Citiraj Bebel prvotno napisa
Bok,
u Viliju su me uputili na imunološke pretrage i sad na nalazima piše:
1. PCR analiza točkaste mutacije FII 20210A. Rezultat: u uzorku nije dokazana točkasta mutacija FII 20210A
2. Metilan-tetrahidrofolat-reduktazu (MTHFR) Rezultat: Gen MTHFR C677T: genotip CT (u uzorku je utvrđen heterozigot za točkastu mutaciju C677T gena MTHFR (genotip CT).
3. Genotipizacija polimorfizma 5G/4G u genu za PAI-1 Rezultat: u uzorku je dokazan genoti 5G/4G u genu za PAI-1
4. Antitrombin 120.5 (referentni interval 75.0-125.0)
5. Protein C aktivnosti 84.3 (referentni interval 70.0-140.0)
6. Protein S aktivnosti 84.1 (referentni interval 48.0-120.0)
7. Inhibitor aktivatora plazminogena (PAI) 3.0 (referentni interval 0.3-3.5)
8. Homocistein 9.3 (referentni interval <15)

E sad, gđa u labosu je rekla da je nalaz uredan, a moja ginekologica da baš i nije pa da tražim mišljenje u Viliju. Mene brine točka 2. i 3.
U Viliju sam tek poslije 1.6.
Ima li tko ideju što je loše?
Evo ponavljam se.
Ostala sam trudna i moj MPO i dr.R. su smatrali da mi je dosta Andol100. Bebu sam na žalost izgubila i sad se pitam trebam li još nešto napraviti? Doktor je samo rekao da ćemo u idućem postupku ići sa novim pristupom, ali nije rekao da li misli na Heparin ili na nešto drugo.
Nemam pojma da li to ima veze sa ovom pričom, ali ja dam u trudnoći primjetila da mi se ujutro kad ustajem grči butina. Morala sam se nasloniti uz zid nakon ustajanja iz kreveta dok mi se noge nisu smirile. Možda sam imala previše savijena koljena kod spavanja pa je oslabila cirkulacija? Međutim, sad pijem Ergometrin nakon kiretaže i prva 2 dana korištenja sam osjetila grčenje maternice, a sad (od jučer) već nakon 5 minuta kod ustajanja imam jake bolove sa unutrašnje stane bedara kao da sam napravila 100 čučnjeva. Nemam pojma s čim to ima veze :?
Da li je netko primijetio nešto slično?
Možda sam OT, ali nisam imala pojma gdje da to stavim pa sam to povezala s ovom temom.