Stranica 46 od 60 PrviPrvi ... 36444546474856 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt pogledaju kaj ti piše ispod toga pod LAC
    meni ti je ovo vaše 25 i to ništa ne znači bez tog LAC testa, ako ti je taj drugi više od 1,37 onda se valjda radi o lupusu

također ako ti je APCrezistencija dobra onda ne treba raditi dalje te neke testove, meni nije pa sam radila taj FVLeiden i da imam tu mutaciju

Samo tražite dalje i sretno
    LAC je ok. Piše 1,07 referentno je do 1,37.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

onda ti je i ovo u redu, te dvije pretrage su zajedno

jel ste radili kaj još?? imaš gore pri vrhu sve što sam radila zadnje a negdje prije i ostale pretrage

no ja se nadam da je kod vas stvar štitnjača, jel ste bili kod endokrinolga??

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    onda ti je i ovo u redu, te dvije pretrage su zajedno

jel ste radili kaj još?? imaš gore pri vrhu sve što sam radila zadnje a negdje prije i ostale pretrage

no ja se nadam da je kod vas stvar štitnjača, jel ste bili kod endokrinolga??
    Sve smo radili, ovi drugi nalazi se čekaju mjesec dana. Bili i kod endokrinologa. Pije draga 25mg. Sada još čekamo te ostale nalaze da vidimo mutacije...

ljiljan79 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

pozdrav svima,imam pitanje i molila bih vas da mi odgovorite.ja sam vadila krv u vinogradskoj na trombofiliju kompletna obrada- i sad čekam nalaze.Kad ih dobijem kome ih nosim da mi očita nalaze, ginekolog koji me poslao ili hematolog, HVALA

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ljiljan79 prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima,imam pitanje i molila bih vas da mi odgovorite.ja sam vadila krv u vinogradskoj na trombofiliju kompletna obrada- i sad čekam nalaze.Kad ih dobijem kome ih nosim da mi očita nalaze, ginekolog koji me poslao ili hematolog, HVALA
    Hematologu ih nosiš ljiljan....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mury, tek sam danas vidjela.... Jako mi je žao....
    Ne znam što reći, a da ima smisla....
    Iskreno,.... ...

tantolina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure trebam pomoć.....naručeni smo za kariogram na rebru 07.05.....prilikom naručivanja rečeno mi je da mi trebaju tri uputnice - dvije za kariogram i jedna za genetski savjet....sad mi doktorica ne želi dati tu treću za genetski savjet....imam samo dvije za kariogram - jednu na moje ime i jednu na suprugovo.....kako je vama bilo....ja sam stvarno već umorna od ove borbe s administarcijom...kao da nije dovoljno što se moramo sa neplodnošću borit

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tantolina prvotno napisa Vidi poruku
    Cure trebam pomoć.....naručeni smo za kariogram na rebru 07.05.....prilikom naručivanja rečeno mi je da mi trebaju tri uputnice - dvije za kariogram i jedna za genetski savjet....sad mi doktorica ne želi dati tu treću za genetski savjet....imam samo dvije za kariogram - jednu na moje ime i jednu na suprugovo.....kako je vama bilo....ja sam stvarno već umorna od ove borbe s administarcijom...kao da nije dovoljno što se moramo sa neplodnošću borit
    Nek suprug podigne uputnicu za genetski savjet!

tantolina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Nek suprug podigne uputnicu za genetski savjet!
    Nažalost smo kod iste dokotorice....

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Please, nakon 14 tjedana evo mi nalaza sa Rebra. Koliko mi se čini, i koliko piše, nema seroloskih indikacija za autoimunost niti APL sy, sva su autoAt u granicama normale. Ipak je utvrdjeno da sam HLA B8/DR3+. Ima li tko, nesto citam ali nejasno....povezano sa NK cells ili autoimunim hepatitisom. Molim za pomoc pri objasnjenju jer znam da se dosta cura ovdi razumije u to puno bolje od mene.
    HLA tipizacija A1/ND, B 8/62, DR 1/3, DQ 1/2 ....ha?
    Tek u 11.mjesecu idem na kntrolu a do tada da mi makar netko zna pojasniti?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tantolina a zašto ne da nije mi jasno?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Postovanje prije svega!

Da li je moguce da neko od vas procita nalaz i da mi kaze ukratko sta misli o tome ? Ovo pitam na forumu jer ce specijalsita biti dostupan tek za mjesec dana

Ukoliko misite da iz ovog nalaza ne mozete procitati nista rado cu upload i ostale nalaze koji su radjeni.

http://i.imgur.com/cqZzj.jpg

http://i.imgur.com/90xho.jpg

http://i.imgur.com/PZaSg.jpg

Mama mi je u 45 godini zivota, uvijek je bila radno aktivna i radila je i voljela uredjivati nase imanje koje je poveliko. Sada pocinju problemi, ne moze ni osnovno (da opere sudje ili da sjecka krompir) kada je na momente ufati u prstima reuma valjda. Isla je doktoru, milion pretraga a sada bi trebala ici i na neko generalno. Maze se sa milion krema, ja domacih ja iz apoteke ali to je karkotrajno poboljsanje.

Nemam sada njene nalaze kod sebe, ali kako mi je pricala najeci problem u naalzima je sedimentacija, koja je u normalnoj granici 15, dok kod nje iznosi 80.

Ono sto bih vas zamolio za neke savjete oko reume i sta da pokusa.
    Drga stvar je da nikako ne mogu da je "natjeram" da ide u terme na Ilidzi, sve odgadja, danas sutra a evo vec 5 mjeseci tako. Mozete li mi reci kakvi su tretmani dole ? Kakv su paketi i koja je cijena ?

Ja zelim da odem da rezervisem i da je posaljem, kada rezervisem nece moci da odbije...

HVala unaprijed na citanju i svjetima

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdravko svima,

stigli su i moji nalazi molekularne analize gena na trombofiliju:

Faktor V - normalan tip gena za faktor V
    Faktor II - normalan tip gena za faktor II
    MTHFR - heterozigotni tip gena (CT)
    PAI-1 - delecijski polimorfizam (4G/4G)
    ACE - insercijsko-delecijski genotip (ID)

Molim Vas za komentar ako je netko imao ovakve nalaze, biti ću jako zahvalna! Meni je ovo inače sve špansko selo, a do pregleda ću se načekati barem 2 tjedna...

Usput, kojeg hematologa mi preporučate u Zg da odem na pregled s ovim nalazima (uvjet da radi i privatno jer sam iz BiH), i pls ako može kontakt info gdje radi, tel i sl. Na žalost ovdje se baš nemam kome obratiti, pa sam mislila prije nego krenem u MB sad u 5mj skoknuti do hematologa kad su mi već nalazi gotovi.
    Unaprijed zahvalna!

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Brunaa prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdravko svima,

Molim Vas za komentar ako je netko imao ovakve nalaze, biti ću jako zahvalna! Meni je ovo inače sve špansko selo, a do pregleda ću se načekati barem 2 tjedna...

Usput, kojeg hematologa mi preporučate u Zg da odem na pregled s ovim nalazima (uvjet da radi i privatno jer sam iz BiH), i pls ako može kontakt info gdje radi, tel i sl. Na žalost ovdje se baš nemam kome obratiti, pa sam mislila prije nego krenem u MB sad u 5mj skoknuti do hematologa kad su mi već nalazi gotovi.
    Unaprijed zahvalna!
    Inbox ti je pun
    Posljednje uređivanje od Cana73 : 30.04.2012. at 15:28

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ispraznila, tnx...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

samo za informaciju: u Vinogradskoj od 01.05. ne uzimaju više za PAI-1 i MTHFR..nemaju reagensa još uvijek, a imaju hrpu koja već čeka...tako da, nažalost vi koji čekate svoje nalaze, pričekat ćete još neko vrijeme. Jel zna netko gdje se još radi to, Rebro, pretpostavljam? Ima netko broj na koji mogu pitati...i jel se naručuje?

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja čekam od 24.02....

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    samo za informaciju: u Vinogradskoj od 01.05. ne uzimaju više za PAI-1 i MTHFR..nemaju reagensa još uvijek, a imaju hrpu koja već čeka...tako da, nažalost vi koji čekate svoje nalaze, pričekat ćete još neko vrijeme. Jel zna netko gdje se još radi to, Rebro, pretpostavljam? Ima netko broj na koji mogu pitati...i jel se naručuje?

ljiljan79 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

bok,kruca
    ja čekam svoje nalaze od 2 mjeseca u Vinogradskoj i više neznam što bih rekla,isto čekam reagense.to je prestrašno,mislim da nam je to novi ministar priuštio ,sve su stopirali zbog krize.Boli njih briga što meni godine prolaze a djece još nemam.Jako sam ljuta što se štedi na takvim stvarima.
    možeš obaviti na rebru i mislim da kod njih moraš se prvo naručiti kod hematologa a onda ti vade krv.navodno ne uzimaju uputnicu koja nije data od njihovog hematologa.tako su meni rekli.broj nemam jer sam to saznala preko sestre koja radi tamo.pozdrav

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pokušavam se snaći u moru svakojakih pretraga ali mi nekako ne uspjeva, pa bi vas molila za malu pomoč.
    Iza sebe imam skoro 7godina borbe s neplodnošču. Dvije godine smo pokušavali i na kraju dvije vanmaterične-odstranjena oba jajovoda. Iza sebe imam i 54vf-a/Icsi i i 1sekundarni Ivf. Super reagiram na stimulaciju jajne stanice kvalitetne, embriji vrlo dobri a nikako da ostanem trudna. Dali mi možete preporučiti neke dodatneimunološke pretrage s kojima bi se možda moglo zaključiti zašto ne dolazi do trudnoće.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdravko svima,

Unaprijed zahvalna!
    Drage sve, bila sam danas kod hematologa sa svojim nalazima, pa evo da podijelim s vama njegovo mišljenje.

On smatra da je kod mene problematičan PAI-1 i da bi u slučaju prirodne trudnoće odmah po saznanju trebala koristiti niskomolekularni heparin (npr. Fragmin 2.500 i.j. jednom dnevno tijekom cijele trudnoće i 6 tjedana nakon), a obzirom da sam sada u postupku IVF i da sam pod stimulacijom (od jučer) zbog koje se očekuje hiperestrogenizam da trebam odmah početi sa niskomlekularnim heparinom, a ne čekati embriotransfer. Više puta je naglasio da je ova moja mutacija kod PAI-1 više "škakljiva" samim tim što je u tijeku terapija gonadotropinima.

Dakle već danas bi trebala početi sa Fragminom. Sad sam tek zbunjena, jer svugdje čitam da se sa terapijom počima od ET. Pitala sam ga da li da kontaktiram Maribor, rekao je da nema potrebe, jer ova terapiju ne može ničemu škoditi niti što poremetiti, samo mi može biti cost benefit. I da napomenem već pijem aspirin protect, a uz koji bi trebala biti još na fragminu. Jučer sam bila na prvom UZV u MB, al nije bio prof. Vlaisavljević, tek idući ponedjeljak ću biti kod njega na UZV pa znati njegovo mišljenje. Skenirati ću nalaze i poslati u MB sutra, mislim da je to najbolje. A opet s druge strane čujem da MB "nema feeling" za trombofiliju, i sad se pitam šta ukoliko MB kaže da ne koristim terapiju? Hematolog kaže, obzirom da nisam ni jednom uspjela doći do trudnoće, da bi on uveo ovo i kao mjeru predostrožnosti imajući u vidu mutaciju 4G/4G koja je povezana s povećanom incidencijom TE zbivanja i spontanih pobačaja.

Mare41, i ostali stručnjaci pomagajte.?.?.

I naravno, oprostite na dužini posta.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ko moze biti strucniji od hematologa koji zna povezat trudnocu? bas niko drugi

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga mare41, sve si mi rekla i razumijem, HVALA TI PUNO!
    Isto tako razmišljam, samo što sam zbunjena sva, prvi put u postupku i još i ovo... Bez obzira na odgovor iz MB ja ću početi koristiti propisanu terapiju, bitno da ne može "škoditi", odnosno "omesti" postupak.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bitno je ko preporučuje, pa naglašavam-ako je hematolog koji se razumije u MPO postupke...a malo sam skeptična prema hematolozima koji se ne bave trudnoćama (danas sam čula mišljenje hematologa koji nije povezan s trudnoćama da je PAI nebitan, al i oni unutar struke nemaju jednoznačne stavove)

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I lud bi poludio više, na kraju priče opet moraš biti sam svoj doktor i odlučiti se kojega ćeš slijediti. A vidiš, meni ovaj reče da je od mojih nalaza rizičan samo PAI-1. E sad budi pametan...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=Brunaa;2136168]Drage sve, bila sam danas kod hematologa sa svojim nalazima, pa evo da podijelim s vama njegovo mišljenje.

On smatra da je kod mene problematičan PAI-1 i da bi u slučaju prirodne trudnoće odmah po saznanju trebala koristiti niskomolekularni heparin (npr. Fragmin 2.500 i.j. jednom dnevno tijekom cijele trudnoće i 6 tjedana nakon), a obzirom da sam sada u postupku IVF i da sam pod stimulacijom (od jučer) zbog koje se očekuje hiperestrogenizam da trebam odmah početi sa niskomlekularnim heparinom, a ne čekati embriotransfer. Više puta je naglasio da je ova moja mutacija kod PAI-1 više "škakljiva" samim tim što je u tijeku terapija gonadotropinima.

Dakle već danas bi trebala početi sa Fragminom. Sad sam tek zbunjena, jer svugdje čitam da se sa terapijom počima od ET. Pitala sam ga da li da kontaktiram Maribor, rekao je da nema potrebe, jer ova terapiju ne može ničemu škoditi niti što poremetiti, samo mi može biti cost benefit. I da napomenem već pijem aspirin protect, a uz koji bi trebala biti još na fragminu. Jučer sam bila na prvom UZV u MB, al nije bio prof. Vlaisavljević, tek idući ponedjeljak ću biti kod njega na UZV pa znati njegovo mišljenje. Skenirati ću nalaze i poslati u MB sutra, mislim da je to najbolje. A opet s druge strane čujem da MB "nema feeling" za trombofiliju, i sad se pitam šta ukoliko MB kaže da ne koristim terapiju? Hematolog kaže, obzirom da nisam ni jednom uspjela doći do trudnoće, da bi on uveo ovo i kao mjeru predostrožnosti imajući u vidu mutaciju 4G/4G koja je povezana s povećanom incidencijom TE zbivanja i spontanih pobačaja.

Mare41, i ostali stručnjaci pomagajte.?.?.

I naravno, oprostite na dužini posta
    .[/QUOTEDraga Bruna ,ja također imam indikaciju za heparin(blaga trombofilija i povišena ACL),heparin i decortin su mi potvrdila 3 specijalista u Zg,a kad sam krenula u postupak u Mb i pokazala nalaze prof.Vlaisavljeviću on mi je odgovorio da on u to ne vjeruje i neka napravim po vlastitom izboru(po njemu je bit svega u dobrom zametke,a ne u Heparinu).Ja sam počela sa heparinom isti dan nakon punkcije (jer sam tako počinjala i u predhodna 2 postupka po preporuci dr.Radončića iDr.Baumana).Moj postupak nažalost nije urodio plodom,zameci su bili loši.Tebi želim svu sreću!Nadam se da sam barem malo pomogla.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga nina977, hvala puno što si podjelila svoje iskustvo. Ja sam jutros poslala mail u MB, i baš ću vam javiti šta su mi odgovorili, ali svejedno ću početi sa fragminom.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drage cure,

evo stigao mail od sestre Jasne. Prof.Vlaisavljević je na odmoru do 14.05.12., pa je moje nalaze proslijedila prof.Reljiču koji je također potvrdio terapiju mog hematologa, dakle od danas fragmin od 2.500 i.j. svaki dan.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drage cure,

evo stigao mail od sestre Jasne. Prof.Vlaisavljević je na odmoru do 14.05.12., pa je moje nalaze proslijedila prof.Reljiču koji je također potvrdio terapiju mog hematologa, dakle od danas fragmin od 2.500 i.j. svaki dan.
    Zaboravih napisati da mi je danas četvrti dan stimulacije.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga Brunaa, sad si ipak sigurno puno mirnija kad je i MB potvrdio (raniju) terapiju, sretnooooooooooo! (očito i oni mijenjaju svoja stajališta)

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jesam puno mirnija, nisam se nadala ovom odgovoru definitivno. HVALA TI PUNO!

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Bok svima. MM danas podigno i zadnje nalaze molekularne analize gena na trombofiliju:

Faktor II - homozigot divljegtipa (G/G) ;ispitivani polimorfizam nije utvrđen
    MTHFR - mutirani homozigot (TT); kod homozigotnih nositelja polimorfizma aktivnost MTHFR je snižena, što dovodi do porasta serumske koncentracije homocisteina
    PAI-1 - mutirani homozigot (4G/4G); kod homozigotnih nositelja polimorfizma moguć je porast aktivnosti PAI 1

Ne znam zašto nema rezultata za FV leiden, jer mi je pisao na uputnici i kontrolnom listiću za podizanje nalaza. Možda nisu sve isprintali, a MM to nije skužio.

Radila sam i koagulogram, inhibitore zgrušavanja i tamo su sve vrijednost unutar referentnih (neke su na gornjoj granici), homocistein je 7.8 (ref 4.7-13.8), NK aktivnost 63% (ref 33-61).

Sad mi je samo najveći problem što se ja uopće ne kužim u ove sve nalaze, a u ponedjeljak mi je aspiracija. Ako tko zna jel ovo nešto sumnjivo pa da ne paničarim bezveze već da sutra pokušam doći do nekog doktora da mi to protumači.

Hvala curke!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

provjeri što je s nalazom FV (on je bitan) i dobro je da je homocistein ok.

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jutro svima.
    Stigao je i moj rezultat genetske analize gena za trombofilije i molim za komentar
    U analiziranom uzorku nisi nadjene mutacije u genima za koagulacioni faktor V/Leiden V, koagulacioni faktor II/protrombin II, G20210A, i metilentetrahidrofolat reduktazu/MTHFR, C677T.
    Rezultat genetske analize PAI-1GENA
    Nalaz: U analiziranom uzorku nadje je 4G/5G genotip koji dovodi do povecane ekspresije PAI-1 gena odnosno povecanih nivoa plazminogen aktivator inhibitora-1.
    Da li je mozda ovaj PAI moguzi uzrok neuspjesnih implatacija ili ne, jer uvijek dodjemo do dobrog embrija ali uspjeh izostane.
    Jesam li ja kandidat za fragmin ili ne, svi komentari su dobro dosli, hvala.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cana73 imaš pp.

Da javim ostalim curama koje muče slični problemi kao i mene, bila sam kod dr.Đelmiša jučer, potvrdio mi je terapiju od hematologa, i rekao da počmem i prije ET (ja nisam ništa spominjala jer sam baš htjela čuti njegovo mišljenje). Sad sam mirna, i samo se pikam

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cana73,isprazni inbox.Pozz

vrtirepka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cana73 imaš pp.

Da javim ostalim curama koje muče slični problemi kao i mene, bila sam kod dr.Đelmiša jučer, potvrdio mi je terapiju od hematologa, i rekao da počmem i prije ET (ja nisam ništa spominjala jer sam baš htjela čuti njegovo mišljenje). Sad sam mirna, i samo se pikam
    Trebam skoro krenuti u stimulirani IVF. Preporuka hematologa je heparin od početka stimulacije radi mojih zbrkanih svih dijagnoza (pred punkciju prestati davati heparin,,a kad prođu rizici nastaviti). Ginekolog kaže da on nije imao takve slučajeve davanje heparina pred punkciju,samo od poz.bete ili eventualno ET i s velikom bojazni pristupa tome..
    Jel mi možeš molim te reći kakva će kod tebe biti procedura oko heparina-punkcije??

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Cana73,isprazni inbox.Pozz
    Ispraznila.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

evo i mojih nalaza pa vas molim kratku analizu:

proteinS: 81 (5.0-130%)
    Faktor V Leiden (R506Q)....normalan tip
    Faktor II protrombin (G20210A)...normalan tip
    MTHFR (C677T)....normalan tip
    PAI-1 (4G/5G)......heterozigot 4G/5G
    Posljednje uređivanje od nina70 : 16.05.2012. at 20:07

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj vrtirepka prvotno napisa Vidi poruku
    Trebam skoro krenuti u stimulirani IVF. Preporuka hematologa je heparin od početka stimulacije radi mojih zbrkanih svih dijagnoza (pred punkciju prestati davati heparin,,a kad prođu rizici nastaviti). Ginekolog kaže da on nije imao takve slučajeve davanje heparina pred punkciju,samo od poz.bete ili eventualno ET i s velikom bojazni pristupa tome..
    Jel mi možeš molim te reći kakva će kod tebe biti procedura oko heparina-punkcije??
    Poz, ja fragmin dajem konstantno od 4-og dana stimulacije (inače sam trebala od 1-og al sam čekala drugo mišljenje) i neću ga prekidati nikako, a ako ostanem trudna nastavljam cijelu trudnoću + 6 tjedana nakon. Doza je minimalna - 2.500 i.j., a povećavati je u slučaju porasta kilaže preko 70 kg, sad sam na 64 kg. Nadam se da sam pomogla.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    PAI-1 (4G/5G)......heterozigot 4G/5G
    PAI-1 4G/5G moze ukazivati na eventualnu genetsku sklonost problemima s koagulacijom, ali to sto si heterozigot ne mora znaciti da s tim imas problema

trebalo bi vaditi i PAI - razinu da se vidi trenutno stanje

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I meni je preporučen fragnim od početka stimulacije......
    cure zanima me koje ste išle privatno u postupak, jeste li kupovale fragmin ili ste ih uspjele dobiti preko bolnice??

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    PAI-1 4G/5G moze ukazivati na eventualnu genetsku sklonost problemima s koagulacijom, ali to sto si heterozigot ne mora znaciti da s tim imas problema

trebalo bi vaditi i PAI - razinu da se vidi trenutno stanje
    Hvala. Šta ima više pretraga na taj PAI??? malo sam neuka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo kopiram dio odgovora od naše drage lilium koja mi jako fali:

PAI-1 4G/4G - takav nalaz ukazuje na moguce probleme s koagulacijom (zgrusavanjem krvi) i to fibrinolizom, jer je kod 4G homozigota moguc povisen PAI-1 a taj poviseni PAI-1 onda ometa fibrinolizu (fibrinoliza je proces “otapanja” fibrina koji su produkt zgrusavanja) pa to moze imati za posljedicu nakupljanje fibrina i mogucu trombozu , sto po nekim istrazivanjima moze kod ovih nasih tema zasmetati mozda i kod same implantacije a i u trudnoci, no PAI-1 4g/4g polimorfizam ima cca. 27% populacije (nije tolika rijetkost) ali kod nekih zna jace smetati - sada kada znas da si nositelj ove mutacije bilo bi jako dobro napraviti pretrage: odrediti razinu PAI-1(da se vidi kakva ti je van trudnoce) i napraviti i ACE polimorfizam (da ne duljim odredjena ACE mutacija moze pojacati uticaj PAI-1 4G/4G mutacije i to je dobro znati) - heparin tu pomaze cirkulaciji i preko uticaja na koag. parametre pomaze da ne dodje do nakupljanja fibrina

iako ti nemaš ovu " jaču " mutaciju treba provjeriti razinu PAI zbog istog razloga, tvoj nalaz je blaža mutacija

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ZO i ja se često vratim na prvu stranicu i čitam postove od lilium

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mari mar prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je preporučen fragnim od početka stimulacije......
    cure zanima me koje ste išle privatno u postupak, jeste li kupovale fragmin ili ste ih uspjele dobiti preko bolnice??
    Za početak mislim da kupiš do poz. bete a onda probaj preko bolnice, jer kod nas ne znam ni kad se ide u bolnicu na postupak tko uspije dobiti heparin prije pozitivne bete.
    a što je kod tebe problem isto PAI ili nešto drugo?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala ZO, vidjela sam ja taj post ali nekako najmanje info o 4G/5G heterozigotu pa me zanimalo da li moji nalazi govore da sam kandidat za heparinsku terapiju.

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Za početak mislim da kupiš do poz. bete a onda probaj preko bolnice, jer kod nas ne znam ni kad se ide u bolnicu na postupak tko uspije dobiti heparin prije pozitivne bete.
    a što je kod tebe problem isto PAI ili nešto drugo?
    Hvala za odgovor, kupila sam ga,a iskreno mislila sam da je puno skuplji.....

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo konačno i naši nalazi, al im je trebalo dobra dva mjeseca! Katastrofa....

FII - Genotip: G/A HETEROZIGOT
    PAI-1 Genotip: 4G/4G MUTIRANI HOMOZIGOT
    MTHFR C677T Genotip: C/T HETEROZIGOT

Cure koje se kužite u te nalaze molim vas pomoć. Jel je draga kandidat za heparin ili ne po ovome?
    Da ako treba što ispraviti da ispravimo sad prije sljedeće velike stimulacije koja je uskoro.
    Fali nam još jedan MTHFR i to 1298A kojega u Vinogradskoj ne vade, to bi morali privatno ići i našli smo za 300 Kn.ali ne znam ako treba.
    Šta mislite? I kud da odemo s tim nalazima?

Unaprijed zahvaljujem
    Posljednje uređivanje od M@tt : 25.05.2012. at 18:59

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

M@tt imaš odlično objašnjenje za PAI par postova iznad, i po tome što piše - vi jeste kandidati za heparin.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

M@tt, svakako heparin prvenstveno zbog FII, e sad, neko vam mora napisati, može i vaš doktor na privat recept, do pozitivne bete ga kupujete (taj drugi mthfr vam ne treba, bolje izvadite homocistein na VV)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •