Stranica 22 od 60 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Super jer ako može samo ginić bojim se da će biti problema, hvala

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    vikki, a meni opća praksa rekla da mi ne može pisati uputnicu za spolne hormone, nego mora ginić, al ovo ide.
    Super. Ma mogu oni pokriti, meni moja (iako mi je vrlo dobra) kaže da ne može pisati ništa što traži ginekolog. Uspjela sam svojedobno dobit od nje uputnice za ACA, ANA, antidsDNA i beta-2-glikoprotein, i to zato što je tražila dr. Bosnić s imunologije (radi drugih problema, ne ginekoloških), isto to mi kasnije nije htjela dati kad je ginekolog tražio.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam za imunologiju i trombofiliju sve uputnice dobila odginicke, malo se u zadnje vrijeme jedino zatezu oko hormona stitnjace, kao to mi mora dr. opce prakse pisati al popuste na kraju

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ej cure,ja sam svoje uputnice sve dobila kod giničke i to bez ikakvog problema.Ona piše tu N94 šifru(za neplodnost)jer je onda to besplatno,dr.opče prakse to ne može pisat,tj.nebi smijela,moja je super pa mi je objasnila da nije ona ovlaštena za neke stvari..a za štitnjaču su mi pisale obadvije,ginička za ginekološku stranu,ikad sam dobila nalaz poslali me opčoj koja je pisala svoje uputnice zbog mog lošeg nalaza...uglavnom gluposti ko u priči,samo zakompliciraju sa tim stvarima i papirima

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Jeli može i dr opće praksi dati uputnice za vađenje sveg ovog ili samo ginić?
    Meni je za sve te pretrage uputnicu dala moja dr. opce prakse i jedino joj je bilo vazno da ima preporuku od dr. specijaliste.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nemam pojma,ja sam imala preporuku ali su me poslali kod giniča.Možda i bolje jer sam se odmah s njima dogovorila sve.Tak da nemam pojma,možda ovisi o raspoloženju i mogučnostima dr.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

sad ja opet imam jedno pitanje....namolila svog ginića uputnicu za Vinogradsku za tu imunologiju,a kako trebam vaditi i TSH i inzulin,da mi ne daje dvije uputnice(škrtac) to mi je sve zajedno napisao...hoće li to oni priznati...sad opet sa tim natezanje..luda sam više...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni na Rebru nisu priznali kad sam imala antitijela za štitnjaču na istoj uputnici kao i ACA, LAC i sl., jer se radilo o drugom labosu ili tako nešto. Tako to nikad nisam ni napravila, baš bih mogla sada. A da nazoveš endokrinološki u Vinogradskoj i pitaš?
    Posljednje uređivanje od vikki : 09.12.2010. at 19:19

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara, u Vinogradskoj to sve može na jednu uputnicu.
    kiara, citiram samu sebe, meni su rekli da imaju (jedini) centralni način obračuna i zbog toga sve može na jednu uputnicu

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo friških informacija

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kiara, citiram samu sebe, meni su rekli da imaju (jedini) centralni način obračuna i zbog toga sve može na jednu uputnicu
    mare draga,kaj bi mi bez tebe...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo ja dobila uputnice od svoje doktorice ioće prakse to za Zg je napisala Klinički bolnički centar, jel tako i vama piše da ne idem u ZG pa da je nešto krivo?
    Ove spolne i štitnjaču ću izvaditi tu u Rijeci jer moram 3. dan pa onda ne mogu kombinirati kad meni paše
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 09.12.2010. at 20:12

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mali Mimi, provjeri sa Zagrepčanima koji su nedavno radili kakvo je stanje, pogledaj zadnjih par stranica ovog topica (Rebro - problemi s reagensima - Vinogradska itd.). Vinogradska nije KBC. Je li ti upisala šifru oslobođenja od participacije - velike su za te stvari, ono 500-900 kn?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.12.2010. at 21:50

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Vinogradska je KB-KLINIČKA BOLNICA
    a npr.KBC -klinički bolnički centar je Rebro

Ina koja je to šifra za oslobađanje od participacije..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara, N97 dijagnoza uključuje oslobođenje participacije za one koji ne plaćaju dodatno osiguranje,
    Mimi-uputnica je dobra.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Napisala mi je N 97 i gore šifra 69 tamo piše sitnim slovima da u cjelosti pokriva HZZO, valjda će biti dobro, znači sa ovom uputnicom mogu samo na Rebro

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mimi, da, (tako si i planirala, da ne zbunjujemo ostale)

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad sam ja bila na Rebru radi imunologije (prošlo ljeto) imala sam desetak stvari na 1 uputnici - među njima i pretrage štitnjače. Cura u centralnom labosu mi je dala jednu epruvetu krvi i poslala na endokrinološki odjel da sama predam za te pretrage. Tako da znate da postoji i ta opcija!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kiara, N97 dijagnoza uključuje oslobođenje participacije za one koji ne plaćaju dodatno osiguranje,
    Mimi-uputnica je dobra.
    da,to znam,ali mislila sam da postoji još nešto kaj treba dopisati..

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure evo jos jedne kojoj je sve ovo spansko selo kako bi neki rekli
    ovako kod mene situacija super ma i pre super(tako kazu dr ) sve do transfera a onda ne dolazi do implantacije na zadnjem transferu su me cak i rasplakali na stolu i dr i embriolog cestitajuci mi sa izjavom ovo mora biti poklon za bozic a toliko su svaki dan hvalili moje stanice da mi bilo malo embriolog je cak rekao da su barem u svih ovakvi embriji uuuuuuuu sto bi bilo trudnoca ali vidite u mom potpisu da to i nije tako
    kad sam javila dr da je moja beta nula ajme majko moja ni ona nije mogla vjerovat
    te me upozorila da bi trebalo provjerit imunologiju e sad ona sumnja na anti tjela koja primjete embrije kao strano tjelo ili nije dobro prokrvljenost sta bi vi meni preporucile u mojoj situaciji sto sve povaditi
    ja sam iz slavonije bili mogla ovdi stogot napravit po tom pitanju (mozda Osjek )
    pa sa nalazima otici dr Radoncicu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

iva, dr L i dr H su predivni, odite na konzultacije kod dr radončića, da on napiše što trebate sve raditi, i računaj da se nalazi čekaju 3-4 tjedna pa će vam on iskomentirati nalaze.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj iva77 prvotno napisa Vidi poruku
    cure evo jos jedne kojoj je sve ovo spansko selo kako bi neki rekli
    ovako kod mene situacija super ma i pre super(tako kazu dr ) sve do transfera a onda ne dolazi do implantacije na zadnjem transferu su me cak i rasplakali na stolu i dr i embriolog cestitajuci mi sa izjavom ovo mora biti poklon za bozic a toliko su svaki dan hvalili moje stanice da mi bilo malo embriolog je cak rekao da su barem u svih ovakvi embriji uuuuuuuu sto bi bilo trudnoca ali vidite u mom potpisu da to i nije tako
    kad sam javila dr da je moja beta nula ajme majko moja ni ona nije mogla vjerovat
    te me upozorila da bi trebalo provjerit imunologiju e sad ona sumnja na anti tjela koja primjete embrije kao strano tjelo ili nije dobro prokrvljenost sta bi vi meni preporucile u mojoj situaciji sto sve povaditi
    ja sam iz slavonije bili mogla ovdi stogot napravit po tom pitanju (mozda Osjek )
    pa sa nalazima otici dr Radoncicu
    Iva - ja ti imam isti slučaj; fenomenalno sve, a već 5 godina nema rezultata..
    IVF je bio prošli mjesec; vadila betu = 1,2...
    I tako da sam odlučila napraviti imunološke pretrage - možeš se naručiti kod dr Radončića u pol. Vili - ne čeka se dugo, ja dobila termin 10/01

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zvala i ja danas i nisam se narucila (citaj tuka ) posto nisam sad mj dana doma
    ( treba zaradit lovu za sve te postupke ostaviti i mm samog za blagdane ali sve za bembaca) pa mislila da se narucim kad dodjem ali sutra opet zovem i narucujem se za 1 mj nego mislila mozda mogu stogot izvadit ovdi nalaza pa sa tim ici dr
    hvala cure

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj iva77 prvotno napisa Vidi poruku
    zvala i ja danas i nisam se narucila (citaj tuka ) posto nisam sad mj dana doma
    ( treba zaradit lovu za sve te postupke ostaviti i mm samog za blagdane ali sve za bembaca) pa mislila da se narucim kad dodjem ali sutra opet zovem i narucujem se za 1 mj nego mislila mozda mogu stogot izvadit ovdi nalaza pa sa tim ici dr
    hvala cure
    Iva, mislim da ti nema smisla raditi ništa na svoju ruku. Najbolje je da se naručiš kod dr R. pa će ti on znati reći koje pretrage da točno napraviš. Kad izvadiš krv i nalazi ti budu gotovi, lijepo odeš opet kod dr pa će ti on očitati nalaze i reći ti što dalje. Mislim da to tako nekako ode.

Želim ti svu sreću

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

iva, sad sam našla neke stare odgovore i vidim da se dosta ovih pretraga može obaviti u Osijeku, nazovi ih i provjeri (al prvo obavi konzultacije)

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ženskice moji nalazi su gotovi... uglavnom sve pet,kaže dr.zdrava ko konj,radila sam ih 10.11. a 6.12 sve je bilo gotovo čekala sam nešto manje od 4tj. pa ako nekog zanima ta info..čak sam se iznenadila kako je brzo gotovo.
    mare
    ti si radila tjedan poslije mene,pako ih već nisi digla.
    ovo su brojevi za provjeru
    01/3787-315 imunologija(igg,igm.ana)
    01/3787-342molekularna(FII,FV,PAI,MTHFR)
    01/3787115(fibrinogen,d-dimeri,at,aptv,ps,pc,lac,aptv uz lac,pv inri)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kikla123 to je sve išlo na jednu uputnicu ili...?
    I jesu te naručivali ili si samo došla?

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sve na jednu.nisam se naručivala.u biti ja sam poslala upit kod njih na centralno naručivanje,i žena je rekla da rade bez naručivanja..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mrak!
    Hvala na odgovoru

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kikla, bravo, meni sve gotovo, osim molekularne (moram vidjet di ja zapelo), i sve je ok, a B12 počinju raditi iza 15.1.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kikla, što ti je pisalo na uputnici (kemijski laboratorij ili endokrinološki, ili??? ) I gdje si vadila krv u Vinogradskoj? U prizemlju ili na 2.katu?

Mare, B12???

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

AuroraBlu na uputnici je pisalo samo labaratorij i šifra je bila 69.radila sam ovo gore navedeno sve dole u labosu..
    mare ni meni nisu bili sa molekularne gotovi zajedno al ja sam kasnije zvala na ovaj gore broj, da ne hopsam tam za badava,pa probaj zvrcnut.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kikla, zvrckam ja njih, i opet ću, AB, ide B12 u kombinaciji s homocisteinom, imaš ga na popisu. Svejedno je što piše na uputnici-to je jedina "pametna" bolnica, gdje možeš otići na različite strane s jednom uputnicom, i ne hodaju čak ni pacijenti nego epruvete, sve se obavi na jednom mjestu (navodno svejedno u kojem labu se vadi)

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Molim znalce da podjele svoje znanje šta ovo sve znači.

Faktor V -normalni tip gena za faktor V
    Faktor II - normalan tip gena za faktor II
    MTHFR -heterozigotni tip gena (CT)
    PAI-1-insercijski polimofizam (5G/5G)
    ACE- delecijski genotip DD

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj tikica prvotno napisa Vidi poruku
    Molim znalce da podjele svoje znanje šta ovo sve znači.

Faktor V -normalni tip gena za faktor V
    Faktor II - normalan tip gena za faktor II
    MTHFR -heterozigotni tip gena (CT)
    PAI-1-insercijski polimofizam (5G/5G)
    ACE- delecijski genotip DD
    Šta nema ama baš nitko komentar

KIKLA123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tikica ja ti mogu napisati kakvi su moji koji su ok(dr.potvrdio)pa da usporediš:
    FII G/G homozigot divljeg tipa
    FV G/G homozigot divljeg tipa
    MTHFR C/C homozigot divljeg tipa
    PAI 5G/5G homozigot divljeg tipa
    što bi im značilo ovo "divljeg" nemam pojma...
    za ostalo možda ti se javi netko tko više zna

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oj drage moje, evo kaj meni piše na nalazu pa molim da oni koji imaju iste,da mi objasne kaj je to i kak se to tretira.hvala

4G/5G heterozigot
    mogući je umjereni porast aktivnosti PAI 1
    I još nekaj, na nalazu piše da za obradu PAI1 nije bilo reagensa?!( vinogradska) pa sad ne znam kam otići osim krvcu poslati u osijek.
    cure, sretno!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Što se tiče tumačenja nalaza-na prvim stranicama ove teme lilium je dosta komentirala-vrijedi pročitati, a što se tiče reagensa-i vinogradska ostala bez, i sandraks, izgleda da zaista u ovm trenu jedino Osijek radi....(privatno preskupo!).

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Što se tiče tumačenja nalaza-na prvim stranicama ove teme lilium je dosta komentirala-vrijedi pročitati, a što se tiče reagensa-i vinogradska ostala bez, i sandraks, izgleda da zaista u ovm trenu jedino Osijek radi....(privatno preskupo!).
    super,taman kad se ja spremala otić u poneedjeljak....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara, aj ih pliz nazovi pa provjeri za pai, ni oni baš nisu usklađeni, jedino je ziher da u ovom trenu jedino VV radi homocistein, treba se naručiti telefonom.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bok curke, pridružujem se raspravi. Ja sam jučer povadila sve na Vinogradskoj uključujući i PAI i Leidene i sve, imali su reagensa ali napomenuše da ga imaju još jedva za ovaj tjedan. Jedino nisu mali reagensa za Protein S.

Pitanje - meni nije na uptunici nigdje pisao fibrinogen, da li se on možda piše nekako drugačije? Kaj sad da ja to vadim privatno?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lavko, fibrinogen ide u koagulacijske pretrage (uz PV, APTV i D-dimere), a ne trombofilijske, možda zato.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da mi ga nisu napravili. Jedino sad razmišljam da li da to sama idem napravit privatno, iako me dr. B sa SD nije na to uputio? Hm..

E još nekaj, slijede mi sad i spolni hormoni i AMH i svašta još.., to vadim na VV. Jel se plaća AMH? Jel zna netko??

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lavko, sutra ćemo znati detalje o AMH na VV pa javim.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

lavko, sutra ćemo znati detalje o AMH na VV pa javim.
    E pa sutra ću ih i ja saznat jer sam naručena za gore
    Ok, ponijet ću love sa sobom. A ko je još sutra gore?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Zna se

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jesi ti gore sutra? A kad? Pretpostavljam ujutro..koje pametno pitanje..

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Neke pacijentice s VV-a nisu plaćale AMH jer su ih uputili MPO-ovci odozgo.

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

lavko ako imaš uputnicu ne plaća se ništa za AMH,a ako nemaš uputnicu onda se plaća oko 170 kn..

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Upravo sam to saznala danas. Ništa nisam platila AMH.
    A inače mi na VV nisu mogli napraviti inhibin B.
    Da li ga je netko radio privatno i gdje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •