Aspirin sam prestala odmah nakon pozitivnog tt kad sam pocela sa Fragminom. Malo sam se nespretno izrazila, ali sam u postu prije bila preciznija![]()
zato sto doktorica nema medij da se naruci kasno je jer bi do tad moja ovulacija i ostalo prosli dok to stigne,a za prvi i drugi mjesec ja nisam zainteresovana jer rade biolozi kojim ja bas i nesto nisam zadovoljna,evo recimo kad sam radila prvi IVF imala sam 4 embrija zaledjena (2 blastociste i 2 treci dan) i koji su oni rekli da su extra kvalitete pa nijedan nije prezivio odledjavanje.
U trecem mjesecu iduce godine dolazi embriolog iz Beograda pa hocu da on odradi odledjavanje jer je takodje radio i zaledjavanje kod ovog drugog IVF-a.Jeste da ih imam 12 zaledjenih ali nesto ne bih da eksperimentisem,jeste da sad moram cekati
Molim malu pomoc od vas,s obzirom da moj gin ne vidi problem. Nalazi na trombofiliju su mi svi u redu osim MTHFR koji je heterozigot i PAI-1 homozigot 4G, Jel mi mozete reci trebam li po vama uzimati ikakvu terapiju? Imala sam dva gubitka trudnoce u 9 i 10 tjednu i niti jedan drugi problem nije pronadjen.
mili kod mene je isto ustanovljena trombofilija samo obrnuto od tvoje (vidi u potpisu) i hematolog i ginekolog su mi propisali aspirin 100mg,vitamin C,B1,B12 i folnu kiselinu pod obaveznim,a kad zavrsim sa postupkom (posto je kod mene u pitanju FET)prelazim na niskomolekularni heparin (prestajem sa aspirinom)i tako sve do kraja trudnoce+6 nedelja poslije poroda
i zaboravih napisati meni su rekli da je to uzrok gubitaka trudnoce
Posljednje uređivanje od smarija : 09.12.2012. at 18:51
Da,a meni je moj gin rekao da su nalazi uredni i da nema prepreka da iduca trudnoca ne bude uspjesna. Sto sad da radim,posto mi on ocito nece propisati terapiju,dal da trazim uputnicu za hematologa? Trebam li mozda jos koji nalaz napraviti? Oprosti sto gnjavim, al ne mogu si dozvolit jos jedan gubitak ako ga ikako mogu spijeciti.
ja za sad nemam nikakvu terapiju (hetrozigot MTHFR, prethodno dva spontana i sad t 9+6 uz krvaruckanje zbog hematoma i mirovanje). Andol 100 mg je preporučen dok ne izvadim idući tj folnu, b12 i gomocistein, ali obzirom da krvarim ne smijem andol, tako da sam samo na Folic + i čekanju...
mili ja da sam na tvom mjestu isla bih kod hematologa jer to i jeste njegov fah,nije od ginekologa.Evo recimo meni gin prvo rekla da moze samo na aspirinu da budem kad sam otisla kod hemat.nije se slozila sa tim rekla je da je u mom slucaju potreban heparin i to pod obaveznim iz razloga sto sam homozigot na MTHFR sto je dosta ozbiljnije od heterozigota MTHR i da hetero.moze ici sa aspirinom ali da se cesto uvodi heparin cak i kod njih (tvoj slucaj)
Posljednje uređivanje od smarija : 09.12.2012. at 19:28
Ok,onda je sljedeci hematolog. Hvala vam..
Jel netko zna dobrog endokrinologa u Splitu? I po mogucnosti da radi privatno?ali stvarno da je dobar/a?! Tnx
preporuka kome se javiti za infektologa u zgu, kariotipove sam radila u bili su ok , kaj preporučate dalje i gdje?
preporuka kome se javiti za imunologa u zgu, kariotipove sam radila u bili su ok , kaj preporučate dalje i gdje?
mali mini krivo sam napisala mislila sam imunolog
molim lijepo na pp mi pošalji podatke ako nje problem
![]()
stigao mi nalaz krvi-dakle folna kis iznad referentne granice 36,6 H ( ref 16,3-34,9), pretpostavljam da je to zato što mjesecima vać uzmimam folnu u tabl.., homocistein ok, b12 ok, d diametei isto u referentnim
ono što je isto iznad referentnih su leukociti, KCHC i MPV..razumije li se tko u te vrijednosti?što znači kad su povišene??tek u čet idem kod transfuziologa a do tad nervoza..
ja se stvarno slabo razumijem u te nalaze valjda se javi neko od cura ko se malo vise razumije
puzic, normalno je da su leukociti malo poviseni u trudnica, a ovako napamet ne znam sta je kchc
kontaktirala sam dr. R i on kaže da su sva povećanja ok, po njemu nema neke frke osim što ga čudi pad d dimera u odnosu na prošli nalaz (ok kaže to može biti zbog trenutnog krvarenja) ali istovremeno su trombociti ok, pa je ostao malo začuđen..a meni ubacio bubu u uho uz trenutno tanke živce zbog krvarenja on mi je još potaknuo i sumnje da nešto nije ok...
Žene, trebao bi mi neki savjet...
naime, kao što se vidi u potpisu, imam 3 neuspjela postupka vantjelesne oplodnje. svaki put dođe do reakcije na stimulaciju (doduše slabe, ali dođe), dobijem 1-2 embrija koja budu vraćena 2-3 dan, ali ne dolazi do implantacije.
planiram novi postupak 04/05/13. pa bi do tada da uradim neke dodatne imunološke pretrage, jer vidim da se spominje da ih je dobro uraditi, ako ne dođe do implantacije nakon par postupaka.
ja sam ljetos, zbog drugog problema radila neke imnološke pretrage (sumnjali na reumu):
- Serume-CMV IgG, CMV IgM, EBV EBNA IgS, EBV VCA IgM, EBV VCA/EA IgG
- fibrinogen, PV
- imunoglobuline G, A, M, C3, C4, ACE, Reuma faktor
- ENA profil, anti-kardiolipin IgG, Anti-dsDNA
- tsh, tre T4, free T3
i svi su nalazi bili uredni (osim običnih lab.jer sam imala nisko željezo i feritin)
ne znam da li se ovi nalazi uopće rade zbog ovog našeg problema, ali sam ih spomenula usput.
šta mi vi predlažete da uradim od imun.pretraga?
šta je najbitnije?
ovdje sam napisala pretrage http://www.neplodnost.com.hr/klinike...polnih-stanica pod dodatne pretrage
molila bi nekog ako zna da mi pojasni,trudna sam 15+5 i prije ovog postupka radili smo imunoliske pretrage e sad mi nije jasno dr je rekla na VV da je sve ok al ja sad listam nalaze i za trombofiliju je sve negativno osim ovoga
odredjivanje mutacije na polozaju 677 u genu MTHFR HETEROZIGOT
poliformizam 4G /5G na polozaju 675 u inhibitoru plazminogen aktivatora tip 1 pise nije trazeno
da li na osnovu ovoga i ja trebam koristiti heparin? ne kuzim dr je rekla sve ok
hope, PAI 1 ti nisu radili. zašto?
što imaš analizirano, koje nalaze si radila?
kariotip,LHA tipizacija tkiva,hormoni stitnjace,homocistein,virusi toxoplazmoma,citomegalovirus,rubela,protein S,antitrombin,protein C,LUPUS ANTIKOAGULANT 1,to je sve ok jedino me sad ovo brine za trombofiliju a dr na VV rekla sve ok
hope31 heterozigot MTHFR i heterozigot PAI1 su, koliko ja znam, blaze mutacije urodene trombofilije za koje se uglavnom ne daje heparin (osim u slucaju ponavljanih spontanih kad nije utvrden drugi razlog pobacaja), a i kad se daje heparin, daje se u najranijim fazama trudnoce kako bi se eventualno sprijecio rani spontani pobacaj. Ja sam ga uzimala, ali do 15 tt, a ti si to vec presisala tako da ne znam koje bi bilo koristi uzimanja od 17 tjedna. Ipak, mislim da ti je dr trebala reci i pojasniti nalaze, a ne da se dodatno brines u trudnoci!
ma nema frke pise da PAI 1 nije trazeno a sad ne kuzim i bojim se tek kad sam ovaj pdf malo prolistala vidim da i meni pise taj heterozigot a dr nis na to nije rekla
Mutacije MTHFR inace rijesava uzimanje vecih doza folne kiseline (folacin od 5 mg je dovoljan za heterozigota, a za homozigote 10 mg).
Kao sto sam rekla, to su blage mutacije koje najcesce ne rade probleme, a ako nisi imala spontane, to JE sve ok i dr nije puno pogrijesila sto nije dala nikakvu terapiju, osim sto ja mislim da mi pacijenti nismo tuke i da nam ipak treba neke stvari reci, a ne da se gubimo po bespucima interneta i samodijagnosticiramo.
Ne znam sto ti reci, ja sam MTHFR homozigot i na preporuku mpo dr uzimat cu 10 mg folne do kraja trudnoce. Isto sam od 12-13 tjedna na prenatalu.
ok,dovoljno sam te ugnjavilahvala i ovo mi je pomoglo
PAI 1 nije rađen,
stoga ne znamo kakav je genetski nalaz.
može biti:
5G/5G homozigot divljeg tipa
5G/4G heterozigot ili
4G/4G homozigot
nije rađen ni F V
Posljednje uređivanje od Inesz : 07.01.2013. at 15:43
kak sad nije rađen ni FV? to me više brine od pai
hope, da pitam ja sad ispočetka: da li je rađen FII i FV?
mare41 radjen je FV i FII tu nema mutacije pise samo MTHFR heterozigot ali nema PAI pa ne znam sto bi tamo pisalo,ma traljavo odradjeno i sad ne to brine
maco meni je dr dala da radim imunoloske pretrage zbog 4 neuspjela ivf-a i jer smo cekali zakon pa da to odradim
hope, aj vidi stranice betaplus-pitajte doktora pa postavi pitanje tamo
ja se slazem s odgovorima mace, al ne mozemo mi ordinirat kako dalje
evo budem samo da dodjem do kompa jer tipkam s moba,pokusat cu tamo pitat