Sad vidim ovu rečenicu. Naravno da treba pokušavati (ako imate snage i motiva, ja, moram priznat, nemam više ni jedno ni drugo), a kariogram će reći možete li imati zdravo dijete ili ne.
Inače, većina tih pretraga (imuno, trombo...) nema neke svrhe. Meni je otkriće bio najprije andol, kao imam povišena ACA pa će andol to riješiti, i izgubila sam trudnoću, treći put sam dodala i heparin, od prvog dana izostanka M. i opet nije uspjelo, četvrti put i andol i heparin i decortin (za koji mi je uvažena prof. pobjedonosno rekla, aha, hiperandrogenizam je uzrok neplodnosti i loših stanica, sad će to decortin riješiti, trudni ste začas) em mi je trebalo godinu i pol za trudnoću, em je bila najlošija od svih prethodnih bez obzira na sve žive terapije.
Hoću reći, vrlo je mali broj slučajeva gdje je terapija zaista indicirana, ovo ostalo (u većine nas habitualki ili u MPO-u) je čista preventiva, teško ostvarena trudnoća pa da preduhitrimo moguće probleme.
I svaki će ti ginekolog reći da ima smisla pokušavati dok god je janih stanica, a zašto nekome uspije iz prvoga, a nekome iz trideset prvoga pokušaja ili nikada, tko zna.
I, nisam rodbina ni likar, ali evo, savjetujem ne samo da pokušavate i dalje, štoviše, iskoristi neiskorištene postupke u RH, vidiš da i ovdje ima ugodnih iznenađenja, a čekanja i kaos u našim bolnicama ćeš već preživjeti, to zaista nije stvar koja bi trebala biti presudna u ovom času.
Sorry na OT-u, malo stignem čitati, pisati i komunicirati uopće pa sam na brzinu istresla što mi je na duši, Jelena![]()