Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
Uh, dosta, ne znam što bih rekla, no ne možeš ništa nego poslušati liječnika.
Da da draga moja dosta je velika ali jednostavno neznam šta da radim. Moj ginekolog neće ni čuje o tim problemima, kaže da je trudnoća uredna, protoke mi mjerio prije par dana savršeni, beba se ok razvija a s druge strane ovaj hematolog nije toliko vezan sa ovom problematikom a kaže mi isto da ona ne smije meni preventivno davati heparin baš iz razloga što sam imala problema sa krvarenjem i strah je da ponovno heparin kod mene ne prozroči krvarenja a onda ništa nismo postigli a i ja sama sam čitala na upustvu vezanom za heparin da jedna od nus pojava u trudnoći može biti krvarenje. E sada šta da radim. Sam dr Radončić mi je napisao sljedeće:

Ovi parametri koji su učinjeni jesu u granicama normale, osim D-dimera koji su nešto viši, no iz njih se ne vidi imate li zaista trombofiliju. Drugim riječima, pojačan fibrinogen i fibrinoliza uobičajeni su u trudnoći a mogu biti posljedica i najobičnije infekcije. Dakle, pokušajte dobiti što više podataka, napravite i test fibrinolize, a trebalo bi i LAC te aCL kao nekakav minimum. Ostale biljege (PAI, genotip PAI/F-II, F V Leiden, MRHFR) mislim da možete napraviti samo u Zagrebu (nažalost). Ne znam gdje ste, no možda ste bliži nekom velikom centru (Split, Beograd, Sarajevo?), jer sofisticirane pretrage rade ovdje samo u KBC-u, te pretrage nisu nimalo jeftine, i treba zaista postojati opravsan razlog za njih.

A s druge strane bojim se za svoju malu bebicu.Ona je sada ok, a ova njena mama glupa koza je samo stresom muči.
"