Da da draga moja dosta je velika ali jednostavno neznam šta da radim. Moj ginekolog neće ni čuje o tim problemima, kaže da je trudnoća uredna, protoke mi mjerio prije par dana savršeni, beba se ok razvija a s druge strane ovaj hematolog nije toliko vezan sa ovom problematikom a kaže mi isto da ona ne smije meni preventivno davati heparin baš iz razloga što sam imala problema sa krvarenjem i strah je da ponovno heparin kod mene ne prozroči krvarenja a onda ništa nismo postigli a i ja sama sam čitala na upustvu vezanom za heparin da jedna od nus pojava u trudnoći može biti krvarenje. E sada šta da radim. Sam dr Radončić mi je napisao sljedeće:
Ovi parametri koji su učinjeni jesu u granicama normale, osim D-dimera koji su nešto viši, no iz njih se ne vidi imate li zaista trombofiliju. Drugim riječima, pojačan fibrinogen i fibrinoliza uobičajeni su u trudnoći a mogu biti posljedica i najobičnije infekcije. Dakle, pokušajte dobiti što više podataka, napravite i test fibrinolize, a trebalo bi i LAC te aCL kao nekakav minimum. Ostale biljege (PAI, genotip PAI/F-II, F V Leiden, MRHFR) mislim da možete napraviti samo u Zagrebu (nažalost). Ne znam gdje ste, no možda ste bliži nekom velikom centru (Split, Beograd, Sarajevo?), jer sofisticirane pretrage rade ovdje samo u KBC-u, te pretrage nisu nimalo jeftine, i treba zaista postojati opravsan razlog za njih.
A s druge strane bojim se za svoju malu bebicu.Ona je sada ok, a ova njena mama glupa koza je samo stresom muči.
"