Hej cure moje drage
evo mene opet sa mojim d-dimerima.
Samo da napišem da sam uspijela dobiti uputnicu iz Mostara za KBC Rebro za sve pretrage vezane za koagulaciju ali moj dr je rekao ni pod razno putovati za Zagreb ali i tu smo našli rješenje. U nedelju ujutro izvadit će mi krv u labu u Mostaru i pripremit mi je i spremiti zamrznutu u nedelju navečer sa kolima Hitne pomoći će je transportovati iz Mostara za Zagreb tačnije na KBC Rebro, tako da sam happy da ja ne moram vozariti na relaciji Mostar-Zagreb-Mostar.

A usput danas sam ponovno odradila neke nalaze koje mogu odraditi u Mostari i evo vrijednosti. Opet su me d-dimeri šokirali (mada mi je dr. Radončić sam rekao da d-dimeri samo za sebe ništa ne pokazuju).
Vrijenosti su:
PV 119,4 (70-130)
APTV 24,8 (26-36)
TT 16,4 (14-21)
Fibrinogen 5,5 (1,8-3,5)
Antitrombin 103 % (70-120)
Protein C 102% (70-140)
Faktor VIII 182 % (70-150)-hematolog mi je rekoa da je faktor VIII inače povišen u trudnoći da on ne bi bio ok da je smanjen, tada je to komplikacija.
ACA sva su negativna.

E sada šta vi mislite o svemu? Ja sam šokirana ovim d-dimerima. (sada sam sama ljuta na sebe zašto sam uopće išla kontrolirati ove nalaze, uživala bih 100% u svojoj trudnoći a ne sada živila pod pritiskom. Tako sam ljuta što mučim ovu svoju malu mrvicu, možda bespotrebnim stresom.)
Ja sam inače imala veliki hematom u 9 tjednu trudnoće puno sam iskrvarila i moj ginekolog je rekao da je taj hematom još prisutan u mom tijelu, ali da više nije opasan po bebu jer ga je beba odavno prerasla i da će on zajedno sa posteljicom izaći na porodu i da je razlog mojih povećanih d-dimera upravo u njegovom prisustvu u mom tijelu. E šta vi mislite o tome?