Stranica 21 od 60 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

AB7, ja sam išla na Rebro i tamo do daljnjega nemaju sve reagense, čini se da ih ima u vinogradskoj. Ipak, mislim da ti nemaš ni blizu još indikacije za te pretrage i ne znam hoće li ti netko htjeti dati uputnice. Inseminacija se, mislim, niti ne broji, s obzirom da se od nje statistički niti ne očekuje pozitivni rezultat (ja sam recimo imala transfer 13 kvalitetnih embrija).
    Meni će nalaz biti za 2 mjeseca gotov. Koliko sam shvatila, to ovisi u kojem trenutku dođeš, odnosno u kojem trenutku ima dovoljno pacijenata da se otvori neki "kit".
    Posljednje uređivanje od Jelena : 30.11.2010. at 14:10

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Drage moje, vidim da ovdje ima pravih stručnjaka, pa vjerujem da ću naći pravi odgovor. Zbog tri neuspješna IVF-a gdje bih dobila ili jednu stanicu koja se ne bi oplodila ili nijednu, trebam obaviti slijedeće pretrage: endokrinološke testove ( FSH, LH, e2, prolaktin, testosteron, androstendion, DHEA-S, 17-OHP, kortizol, TSH, ft4, anti-tireoidna tijela), oGTT, po potrebi HbA1c, te antifosfolipidni sindrom: LAC i aCL/ACA IgG i IgM, homocistein, B12, i folasi ( ili tako nekako, rukom je napisano).
    Da li se to sve može u Vinogradskoj obaviti, koliko se čeka ( i na termin i na nalaze), imate li neki broj telefona za kontakt?
    Hvala puno unaprijed
    Posljednje uređivanje od MAJONI974 : 30.11.2010. at 18:25

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Majoni, spolne hormone naručuju, ali ne ako radiš AMH kojeg plaćaš, što ne bi bilo loše da napraviš, obzirom na svoju reakciju. Ostalo, (osim oGTT-a, ne znam koji je princip vađenja) smo sve izvadili u Vinogradskoj bez naručivanja. Nalazi se čekaju od 2-4 tjedna, nije sve zajedno gotovo.

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Majoni, spolne hormone naručuju, ali ne ako radiš AMH kojeg plaćaš, što ne bi bilo loše da napraviš, obzirom na svoju reakciju. Ostalo, (osim oGTT-a, ne znam koji je princip vađenja) smo sve izvadili u Vinogradskoj bez naručivanja. Nalazi se čekaju od 2-4 tjedna, nije sve zajedno gotovo.
    Ej Mare41,vidim da spominjš AMH,znam da se plaća,ali ne znam da li treba uputnica ili?
    Hvala i veeeliki pozdrav šaljem.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lua, ne treba uputnica za AMH.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lua, ne treba uputnica za AMH.
    tako je jer ne ide preko hzzo...mi smo iz os slali krv u vinogradsku i to se pokazalo kao najjednostavnije...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a kolika je točno cijena za AMH?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara, oko 270 kunića, kuna gore dole...(ima posebna tema za AMH)

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mare,thanks...

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    mare,thanks...
    Da,da puno hvala našoj Mare. Ona je,barem za mene,dobri duh ovog foruma

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala Mare

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lua, samo napišem što znam

mare77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    tako je jer ne ide preko hzzo...mi smo iz os slali krv u vinogradsku i to se pokazalo kao najjednostavnije...
    Milivoj 73 gdje si vadila krv u Os i kako se točno šalje za Vinogradsku???

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mare77 prvotno napisa Vidi poruku
    Milivoj 73 gdje si vadila krv u Os i kako se točno šalje za Vinogradsku???
    Milivoj73 je naša muška podrška. Vjerojatno se niti ne sjeća, ali on je jedan od privh koji me pozdravio na ovom forumu. Milivoj

Ali sigurno zna odgovor gdje je ž od Milivoj73 vadila krv

Ispričavam se moderatoricama na OT, ali ovaj nesporazum mi je uvijek simpatičan.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo našla milivojev post http://forum.roda.hr/threads/51598-A...v-hormon/page2, možda dodatak da i Poliklinika analiza radi AMH (470 kn)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo našla milivojev post http://forum.roda.hr/threads/51598-A...v-hormon/page2, možda dodatak da i Poliklinika analiza radi AMH (470 kn)
    E, super za info, u Breyeru je skuplje.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bok svima,
    moram priznati da mi sve ovo zvuči kao strani jezik... ali, možda mi možete dati neki hint. Dakle, do sada sam imala jedan spontani + 1 neuspjeli IVF. Počinjem vjerovati da bi bilo dobro napraviti imunološke pretrage jer ja imam jednu autoimunu bolest, a imam i u obitelji skolonost. Ali ne znam otkuda početi. Imate neki savjet?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda najbolje da se javiš dr. Radončiću sa svim nalazima pa da te on savjetuje

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

1.SE,KKS,urinokulturu,GUK,OGTT,bilirubin,AST,ALT,G GT,LDH,ALP,urea
    kreatinin,APTV,mali koagulogram, TORCH
    2. NK-stanice CD 56,CD 19-Imunološki lab.Rebro
    3. Antinuklearna protutjela
    4. Antitireoidna protutjela
    5. Anti DNA protutijela (Anti SS DNA,DS DNS)
    -Anti SS-A protutijela (Anti Ro)
    -Anti SS-B protutijela (Anti La)
    -Anti Sm protutijela
    6. Antikardioplinska protutijela
    7. Lupus antikoagulans-LAC -Koagulacijski lab Rebro
    8. Homocistein-Metabolički lab Rebro
    9. Faktor V Leiden-Koagulacijski lab Rebro
    10. Faktor II-protrombin G2021A
    11. MTHR (metilen tetrahidrofolat reduktoza) C677T
    12. Antitrombin III
    13. Proteins S
    14. Protein C
    15. Kariotip oba partnera u zavodu za Humanu genetiku,Rebro
    16. HLA tipizacija oba partnera- u centru za tipizaciju tkiva Rebro

ja sam radila nalaze od 6.-14. plus torch. trebala sam i nk stanice ali pošto nisam šmrkava samo u srpnju i kolovozu nije bilo smisla, jer za nk stanice trebaš biti potpuno zdrav, što ja nikada nisam.

a ti ne budi lina, uzmi uputnice za sve ovo u svoje socijalne ginićke i sve čekiraj (mislim da ne trebaš nk stanice, one su precjenjene a malo tko će ti dati uputnicu za njih)
    ovo ti je jedno 10ak vađenja krvi, ništa strašno, a imaš puno bolju sliku problema.
    sretno!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Margot, koju autoimunu bolest imaš (ako ti nije bed o tome)?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pinky - pa ti si i tu - super hvala za info - to se radi u ZG, pretpostavljam? se dugo čeka?

Mala Mimi - gdje je dr Radončić? ZG ili...?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kariotip i tipizacija (zadnje 2 stavke) su baš detaljiziranje pa možda možeš to za prvu ruku i preskočiti. ovako kad se čita izgleda ko hrpa papira, ali nije. npr. 8.-14. idu na istu uputnicu (čini mi se). dakle, papir u ruke, zapiši sve ovo, idi u socijalca, reci da ti je mpo liječnik rekao da to sve moraš napraviti.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Margot, koju autoimunu bolest imaš (ako ti nije bed o tome)?
    imam celijakiju, a moja mama je imala Sjögrenov sindrom i Chrona. MM je atmatičar. bili smo na genetičkom savjerovanju prije nego smo krenuli u pokušavanje, ali nam nitko nije savjetovao imunološke pretrage. dosta čitam o tome u zadnje vrijeme i mislim da nije loše to napraviti.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Pinky - pa ti si i tu - super hvala za info - to se radi u ZG, pretpostavljam? se dugo čeka?

Mala Mimi - gdje je dr Radončić? ZG ili...?
    eh ja sam ti na jugu dalmacije pa sam sve ovo radila po splitu. vidim da je kod nekih naznačeno gdje se vade. nadam se da će ti se za druge netko javiti da te uputi gdje se vade, ili možda da pročačkaš po ovih 11 stranica, možda je netko već napisao gdje trebaš ići.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam celijakiju, a moja mama je imala Sjögrenov sindrom i Chrona. MM je atmatičar. bili smo na genetičkom savjerovanju prije nego smo krenuli u pokušavanje, ali nam nitko nije savjetovao imunološke pretrage. dosta čitam o tome u zadnje vrijeme i mislim da nije loše to napraviti.
    ma ništa te ne košta izvaditi krv 10 puta. ja sam tako skužila da imam mutirane gene za trombofiliju. do tada sam imala 2 biokemijske. moj mpoovac je rekao da bi to mogao biti razlog neuspjeha i biokemijskih, uveo mi je fragmin (niskomolekularni heparin) od transfera i puf - evo ja trudna. da li je to razlog - ne znam, ali znam da te moje falinge uzrokuju spontane u drugom tromjesječju i drago mi je da sam to otkrila prije nego što sam bebu izgubila. to bi tek bio živi užas.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ona ne bi trebala biti problematična za trudnoću kao npr. lupus, no možda ipak da se posavjetuješ s nekim. Meni je bio O.K. i dr. Duić (Merkur) za imunološke pretrage (radi i privatno), no Radončića možeš i mailom kontaktirati.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ma ništa te ne košta izvaditi krv 10 puta. ja sam tako skužila da imam mutirane gene za trombofiliju. do tada sam imala 2 biokemijske. moj mpoovac je rekao da bi to mogao biti razlog neuspjeha i biokemijskih, uveo mi je fragmin (niskomolekularni heparin) od transfera i puf - evo ja trudna. da li je to razlog - ne znam, ali znam da te moje falinge uzrokuju spontane u drugom tromjesječju i drago mi je da sam to otkrila prije nego što sam bebu izgubila. to bi tek bio živi užas.
    vidiš - super; možda ti je stvarno to pomoglo! iza Nove godine ćemo sve to lijepo obaviti da budemo spremni za novi pokušaj

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ona ne bi trebala biti problematična za trudnoću kao npr. lupus, no možda ipak da se posavjetuješ s nekim. Meni je bio O.K. i dr. Duić (Merkur) za imunološke pretrage (radi i privatno), no Radončića možeš i mailom kontaktirati.
    Znaš neku celijakičarku sa bebom? bilo bi zgodno znati
    mene više brine Sjörgen moje mame koji je srodan sa Lupusom.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam, znam s Chronom, nažalost zasad imala samo neuspjele postupke i jedan spontani (blighted ovum). Jesi dosad radila ACA (aCl-IgG i aCl-IgM), ANA, anti-dsDNA, anti SS-A(Ro), anti SS-B(La)?

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne znam, znam s Chronom, nažalost zasad imala samo neuspjele postupke i jedan spontani (blighted ovum). Jesi dosad radila ACA (aCl-IgG i aCl-IgM), ANA, anti-dsDNA, anti SS-A(Ro), anti SS-B(La)?
    nisam radila apsolutno ništa, jedno antitijela za celijakiju u redovnim kontrolama (liječim se na Rebru). ovo ostalo što se steriliteta tiče - nikad ništa.
    misliš da se takve stvari mogu liječiti?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I antitijela na β-2 glikoprotein, isto klinički dosta važan.
    Kad sam ga jedom trebala raditi, nije bilo reagensa, poslije sam odustala, no on ima utjecaja na trudnoću, ako se dobro sjećam, odnosno marker je autoimunih procesa u organizmu.
    Za početak, ovaj Pinkyn popis pretraga, to je to. Ako se nešto otkrije, onda dalje: za pretrage trombofilije dobra je doc. Zupančić-Šalek, za imunologiju sam išla dr. Bosnić (odlična, ali ima neka dijametralno suprotna stajališta od imunologa reproduktivaca, no barem možeš čuti različita mišljenja i odvagati), za probleme sa štitnjačom u trudnoći dr. Kusačić-Kuna - svi su na Rebru. Btw, na Rebru sam to sve izvadila u jedno jutro, sa željezom ispod donje granice i svojih 50 kg, i preživjela.
    Još nešto, dobro bi bilo ACA uraditi na Rebru, Vinogradska ima drukčije referentne vrijednosti, na Rebru su precizniji.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

misliš da se takve stvari mogu liječiti?
    Kakve stvari?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja prijateljica ima dečka od 4 godine i nedavno joj je dijagnosticirana celijakija. preporuka joj je da ne ide na bebu dok se dobro ne oporavi (dobije na kilaži, popravi krvnu sliku)....

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ova moja s Chronom, dok bolest ne bude u remisiji ne smije na trudnoću (a i stanje joj je takvo da ni ne pomišlja). Bolest se aktivirala nakon spontanog, trudnoća inače zna biti okidač za autoimune procese koji su dotad pritajeni, zato postoji preventivna terapija.

vulkan avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Pozdrav drage cure!imam pitanje?3 se godine borimo s neplodnošću,kod mene sve ok,mm olighoasthenozospermia.iza nas 4 postupka ICSI-a.1 FET i nešto prirodnjaka.nikad nije došlo do prave trudnoče tj.svaki postupak završio pozitivnom betom tipa 16 do 25 i onda ništa,svaki test pokaže pozitivnu blijedu crticu.e sada,svašta mi ide po glavi pa tako i te imunološke pretrage.da li ih napraviti ili ne?da li su one potrebne kada dođe do spontanog ili i u mom slučaju???da li me netko može posavjetovat??

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vulkan, pretrage se rade nakon uzastošnih spontanih ili nakon više neuspjelih transfera. Većina cura koja je duže u MPO-u napravila je te pretrage. Bilo bi dobro dobiti preporuku tvog MPO-ovca (ili nekog drugog - dr. R.), i ako imaš ginića koji ne radi probleme oko uputnica, zašto ne napraviti i to.

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Margot, moja sestra ima celijakiju, dijabetes mellitus i hashimoto i to od djetinjstva...ima sina od 6 god. i sada je trudna s drugim i sve prirodno i to iz prvog pokušaja...

vulkan avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

vikkihvala ti na odgovoru,svakako hoću pa da budem na miru!htjela sam pitati prije vas da ne bi dobila odgovor zašto to tražite,na osnovu čega od doktora!!!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

[QUOTE=vikki;1760035]Kakve stvari?[/QU

pogrešno sam postavila pitanje; mislim pretpostavljam da se daju neki lijekovi u slučaju da se nešto otkrije tako da se imunitet smiri.

Pinky - ja sam celijakičar od rođenja, pionirski pacijent prim Mardešića na Rebru - u totalno super remisiji sam već godinama (ako ne i desetljećima...) držim se dijete ko pijan plota...
    A to sa anemijom je čest problem kod celijakije, istina, ali i kilaža; na svakom mojem nalazu piše da sam pothranjena (a nisam , baš sam si zgodna)

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tini prvotno napisa Vidi poruku
    Margot, moja sestra ima celijakiju, dijabetes mellitus i hashimoto i to od djetinjstva...ima sina od 6 god. i sada je trudna s drugim i sve prirodno i to iz prvog pokušaja...
    svaka čast - dokaz da se sve može ; neka joj bude sretno!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Često se te pretrage pokažu zapravo nepotrebnima, no nikad ne znaš.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Često se te pretrage pokažu zapravo nepotrebnima, no nikad ne znaš.
    ja mislim da treba iskoristiti sve mogućnosti napredne medicine... kad ih već imamo sve to na raspolaganju; ko što kažeš, nikad ne znaš

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pogrešno sam postavila pitanje; mislim pretpostavljam da se daju neki lijekovi u slučaju da se nešto otkrije tako da se imunitet smiri.
    Da, kortikosteroidi, ovisi o dijagnozi, ima ih koji ne štete plodu (decortin npr.).

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imunosupresija se preporuča uglavnom pacijentima sa jasnim odstupanjima u imunološkim nalazima (antifosfolipidni sindrom, NK stanice, CD8, anti-TPO, HLA inkompatibilnost ), zatim pacijentima sa idiopatskom neplodnošću i onima sa više nesupješnih IVF-ova. Kod nas se to malo zanemaruje što zbog nedostatka love za screening što zbog straha od kortikosteroida (kako kaže dr. House tko ne vjeruje kortikosteroidima ne vjeruje doktorima). Ovo su neki protokoli koje sam našla u stranoj literaturi a ne mogu štetiti više nego što potencijalo donose koristi:

1) Medrol (metilprednisolon) 4 x 4 mg: 1 sat nakon punkcije, pa do 6 sati prije transfera

2) Medrol 12-16 mg: 10 dana prije početka stimulacije do negativne bete, ili u slučaju trudnoće tijekom prvog tromjeseča.

Fraxiparine 0.3 ml s.c. - od transfera pa do kraja prvog tromjeseča ili i duže

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sad smo OT, al da se nadovežem-PFC daje mini doze Prednisona i aspirin 100 od punkcije, za svaki slučaj, a škodit ne može.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    (kako kaže dr. House tko ne vjeruje kortikosteroidima ne vjeruje doktorima)
    Je sam ih uzimala godinu i pol neprestano (hiperandrogenizam, povećano lučenje DHEAs), bez ikakvih nuspojava (istina, minimalna doza, kao što se i daje u IVF-ovima i trudnoći). Znala sam za decortin i dexamethason, nisam znala da je i medrol na popisu.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sad smo OT, al da se nadovežem-PFC daje mini doze Prednisona i aspirin 100 od punkcije, za svaki slučaj, a škodit ne može.
    I dr. R. po potrebi (dijagnozi ili sumnji).

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jeli može i dr opće praksi dati uputnice za vađenje sveg ovog ili samo ginić?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Jeli može i dr opće praksi dati uputnice za vađenje sveg ovog ili samo ginić?
    Može ako ima dobru volju, no kako je riječ o ginekološkim dijagnozama, moja je dr. rekla da mi to mora dati primarni ginekolog jer ona ne može pisati tu šifru.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mimi, ja sam dobila uputnice od opće prakse, a po preporuci dr R.
    vikki, a meni opća praksa rekla da mi ne može pisati uputnicu za spolne hormone, nego mora ginić, al ovo ide.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 05.12.2010. at 08:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •