Stranica 13 od 60 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Lijenčina, nisam se mogla ustati u 6h i ići izvaditi krv

Znači, da zaključim, moram biti natašte.

curke hvala vam

Pepita prave smo Dalmatinke

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Možete mi reći tko bi mi mogao dati uputnicu za pretrage trombofilije(dr.opće prakse ili gin.),to mi je dr.R preporučio al nemam ništa na pismeno.
    Neće radit probleme ovi tu?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

runi, da te malo utješim, iako bi u principu trebali biti, ja nisam bila sasvim natašte, tj. popila sam kavu s mlijekom i rekli su da to nema veze (mada su mi vadili i proteine u serumu, i rekli su da kao mlijeko ima proteina, no to je premala količina da bi utjecala na rezltat pretrage). Dakle, samo nemoj pojesti ćevape prije a neka sitnica poput kave ne smeta (mislim).

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa
    Možete mi reći tko bi mi mogao dati uputnicu za pretrage trombofilije(dr.opće prakse ili gin.),to mi je dr.R preporučio al nemam ništa na pismeno.
    Neće radit probleme ovi tu?
    Mislim da će ti soc. ginekolog teško dati ako nemaš napisano (ako griješim neka me netko ispravi). Možda ako je neki super i razumije sve što ide uz mpo. Meni je sve pretrage napisao dr. Dujić s Merkura.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Strike, mene su i dr. opće prakse i sic. ginić zezali za uputnice, iako sam imala preporuku napismeno, ovisi kakvi su ti doktori, neki će rado izići ususret, a neki misle valjda da je to lov na vještice (kao moji, pa vidite koliko ste pretraga napravili i ništa vam nije otkriveno, kakti uzrok spontanih ).
    I bilo bi dobroa da ti R. napiše na povijest bolesti što točno želi, koje pretrage (dr.-i opće prakse su često jedva i "prometnici" pa niti ne znaju kako se pišu i izgovaraju pojedine pretrage ni gdje se rade, čast iznimkama).
    Sretno s pregovaranjem!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, runi je u pravu, i meni je Duić napisao (ono što nije Radončić). On ima gotov popis sih mogućih pretraga pa samo pejsta na tvoju pov. bolesti što trebaš.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    runi, da te malo utješim, iako bi u principu trebali biti, ja nisam bila sasvim natašte, tj. popila sam kavu s mlijekom i rekli su da to nema veze (mada su mi vadili i proteine u serumu, i rekli su da kao mlijeko ima proteina, no to je premala količina da bi utjecala na rezltat pretrage). Dakle, samo nemoj pojesti ćevape prije a neka sitnica poput kave ne smeta (mislim).
    Ma ljubim te

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jedino za OGTT ne smiješ baš ništa jesti ni piti, no to ne radiš, zar ne?

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jedino za OGTT ne smiješ baš ništa jesti ni piti, no to ne radiš, zar ne?
    Ne brini draga , znam da za OGTT moram biti žedna i gladna.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Strike, mene su i dr. opće prakse i sic. ginić zezali za uputnice, iako sam imala preporuku napismeno, ovisi kakvi su ti doktori, neki će rado izići ususret, a neki misle valjda da je to lov na vještice (kao moji, pa vidite koliko ste pretraga napravili i ništa vam nije otkriveno, kakti uzrok spontanih ).
    I bilo bi dobroa da ti R. napiše na povijest bolesti što točno želi, koje pretrage (dr.-i opće prakse su često jedva i "prometnici" pa niti ne znaju kako se pišu i izgovaraju pojedine pretrage ni gdje se rade, čast iznimkama).
    Sretno s pregovaranjem!
    A ako se i ustanovi da imam problema s tim,onda dobijem neke lijekove? Oprostite,al ja o ovome nemam pojma,i ako vas pitam gluposti. Jel moguće da se od toga ne dešava implantacija(ivf)?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uglavnom se ne otkrije nikakva bolest, već sklonost nekim problemima koji bi mogli biti i razlog izostanku implantacije. Nema nikakvih lijekova već u slučaju trudnoće (pozitivne bete) možda dobiješ kakvu terapiju (andol, heparin, dexamethason...), odnosno od 1. dc u kojem si u postupku ili od ET-a (ovisi o procjeni dr.-a i nalazima).
    Ti nalazi većini cura budu o.k., tu i tamo koja vrijednost odskače, no to ne mora biti klinički značajno.
    Kad obaviš pretrage i budeš imala nalaze, moći će se nešto reći.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

oko uputnica često ima poteškoća i ja sam ih imala, morala sam stvar uzeti čvrsto u svoje ruke i inzistirati na onom što mi treba, te kontrolirati da li je na uputnici napisano sve, da li je u labu izvađeno sve i da li su mi izdali

naučila sam se biti jasna i stroga što mi je bilo podosta teško

vikki

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sretna35

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jel mi može koja napisati imunološke pretrage za muža,da može otići kod dr. opće prakse po uputnicu. Je li dovoljno napraviti samo kariotip i HLA tipizaciju ili ima još nešto?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo,mene to isto zanima i da li ima veze i rh- sa implantacijom.Što točno treba pisati na uputnici?.Usput,meni stalno fali trombocita u krvi,moguće da i tu nešto ne štima? :? :?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    evo,mene to isto zanima i da li ima veze i rh- sa implantacijom.Što točno treba pisati na uputnici?.Usput,meni stalno fali trombocita u krvi,moguće da i tu nešto ne štima? :? :?
    Meni je sad doktor rekao neka napravim pretrage na trombozu i ako bude sve ok,neka napravim i imunološke pretrage. I ja danas išla po uputnicu za transfuzijsku medicinu i dr.mi napisala ŽENSKA NEPLODNOST-VAŠA OBRADA pa sad neznam šta će izvadit,nadam se da će sve

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pčelice,šta tebi piše na uputnici? Jel se baš mora ići izvaditi u Zg?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja još nisam dobila uputnicu-moram čovjeku precizirati šta treba napisati,a ne da dođem u Zg pa mi kažu trebate još ovo ili ono.Ajmo cure pomagajte nam-što točno piše na uputnici?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ispričavam se,našla sam na jednoj od str. spisak pretraga,samo što ih sada ne mogu dobiti na telefon-stalno me negdje drugo spajaju.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ispričavam se,našla sam na jednoj od str. spisak pretraga,samo što ih sada ne mogu dobiti na telefon-stalno me negdje drugo spajaju.
    I ja sam nešto našla,ima dosta toga,a za MM samo kariotip i hla tipizacija.
    I ja sam to odlučila napraviti na svoju ruku, do MB si moram to riješiti.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Upravo sam dobila bolnicu-Rebro-kažu-pošalješ faksom uputnicu na broj01/4920217 i na isti faks dobiješ datum vađenja krvi-kažu da je to sada po novom.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Upravo sam dobila bolnicu-Rebro-kažu-pošalješ faksom uputnicu na broj01/4920217 i na isti faks dobiješ datum vađenja krvi-kažu da je to sada po novom.

Ja nisam dobila uputnicu za Zg,nego za tu kod nas. Zar to ne vrijedi,mora baš biti za Zg?i kaj uopće mora pisati na uputnici?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ovu Milinovićevu reformu uopće ne kužim.. sve je drugačije i svaki put sve gore i gore :/ :/

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

curke, dobila sam zadatak obaviti imunološke pretrage, da sda ne nabrajam sve.
    one na rebru sam obavila osim kariptipa a još moram one u običnom labu u domu zdravlja.
    dal znate do kad vrijedi uputnica za to?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa
    curke, dobila sam zadatak obaviti imunološke pretrage, da sda ne nabrajam sve.
    one na rebru sam obavila osim kariptipa a još moram one u običnom labu u domu zdravlja.
    dal znate do kad vrijedi uputnica za to?
    Koje su to pretrage? Ako ti se da pisati

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pčelice, jesi dobila uputnice za rebro i termin?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne,upravo sada došla od soc.ginića-ne da.Moram čekati da se moj privatni vrati sa go a on radi u tom timu bez ginekologa pa će mi on dati.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne,upravo sada došla od soc.ginića-ne da.Moram čekati da se moj privatni vrati sa go a on radi u tom timu bez ginekologa pa će mi on dati.
    Ja sam bila tu kod nas na vađenju,ne rade sve,samo mislim za trombofiliju,sutra će već biti gotovi nalazi,pa ću nešto više znati. A ostalo ću morat na Rebro,nadam se da će mi dati uputnicu,probat ću sutra

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne bih smjela upotrebljavati ružne riječi ali sada bi definitivno svašta mogla .Sretno sa rezultatima.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo,nalazi gotovi,sve je u redu,osim što su D-Dimeri povišeni,a i rekla je dr.da je to od stimulacije i da je to trenutan nalaz,neka to zanemarim,i neka napravim ostale na Rebru. I onda sam je još pitala dal moram piti Andole,Aspirine i rekla da ne.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni od tih andola i aspirina pucaju kapilari.jučer kad mi je vadila krv,prvo nije našla venu,pa je u drugu ruku,pa je stavila vatu na venu.Onda je tražila dopunsko,i kad sam spustila ruku-samo je krv oblila ruku iz vene-otišla po suknji,torbi-strava.Zalijepila mi je flasterima i stisnula da prestane.Užasno kako mi teško prestaje krvarenje.Ne znam da li još netko ima takvih iskustava i stalno mislim da je i to jedan od pokazatelja.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

drage moje juče sam digla nalaze s Rebra i u uzorku mi je dokazan genotip 5G/4G u genu za PAI-1 i analizom je utvrđen DNA heterozigot za točkastu mutaciju C677T gena MTHFR( genotip CT)....nadam se da je to uzrok što su mi blizanci otišli u 7 tjednu i što nisam uspjela zatrudniti 6 godina...

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

malaplava,
    kod mene je: heterozigot C/T MTHFR i heterozigot PAI 5G/4G mutacije.

Doktor je rekao da je dovoljan Andol100, ali izgubila sam trudnoću u 10-tom tj. (isto su prvo bila dva ploda pa je ostao jedan i na kraju se i ta mrvica pustila).
    Doktor je komentirao da ćemo u idućoj trudnoći (nadam se da ću je ostvariti) vjerojatno ipak ići s heperinom.
    Sretno

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bebel
    hvala draga sretno i tebi, nadam se da će sljedeći put do trudnoće doći, jer samo ovj put od prvog dana trošila andol 100( na svoju ruku) i jedino tad sam ostal trudna ,a prošla 4 puta - neuspjeh i kad sam saznala za pozitivnu betu prestanem ga piti jer me bilo strah nastaviti.... i nakon tog izgubim prvo jedan pa drugi plod...tako se nadam da će sljedeći put uspjeti jer u 9. mjesecu se spremam za VV....

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kod mene je: heterozigot C/T MTHFR i heterozigot PAI 5G/4G mutacije.

Kako za tu pretragu mora pisati na uputnici?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod mene je ja mislim pisalo:
    - HTHFR
    - PAI-1 PAI-1 genotipizacija

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

samo da s nadovezem, MTHFR je isto genotipizacija
    s MTHFR C677T polimorfizmom se pokusavaju provjeriti nasljedne sklonosti problemima s metabolizmom folata, koje su moguce kod TT i CT genotipa (ne znaci da problema kod tih genotipa sigurno ima, radi se o vecoj vjerojatnosti da se ti problemi pojave), pa kad se ulovi po koji T ima smisla provjeriti i razinu homocisteina, te razinu folne kiseline i B12 u krvi - ako tu nesto ne stima terapija je folna kiselina, b12, b6 (o preporucenim dozama sam tu negdje i ranije pisala)

sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno hej

bok cure!da li mi netko moze reci nesta u vezi aCL-Ig i IgM
    uglavnom su mi pozitivnta anniti tijela i dr me poslala u bolnicu u srijedu i kaze mi da cu ostat vjerojatno 2 dana. to je nesta u vezi posteljice a isla sam na imuniloske pretrage i u petak dobila nalaze.misli da mi je spomenula hepatin,da je to terapija?jel netko to radio? :? trudna sam 4 mj

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

negdje je netko pitao koliko se heparin kod trombofiličarka uzima još nakon poroda...?

evo ja u subotu izašla iz babinja i sad bila na onom pregledu nakon 6 tjedana.. i upravo mi je obustavio heparin.

Da uzima se još 6 tjedana nakon poroda .. evo tako je meni bilo i kako prof Đ rekao to je pravilo

napokon nema bodenja ljutim drogama nakon skoro godinu dana... :D :D

nove cure.. ne bojte se.. nije fraksiparin svo zlo ovog svijeta

pozz svima

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mačkulina super da je prestalo bockanje, a pred nama je jos dug put, ali izdrzat cemo mi to samo da nademo slobodno mjesto na nogama posto su mi na tockice..
    Znaci 6 tj, a ja mislila jos samo 2 tj :/ nakon poroda.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

dadadada,
    vjerojatno ce te staviti na heparin, sto je uobicajena terapija kod povisenog ACLa - ukratko, kod ACLa krv je "ljepljivija" i kako ne bi doslo do stvaranja ugrusaka na vezi majka dijete (posteljica) daju se injekcije heparina (ovisno o proizvodjacu preparati se zovu fragmin, fraksiparin... no to je to), a poneki dodaju i male doze aspirina (baby aspirin), da krv "razrijede", tvoji doktori ce prepisati sto je u tvom slucaju najbolje
    puno smo tu naokolo pisale o ACLu, malo prosurfaj za detalje
    sada je najvaznije da je to otkriveno, da te stave na adekvatnu terapiju i kontrolraju sretno!

mackulina, bravo za gotovu terapiju

svima sretno!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nisam ni ja dobila uputnicu od primarnog dr.,još ću sutra pokušat dobiti od ginekologa,a ako ne,moram čekati 9.mj.kad se MPO vrati sa godišnjeg. A to će mi onda sve skupa biti dosta kasno.

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drage moje,

evo da se i ja javim Ja sam dobila da izvadim:
    SE, KKS,tromb,GUK,trigl,kolesterol,urea,kreatinin,urat i,AST,ALT,GGT,ALP,K,Na,
    C,P,Mg,Fe,UIBC,TIBC,CRP, proteinogram, IgA,IgG, IgM, ANA/ENA, ANCA,
    antifosfolipidni faktor, RF,antiCCP i HLA tipizacija.

Čekam nalaze dosta dugo. Biti će mi gotovi oko 15.08. Mislim da mi nije u tome NK stanice što su mi možda rebali izvaditi, ali eto što je tu je.

javim što je na nalazima. Htjela bi saznati zašto ne dolazi do implantacije.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

magi7, ne brini za NK stanice, doktori kažu da ionako NK stanice koje se vade iz periferne krvi nemaju veze s vrijednostima NK stanica iz sluznice maternice.
    Sretno![/b]

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja sam danas jedva jedvice dobila uputnice za Rebro, i to samo pretrage ACA, LAC,ANA i KARIOGRAM. Barem nešto :/ Rekao da su to osnovne pretrage i da mu nikad nitko u životu nije donio tako veliku listu kao ja itd.itd... Nadam se da će mi ove barem malo pomoći

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je prof Đ rekao da za probleme kod koagulacije i trombofilije su najbitniji genetski markeri (PAI-poliformizam, Faktor V leiden, Faktor II, MTHFR i ACE) jer su oni nepromjenjivi..
    Sve ostalo se u koagulaciji mijenja, naša krv se mijenja svaka 3 tjedna.
    Tako ako ratujete sa doktorima u zdravstvu izborite se za genetiku jer ona je nepromjenjiva.

Van trudnoće moja krv je savršena ali u trudnoći sve podivlja a genetika je takva da sma homozigot i heterozigot pa imam predispoziciju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mackulina, pa dr. Đ je onda napokon prosirio naputak?

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Curke,

zaboravila sam javit da sam bila kod svog dr. R. i one se uopće ne brine oko induciranog poroda odnosno nije niti jednom rekao da bih trebala ići na takav porod tako da...

By the way podigla sam svoje nalaze u Petrovoj (valjda od trombofilije), pa molim naše stručnjakinje Lilium i Mačkulinu da mi prokomentiraju : piše daje rađena PCR analiza točkaste mutacije FII 20210A i FV R506Q i da u uzorku nije dokazana mutacija istoga, specijalizantica koaj je bila tamo mi je rekla da to znači da nemam genetsku sklonost trombofiliji, jel to otprilike znači to?
    ma draga... u Petrovoj samo te dvije pretrage i rade.... piše velikim slovima ispod stakla na stolu gdje su im pisaće mašine Testovi za trombofiliju i od genetike piše:
    1)FII 20210A
    2) FV R506Q

mene je osobno prof Đ pitao odkuda vam preporuke za PAI - 4G/4G - polimorfizam, ACE mutaciju i MTHFR???

ja koliko sam shvatila u Petrovoj ostatak ne rade... (berem ne na PT 1)
    to toplo pozdravljam :D

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jel kariogram mora biti na jednoj uputnici pa za oba partnera? Mi smo dobili svaki svoju uputnicu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

strike,
    kao rezultat pretrage dobijete svaki po 1 papir na kojoj je vasa genetska "slikom", tako da ne mora biti sve na 1 uputnici, no prije je znalo bilo optimalnije ako je sve bilo na jednoj uputnici, narocito ako samo jedan od vas ima dopunsko osiguranje - tu pretragu smo radili prije jedno 3 g. ja sam imala uputnicu od ginekologa na kojoj je pisalo kariogram oba partnera - samo ja imam dopunsko osiguranje i koliko se sjecam sve je proslo bez ikakvog dodatnog placanja
    sretno!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

[quote="lilium"]strike,
    kao rezultat pretrage dobijete svaki po 1 papir na kojoj je vasa genetska "slikom", tako da ne mora biti sve na 1 uputnici, no prije je znalo bilo optimalnije ako je sve bilo na jednoj uputnici, narocito ako samo jedan od vas ima dopunsko osiguranje - tu pretragu smo radili prije jedno 3 g. ja sam imala uputnicu od ginekologa na kojoj je pisalo kariogram oba partnera - samo ja imam dopunsko osiguranje i koliko se sjecam sve je proslo bez ikakvog dodatnog placanja
    sretno![/

Ok hvala,faxirala im uputnice i sad čekam da mi pošalju termin.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •