Stranica 47 od 60 PrviPrvi ... 37454647484957 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Matt pogledaj moje postove iznad za PAI-1 (terapiju mi je potvrdio i dr.Đelmiš). Na žalost za ostalo ti ne mogu pomoći...

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hvala vam cure.

Znaci ipak heparin? Ocekivao sam nesto takvo. a u biti mozda je i u tome problem zbog cega ne dolazi do implantacije.

Znao sad s tim nalazima k doktoru opce prakse ili hematologu? I oni bi na temelju tih nalaza morali napisati recept za heparin? A sto ako odbiju?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ideš hematologu s tim nalazima i on će ti propisati terapiju. Ne vjerujem da će odbiti, a ako i dobiju neka sve bude u tome a ionako do potvrđene trudnoće snosite troškove sami. Meni je bez problema sam napisao objašnjenje i terapiju...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

možete li mi reći koje mi sve preporučujete imunološke pretrage da napravim jer voljela bi znati to unaprijed do jeseni kada budem opet išla na postupke....jer ni meni nije došlo do implantacije...gdje mogu to sve vaditi i da li se od toga nešto može vaditi i u osijeku?!

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    možete li mi reći koje mi sve preporučujete imunološke pretrage da napravim jer voljela bi znati to unaprijed do jeseni kada budem opet išla na postupke....jer ni meni nije došlo do implantacije...gdje mogu to sve vaditi i da li se od toga nešto može vaditi i u osijeku?!
    Zadnji postovi odnose se na trombofiliju koja spada u hematološke pretrage, pa ne znam da li misliš na to ili? Ako te zanimaju baš imunološke pretrage javi mi se na pp, ja sam radila kompletne imunološke pretrage (pored trombofilije) kao obradu primarnog steriliteta, ali sam iz BiH pa ti ne mogu pomoći glede odgovora šta od njih možeš napraviti u Osijeku?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

M@tt, ja sam mislila na vašeg privatnoh mpo dr-a, da on napiše privat recept, tako je dosad bilo, sad vidim da cure sve više idu hematolozima...
    (Brunaaa, kako ide)

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hej mare41 misliš na pikanje? ide dobro, bolje nego sam očekivala. Sad smo "sve" obavili i preostaje čekanje, ono najgore... Jesi ti startala?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja ću malo kasnije, još malo, držim ti figeeeeee, super da fragmin dobro ide, ima li modrica?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nama je isto MPO doktor prepisao fraxiparine, i dobivam ih na uputnicu od dana transfera.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ću malo kasnije, još malo, držim ti figeeeeee, super da fragmin dobro ide, ima li modrica?
    Nema sad za sad ama baš ništa, čak ni ne znam kasnije gdje sam se piknula, jedino što osjetim da mi je trbuh već malo "potvrd" za pikanje iako mjenjam strane, igla mi ne prolazi onako lako kao s početka, al premjestim se na noge ako bude trebalo... Sretno ti!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Brunaaa, pikaš baš fragmin ili fraxiparine? meni je fraxiparine bio tako lagan kako opisuješ, fragmin nekog zna zezati

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je dr. L. napisao privatni recept za fragmin i kupujem ga do poz. bete, a ako dođe do trudnoće dobit ću preko bolnice.... i još do sad nema modrica....

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam obavila u os, dr. B. Lenz

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Brunaaa, pikaš baš fragmin ili fraxiparine? meni je fraxiparine bio tako lagan kako opisuješ, fragmin nekog zna zezati
    Pikam fragmin. Ma meni se općenito malo teže piknuti jer nigdje nemam špekeca do sada sve bilo ok, niti ima plavih fleka, crvenilo traje samo par minuta poslije, ne nabubri uopće ispod, jedino što sam skužila zadnjih dana je to da igla malo teže prolazi...

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Brunaa prvotno napisa Vidi poruku
    Pikam fragmin. Ma meni se općenito malo teže piknuti jer nigdje nemam špekeca do sada sve bilo ok, niti ima plavih fleka, crvenilo traje samo par minuta poslije, ne nabubri uopće ispod, jedino što sam skužila zadnjih dana je to da igla malo teže prolazi...
    loše su igle... samo se jako štipni onda manje boli tupa igla, a i malo špeceka spasi stvar....

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mari mar prvotno napisa Vidi poruku
    kako da se naručim tamo?! i možeš li mi na pp napisati koje si pretrage radila?!

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

loše su igle... samo se jako štipni onda manje boli tupa igla, a i malo špeceka spasi stvar....
    hvala na savjetu hoću ja špekec, ali neće špekec mene

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Brunaa prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na savjetu hoću ja špekec, ali neće špekec mene
    Ma i bolje da te neće....

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

M@tt, ja sam mislila na vašeg privatnoh mpo dr-a, da on napiše privat recept, tako je dosad bilo, sad vidim da cure sve više idu hematolozima...
    (Brunaaa, kako ide)
    Aha znači dr.L. može napisati privatni recept i onda se kupi sa time. Koliko košta heparin btw.? A ako želimo besplatno poslije transfera onda nam može hematolog napisati recept ako sam dobro shvatio?
    Posljednje uređivanje od M@tt : 25.05.2012. at 21:50

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

jedina dr koja tamo nešto vrijedi....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Aha znači dr.L. može napisati privatni recept i onda se kupi sa time. Koliko košta heparin btw.? A ako želimo besplatno poslije transfera onda nam može hematolog napisati recept ako sam dobro shvatio?
    10 kom oko 165 kn (tako nešto), s pozitivnom betom se javite ginekologu u jednu od bolnica (bolje će znati cure s pozitivnim betama)

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo zvali smo dr. L. i rekao da možemo dati heparin na taj nalaz i da čemo se dogovoriti sve na 3dc kad dođemo kod njega. Eto...

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Fragmini 2500 su najeftiniji u ljekarni na W. Kutija od 10 kom je oko 140 kn.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

M@tt, nadam se da je to bila karika koja nedostaje i da bude uspješno ovaj put!

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    M@tt, nadam se da je to bila karika koja nedostaje i da bude uspješno ovaj put!
    tikki iskreno i ja se nadam. Koliko nam je žao zbog nalaza toliko se opet nadamo baš kako kažeš da je to ta karika koja nedostaje. Samo, ako čemo i početi koristiti heparin, i onda opet ne uspije, bojim se da onda nakon toga više nemamo šta istraživati dodatno. Mislim jasno mi je da heparin nije garancija da če doći do trudnoće, ali ipak....

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Fragmini 2500 su najeftiniji u ljekarni na W. Kutija od 10 kom je oko 140 kn.
    Lilly u kojoj ljekarni to? Može i na pm. Ali mi još ne znamo koju terapiju čemo dobiti.... thnx

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo mene opet još uvijek naganjam gdje da napravim trombofiliju, trebala bi u postupak sad u 6 mj i stalno me kopka ta trombofilija. Iza sebe imam 5 neuspješnih IVF-ova (1 biokemijska, ostalo ništa), baka mi je imala velikih problema sa venama pa se bojim da sam možda i ja naslijedila nešto od toga i da zato se ništa ne događa na ovom polju.
    Stoga imam nekoliko pitanja za vas sveznalice
    Budući bi išla na taj postupak u 6 mj, dugo mi je za čekati opcija Rebro...tamo se sve radi, ali na interne uputnice od njihovog hematologa..to će sve previše potrajati. U Vinogradskoj više neće raditi PAI-1 i MTHFR...provjereno, zvala u petak. Rekli su mi da to bolnica više neće raditi i da to mogu napraviti privatno.
    Moj plan bi bio ovakav:
    1.napraviti pretrage privatno: faktor V Leiden, MTHFR 677C, Protrombin (faktor II) i MTHFR 1298A (to radi Genos)
    2. napraviti pretrage u Vinogradskoj: Protein C, Protein S, APTV, Fibrionogen, Antitrombin III, Homocisterin, B12...ne znam jel još nešto sam izostavila?
    Znači, ostaje mi samo taj PAI-1, ne znam jel njega negdje mogu napraviti privatno? I koliko mi je on bitan, ako npr.svi ostali nalazi budu OK? Jel može sve ostalo biti ok, a da on ne valja pa da on stvara probleme...ili bi se na još nećemu to moglo vidjeti, odnosno pretpostaviti?
    Glavno pitanje mi je: da li su ove 4 pretrage što bih radila privatno dovoljne da se može vidjeti da možda nešto ne štima? Pitam iz razloga, jer bi jedino te nalaze dobila do postupka..na ostale bi morala pričekati, ali ako bi se nešto pokazalo da ne štima ne bih išla u taj postupak i pričekala bi ostale.
    Oprostite na zbrci...ali tako mi je u glavi nešto bih još pokušala "popraviti" za sljedeći postupak, jer nemam više puno vremena (nizak AMH) i umorna sa od neuspjeha...pomozite, što mislite o mom planu?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

PAI je jako bitan, razina i polimorfizam

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Meni su nalazi od PAI došli iz Zg za 15-20 dana. Zašto da plaćaš ako ne moraš?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Al gdje da napravim PAI-1? U Rebru samo na interne uputnice, Vinogradska više ne radi, VV uopće ne radi to...gdje može još? Ja nisam i ZG-a pa ne znam gdje se to može još izvaditi?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam ti odgovor, uputit će te cure koje su u toku

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bitan ti je PAI-1, ja sam samo zbog njega dobila Clexane. A gdje privatno... nažalost, ne znam.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

treba vidjeti šta rade merkur i dubrava

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj kruca prvotno napisa Vidi poruku
    Al gdje da napravim PAI-1? U Rebru samo na interne uputnice, Vinogradska više ne radi, VV uopće ne radi to...gdje može još? Ja nisam i ZG-a pa ne znam gdje se to može još izvaditi?
    Ni ja nisam iz Zg. Meni je gin dao dvije uputnice: jedna je bila transfuziologija Ri a druga je išla na Zagreb (mislim da je bila Petrova ali nisam sigurna, mogu ti provjeriti). Dakle, tu sam vadila krv a oni su je poslali u Zg.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure može preporuka hematologa u Zagrebu molim vas? Može i na privatnu poruku. Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Merkur i Dubrava ne rade, još jedino nisam dobila Zavod za transfuziju u Petrovoj, al zovem i dalje. PAI-1 može i privatno u Genosu (350 kn). Al što dalje to sve čitam, ako mi i nešto nađu terapija je heparin...onda bi mi bilo jednostavnije (i jeftinije) da sljedeći postupak probam sa heparinom na svoju ruku (najmanja doza), tak i tak ga moram sama kupovati do ostvarene trudnoće. Jel dobro razmišljam? Preporuku imam na crnoj uputnici od privatnog MPO (to mi je napisao još za prošli postupak, heparin i dex...jedino to još nisam probala, a kao ne može škoditi). Al onda još nisam znala za nizak AMH i da nemam puno vremena pa nisam htjela to koristiti bez nalaza, ali sad su drugačija vremena Što vi mislite?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Buduci da se spremamo za prvi IVF htjela bi preventivno napraviti i testove na trombofiliju..
    Kruca ,vidim da se i ti spremas privatno to napraviti( ja isto bi privatno jer nemam indikacije da dobim uputnicu) pa me zanima da li se u Genos samo pojavim i obavim to bez ljecnicke indikacije( koliko sam gledala na cjeniku kostalo bi oko 1000 kn)

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam zvala Genos, rekla mi je ženska da se samo dan ranije najavim...ne treba nikakva dokumentacija (kad plaćaš može sve ) Nalazi su gotovi u roku 10 radnih dana. Onaj paket od 4 "pretrage" (faktor V Leiden, MTHFR 677C, Protrombin (faktor II) i MTHFR 1298A) košta 650 kn + PAI-1 350 kn...da, sve skupa 1000 kn. Jel si i ti mislila napraviti te pretrage ili si nešto drugo iskombinirala?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

To sam planirala i jos bi koagulaciju napravila ( protein C,prorein S ,Antitrombin i jos par ih ima) cijena koagulacije privatno je oko 700 kn..to sam mislila nazicat doktoricu nekako da si ustedim tih 700 kn..a ovo cu onda sigurno otic u Genos..hvala ti puno na info..bas sam dugo guglala i uopce nisam uspjela naci taj Genos..a sta ti mislis napraviti?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure kada ćete već ići raditi te pretrage onda bi bilo dobro da uradite i ACE u sklopu pretraga na trombofiliju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kad radite PAI potrebno je raditi i razinu i polimorfizam, isto tako i ACE, ali mi se čini da na njega ne obraćaju previše pažnje
    često je prisutan polimorfizam na PAI ( lagano postaje pravilo što je malo čudno ), pa se onda svi na to vežu

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Zo, što je točno razina PAI? mislim da su meni radili samo polimorfizam (gdje je ustanovljeno 4g/4g mutacija homozigot) i na osnovu toga sam dobila fraxiparine. Jel ima neka dodatna pretraga vezana uz to koju bi bilo dobro napraviti i postoji li mogućnost da sa taj 4g/4g nije indikacija za heparine? I ako mi netko može pojasniti što je ACE?
    Posljednje uređivanje od tikki : 28.05.2012. at 22:09

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Milasova, i ja sam mislila napraviti te pretrage, ali budući da idem privatno u postupak nastojala sam izbjeći još i tih 1000 kn...ali kao i sve u našem zdravstvu, moraš platiti! Evo upravo sam dobila mail od gospođe iz Kliničkog zavoda za kemiju u Vinogradskoj da od navedenih pretraga ne rade samo homocistein...a telefonom mi rekli da ne rade više PAI-1 i MTHFR...pa tko je tu lud?? Sad više ništa ne znam...mislm da ću otići u Vinogradsku i napraviti šta se može i onda skoknuti i do Genosa na ono što tamo nisam uspjela...javim što se u stvarnosti radi
    Evo ti linik od Genosa:
    http://genos.hr/hr/prodajni-program/...a-analizu-dna/
    I mene zanima što je taj ACE?
    Zna li netko koji lab piše na uputnici za Vinogradsku? Jel i B12 može na istu uputnicu?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A šta na Rebru više ništa od toga ne rade ja sam sve tamo vadila?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Na jednu uputnicu u Vinogradskoj može pisati sve, piše se: KBC Sestre milosrdnice, Klinički zavod za kemiju, evo link za ACE http://klinkemija.kbcsm.hr/test.php?recordID=113 , a homocistein se vadi na VV, treba prethodno nazvati telefonom i nasučiti se.
    MM, Rebro radi samo ako je traženo od strane njihovog hematologa.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 29.05.2012. at 07:20

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo još jedan odgovor od naše lilium, sve je tu rečeno:

Visok PAI-1 (na mogucu sklonost ukazuje PAI-1 4G/4G ) ometa fibrinolizu (to je proces “otapanja” fibrina koji je produkt koagulacije) pa to ima za posljedicu nakupljanje fibrina.
    - Poviseni ACE - “angiotensin-converting enzyme” ( na mogucu sklonost ukazuje ACE D/D) izgleda ima za posljedicu pojacano stezanje krvnih zila (kako to strucno kazu povecava produkciju vasopresora i reducira poluzivot vasodilatora) sto ima za posljedicu i sklonost povisenom krvnom tlaku , a moze ukazivati i na sklonost srcanim bolestima.
    - Kada se dese u kombinaciji poviseni PAI-1 i poviseni ACE onda to izgleda moze imati efekt jos jaceg povisenja PAI-1 i jos jaceg nakupljanja fibrina. Terapija je koliko vidim niskomolekularni heparin.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mare, hvala ti...ZO također Odluka je pala, idem u Vinogradsku pa šta može može, a šta ne može...mada mislim da neću dobiti sve nalaze do postupka, pa ću svejedno probati heparin...pa šta bude bude. Ako se nešto pokaže terapiju ću već uzimati, a imat ću onda i nalaze. Glavno da imam plan, kad imam plan sve je lakše
    Hvala vam cure, zlatne ste!

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Meni nisu mjerili razinu PAI, ali s obzirom da sam bila na heparinu do jučer, mislim da baš ni nema smisla sada vaditi to? Što vi mislite?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure,čitam vaše postove i sad sam sva zbunjena i neznam šta napraviti,naime lani sam radila pretrage i dobila ove rezultate:
    faktor V-normalan tip
    faktor ll protrombin-normalan tip
    MTHFR-homozigot za mut.
    PAl-1-homozigot 4g
    e sad moj MPO dokt.kaže da on meni ne bi dao nikakve heparine jer misli da to nije potrebno,pitala sam drugog dr. mišljenje preko foruma i dobila odgovor da imam blažu mutaciju MTHFR ali da se to lako riješi uzimanjem folne kiseline,PAI nije ni spomenuo,a moja doktorica opće isto kao da nema veze ali mene to muči,neznam zašto???
    imam doma rp.za clexane,šta mislite dal da uzimam na svoju ruku,koga da još probam pitati..već sam luda od svega

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kiki, meni je moj MPO napisao za sljedći postupak probati sa niskom dozom heparina, bez ikakvog nalaza. Rekao je da nije garancija za +, ali ni ne može odmoći, uz to još i dex i onda smo sve kombinacije probali. Stoga, moje mišljenje je da bi mogla slobodno uzeti...kako god se odlučiš neka ti je sretno!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •