naravno slažem se s vama, ali mi samo nije jasno kako mi nije dala za PAI koji koliko sam skužila je puno bitniji od MTHFR, poslala sam upit na betaplus pa ću vidjeti
premda se tu zajedno sa MTHFR i PAI gledaju i protein S i C i protrombin III a to je ok kod mene
kad se vadi krv za d dimere mora li se biti na tašte ili mogu kad god?do sad sam vadila u jutro i na tašte (igrom slučaja, nitko mi nije napomenuo) a sad mi više odgovara da poslijepodne obavim vađenje krvi..
da li se na rebro za imuno pretrage treba naručit?
pirica evo ja sam u procesu obavljanje nekih pretraga i za sve sto sam im spomenula su mi rekli da se treba naruciti (osobnom, faxom ili mailom).
pirica,ja sam u 12 mj bez naručivanja,u jednom danu sve pretrage obavila u Vinigradskoj (osim PAI ,MTHFR,homocistein),na rebru mi je rečeno da za većinu nemaju reagensa i poslali me u Vinogradsku
meni su rekli da se PAI i MTHHFR radi u Petrovoj 33, bez narucivanja. i ja planiram u iducih desetak dana napraviti te pretrage
sori, kriva adresa, Petrova 3
i jos jedna stvar da li se ista placa, s obzirom na sifru N97??
kolika je uopće mogučnost da se tu nešto i pronađe s obzirom na urednu trudnoću prije 4g??
nemojte me krivo shvatit ali da se bar nešto nađe i da znam razlog 8 neuspijelih ivf-ova
tnx cure
pužić sad si mi dala mislit koliko to sve ima smisla kod mene, ali ajde idemo vidit ništa me ne košta
Molim pomoc ako netko zna gdje mogu napraviti pretragu za ANA, LAC, ACA, ANTITIREOIDNA ANTITIJELA bez narucivanja?
Hvala za info hektor
Drage moje, imam pitanje?
Mislite li da bih uz uobičajene gene na trombofiliju (FV, FII, MTHFR, PAI-I, ACE) trebala napraviti još kakve imunološke pretrage? Vidim spominjete protein C, protein S, homocistein? Što je to?
Hvala vam...![]()
To se sve radi nakon spontanih.. Uz ove koje si spomenula ja sam radila i antitrombin, zatim neke koje nisu imunološke kao OGTT, inzulin, pa onda 3D UZV uterusa, histeroskopiju, kariotipizaciju.. Imaš dosta info o tome na netu, proguglaj si malo.
pitance....koliko ste čekale nalaz kariograma supružnika s Rebra? Prošla su 3 mj. pa me zanima kakva su vaša iskustva
ovdje ima vjerujem experata pa da vas priupitam
ukratko: imam već jedno dijete a u zadnjih 6 mjeseci sam imala dva missed ab. (u 9. tj i 11. tj.)
Išla sam u Vinogradsku obaviti imuno pretrage (PAI 1 + genotip, F2, F5 itd) ali nisam upućena na MTHFR pretragu koju vidim da ste skoro sve obavile
Koliko je bitna i da li preporučate da obavim i to?
Koliko sam ja skužila po dr. nije ti taj MTHFR od nekog značaja evo barem tako su meni rekli dr. jučer, važnije su ti ove druge pretrage koje si nabrojala jesi radila i koagulacijske pretrage osim tih imuno?
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 24.01.2013. at 12:27
Strašna, hvala za odgovor
Ja kao sve čekam taj nalaz da vidim di i kako dalje ali vidim da će to potrajat
Drage moje, mozete li mi reci gdje u ZG uraditi imuno pretrage I koje dr je sada strucan na tom polju... Prijateljica mi zivi u SA I to tamo ne rade, pa Sam se sjetila da se nekad radilo a Rebru.
Hvala unaprijed![]()
dee-dee, imaš par postova iznad raspravu o tome. ja sam dio pretraga napravila u Vinogradskoj (bez naručivanja - vade krv do 9 satiujutro), u Petrovoj 3 (vade krv do 11 prije podne), jedino sam se za homocistein naručila na Vuk Vrhovec.
ako tvoja prijateljica nema osiguranje preko HZZO-a, može otići u bilo koji malo bolje opremljeni privatni laboratorij i tamo puno brže dobiti nalaze.
e ovako
imala sam uputnicu za koagulogram i imunologiju i danas dođe nalaz iz splita pise samo
protein C , protein S, lupus, homocisten, i antitijela protiv kardiolipina
to je sve ....nije mi jasno , di su ostali nalazi ?
ili ce mozda doci ?
fali mi protrombin, fali mi LAC,ARTT, Antitrombin,antikardiolipiska AT,
nije mi jasno
za LE stanice pise samo da nisu viđene u koncetratu leukocita
ovaj homocisten je 12,41 ( 5-15) nekako je visok ?
moze mi neko ovo pojasnit
crvenkapice ja sam radila na rebru i isto mi nije sve bilo gotovo u isto vrijeme neke nalaze sam čekala još mjesec dana više, tako da se vjerojatno radi o tome...za homocistein ti je terapija folna kiselina a ne bih točno znala što se najviše gleda za fragmine ni jedno od toga nije baš dobro kad je izvan granica, btw poslala sam ti jučer tablete
koliko dugo ste čekale nalaze iz Petrove 3
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 15.02.2013. at 15:27
Za kardiolipinska antitjela je samo bitno da nisu povišena(ako su povišena govore u prilog antifosfolipidnomg sindroma)a za homocistein ne znam točno,možda se neko javi tko je bolje upućen.
da to sam i ja htjela reći bitno je da nisu povišena, kod mene je taj IGM povišen i ja dan danas ne kužim točno što to znači, jedan dr. kaže da to nije baš dobro a drugi ne pridaju tome značaj pa sad ti znaj
Vjerojatno da ne piješ folnu homocistein bi ti bio iznad gornje granice što bi onda bila jedna od zapreka za začeće ali to nije indikacija za heparin. Meni je prvi nalaz bio 15,6 a za 2 mjeseca oko 12, a kad sam poslije ponavljala za godinu dana bio je 4,5. Pila sam čistu folnu od 800 nečega (mikrograma ili tako nešto od firme K.L).
MTHFR IMAM 677TT
Također mi je bio povećan ANA (ENA) II pa sam nakon 8 mjeseci ponavljala bio je u granicama (IgM).
Također imam mutaciju na FII (što je razlog zašto sam na heparinu).
da li je tko vadio folate i b12 na rebru , koliko se čeka nalaz?
Snupi, folate i b12 možeš izvaditi i u vž bolnici, možda ti je jednostavnije, koliko se sjećam nalaz isti dan, pozdrav.
Crvenkapice, da li imas mutaciju na mthfr? Cesto su ta mutacija i poviseni homocistein povezani, barem su meni tako doktori rekli. Tako je i kod mene bilo. Samo poviseni homocistein nije indikacija za NMH, ali u kombinaciji s mutacijama je. Ja osim tog dvoje jos imam i mutaciju na PAI i bila sam na fragminu i folacinu tijekom trudnoce.
Sad sam pogledala sto si gore napisala, izgleda da imas istu situaciju kao ja.