Stranica 58 od 60 PrviPrvi ... 8485657585960 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,851 do 2,900 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

homocistein mozes isto vaditi u vinogradskoj.

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    homocistein mozes isto vaditi u vinogradskoj.
    Vg i Petrova više ne vade homocistein, prema zadnjim informacijama radi ga VV

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

onda ispravak u 4. mjesecu su jos radili.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Homocistein se u Vinogradskoj ne radi već dulje vrijeme.
    Provjereno.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

pozdrav cure
    moj ginekolog ne zna napisati uputnice za pretrage točnije ne zna popuniti ''upućuje se______________''
    za neke pretrage sam zaključila sama nakon čitanja topica, a neke ne znam, pa ako znate molim vas dopunite/ispravite me

LAC - medicinska biokemija (vinog)
    PC - ??
    PS - medicinska biokemija (vinog)
    aCL - ??
    ATIII - ??
    fV Leiden - medicinska biokemija (vinog)
    MTHFR - transfuzija (kako se to točno zove??) (petrova3)
    homocistein - metabolički laboratorij (??) (vv)
    veliki koagulogram - ?? (jel se na uputnicu piše tako ili aptv, tv, fibrinogen, trombociti?)

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mthfr i pai1 ti je petrova ili ti hrvatski zavod za transfuzijsku(nema narucivanja),aptv.... je radila vinogradska i proteine c i s nazovi radije i pitaj jer stalno nekaj mjenjaju kod njih nemas narucivanja, ali dođi u pola 7 ujutro- toplo preporucam, a za homocistein na vv se moras naruciti.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

snupi taj dio sam polovila, mene muči što treba pisati na uputnici, jer gink ne zna i moram mu točno donijeti što da napiše na onu crtu ''upućuje se_____'' (naziv specijaliste/djelatnosti zdravstvene zaštite)

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav theorema,i moj ginić je ko i tvoj,i to me isto brinulo.Došla sam mu sa svojim popisom pretraga koje bi htela napraviti a na kraju mi je pod "upučuje se" samo napisal-testovi na trombofiliju.
    S tim sam otišla u Petrovu 3 i napravili su mi sljedeće pretrage: D-dimeri ELFA Vidas,Antitrombin III,Protein C,Faktor V Leiden,fAKTOR II protrombin,MTHFR,PAI-1.

A upučeno je bilo na Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu,Petrova 3 Zagreb.
    Posljednje uređivanje od žužy : 16.08.2013. at 13:10

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

žuži hvala

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

dok mi je svježe... upute gdje se što vadi
    transfuzija petrova 3 radi:
    ALA (antileukocitna antitjela) samo ponedjeljkom; ATA (antitrombocitna antitjela) PV (protrombinsko vrijeme) APTV (aktivirano parcijalno tromboplastinsko vrijeme) FBG (fibrinogen), faktori trombofilije (tu ulazi f V Leiden i sve ostalo na f), HLA tipizaciju, PC, AT III, MTHFR
    rade od 7,30 do 11, ne morate biti natašte

vinogradska - medicinska biokemija (kod kioska s pecivom) radi: nešto od gore navedenog
    +
    LAC (probir na antifosfolipidni sindrom) i aCL (Antikardiolipinska protutijela IgG i IgM), njih petrova ne radi
    rade od 7-9

rekla mi sestra u vg nek požurim s vađenjem, jer neće biti reagensa
    a protein S ne radi nitko jer nema reagensa :rolleyes:

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

theorema Petrova 3 radi i PAI
    IgG i IgM ti radi Rebro ( kad sam bila u Vg tam su mi rekli da to ne rade), termin za to se čeka 2 mjeseca

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Vidiš to se stalno mijenja, igg i igm sam radila danas u vg, bez naručivanja i čekanja, ali pitanje je do kad će imati reagense.
    Da..zaboravila sam napisati za PAI

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala što me dopunjujes, možda kome pomogne.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

može li mi netko tko ima više iskustva pojasniti ovaj nalaz? koliko je to komplicirano? hoće biti dovoljni aspirin i folna?

MTHFR c677t homozigot (mutacija)
    pai1 4g/5g homozigot 4g

ostali nalazi su ok, homocistein još nisam vadila

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pozdrav žene, za tj dana idem kod dr.A ali sam nestrpljiva pa molim ako mi netko može pojasniti nalaz:

MTHFR(C677T) homozigot( mutacija)
    PAI -1 (4G/5G) heterozigot 4G/5G , ostalo je valjda ok!
    Hvala

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kika,i ja sam heterozigot u PAI 1. I moj mpo doktor Strelec i dr Radončić su se složili da je PAI slab faktor i da ne treba nikakva preventivna terapija.Zanima me kaj bude tebi tvoj dr rekao.
    Kaj se tiče MTHFR,tu bi mogla dobiti neku terapiju,nadam se da ti se budu javile cure s tim iskustvom..
    theorema,ne kužim kak si ti homozigot ako si 4G/5G ?

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ni ja..tako mi piše

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Theorema je homozigot na PAI-1, ali oni to tako malo nerazumljivo pišu. Meni za tu mutaciju daju heparin, mada se slažu da nije big deal.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pozdrav cure, nadam se da mi mozete pomoci. Iz BIH sam, i nedavno sam radila nalaze genetskih mutacija na trombofiliju. Nalazi su ovakvi:

Faktor II - heterozigot GA
    FV Leiden - heterozigot GA
    MTHFR - heterozigot CT
    PAI-1 - heterozigot 4G/5G
    ACE - homozigot I/I ( normalni tip)

Ja koliko vidim, imam cetiri mutacije a i rekli su mi da imam jako visok rizik od trombofilije u odnosu na generalnu populaciju. Pretpostavljam da cu u sljedecoj trudnoci primati heparin, pa me interesuje da li bih trebala izvaditi jos neke nalaze? I ima li jos neko sa ovolikim brojem mutacija?

Inace, godinama smo se lijecili od neplodnosti. Prva trudnoca iz inseminacije nakon svakakvih komplikacija zavrsila porodm u 38.tt sa zdravom bebom hvala Bogu (bez heparina, tada nismo imali ove nalaze). Nakon toga dvije prirodne trudnoce, obje zavrsile vrlo rano spontanim pobacajem, nakon cega je moja ginekologica preporucila paletu testova, izmedju ostalog i gore navedene. Nadam se da mi mozete pomoci savjetima o potrebnim daljim nalazima, zaista zelim da uradim sve sto je u mojoj moci da ako ikad ponovo zatrudnim tu trudnocu iznesem, jer mi ovi spontani jako jako tesko padaju. Hvala vam scima unaprijed.

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Curke moje, MOLIM VAS ZA POMOĆ, sutra ili prekosutra je transfer, a nalaz za trombofiliju i koagulaciju su ovakvi, koagulacija sve je super, a za trombofiliju PAI 1 ( 4G/5G) HOMOZIGOT 5G..sve ostalo je u redu, osim PAI..da li je ovo za heparin ili nešto slično ili nije potrebno ništa..HVALA NA ODGOVORIMA..pusaaaaa..velika slova su samo zbog hitnoce odgovora..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    kika,i ja sam heterozigot u PAI 1. I moj mpo doktor Strelec i dr Radončić su se složili da je PAI slab faktor i da ne treba nikakva preventivna terapija.Zanima me kaj bude tebi tvoj dr rekao.
    Kaj se tiče MTHFR,tu bi mogla dobiti neku terapiju,nadam se da ti se budu javile cure s tim iskustvom..
    theorema,ne kužim kak si ti homozigot ako si 4G/5G ?
    Vezano za ovo zadnje homozigot/heterozigot sa nalazom 4G/5G koliko sam ja skužila može s tim nalazom biti ili jedno ili drugo ovisi koji gen prevladava u krvi, tako mi je objasnio dr.R, i svakako je bolje kad si heterozigot kod ovog drugog cure su dobivale terapiju ovisno o tome kako odluči dr. neke heparin a neke andol

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

theorema ti si homozigot 4g/4g.
    cure heterozigot je ako postoje razliciti aleli za isti gen (aleli za tu mutaciju su 4g i 5g) homozigot je ako su aleli isti (znaci ili 4g/4g ili 5g/5g).
    sto je od toga dobro, lose i za koju terapiju nemam pojma, ovo sto sam napisala je samo genetika.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 20.10.2013. at 11:16

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Dilema oko toga, samo ja prolazim već kroz sedmi postupak sa odličnim embrijima ali još niti jedan nije bio uspješan i onda je došao taj nalaz homozigot 5G

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I da, već sam pila i andol i aspirin 100 i nisu bili od pomoći

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mrvica7 prvotno napisa Vidi poruku
    Dilema oko toga, samo ja prolazim već kroz sedmi postupak sa odličnim embrijima ali još niti jedan nije bio uspješan i onda je došao taj nalaz homozigot 5G

PAI-I 5G/5G je homozigot divljeg tipa, tj. posve uredan nalaz.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Cure sa iskustvom jel mi možete reći jel ovo uredan nalaz: PAI-1 insercijsko-delecijski polimorfizam (4G/5G)? Kada sam pokazala te nalaze gena za tombofiliji mpo dr-u, rekao je da je to sve ok!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

dobila sam nalaz imunologije konacno,nakon 7 tj cekanja i uzasan je bar koliko ja mogu procjenit IgG su svi poviseni i jos sto nekih stvari, ali za sljedeci ivf ovi IgG su problem,jer oni "brane" tijelo od embrija,ja imam sojine infuzije kuci u proslom postupku sam jednu koristila kod transfera...negdje sam citala da se vise puta mora koristit u mjesecu prije punkcije ili kako vec ako neko zna bila bi mu zahvalna za info...hvala

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure sa iskustvom jel mi možete reći jel ovo uredan nalaz: PAI-1 insercijsko-delecijski polimorfizam (4G/5G)? Kada sam pokazala te nalaze gena za tombofiliji mpo dr-u, rekao je da je to sve ok!
    meni je isti takav nalaz + onaj mthfr i ne koristim heparin ....

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ninja tko ti je rekao da su IgG problem za postupak? Što to točno znači kad su IgG povišeni, da postoje neki virusi, da je imunitet narušen? A što znače IgM???

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

sara10 moram priznat da sam to izguglala jer termin kod dok imam tek za 2 tj... IgM je ako sam dobro prevela imunoglobolin

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

njanja1, koliko ti je visoki titar IgG i IgM aCL protutijela?
    Da li si radila i LAC (lupus antikoagulant)?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

dok se snadjem na nalazu a izgleda nije kod nas isti nalaz u becu kao u hr...
    IgG je 1670mg/dl na nalazu pise da je normalno do 1700
    IgM je 446mg/dl normalno je do 350
    Cl I LAC nestoje;TPO je 1143.6!!! a normala do 60 i ako sam dobro prevela antinuklearna su haos
    ja odo veceras za hr na´godisnji a termin kod doktora tek za 2tj doslovce cu poludit

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

naravno da guglenim ko nenormalna

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

TPO ti samo znači da imaš autoimunu bolest štitnjače, kakav ti je tsh?
    Moja je isto bio u tisućama neko vrijeme

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ovdje stoji samo anti-TSH 0.81 a nedavno sam vadila nalaze stitne i dobila terapiju euthyrox 2*1 ili je premalo ili nemam pojma a ova me antitjela igg i ostala bas sekiraju

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Onda ti je štitnjača sređena, bit ćeš i dalje na terapiji. To je malen problem

Ostalo ne znam, držim fige da je ipak dr. google glup i da nije ništa

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

IgM ti je umjereno povišen (ako se odnosi na antikardiolipinska protutijela), no nije to takva panika, u principu bi ga trebalo provjeriti u 2 ili više navrata s razmakom od barem 12 tjedana pa onda zaključiti ima li mjesta sumnji na antifosfolipidni sindrom, ali ne vjerujem da će te slati toliko to obrađivati. Dobro bi bilo da imaš LAC izvađen, da se i on vidi, ali sve u svemu nema tu neke posebne mudrosti osim acetilsalicilne kiseline (Aspirina) i heparina. Vidjet ćeš sa svojim doktorom.
    Kako ti je regulirana štitnjača, jer ovaj anti-TPO ne snižavaš terapijom, nego držiš u normali TSH i fT4?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Eto, već Vrci odgovorila za štitnjaču.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ljube hvala na savjetu,vadit cemo i LAC a aspirin cu sad dole kupit pa probat,mada imam i sojine infuzije kuci i njih cu ja upotjebit pred postupak jer nevjerujem da ce mi dozvolit jos jedno vadjenje imunoloskih nalaza do 12-tog mjeseca,sa stitnjacom imam problema tsh je 4.5 sad po dvije tablete pijem u jutro a sljedecu kontrolu imam pred postupak...jer neidem vise u postupak dok tsh nebude oko 2 sta god doktori ovdje rekli...

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

vrci hvala i tebi

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

molim vas, jedno pitanje. da li ima gdje privatno da radi imunolog u RH? bilo gdje, otišla bi svuda, samo da me neko pregleda i odrediti terapiju. naime, imam povišen Igm, pozitivna LA antitijela-LAC, i Anti TPO. išla hematolog, poslala me imunologu. na imunologiji mi rekli da dođem početkom sljedeće godine za termin na proljeće (pošto imamo samo jednog imunologa u gradu). u nove postupku ne bi trebala ići dok to ne riješim, tako da mi je u cilju da što prije me pregleda dr.?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

http://www.klein-putz.net/forum/viewtopic.php?t=61897
    ja se nadam da ce nekome pomoci...je na njemackom al mozda uspijete prevesti (ja bar imam tu opciju na laptop )

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

trebam frisku info koliko se ceka na kariogram - pretragu i nalaze - na rebru?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam radila na Svetom Duhu,sve zajedno sa cekanjem termina i nalaza trajalo oko mjesec dana,za Rebro ne znam ali mislim da se puno duže ceka

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bubekica ne idi na rebro, mi smo bili brzo naručeni, ali vadili krv u 6. mjesecu, a nalaz stigao početkom 11. mjeseca. Odite bolje na Sv. Duh manje se čeka.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bok cure imam pitanje...
    imala sam spontani u 21 tt i doktorica iz bolnice napisala na nalaz da trebam napraviti stečene i nasljedne faktore trombofilije, moj soc gin je rekao da ce mi to dati naknadno.. ja vise nis ne kuzim kakve su to pretrage jer sam pročitala da su to i LAC i antitrombin, proteins S itd.... e sad mene zanima sta treba pisati na uputnici i da li to bez beda soc gin moze napisati up za to ili moram kod hematologa prije.. e i rekao mi je da se to radi u Rijeci, jer sam iz Istre. pa ako moze neke odgovore, malo sam zbunjena...

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure imam pitanje...
    imala sam spontani u 21 tt i doktorica iz bolnice napisala na nalaz da trebam napraviti stečene i nasljedne faktore trombofilije, moj soc gin je rekao da ce mi to dati naknadno.. ja vise nis ne kuzim kakve su to pretrage jer sam pročitala da su to i LAC i antitrombin, proteins S itd.... e sad mene zanima sta treba pisati na uputnici i da li to bez beda soc gin moze napisati up za to ili moram kod hematologa prije.. e i rekao mi je da se to radi u Rijeci, jer sam iz Istre. pa ako moze neke odgovore, malo sam zbunjena...
    Meni je gin napisao samo molim napraviti faktore na trombofiliju... Išla sam u petrovu 3 u zg, ako nemaš dopunsko plaćaš 1000 kn negdje, sa dopunskim je besplatno!!!
    Sretno ti vatrice!!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo vatra,kopiram svoj post odozgora...
    Došla sam mu (svom soc. gin.) sa svojim popisom pretraga koje bi htela napraviti a na kraju mi je pod "upučuje se" samo napisal-testovi na trombofiliju.
    S tim sam otišla u Petrovu 3 i napravili su mi sljedeće pretrage: D-dimeri ELFA Vidas,Antitrombin III,Protein C,Faktor V Leiden,fAKTOR II protrombin,MTHFR,PAI-1.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

E super, znaci oni u labu znaju sta treba vaditi..imam dopunsko tako da je i to rijeseno.. Idem sad pitat na rijecki topik di se to vadi.. Hvala cure..pusu saljem veeeliku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •