Jel mi možeš poslati broj telefona da ih i ja nazovem? u koliko sati si ih zvala?miška prvotno napisa
Jel mi možeš poslati broj telefona da ih i ja nazovem? u koliko sati si ih zvala?miška prvotno napisa
Strike broj telefona je 2367-234 i mislim da je bilo oko 13 sati kad je muž zvaoStrike prvotno napisa
![]()
Drage moje, sve sam procitala sto ste pisale....ali moram vam priznati sve mi je to pomalo ,,spansko selo"....
Ja sam izgubila svoju prvu trudnocu i to u 9. mj. obdukcija je pokazala AKUTNI INFARKT posteljice a mjesto tromboze nije pronadjeno....Cijela trudnoca je bila uredna, svi nalazi ok cak i poslije poroda....sada radim na novoj bebi....svi nalazi su uredni, a ja se jako bojim....Sta mi predlazete, ja ne mogu da vjerujem da taj infarkt dodje tek tako...
drage cure,
nažalost imam i ja pitanje vezano na rezultate pretraga.
Naime već par godina pokušavamo dobiti bebicu. Sad nakon dva pobačaja poslalali su me na pretrage.
I uglavnom dobila sam rezultate, ali baš ne razumijem sve.
Gen MTHFR C677T:genotip CT heterozigot
pronađen genotip 4G/4G homozigot u genu za PAI-1
ostalo u referentnim granicama pa ću samo navesti nalaze:
PV, APTV, Fibrinogen, Antitrombin, D-Dimeri, Lupus antikoagulant, Protein C aktivnost, Protein S aktivnost, Inhibitor aktivatora plazminogena (PAI)
Homocistein
aCI-IgG, aCI-IgM
PCR analiza točkaste mutacije FV R506Q /nije dokazana
PCR analiza točkaste mutacije FII 20210A / nije dokazana
Možda je na neke nalaze utjecalo to što već duže pijem folnu i b12, to ne znam.
Ali njih uzimam po preporuci doktora.
Sad sam i oko toga zbunjena.
Pročitala sam sve postove s ove grupe. Ono što sam shvatila je da neću lako ostati trudna, a i kad ostanem teško ću održati bebu....(kako je do sada i bio slućaj)
...odnosno da ću se morati pikati???
Zar je to stvarno tako?!
Povrh svih dosadašnjih problema sad i ovo.
Nadam se da će mi se netko s iskustvom javiti.
Postavit ću post na još nekim temama, pa me unaprijed ispričajte.
Naime vidim da već neko vrijeme nema aktivnosti na ovom postu.
Imam popis (imunoloskih) pretraga koje trebam napraviti i moja doktorica mi bez problema daje uputnice, jedino sto ne znam, a ona jos manje, koliko uputnica trebam i u kojem laboratoriju vaditi koje pretrage. Posto sam iz Rijeke, pitala sam gdje sta mogu izvaditi ovdje, ali odredjene pretrage u Rijeci uopce ne rade. Stoga sam odlucila otici na Rebro i tamo obaviti sve sto treba.
Mozete li mi molim vas pomoci i reci mi gdje se vadi slijedece:
- androstendion, DHEA-S, 17 OHP
- Lupus antikoagulant (LAC)
- Antikardiolipinska antitijela (aCL/ACA IgG i IgM)
- Protein-C
- Protein-S
- AT-III
- PAI-1 i PAI-1 genotipizacija (polimorfizam)
- F-II protrombin (G20210A)
- Faktor V Leiden
- homocistein
- B12 (razina u krvi)
- MTHFR (metilentetrahidrofolat reduktaza, C677T mutacija)
Moze li SVE to ici na jednu uputnicu, sto na uputnici treba pisati - gdje se upucuje (KBC Rebro, Centralni laboratorij ili nesto drugo?) i na kraju gdje se taj laboratorij (ili laboratoriji) tocno nalaze.
Hvala puno!
ovo sve osim ovog prvog sam radila na klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku-KBC-Rebro.Kad uđeš u krug pa lijevo velika zgrada.Mislim da se za kariogram i tipizaciju mora naručiti.Ja imam na nalazu br. telefona labosa pa najbolje nazovi 012367289
i ovo sve ide na jednu uputnicu a kariogram na drugu..nek me cure isprave jer sam malo sada euforična pa se tog dijela točno ne sjećam.Najbolje unatoč našim odgovorima nazovi.
pcelice2009 super i hvala ti za odgovor! Uzivaj sada!
Zna li netko gdje bih ovo mogla izvaditi:
- androstendion, DHEA-S, 17 OHP
Aurora* upiši si klinički bolnički centar zagreb,otvori klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku i tamo imaš sve inf.
piše da ti rade i andros. i DHEA-S i 17 OHP..
imunologija tel.-2367 241
a opće inf.-što ti je možda i najbolje nazvat pa izrecitirati što sve trebaš i pitati kakve uputnice,kako se naručit itd.
su od 12-14h 2367 248
Cure bok...
Mislim da sve znate sto se nama desilo, i da nam je Ivan preminuo u 30tj. trudnoce.
Od jedne prijateljice sam dobila listu pretraga, e sad da li su mi bas sve potrebne ili da bar malo skratim listu:
SE,KKS,urinokultura,GUK,OGTT,bilirubin,AST,ALT,GGT ,LDH,ALP,urea
kreatinin,APTV,mali koagulogram, TORCH
NK-stanice CD 56,CD 19
Antinuklearna protutjela
Antitireoidna protutjela
Anti DNA protutijela (Anti SS DNA,DS DNS)
-Anti SS-A protutijela (Anti Ro)
-Anti SS-B protutijela (Anti La)
-Anti Sm protutijela
Antikardioplinska protutijela (ACL)
Lupus antikoagulans(LAC)
Homocistein
Faktor V Leiden
Faktor II-protrombin G2021A
MTHR (metilen tetrahidrofolat reduktoza) C677T
Antitrombin III
ACE mutacija
PAI - 1 poliformizam
Proteins S
Protein C
Kariotip oba partnera u zavodu za Humanu genetiku,Rebro
HLA tipizacija oba partnera- u centru za tipizaciju tkiva Rebro
TSH, T3 i T4,
Anti-Tg
Anti-TPO
FSH, LH, ESTRADIOL, Testasteron ( I obični i ukupni slobodni udio), PROLAKTIN, KORTIZOL, 3-5 dc 21 dc. PROGESTERON
PROLAKTIN
HbA1C
.........
I ja imam pitanja u svezi uputnica.
Za kariogram oba partnera sam se narucila 27.4. na Rebru.
Ali ne znam za ove druge pretrage..
Takoder imam pitanje:
Znate li nekog dobrog hematologa?
I vezano uz trudnoce, hematologa ginekologa? Koji se kuzi u ove nase probleme sa trombozom....
malo OT...otvorila sam temu na Trudnoća: patologija trudnoće na SD...
pliz škicnite...ako koja ima što za reći javite se... hvala
goodwitch hvala ti puno za informaciju, bila je korisna.
Upravo sam zvala sada na broj (01) 2367 24, gdje su mi potvrdili da rade sve pretrage koje sam navela. Takodjer su mi rekli da je njima sasvim svejedno da li ce sve pretrage ici na jednu ili vise uputnica. To, kazu, ovisi iskljucivo o doktoru koji pise uputnice, jer oni po potrebi pisu interne uputnice, ako koju pretragu treba napraviti u nekom drugom laboratoriju.
Prethodno se treba naruciti tako da se posalje uputnica na fax ili e-mail.
Ona mi je rekla na koju e-mail adresu da saljem, a i na njihovoj stranici se nalaze svi potrebni kontaktni podaci u vezi toga, koje kopiram:
Centralno naručivanje pacijenata/Bijela zgrada, šalter, 2. kat
(Telefonom se mogu dobiti informacije, dok se naručivanje vrši isključivo osobno, mailom ili telefaksom!)
Fax: 01 4920 217
E-mail: predbiljezbe.lab@kbc-zagreb.hr
Osobno: Na prijemnom šalteru od 10:00 - 15:00 h
Uzimanje bioloških uzoraka: 07:00 - 09:00 h
Izdavanje nalaza: 12:00 - 15:00 h
Informacije na tel. 01 2367 248 (12:00 - 14:00 h)
I jos to, na uputnici je dovoljno da pod Upućuje se pise Medicinska biokemija. To sam takodjer provjerila telefonski.
Posljednje uređivanje od Aurora* : 01.04.2010. at 12:46
Aurora* ja se baš nešto ne snalazim sa tim kopiranjem,pa sam prepisala tih par podataka,ali super da si to sve sad ti lijepo tu stavila ,pa kome bude trebalo da nađe kaj ga zanima![]()
Izvinjavam se za pogresku, broj koji sam zvala je (01) 2367 248.
martina123ma ni nemoj skraćivati listu,a i dosta toga se valda radi u "kompletu",pa ti dođe na isto..
za uputnicu evo Aurora* ti je napisala,pa samo da ih zvrcneš i provjeriš da li sve to rade na Rebru..
mojoj frendici se 2x dogodilo što i vama(mislim da je bila nešto ranija trudnoća,oko polovice otprilike)
njoj su u Vinogradskoj na ginekologiji dali popis šta sve treba obaviti,znam da je čuda vadila,brisevi pod obavezno..i znam da je spominjala nekakav patohistološki nalaz,mislim posteljice..- to su odmah sa ginekologije slali..
malo mi ju je glupo sad ispitivat o detaljima,tema je baš uf..
a za ginekologa hematologa koliko se sjećam je mačkulina pisala,mislim da je nju vodi Đelmeš iz Petrove,pa da možda probaš naći njezine postove vezano za hematologiju i koagulaciju..
Ovo su koliko vidim manje, vise rutinske ili barem standardne pretrage i sto se njih tice mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema da za njih dobijes uputnicu od svog doktora opce prakse te da ih napravis u svom gradu.
Isto bih rekla i za ovo (s iznimkom slobodnog testosterona!):
A ostalo je vec nesto drugo i recimo u Rijeci pola, ako ne i vise od toga se tu uopce ne radi, kako sam se uvjerila bas ovih dana, kada sam se i sama za to raspitivala po svim nasim laboratorijima.TSH, T3 i T4,
Anti-Tg
Anti-TPO
FSH, LH, ESTRADIOL, Testasteron ( I obični i ukupni slobodni udio), PROLAKTIN, KORTIZOL, 3-5 dc 21 dc. PROGESTERON
PROLAKTIN
Ali, ono sto sam ti zeljela reci je da cak i ako imas doktora koji ce ti rado napisati sve potrebne uputnice, kao sto je to moja doktorica, ipak mislim da ces jako tesko dobiti uputnicu bez preporuke specijalista. I ne samo to, ako bi ti kojim divnim cudom cak i poslo za rukom, vrlo je vjerojatno da bi od tebe trazili nalaz specijalista u samom laboratoriju. Tako su meni uvijek trazili.
I na kraju, sto je mozda i najvaznije, kada budes imala sve nalaze opet ces trebati doktora koji ce te nalaze zbirno znati protumaciti. Zato ja mislim da je jedino pravilno da krenes od specijalista. Ja znam jedino za dr. Radoncica koji se bavi takvim stvarima, kod kojeg sam i ja bila. Do njega je lako doci pa ako ne pronadjes nekog drugog mozda mozes od njega krenuti.![]()
Posljednje uređivanje od Aurora* : 01.04.2010. at 18:42
Puno vam hvala cure.
Evo, kad sam vas procitala odmah sam zvala u Rijeku prof.Sanju Balen, link: http://www.kbc-rijeka.hr/kbc.php?id=191
Ona me zamolila da je sutra nazovem poslje Uskrsa) i da ce se ona dogvoriti sa doktoricom V. koja se bas bavi trombofilijama u trudnoci pa cemo se dogovoriti za sastanak, tad cu uzet svoju listu i zamoliti ih da ju pogledaju i pri tom napisu sto bi trebala obaviti. Pa onda tek idem po uputnice sve. Nakon toga cu se opet javiti njima, mislim da ce tako ici. Javim vam. (ja u iducu trudnocu nikako nejdem bez svih tih pretraga, a i bez heparina kao preventivu kad zatrudnim...nema sanse! Moje srce je preslabo za to!....).
Martina, možda ti je najjednostavnije krenut od doktora jer će ti trebati stručno tumačenje značenja tih pretraga, pa možda da ih i izradi lab koji ima u tome iskustva jer možda ni to nije jednoznačno i jednostavno plus iskustvo za doziranje terapije, ne znam radi li se to sve u Rijeci, u ZG-u su se te "imuno" pretrage obično radile na Rebru i tamo je bilo iščuđavanja kad sam ih ja vadila što s tim epruvetama itd. Možda da kreneš ili od Radončića ili od Đelmiša, mislim da je mačkulina kombinirala u zadnjoj trudnoći i Đelmiša jer je na njega upućena kao na the doktora koji se bavi problemima s koagulacijom u trudnoći, ne znam kod koga je bila Isabel, mislim da je Rozu vodila Ivanišević u Petrovoj... Možda da probaš sa svojom pričom prije sljedeće trudnoće u nekom trenu doći i do Đelmiša za svaki slučaj, ako sam dobro shvatila, on je broj 1 za probl. trudnoće u tom smislu, ne znam.... Najbolje ti je čuti se sa curama i čuti njihova iskustva. Sretno!
Cure, da li je tko radio kariogram u Rijeci? Navodno da ga rade na Medicinskom fakultetu?
Napokon su i meni stigli i zadnji nalazi pretraga koje sam samoinicijativno te na preporuku dr. Radoncica na svu srecu isla raditi.
Jednako kao i kod rikikiki i kao npr. kod fritulice1, a vjerojatno bi se samo na stranicama ove teme nasla jos koja forumasica koja je godinama imala problem sa zatrudnjivanjem, i kod mene je dokazan genotip 4G/4G, homozigot. Tocno isto kao i kod rikikiki i meni je PAI 4.4, a dokazan mi je i genotip CT.
Iz svega sto sam uspjela iscitati ponajvise zahvaljujuci ovoj temi cini se da mi nema bas puno smisla ici u slijedeci postupak bez terapije heparinom. Jesam li dobro zakljucila? Bilo bi mi drago da netko tko je prosao kroz ove dijagnoze prokomentira malo moj zakljucak, jer mi u ovom trenutku padaju na pamet moje 4 izgubljene reproduktivne godine, koje su mogle biti sacuvane da sam samo prije znala, ovo sto sada znam (ako sam naravno pravilno zakljucila)...
tigrical jesi bila kod dr. R.? Jesu li ti vec stigli kakvi nalazi? Ima li sta novo kod tebe na ovu temu?
Aurora* bila sam kod dr. R. i dao mi je još dodatnih pretraga za obavit i to ću slijedeći tjedan (opet ZG), a prošli tjedan sam vadila kariogram na Rebru. Stigli su mi nalazi od koagulograma - to je o.k. i genetskih pretraga trombofilije - heterozigot.
Sta to znaci da i ti imas genotip CT (tockastu mutaciju na genu MTHFR), jesi na to mislila, kad si rekla da si heterozigot?
Koliko dugo si cekala na kariogram od dana narucivanja do pretrage? I koliko dugo se ceka na nalaz? Meni sada nekako jos to fali i bas bih voljela i to imati prije Maribora, ali nisam sigurna hocu li uspjeti napraviti.
Pozdrav
Vidim da ste iskopale i ovu temu, pa bi nešto htjela pitat.
Mi trenutno pokušavamo začet drugu bebu.
Prvu smo dobili nakon 2 god pokušavanja, u stvari nakon 3 ciklusa Dabrostona, prije nije išlo.
Dogodio nam se zastoj u rastu i carski nakon izostanka dijastole u 36+2. Beba preživila.
Godinu ipo dana sam tumarala, onda me jedna forumašica uputila te sam napravila osnovne genetske pretrage na trombofiliju i dobila:
MTHFR homozigot T/T
PAI-1 homozigot 4G/4G
ACE heterozigot I/D
F II i V nemam nalaz jer je krivo prepisano s uputnice pa mi nisu odradili genetske mutacije.
Samo trenutnu koagulaciju na ta dva, koja je OK.
Naručena sam tek za Rujan kod hematologa, pa ću tek onda moći tražit daljnju obradu.
Puno toga sam naučila, ali me još uvjek nešto zanima.
Kako sve to utječe na samo začeće, na implantaciju?
Ja nikad nisam imala ni spontani, ni bilošto. Ovaj zastoj u rastu je čisto pao s marsa.
Sad se trudimo pola godine i opet ništa.
Trenutno čekam nalaze briseva, a u stvari čekam da odem opet kod ginića da tražim uputnicu za vadit hormone.
Treba li za imunološke pretrage na rebru uputnici priložiti i liječničku dokumentaciju odn. preporuku specijalista? gleda li to tamo netko? nakon koliko vremena jave termin ako se naručuje faxom?
Treba ti samo uputnica. Meni su termin javili za dan ili dva, već sam zaboravila (faksom sam slala uputnicu).
Hvala puno!!!!
Cure jedno pitanjce? Gdje mogu tražiti drugo mišljenje vezano uz potpomognutu oplodnju i mutaciju na MTHFR C677T-u i PAI-u (heterozigot).
Napominjem da sam već preboljela dub.vensku trombozu uslijed oralne kontracepcije i dr.A na VV-u kaže da on nebi išao na stimulirane postupke.
Čula sam za Petrovu i dr.Đelmiša..Ima koga na sv.Duhu?
Martina, koji IgG ti je povišen, je l' aCl-IgG ili nešto drugo?. Naime, općenito povišena IgG antitijela upućuju na upalu koja je prošla, a IgM na nešto akutno, a ako je riječ o stalno povećanim vrijednostima (kod mene npr.), može se sumnjati na antifosfolipidni sindrom.
Petronjela, znam za Đelmiša u Petrovoj i Duića u Zajčevoj, na Sv. Duhu nisam nikad bila i ne znam, mada mi se čini da su na jednoj temi cure spominjale nekoga. Za tvoj problem mi se definitivno najboljim čini Đelmiš.
Vikki hvala!
vikki...
*aCI- IgG =14 GPL* U/ml <10 negativno
* *_*10-20 : slabo pozitvno*
aCI -IgM = 4MPL U/ml _<10negativno.
I sad sam se cula sa Prof. i rekao mi je da ce me sutra naruciti kod imunologa.
Cuj....
Da je upala nebi rekla..
Prije bi, na zalost, ta antikardiolipinska antitijela povezala sa svojom masovnom trombozom koja mi se desila i sa gubitkom Ivana u 30tj.
(sada kada citam imam puno povezanosti sa sa antifosfolipidnim sindromom.. mozda sasvim slucajno, vidjet cemo... ponavljat cu neke nalaze.)
Evo i drugi nalazi (koji su mi svi ok osim MTHFR-a)
Evo nalazi:
Faktor V (mutacija gena V.Leiden):normalan gen
Faktor II - protrombin (mutacija 20210 C677T): normalan gen
Metilentetrafidrofolat Reduktaza - MTHFR: Heterozigot
Testovi koagulacije- svi dobri.
PTT (25-40sek): 32
Protrombinsko vrijeme (0,7-1,3):1,02
APTV omjer (0,8-1,2):1,0
Fibrinogen (1,8-4,00): 3,4
Broj trombocita (150-350): 166
Antitrombin (75-125%): 105
Protein C- global (0,69-1,56): 1,39
Protein C (70-140%): 118
Protein S (50-130%): 78
APC rezistencija (0,86-1,10): 4,3
Lupus antikoagulant LA1 (31-45sek): 41
nalazi slijedeci:
faktor v - normalni tip gena
faktor ii - normalni tip gena
MTHFR - heterozigotni tip gena (CT)
PAI-I - delecijski polimorfizam (4G/4G)
ACE- insercijsko delecijski genotip (ID)
anyone? sta sad?
Pinky ja ti nemam pojma.. I mi smo baš danas dobili neke nalaze i kod muža je faktor V leiden heterozigot... Čitam, tražim, ali ne mogu naći sad jel to odgovorno za dva neuspjela IVF-a... Jel znate može li to utjecati na implantaciju?? Ma ja ne znam više ništa...![]()
Ma treba i njih, za svaki slučaj.... Moj jadan što got treba, a mogu i muški ide..
A kojeg smisla ima da muški idu na test, mislim zbog oplodnje, zbog eventualnih stvari kasnije u životu je drugo.
Pa neće njih stavit na heparin ako imaju koju mutaciju.
Stvarno nisam još čula da bi neko mogao imati lošiji spermiogram zbog eventualno slabije cirkulacije usljed tih mutacija, ajd nikad se ne zna, možda i tu nađu kakvu poveznicu.
Ono što bude beba nasljedila, hebiga nasljedit će, nema tu jabi ovo jabi ono.
Evo pogledajte faktor nasljeđivanja kod FV Leiden.
http://www.fvleiden.org/images/genetics.jpg
Doktor iz Petrove mi je rekao neka ide i on na sve što može, još čekamo one NK stanice, Hla kompatibilnost i to.. Zadnji put su stanice bile odlične pa vjeruju da je razlog ne implantacije imunološki........ Hvala sweety!!!
nk stanice su skupa i precjenjena pretraga. imala sam uputnicu za vadjenje krvi za nk stanice, ali pošto sam ja šmrkava od prve jesenje prehlade do slijedećeg ljeta, nisam ih mogla vaditi, jer se nk stanice mogu vaditi SAMO I JEDINO ako ste potpuno zdravi.
hla kompatibilnost je dobro napraviti.
HLA kompatibilnost u nas više ne smatraju tako relevantnom pretragom niti bitnim faktorom u MPO-u i iznošenju trudnoće. Istraživanja su ovdje rađena na vrlo malom uzorku i zapravo nije bilo statistički signifikantne razlike između broja žena koje su zatrudnile i iznijele trudnoću u skupini koja je primala IVIG i onoj koja nije bila na terapiji. U obje su skupine bile uključene žene koje su prethodno imale nekoliko spontanih i otprilike jednak broj ih je iznio trudnoću, s terapijom ili bez nje. Od IVIG-a se odustalo, pogotovo nakon što se pokazalo da niskomolekularni heparin uspješno prevenira moguće probleme.
Što se NK stanica tiče, rečeno mi je da NK iz periferne krvi (što mi vadimo) nije isto što i NK iz sluznice maternice i nema neke svrhe vaditi ih, mada pretraga je u sklopu masu onih koje je poželjno učiniti nakon puno neuspjelih IVF-ova ili spontanih pobačaja. NK se kod nas vade na Rebru, ne znam je l' se vade još negdje.
NK se rade u svim bolnicama, ako ne podrazumijevaju NK aktivnost, al to su vrlo nespecifični nalazi, i ne uzimaju se puno u obzir, kao ni HLA, kako si vikki i rekla, smatra se da je to out.
glacova vadila sam ih u KBO Osijek .... Ma kad sam došla sa uputnicom su se svi gledali i nisu znali što hoću..... Pola su mi izvadili ( što su znali ), a pola nisu .... Vidjet ću kad dobijem nalaze .... Do 9 mjeseca moram čekati postupak pa da ne stojim na mjestu sam odlučila obaviti te pretrage......
I da, NK su natural killers.......
Vidite kako neki kažu da je to sve super bitno, a drugi da to nije baš tako ... Više ni sama ne znam koga da slušam..... najbolje sebe..![]()
Posljednje uređivanje od kriistiina : 28.06.2010. at 16:32
I NK-iće bi trebao raditi Osijek, sad ih svugdje ima![]()
[QUOTE=kriistiina;1654756]glacova vadila sam ih u KBO Osijek .... Ma kad sam došla sa uputnicom su se svi gledali i nisu znali što hoću.....
Mene stvarno obeshrabruje kada mi "laici" znamo više od onih koji tamo sjede i koji bi trebali kakti znati sve!
imam 27 godina.
utvrden PCOS i jaku inzulinsku rezistenciju,visak kg zbog toga, hiperandrogenemija,ali bez hirzutizma,tj.bez pojacane dlakavosti.
za 3 mjeseca ,kako sam na gluforminu,smrsala sam 10 kg.
u prvom stimuliranom,prije 6 mjeseci,i FET-u prije 3 mjeseca, nisam znala za inzulinsku,ni za hiperandrogenemiju-povisene androgene,pa nisam ni pila gluformin.
oba su postupka bila neuspjesna.
onda sma krajem marta pocela piti gluformin i 40 dana je bila dnevna doza 850 mg,pa vec oko 1,5 mjesec je 3x850 mg.
prije nepun mjesec sam ponovo krenula u stimulaciju,dakle,novi stimulirani postupak.
druga klnika,drugi protokol, sporo reagujem,sto je meni bas i nespojivo sa PCOS-om i sklonost ka hiperstimulaciji, greskom dr.-a samo 1js,koja je vracena 3-ci dan , osmostanicna,grade I,ali sam procurila 14 dana nakon punkcije,sto mi se svaki put desilo, prije bete ,dakle.
brine me sto sa 27 god imam vec 2 ICSI postupka i i FET iza sebe,a da nisam ni do bete dogurala.
kvalitet js nije upitan, u prvom postupku 9 js,sve bile morule 4ti dan,u ovom drugom,ova 1js je 3. dan bila osmostanicna,grade I.
pocinjem brinuti da nesto nije u redu sa imunologijom...
nisam sigurna da li je uvijek splet nesretnih okolnosti,jer mi je dr rekla da su prvi ICSI iFET radeni dok nije tretirana inzulinska,a ona sa hiperandrogenemijom stvara takvo okruzenje u matrnici da je upitna mogucnost implantacije.
medutim,citala sam da su zene sa PCOS-om sklone trombofiliji, nesto vezano i za lipide, a ja mislim da imam i genetsku sklonost trombofiliji,jer mije djed i jedna tetka uvijek imali problema sa prosirenim venama i trombovina,a ujak kardiolog je u 50. imao vrlo jak infarkt(ako to ima veze).
djed je umro od infarkta crijeva,dakle,trombovi su mu zacepili tanko crijevo.
nisam sigurna koliko to ima veze sa ovim o cemu se pricalo na imunologiji.
konkreno,zanima me da li za D dimere i sve silne imunoloske nalaze ima veze kad sam stimulirana i sve sto se pije u postupku(konkretno,ja sam pila andol,prednison 5 mg, prenatal,folnu....)?
htjela bih bas da vidim da li je to problem sto nikad nisam dogurala ni do bete,a svi mi uvijek daju velike sanse zbog godina i kvaliteta js....pocinjem doista da brinem.
tuzna, ne znam otkud ste, al vrijeme je za jedne opsežne konzultacije (ako takve niste već obavili), mi ovdje preporučujemo (uglavnom) jednog doktora iz Zg, svi znaju kojeg, al možeš mu se i obratiti u pisanom obliku preko net-a.
tuzna, da sam na tvom mjestu ja bi napravila nalaz genetske sklonosti trombofiliji. moja baka je umrla od trombofilije, svi na toj strani porodice imaju problema sa venama, i ispostavilo se da nisam puhala na hladno, imam mutacije na 3 gena.