Stranica 17 od 60 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    runi,
    mislim da za pocetak ima smisla provjeri razinu PAI-1 i ACE i kad dobijes rezultate posavjetovati se s doktorima da li ima smisla uvesti i fragmin - ja ovako amaterski mislim da ima smisla probati narocito ako imas i dokazane probleme
    nadam se da ce ti se javiti i cure koje su u slicnim slucajevima bile na terapiji
    Već sam se čula sa curkama koje imaju nalaze poput mojih, i kod njih ( dvije su) su postupci sa fragminom urodili plodom, čekaju bebice , ali sam htjela saznati i tvoje mišljenje

Odluka je; sljedeći postupak ide s fragminom, i nadamo se...

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    cure, kad vas salju na sve te pretrage? zbog cega?
    Mene nitko nije poslao na ove pretrage, ja sam to odlučila sama. Odlučila sam napraviti sve što mogu i evo rezultati pretraga malo po malo stižu, ovo je tek početak.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Rezultati danas stigli-ja-lokus hla-a 3-26
    lokus hla-cw nt-nt
    lokus hla-b 7-51
    bw4:w6 nt-nt
    lokus hla-dr 11-13
    dr 51;52;53 52-nd
    lokus hla-dq 1-3
    dnk lokus i dna nt-nz
    cdc broj reakcija dtt-0/0/24
    cross match b+TLy-neg-
    mm-(samo ću rezultate) nd-nd
    nt-nt
    nd-nd
    nt-nt
    1-4
    53-nd
    1-3
    nt-nt
    i to je to.Lilium please

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

LILIUM ili druge cure koje znaju nešto o ovome

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pčelice, imaš negdje drugu temu o tome (u strci sam pa ne stignem tražiti, proguglaj HLA tpizacija pa će ti izaći Rodine teme), no ako te tješi, ako i imate kakva preklapanja, to ti ništa ne znači, tj. liječnici više ne uzimaju taj nalaz za neki faktor (naime, nema lijeka, od IVIG-a koji je neko vrijeme bio popularan odustalo se). Možda da pošalješ dr. R. na forum pitanje (no ja sam mu i odnijela nalaz, ali je samo odmahnuo rukom, kao i svi ostali).

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jesam već ali svaki nalaz je priča za sebe.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pcelica,
    i ja kao i vikki mislim da se na to danas bas i ne gleda - bilo je neko vrijeme popularno gledati i ta popularnost je cini mi se opala
    ne znam dovoljno da bih se ovako nabrzinu usudila protumaciti nalaz - nekako se gledaju slicnosti i preklapanja - po toj nekoj teoriji se govorilo da je bolje ako su te tipizacije razlicite i medfju supruznicima nema preklapanja, no ponavljam od takvih tumacenja se izgleda odustaje
    (muz i ja tu pretragu uopce nismo radili niti ju mislim raditi)

sorry sto se ne javljam - imam guzvu i rijetko stignem priviriti - ako me sto trebate posaljite pp, mail redovitije gledam
    veeelika

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala lilium.Danas sam bila na Rebru i svi nalazi su ok.Vadili smo danas krv za kariogram i nalazi će biti za 4 tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Molila bih vas za pomoć pri analizi nalaza jer sam prilično izgubljena u svemu tome.
    Prije nešto više od 4 godine rodila sam sina nakon prilično komplicirane trudnoće (visoki tlak, loši protoci, primala zbog protoka inj.clexana sve do poroda carskim 37+2). Nakon carskog dobila trombozu i uzimala Marivarin godinu dana te nakon terapije poslana na pretrage. To je bilo početkom 2007.
    Nalazi su pokazali:
    MTHFR-heterozigot , C/T; u objašnjenju stoji da ne bi trebali imati značajno promjenjene konc. homocisteina
    FAKTOR KOAG. II -G/G
    FAKTOR KOAG. V-G/G
    PAI-1- 5G/5G
    PROTEIN S - 84,8% ref.vrij. 70-123
    PROTEIN C- 134,6% ref.vrij. 70-140
    ANTITROMBIN III- 1.05 ref.vrij. 0,7-1,2
    PAI 4,6 REF.VRIJ. O,3-3,5
    VITAMIN B12 I FOLNA - sve u gr. normalne

U subotu 6.11. imala sam kiretažu u 12.tj. trudnoće zbog missed ab.
    Od početka trudnoće sam bila na lijekovima za tlak, utrogestanu, aspirinu 11, folnoj.
    Radila sam pretrage fibrinogena, D-dimera, homocisteina, aCI-IgM, LAC, Kiler stanice- sve u savršenom redu.

Zanima me je li mogući uzrok prestanka rada srca moje bebe trombofilija jer po ovim svim nalazima mi se čini da je sve OK.
    Jesam li ipak trebala biti na heparinskim injekcijama?
    Bih li trebala ponoviti ove pretrage iz 2007.?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lexy, s obzirom na komplikacije u prvoj trudnoći i nužnost heparina, a još više zbog tromboze koju si dobila nakon porođaja, mislim da bi svakako trebala biti na hep. injekcijama u idućim trudnoćama. On se daje i preventivno, a kamoli ako postoji indikacija.
    Bez obzira na trenutačno uredne nalaze, u trudnoći se vrijednosti mijenjaju, a i ono što se ne manifestira inače, može se manifestirati u trudnoći (tromboza kod tebe).

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage cure čitam vas ali se ne razumjem u te nalaze,vrijednosti,pa bi vas molila za pomoć ja sam već 6 puta bila na transferu,sa dobrim stanicama i nikad se nije dogodila implatacija,moj dok. mi sad preporučuje bris maternice,jer je inače sve u redu;hormoni,sjeme,jajne stanice,do oplodnje uvijek dolazi skoro svih stanica,ali nema pomaka. da li se iz tog brisa može nešto vidjeti što ometa da dođe do trudnoće? da li bi mi vi preporučile još neke preglede na svoju ruku? do sad sam poslije transfera koristila samo utriće :?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj duba13 prvotno napisa
    Drage cure čitam vas ali se ne razumjem u te nalaze,vrijednosti,pa bi vas molila za pomoć ja sam već 6 puta bila na transferu,sa dobrim stanicama i nikad se nije dogodila implatacija,moj dok. mi sad preporučuje bris maternice,jer je inače sve u redu;hormoni,sjeme,jajne stanice,do oplodnje uvijek dolazi skoro svih stanica,ali nema pomaka. da li se iz tog brisa može nešto vidjeti što ometa da dođe do trudnoće? da li bi mi vi preporučile još neke preglede na svoju ruku? do sad sam poslije transfera koristila samo utriće :?
    Tek sad je preporučio briseve, mislim da je to trebalo biti na početku svih pretraga, može ti i to ometati ako imaš neke bakterije?
    Ja mislim da bi prvo to trebala napraviti pa ako su nalazi čisti onda probaj uputiti to pitanje vezano za imunologiju dr. Radnočiću i dr. Duiću oni ti se time bave. Dr. R. možeš kontaktirati i putem foruma Zdravlje i život.
    Sretno

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[/quote]

Tek sad je preporučio briseve, mislim da je to trebalo biti na početku svih pretraga, može ti i to ometati ako imaš neke bakterije?
    Ja mislim da bi prvo to trebala napraviti pa ako su nalazi čisti onda probaj uputiti to pitanje vezano za imunologiju dr. Radnočiću i dr. Duiću oni ti se time bave. Dr. R. možeš kontaktirati i putem foruma Zdravlje i život.
    Sretno[/quote]

potpisujem

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

izvadim ja svake godine briseve na bakterije,sve hormone,a sad me šalje na bris maternice,utero bris,mislim da se to ne radi kao uobičajenu pretragu.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo mene s novim nalazima,
    lilium i cure pomozite;

antitijela protiv tiroidne peroksidaze -39; neg.
    antitireoglobulinska antitijela -681; ref. nalaz do 120
    antinuklearna antitijela-ANA (Luminex) -negativan
    antitijela protiv ds-DNA -6, neg.
    antikardiolipinska antitijela(aCL) -2, neg.
    Lupus antikoagulant -0,93, normalno do 1,1

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Runi, sve ti je O.K., a ova povišena antitijela na štitnjaču ne znače nešto, cure su zatrudnjivale i s tim. Za imunologiju je bitno da su ti ANA, LAC, dsDNA negativni.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Runi, sve ti je O.K., a ova povišena antitijela na štitnjaču ne znače nešto, cure su zatrudnjivale i s tim. Za imunologiju je bitno da su ti ANA, LAC, dsDNA negativni.
    vikki hvala

ja već svašta pročitala, čak zvala lab. gdje su mi vadili krv, kaže teta koja je bila jako ljubazna i odvojila vremena, da imam kroničnu upalu štitnjače :? :?
    A ne bih se smjela baš nervirati, nadam se čudu ovaj mjesec.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da,to ti je kronična upala štitnjače i morat ćeš češće kontrolirati TSH. I čim prije endokrinologu.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    Da,to ti je kronična upala štitnjače i morat ćeš češće kontrolirati TSH. I čim prije endokrinologu.
    Joj, jel' mi možeš malo pojasniti, kakvi su simptomi, ako ih uopće ima?
    Svako par dana mi dolaze nekakvi nalazi, i uvijek nešto

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ne bih rekla da je to kronična upala, mnoge od nas imaju povišena antitijela na štitnjaču, a sasvim uredan TSH, T3 i T4. Cvita je imala višestruko povišena antitijela, a zatrudnila je FET-om i imala urednu trudnoću.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

runi,
    kakvi su ti hormoni stitnjace? ova antitireoglobulinska antitijela napadaju stitnjacu i mogu ukazivati na probleme sa stitnjacom (moguc je npr. neki upalni proces sa stitnjacom, hipotiroizam...) a po nekim izvorima ona izgleda na neki nacin mogu stetno uticati i na implantaciju i probleme u ranoj trudnoci.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa ja ti inače nisam imala nikakve simptome,jedino depresiju,al onda još nisam znala da imam probleme sa štitnjačom. Pošto sam morala za Mb napraviti krvne pretrage na štitnjaču,tsh mi je bio povišen i uzv pokazao da imam kroničnu upalu. Da nisam to trebala za Mb,ja to ni nebi znala,a TSH ti jako utječe na kvalitetu jajnih stanica.
    Sad bi još trebala izvaditi TSH, ft3 i ft4
    Dobit ćeš tablete i tsh će ti se snizit i tek onda u postupak

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hormoni štitnjače uvijek uredni, kontrolirala ih više puta, nevezano za MPO, jer mi je mama operirala štitnjaču (hipertireoza) i baš se brinula za mene, jer mi je štitnjača izražena ( vrat mi je tanak ko' tučji ).

Imala sam jučer transfer, koristim dex i fragmin, a danas sam dobila ove nalaze, ima li kakve veze jedno s drugim tj. smijem li s obzirom na ove nalaze? ( možda je pitanje glupo, vjerojatno je, ali da znam)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sad vidim da ste se raspisale dok sam tipkala...
    iza ovih antitijela se mogu kriti raznorazne autoimune stvari, ali i ne moraju, npr. ovisno i o tome kako su ta antitijela uspjesna u napadima na stitnjacu moguce je da se to vec vidi na hormonima stitnjace i na TSH (hipotiroizam, hashimoto..) - koliko vidim onda se daje eutiroks kako i strike pise, no takodjer je moguce da stitnjaca jos radi posve OK - kao sto runi i navodi, no najbolje sve to provjeriti i prodiskutirati i sa specijalistom endokrinologom i MPOovcem

runi, za ta antitijela po nekim preporukama i dex i heparin mogu pomoci, no za svaki slucaj provjeri ti to i sa svojim MPOovcem neka i on potvrdi

sretno!

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    runi, za ta antitijela po nekim preporukama i dex i heparin mogu pomoci, no za svaki slucaj provjeri ti to i sa svojim MPOovcem neka i on potvrdi

sretno!
    Moj MPO nema sluha za takve stvari, to je njemu :? , tako da mi ga nema smisla pitati.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

duba13,
    1. koliko si imala kvalitetnih predembrija vracenih u tih 6 pokusaja? Znaci 8-stanicnih 3. dan ili blastocista?
    1.+ Koliki ti je bio endometrij u postupcima?
    1.++. Da li su bili stimulirani ili klomifen postupci? Koje lijekove za stimulaciju, Gonal ili Menopur?
    2. Da li su svi pokusaji bili u Rijeci?
    3. Da li si uzimala sta drugo tokom postupaka? (heparin, dex i slicno?)
    4. Koja ti je dijagnoza, imas li npr. endometriozu ili PCOS? Koliko godina? Ista osobito kod TM?
    5. Da li si isla na dodatne pretrage, koagulogram itd?

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Cure,može jedno pitanjce? Naime,muž i ja smo bili 13.10. na kariogramu i rekli nam da će nalazi biti gotovi između 3-6 tjedana no međutim još ništa !!! :shock: Da li je moguće da su se nalazi zagubili ?? To mi je u biti zadnji nalaz koji čekam i tada bi se trebala javiti svom mpo dr da dogovorimo za sljedeći postupaki sad me hvata panika kaj ću ako su mi zagubili a vrijeme nam je tako dragocjeno... Da li se kojoj to dogodilo i kaj ste poduzele u vezi toga ?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pino u jednom postupku sam imala 3 blastociste,od kojih mi je bilo i zamrznutih,u ovom zadnjem mi je bila jedna 8-stanična,a u prijašnjim se ne sjećam točno,bila sam par puta na klomifenu onda bi mi endometrij bio tanak,7 mm,9 mm,a u stimuliranom 15mm i kad bi vraćala zamrznuti 15 mm. Do sada sam bila samo na jednom stimuliranom sa menopurima,osim toga nisam ništa koristila od lijekova. Ja nemam jednog jajovoda,a drugi mi je prohodan ali malo sužen na početku,a MM je ok,oboje imamo 33 godine. Sve postupke sam radila u Rijeci. Kad smo počeli sa liječenjem mislili su da kod nas neće biti problema,jer je sve praktički dobro,a sad smo već dvije godine tamo,do sada nisam radila nikakve dodatne pretrage,a sad sam već malo zabrinuta. Očito da nešto drugo ne štima kad se nikad nije uhvatilo,niti bilo ikakvih naznaka trudnoće.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj miška prvotno napisa
    Cure,može jedno pitanjce? Naime,muž i ja smo bili 13.10. na kariogramu i rekli nam da će nalazi biti gotovi između 3-6 tjedana no međutim još ništa !!! :shock: Da li je moguće da su se nalazi zagubili ?? To mi je u biti zadnji nalaz koji čekam i tada bi se trebala javiti svom mpo dr da dogovorimo za sljedeći postupaki sad me hvata panika kaj ću ako su mi zagubili a vrijeme nam je tako dragocjeno... Da li se kojoj to dogodilo i kaj ste poduzele u vezi toga ?

Miška,i mi smo radili kariogram 20.10. i nisu još stigli nalazi. Nama su rekli za 4-6 tjedana. Nisu se sigurno zagubili,stići će svaki čas.

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

strike nadam se da si u pravu jer ako ne dobijem do petka morat ću ih zvat

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

strike nadam se da si u pravu jer ako ne dobijem do petka morat ću ih zvat

Onda javi da i ja znam

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tebe nije strah da nešto nije uredu? Mene malo je,al nadam se da neće zvat nego poslat poštom.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Miška, nazovi ih. I meni nalaz nije stizao (nakon 6 tjedana) pa sam nazvala i telefonom su mi rekli da su nam nalazi uredni, ali se čeka administracija, tj. dr. da napiše svoje mišljenje.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    Sad bi još trebala izvaditi TSH, ft3 i ft4
    ft3 i ft4, jel' to isto kao T3 ukupni i T4 ukupni ili nešto drugo?

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Obzirom da sam sad bila u stimuliranom postupku, koliko treba proći vremena za vađenje hormona štitnjače ili mogu odmah!?

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vikki hvala ti,sad si me malo utješila
    Strike sad me je malo frka jer si mislim da ako je sve o.k. nalazi bi bili doma.Javim se u petak

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vikki hvala ti,sad si me malo utješila
    Strike sad me je malo frka jer si mislim da ako je sve o.k. nalazi bi bili doma.Javim se u petak
    Ja pak si nekak mislim da ak nisu ok već bi te zvali.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

duba13, gle, postupke s klomifenom gdje ti je endic bio tanak prekrizi... Od ovih ostalih si onda imala recimo 5-6 dobrih predembrija vracenih? To jos nije zabrinjavajuce. Kad dodjes do 10 dobrih vracenih predembrija bez trudnoce, to je vec razlog za zaista detaljne pretrage. Ali ipak, posto godinice idu, ja bi ti preporucila da te pretrage napravis sto prije, i onda put pod noge ako mozes, u neku drugu kliniku... ako nema uspjeha na jednom mjestu, kreni drugdje. Mogu oni biti najbolji doktori na svijetu, ali drugo misljenje i drugi pristup su ponekad nezamjenjivi.

runi, ft3 i ft4 su slobodni T3 i T4 (f="free"), a razlikuju se od totalnog T3, jer je 99.5% T3 vezano uz druge proteine, tj. nije slobodno. Ali slobodni T3 bi trebao odrazavati pravu klinicku sliku.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj runi prvotno napisa
    Obzirom da sam sad bila u stimuliranom postupku, koliko treba proći vremena za vađenje hormona štitnjače ili mogu odmah!?
    Nisam sigurna za ovo, možda da pričekaš ciklus-dva ako nije panika. Ili da ipak izvadiš pa vidiš kako možda i stimulacija djeluje na njih.
    Mene inače traže uvijek fT3 i fT4 uz TSH. Zadnje sam radila pred tjedan dana, još nemam nalaze (kod mPO-ovca su mi).

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Joj pa ima li mojim mukama kraja, sve gore i gore!
    Non-stop neki novi problem, a tako sam se nadala da ću malo biti mirna.
    Evo mojih nalaza od zadnjih par godina, kad sam mislila da je sve u redu jer je bilo unutar normalnih vrijednosti i uvijek mi je dr rekla da je sve u redu, dapače odlično.

10.04.2007.

T3 ukupni 1,84 ( 0,92-2,79)
    T4 ukupni 95,3 ( 58,1-140,6)
    TSH 1,74 ( 0,35-5,50)

31.05.2007.

T3 ukupni 2,35 (0,92-2,79)
    T4 ukupni 118,3 (58,1-140,6)
    TSH 1,41 (0,35-5,50 )

30.09.2008.
    T3 ukupni 2,43 (0,92-2,79)
    T4 ukupni 126,1 (58,1-140,6)
    TSH 2,89 (0,35-5,50)

Što mislite!?

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i 25.03.2009. sam bila na UZV štitnjače, nalaz je;

oba režnja štitnjače primjerene su veličine, homogene eho strukture bez žarišta.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa to je sve u redu, runi!

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa to je sve u redu, runi!

~~~~~~~~~~~~ za kućnu radinost!!!!!!!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala Neki kažu da bi bilo dobro održavati TSH ispod 2 ili tako nešto, radi implantacije, ne sjećam se više, no svi su ti nalazi u granicama ref. vrijednosti. Evo link na temu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...49575408585534

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vidjela sam ja to, ali jednostavno se nisam htjela opterećivati sa svime, jer mi se čini da nikad nema kraja, uvijek je nešto. Mislila sam, ajde svi su nalazi o.k. pa što da još i po tome kopam. Ali ipak uvijek ima nešto novo, a dok ja sve to uštimam, imat ću 50

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To se dogodilo meni (nije baš 50, nego 39, al js proizvodim ko da mi je 50).

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

To se dogodilo meni (nije baš 50, nego 39, al js proizvodim ko da mi je 50).
    Tu smo negdje, ko' da smo iz istog legla (grada)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pinohvala ti na savjetu!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav svima!Imam jedno pitanje..Prije 4 god.,nakon tromboze,dijagnosticiran mi je por.koagulacije sa mutacijom na MTHFR C667T heterozigot i na PAI-1 4G-5G.rečeno mi je da ću u trudnoći morati uzimati heparin međutim nitko nije ništa rekao za period prije trudnoće.Naime,u 4.ciklusa koliko se trudimo,3 puta mi je kasnila M,testić bio slabi plusić,nekoliko dana poslije beta negativna-sve to je praćeno užasnim bolovima u križima koji prestaju nakon M i počinju opet par dana nakon ovulacije.Veći dio pretraga sam napravila (ultrazvuk,hormoni,urinokultura,papa,brisevi-sve ok).Da li ima koga sa sličnim problemima?.Naišla sam na stare postove samo...Preporučeno mi je da ne radimo na djetetu ovaj ciklus dok se ne rasčisti sve.-
    Otvorila novu temu ali sad sam vas našla!

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Petronjela nadam se da će ti se netko javiti,ja nemam pojma
    Strike danas je muž zvao bolnicu u vezi onih nalaza i evo da ti javim kao što sam obećala:nalazi su u redu i poslat će ih u ponedjeljak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •