imam 27 godina.
utvrden PCOS i jaku inzulinsku rezistenciju,visak kg zbog toga, hiperandrogenemija,ali bez hirzutizma,tj.bez pojacane dlakavosti.
za 3 mjeseca ,kako sam na gluforminu,smrsala sam 10 kg.

u prvom stimuliranom,prije 6 mjeseci,i FET-u prije 3 mjeseca, nisam znala za inzulinsku,ni za hiperandrogenemiju-povisene androgene,pa nisam ni pila gluformin.
oba su postupka bila neuspjesna.

onda sma krajem marta pocela piti gluformin i 40 dana je bila dnevna doza 850 mg,pa vec oko 1,5 mjesec je 3x850 mg.

prije nepun mjesec sam ponovo krenula u stimulaciju,dakle,novi stimulirani postupak.
druga klnika,drugi protokol, sporo reagujem,sto je meni bas i nespojivo sa PCOS-om i sklonost ka hiperstimulaciji, greskom dr.-a samo 1js,koja je vracena 3-ci dan , osmostanicna,grade I,ali sam procurila 14 dana nakon punkcije,sto mi se svaki put desilo, prije bete ,dakle.

brine me sto sa 27 god imam vec 2 ICSI postupka i i FET iza sebe,a da nisam ni do bete dogurala.
kvalitet js nije upitan, u prvom postupku 9 js,sve bile morule 4ti dan,u ovom drugom,ova 1js je 3. dan bila osmostanicna,grade I.

pocinjem brinuti da nesto nije u redu sa imunologijom...
nisam sigurna da li je uvijek splet nesretnih okolnosti,jer mi je dr rekla da su prvi ICSI iFET radeni dok nije tretirana inzulinska,a ona sa hiperandrogenemijom stvara takvo okruzenje u matrnici da je upitna mogucnost implantacije.
medutim,citala sam da su zene sa PCOS-om sklone trombofiliji, nesto vezano i za lipide, a ja mislim da imam i genetsku sklonost trombofiliji,jer mije djed i jedna tetka uvijek imali problema sa prosirenim venama i trombovina,a ujak kardiolog je u 50. imao vrlo jak infarkt(ako to ima veze).
djed je umro od infarkta crijeva,dakle,trombovi su mu zacepili tanko crijevo.
nisam sigurna koliko to ima veze sa ovim o cemu se pricalo na imunologiji.
konkreno,zanima me da li za D dimere i sve silne imunoloske nalaze ima veze kad sam stimulirana i sve sto se pije u postupku(konkretno,ja sam pila andol,prednison 5 mg, prenatal,folnu....)?

htjela bih bas da vidim da li je to problem sto nikad nisam dogurala ni do bete,a svi mi uvijek daju velike sanse zbog godina i kvaliteta js....pocinjem doista da brinem.