženo
    MCHC-prosječna koncentracija hemoglobina u !l eritrocita-sniženo

Dobro je da izvadiš vrijednost feritina koji će dati najbolju sliku stanja sa željezom.

A za liječnika koji ti ne da uputnicu za feritin nakon ovakve crvene krvne slike i svega što prolaziš u borbi za bebu, imam samo jedan komentar-sramota od doktora.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Inesz. U ponedjeljak ujutro direkt idem vaditi feritin, više mi je pun kofer postavljanja samodijagnoza, traženja uzroka spontanih pobačaja i ne ostvarenja trudnoća. Dođe mi da se izderem na sve lječnike koji ne znaju uputiti na sve parametre koji mogu kočiti trudnoću, uh, uh, kako sam ljuta!!! Briga njih što sam skoro na rubu živaca i umorna od svega

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mury ja sam te samo došla zagrlit.
    Drž se draga - svanuti će sunašce

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mury draga mogla bih potpisati tvoje riječi...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tonili, miba

chiara avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cure treba mi savjet nakon što sam pokazala nalaz u Mariboru doktorima onaj nakojem mi pai i mthfr nisu u redu oni su rekli da mi oni ne bi davali heparin da meni to ne treba....ja sam sad sva u čudu i nije mi jasno jer vidim po ovom forumu da cure sa slićnim nalazima uzimaju heparin...sad ne znam što da radim jer ako mi se slučajno opet dogodi spontani ubit ću nekoga ako je razlog što nisam uzimala heparin....što vi mislite o ovome?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj chiara prvotno napisa Vidi poruku
    Cure treba mi savjet nakon što sam pokazala nalaz u Mariboru doktorima onaj nakojem mi pai i mthfr nisu u redu oni su rekli da mi oni ne bi davali heparin da meni to ne treba....ja sam sad sva u čudu i nije mi jasno jer vidim po ovom forumu da cure sa slićnim nalazima uzimaju heparin...sad ne znam što da radim jer ako mi se slučajno opet dogodi spontani ubit ću nekoga ako je razlog što nisam uzimala heparin....što vi mislite o ovome?
    chiara, ja bih na tvome mjestu odmah potražila savjet dr. Radončića, jer i previše znoja, krvi, živaca...trebamo da dođemo do trunoće, a onda ju izgubimo samo zato što neki dr. žele da im budemo pokusni kunići, da se na našim teško stečenim trudnoćama igraju sa dijagnozama i terapijama! Sretno! I molim te odmah traži i dva druga mišljenja ako treba, jer sam na svojoj koži osjetila što znači kad kažu sve je ok kod vas, jednom će se valjda zvijezde poklopiti i vi roditi ( aha, možeš misliti što bih ja ikda otkrila svoju trombofiliju da nije ovoga foruma, i da na svoju ruku nisma radila pretrage)! Mogla bih vječno hodati po postupcima bez uspjeha...iako i sada više nisam sigurna koliko u meni "čuči" još neotkrivenih dijagnoza

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    velika.jabuka, LAC se isto rješava heparinom..radi se u autoimunološkoj komponenti i stoga ne bi bilo loše čekirati vitamin D, koji je obično kod autoimunoloških bolesti niži. u tom slučaju je vrijedno pokušaja barem pokušati smanjiti problem substitucijom vitamina D..kažem pokušati.
    Hvala!!!

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Riskiram da me prebacite na neku drugu temu, ali iskreno nisam našla niti jednu u koju bi ovo pripadalo...

Naime, radi se o nalazima biokemijske analize ejakulata MM... Dijagnoza mu je teška oligoasthenozoospermia, ali problem je u izostanku LDH-x izoenzima. Nema ga ni u tragovima... Iz tog razloga smo dobili preporuku za pretragu kariograma za oboje. Navodno da izostanak istog izoenzima se može protumačiti da je nosilac gena za cističnu fibrozu.

Prekopala sam internet, ali iskreno nisam ništa korisno saznala.. Ima li netko iskustva s ovakvim nalazom?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

plavusha, pokušavam ti naći neku temu, al ova mi najsličnija, osim azo teme koju ne mogu naći, probaj ovdje: http://forum.roda.hr/threads/19678-L...henozoospermia, jer pretpostavljam da su radili LDH. Javi vaše nalaze, jer da bi djetetu prenijeli bolest-oboje morate biti nosioci tog gena za CF, al i da jeste-to opet ne znači da će dijete imati bolest. Samo polako i javi nam kako ide dalje.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

plavuša nemam iskustva ali mi smo radili na Rebru neku krvnu pretragu na tu cističnu fibrozu, i na još mikrodeleciju kromosoma
    tako da traži uputnicu i za kariogram i za to, sve se to obavlja na Rebru
    ali guglaj ima oko toga i na drugim temama

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Plavusha evo i ja sam u donekle sličnom problemu...
    Nakon 6 godina i niza ET sa 0 betom sama sam od svoje opće doc. zatražila uputnicu za genetsko savjetovanje, za mene i mm
    Na savjetovanju ŠOK... doktorica misli da mi oboje imamo problema sa genetikom i da teško da možemo imati dijete.
    Vadili smo oboje krv za kariotipizaciju i to C pruganje i G pruganje,a suprug još i mikrodeleciju y kromosoma.
    I sada čekamo 8 tjedana na rezultate da vidimo jesmo li nosioci balansiranih translokacija, mikrodelecija i štatijaznamčega...
    Emocije se izmjenjuju iz sata u sat, ne znam šta da mislim, godine su prošle, jeli moguće da su doktori to mogli i prije nam preporučiti pa da ne gubimo vrijeme i da se pomirimo ili da smo već mogli biti u Pragu na pgd-u...ne znam...

Bez obzira na šta doktori sumnjali ja nam svima želim super nalaze i vibram za to!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Marlen, na osnovu čega je dr zaključila da imate problema s genetikom, a bez nalaza? Javi kad budu gotovi nalazi.

_plavusha_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mi po tom pitanju donekle imamo i sreće, ako se to tako može nazvati, pa te nalaze radimo prije prvog pokušaja IVF-a.. Naručili se jesmo na Rebro za genetičko savjetovanje, kariogram i MM na mikrodelecije na Y kromosomu, ali smo dobili termin tek za sredinu 3.mjeseca.. a moj MPO doktor isplanirao postupak za 4.mjesec... s obzirom da se nalazi čekaju minimalno 6 tjednana sve mi se čini da nas čeka još jedan pomak termina,,,

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Linalena jesi bila kod hematologa?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozdrav cure, evo trebam vašu pomoć

dobila sam rezultate za PAI 1 i MTHFR

piše ovako

PAI 1

genotip: 5G/4G INTERPRETACIJA GENOTIPA: HETEROZIGOT

KLINIČKO ZNAČENJE: kod heterozigornih nositelja 4G/5G polimorfizma moguć je umjereni porast PAI 1

MTHFR (C677T)

GENOTIP: C/T INTERPRETACIJA GENOTIPA: HETEROZIGOT

KLINIČKO ZNAČENJE: kod heterozigornih nositelja C677T polimorfizma aktivnosi MTHFR je umjereno snižena, što može dovesti do blažeg porasta serumske koncentracije homocisteina

ništa mi nije jasno

ako mi netko zna bilo što reči o tome

hvala
    Posljednje uređivanje od applepie : 28.02.2012. at 17:17

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja sam dobila nalaze, imunološki je sve ok, jedino imam kroničnu anemiju pa sad moram 2 tjedna ići na transfuziju krvi.
    Doktorica mi je rekla da anemija može biti uzrok spontanih ali i posljedica (prošla sam 2 kiretaže).
    Nadala sam se da je nešto imunološki, da je crno na bijelom razlog, dobijem heparin i to je to....

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj miba prvotno napisa Vidi poruku
    Linalena jesi bila kod hematologa?
    naručena 21.3 na Rebru kod drZ

@Barbarela - kojom pretragom se ustanovila kronična anemija???
    Posljednje uređivanje od linalena : 29.02.2012. at 09:34

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Barbarellaa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dobila nalaze, imunološki je sve ok, jedino imam kroničnu anemiju pa sad moram 2 tjedna ići na transfuziju krvi.
    Doktorica mi je rekla da anemija može biti uzrok spontanih ali i posljedica (prošla sam 2 kiretaže).
    Nadala sam se da je nešto imunološki, da je crno na bijelom razlog, dobijem heparin i to je to....
    Draga kakva vrsta anemije je u pitanju? Je si li dobila dijagnozu od hematologa?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj applepie prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav cure, evo trebam vašu pomoć

dobila sam rezultate za PAI 1 i MTHFR

piše ovako

PAI 1

genotip: 5G/4G INTERPRETACIJA GENOTIPA: HETEROZIGOT

KLINIČKO ZNAČENJE: kod heterozigornih nositelja 4G/5G polimorfizma moguć je umjereni porast PAI 1

MTHFR (C677T)

GENOTIP: C/T INTERPRETACIJA GENOTIPA: HETEROZIGOT

KLINIČKO ZNAČENJE: kod heterozigornih nositelja C677T polimorfizma aktivnosi MTHFR je umjereno snižena, što može dovesti do blažeg porasta serumske koncentracije homocisteina

ništa mi nije jasno

ako mi netko zna bilo što reči o tome

hvala
    Draga, imaš li još kakve nalaze -F-II, Faktor V Leiden, homocistein, antifosfolipidna antitijela, Lac, protein S, protein C?

Na PAI-I i MTHFR si heterozigot, što može značiti manje poremećaje u zgrušavanju, najbolje da odeš do hematologa.

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ne znam koja je vrsta ali u nalazu su mi hemoglobin i željezo jako niski, još neke vrijednosti isto tako (vezane uz anemiju)...ma cijeli nalaz krvi mi u principu nije dobar koliko vidim. Išla sam kod doktorice Bosnić na Rebro, ona je internist. Sad 2 tjedna moram primati tu transfuziju i još na provjeru želuca i debelog crijeva jer anemija može ostaviti tragove. Nakon toga ću ići Radončiću pa ću vidjet što će on reći. Najgore mi je to što mi nisu našli razlog, sad opet sljedeća trudnoća ide na slijepo.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, imaš li još kakve nalaze -F-II, Faktor V Leiden, homocistein, antifosfolipidna antitijela, Lac, protein S, protein C?

Na PAI-I i MTHFR si heterozigot, što može značiti manje poremećaje u zgrušavanju, najbolje da odeš do hematologa.
    hvala ti Inesz

radila sam još ove pretrage

rezultat jedinica referentni intervali

IgG(*) <1 GPL-U/ml neg.:<10,0
    IgM(*) 1,5 MPL-U/ML neg.: 7,0

fibrinogen(*) 3,4 g/L 1,8-3,5 (dr. kaže da bi bilo dobro da je malo niži)
    APTV (*) 1 omjer 0,8-1,2
    APTV 27 s 23-32

antitrombin (*) 114,3 % aktivnosti 70-120
    protein C (*) 107 % aktivnosti 70-140

put proteina c

APC rezistencija (APCR)(*) 1,05 omjer >0,86
    vrijednost APC rezistencije je unutar referentnog intervala i isključuje potrebu određivanja FV (Leiden) genotipizacije

protein S (*) 93 % aktivnosti 70-123

ATPV (s) test miješanja uz LAC(*) 27 s izostanak korekcije produljenog APTV(s)u testu miješanja LA omjer>1,37 upućuje na prisutnost LAC

LAC(*) 1,06 omjer do 1,37

NK stanice 11,2% 0-15%

dr je za sve rekao da je ok ali da bi bilo bolje da su NK stanice i fibrinogan malo niži. ništa mi nije objasnio. mogu li to kako sniziti?
    ostale pretrage koje navodiš nisam radila, ali razgovarati ću sa svojom dr. opće prakse da mi da uputnice za to i za hematologa.

kada sam pokazala doktorici nalaze za PAI 1 i I MTHFR rekla je da je to ok, ali mislim da ih baš nije doživjela.

hvala ti na pomoći

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ajme sad vidim da mi je post malo zbrčkan!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

apple, ja ti odgovorno tvrdim da ti je NK ok, niti je povišen, a i da je-to je toliko nespecifično, ko i fibrinogen da je past tense. Jako me zanima koji dr ti je to rekao. Za mutacije koje navodiš cure dobivaju heparin.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam pitanje za cure koje su na heparinu.. Ja sam PAI homo MTHRF hetero.
    Đelmiš mi u ovoj trudnoći ne kontrolira ama baš ništa! Ulazim u drugo tromjesečje a do sad sam vadila krv samo kad su mi određivali terapiju tj. u petom tjednu.

Svaki mjesec kontroliram tsh i ft4 radi Hashimota. Trebam li nešto kontolirati na svoju ruku, na mjesečnoj bazi?
    Ova trudnoća mi je sve, želim pokriti sve baze a zbilja se ne snalazim u moru pretraga i informacija..

Npr. D-dimere, fibrinogen? Nešto treće?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Velika jabka ja bih na tvom mjestu kontrolirala bar trombocite, fibrinogen, d-dimere. Ideš li kod hematologa?

Pitanje jedno-jesi li kod prof. Đ. privatno ili ideš u Petrovu pa ti kažu da ništa ne treba kontrolirat. Koliko si sad trudna?

Mene su isto u Petrovoj "otkantali" za daljene pretrage jer nisam imala spontanih, a i heterozigot sam za PAI I MTHFR.
    Fraksiparine su mi dali jedino radi povišenog fibrinogena izvan trudnoće i mojih godina, zapravo mislim da je nešto drugo bilo presudno u tome da su mi dodijelili fraksiparine, ali to nema veze sa medicinom i mojim stanjem....
    Moj primarni ginekolog mi je dao da kontroliram d dimere, fibrinogen, veliki koagulogram...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Velika jabuka dobro ti Inesz kaze-treba ti hematolog pogotovo uz potpis poput tvog.Đelmis je dobar,ali nije hematolog.
    Ako si na heparinu cudi me da ipak ne trazi neku kontrolu(ovo sto je spomenula Inesz)...

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inesz, trudna sam 13 tjedana.. U međuvremenu sam bila na kontroli s 11 tjedana i naručio me ponovo s nekih 16. Nikakve nalaze nije tražio da donesem.
    Idem kod Đelmiša privatno a Fraxiparine dobivam preko Petrove. Rekao mi je da je to savršeni lijek i da ne treba kontrolirati ništa, a pročitala sam na forumu da je neku trudnicu, koja si je sama iskontrolirala d-dimere i fibrinogen i imala povišene vrijednosti, stavio na odjel da se poveća doza..
    Dakle, sve moramo same. Sva sreća da imam vas!!!

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se, Sela.. Imate li savjet kako doći do nekog dobrog?
    Kod Zupančić se navodno dugo čeka i sve prebacuje na Đelmiša.. Jednoj frendici je na svako pitanje odgovarala s 'ja nisam ginekolog'..

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da,kod Zupancic Salek se na prvo pojavljivanje ceka cca mjesec,mjesec i pol.Poslije su kontrole svakih 3-4 tjedna sa svjezim krvnim nalazima.
    S njom imam odlicno iskustvo,ali vise nije moja hematologica cisto spletom okolnosti.Sad u trudnoci me kontrolira prof Labar.Do njega mozes doci
    jako brzo ,privatno,ali kosta.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To mi se čini kao super rješenje! Odem kod njega privatno, a onda se eventualno prebacim na Rebro! Thanks!
    Kako mogu doći do njega privatno?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imas poruku.

Dea2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da li netko zna gdje se može napraviti ukupni Pai? U Vinogradskoj su mi napravili genotipizaciju (4G4G mutirani homozigot), ali dr Radončić mi je danas rekao da ukoliko nemam vrijednosti ukupnog Pai ne zna da li je potrebna terapija. Navodno da ukoliko je povišena vrijednost. Ja bih to sad rado što prije napravila, ali ne znam gdje. Hvala unaprijed na odgovorima i ispričavam se ukoliko odgovor već negdje stoji, a ja ga nisam vidjela.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni su to radili na PT1 u Petrovoj. Pitaj i u Zavodu za transfuziju, Petrova 3 - tamo su mi radili PAI genetiku i bila je gotova za tjedan dana..
    Posljednje uređivanje od velika.jabuka : 05.03.2012. at 19:10

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

velika.jabuka iskreno mislim da se nepotrebno opterećuješ jer pretpostavljam da ne znaš točno što je bilo sa tom trudnicom koja je sama radila nalaze niti koja joj je bila prva dijagnoza niti zašto se uopće odlučila vaditi naknadno te nalaze...
    meni je Đelmiš vodio treću trudnoću (išla sam privatno, injekcije dobivala u bolnici), na početku je pročitao nalaze, odredio mi terapiju i to je bilo to...nisam kasnije radila nikakve pretrage, na UZV-ima se vidjelo da beba lijepo raste i sve je bilo ok!

naravno da ćeš ti napraviti onako kako misliš da treba, ali kako što sam ti već rekla, mislim da se nepotrebno opterećuješ...Đelmiš nije rječit, to znaš i sama, ali jako dobro zna što radi...
    od srca ti želim da sve to izguraš do kraja i da za par mjeseci primiš malog sisavca na ruke

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hitno trebam informaciju plaća li se kariotipizacija i dalje 800 kn ako se nema dopunsko osiguranje. Hvala!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Konfuzija, mi smo po dijagnozi neplodnosti (N97) oslobođeni participacija, al bilo bi idealno da to još neko potvrdi, ko je bio friško...

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Znam, no znam da su neki tu na forumu prije godinu-dvije plaćali bez obzira na tu šifru. Rebro se ne može telefonski dobiti, a na mailove odgovaraju u stilu starogrčkih proročica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •