Stranica 28 od 60 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sweety, probat ću. Neka ispadnem i hipohondar. Briga me. Hvala ti!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tlukaci5, evo pretraga koje je meni dao dr. Poljak ( imala dvije biokemijke T, i 7 neuspjelih IVF-ova):
    1. Antikardiolipinska antitijela, LAC, antitrombin III
    2. Kariogram oboje supružnika
    3. PAI-1, ACE, MTHFR, faktor V (Leidin), faktor II
    4. Koagulogram: protrombin, protein C, protein S, homocistein
    Pretrage pod točkom 1,3 i 4 sam obavila u Vinogradskoj ( osim homocisteina). Homocistein sam naručana na W, a kariogram smo naručeni na SD.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tlukaci5 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nakon ovog očito neuspjelog trećeg ivf-a planiram također čekirati sve te imunološke ali ne znam točno šta sve trebam od tih pretraga napraviti, da znam reći doktorici za šta da mi da uputnice, jer je dosta susretljiva pa vjerujem da će mi to dati bez problema,može mala pomoć ?

Ja sam radila imunološke pretrage nakon 6 ivf-a i dvije biokemijske trudnoće. Da se ne kopiram, imaš na prijašnjim postovima što sam sve trebala obaviti.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo mene zbunjole opet...prosli tjedan mi je mpo-vac rekao da su lupus antitijela bila lagano povisena, stoga ih je prosli tjedan opet kontrolirao. po zadnjem nalazu su ta antitijela opet u redu, 1.21.
    i sto sad? da li je u tom slucaju heparin profilakticno preporuciv ili..ili? sto se radi kad vrijednosti variraju?
    hvala

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To nisu lupus antitijela, nego lupus antikoagulans. Ne znam je l' ide heparin ako je on sam povišen.
    Zajedno s povišenim antikardiolipinskim antitijelima upućuje na antifosfolipidni sindrom za koji je potrebna terapija heparinom.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure stigao i moj nalaz, ja nemam pojma pa mi vi objasnite
    normalni tip gena za faktor V
    normalni tip gena za faktor II
    heterozigotni tip gena (CT)
    polimorfizam ( 4G/5G)
    insercijski genotip II

sta znaci ovo zadnje troje, nije dobro ha?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

uh zaboravila sam napisat insercijski-delecijski polimorfizam 4G/5G

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

po mome laičkom tumačenju ova tvoja odstupanja su blaga.
    najbolje je da poljaku pošalješ mail sa nalazima i pitaš ga jesu li indikacija za fragmin ili ne

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

poslala mail , pa cemo vidjeti ...nemojte mislit da sam luda ,
    ali i ja bi se pikala rado heparinom / fragminom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    poslala mail , pa cemo vidjeti ...nemojte mislit da sam luda ,
    ali i ja bi se pikala rado heparinom / fragminom
    I ja bih isto, cak i da nemam nijednu mutaciju (a imam takodjer MTHFR CT i PAI-1 4G/4G). Jer kada nakon puno vremena i pokusaja nema rezultata onda bih probala sa svime sto makar u teoriji moze pomoci (a ne moze stetiti).

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aurora, imamo isti mthfr i pai, pa mislim da bi i ti u cita dobila fragmin
    naš pai je puno gori od kapicinog, koliko sam skužila.
    a ne kužim baš u zadnje vrime...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    aurora, imamo isti mthfr i pai, pa mislim da bi i ti u cita dobila fragmin
    naš pai je puno gori od kapicinog, koliko sam skužila.
    a ne kužim baš u zadnje vrime...
    Meni je dr. R. odmah preporucio heparin kad je vidio ove nalaze. I u postupku cu ici s njim svakako. Bas me zanima sto ce na to reci moj doktor u Rijeci, kada ga uskoro budem pitala sta on o tome misli...

A sta se kuzenja tice i ja primjecujem da u zadnje vrijeme slabo kuzim... Osim toga pomalo sam i paranoicna, jer si mislim da je svemu tome kriv zakon i tome slicno.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    stigli moji nalazi,čak i brzo..ni 3 tjedna...
    ako ima netko tko se kuži...molim pomoć...ina33,vikki...

fibrinogen 9(1,8-3,5)
    MTHFR T/T mutirani homozigot

ostali nalazi su ok..
    evo,ovo sam tipkala prije nekih 3 tj...
    za ove nalaze dobila heparin nakon ET-a..

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

dr. je odgovorio
    "nema veće sklonosti trombofiliji.
    Biti će dovoljno uzimati Folacin tbl 1x1 i Andol a 100 1x1"

silvija avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovakav je moj nalaz. Sto mislite, jesam li "tezi'' slucaj?

Faktor V i ll -normalan gen
    MTHFR C677T-heterozigot
    ACE D/D -homozigot
    PAI 4G/5G- prisutan 4G polimorfizam na jednom alelu (heterozigot)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je danas gotov ostatak nalaza (mthfr, pai, f II, f V) u Vinogradskoj (od 7.1.), sutra idem po njih.
    AuroraBlu kakvi su ti dosli ovi nalazi?

Citiraj Miki76 prvotno napisa Vidi poruku

- Za genetsko savjetovanje i kariogram sam se naručila na Rebru i dobila termin 14.2. Posebno su mi napomenuli da treba posebna uputnica za genetsko savjetovanje, a za kariogram svaki partner treba imati svoju uputnicu. To je izgleda novost.
    Mogu potvrditi da su i nama za kariogram trazili uputnicu za svakog parntera posebno.

Citiraj Miki76 prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, evo mene uputili nakon drugog spontanog. A da li ćemo biti nešto pametniji nakon toga, reći ću ti kad obavimo.

Miki76
    tebe su uputili na kariogram (tko?) bez da si ti sama to trazila? Svaka cast! Zanima me kako je prosao pregled za kariogram i kada mozes ocekivati nalaze?

A zanima me jos nesto gdje tocno se u KBC Zagreb radi kariogram? Da li je to na Klinici za pedijatriju (jer preko njihove e-mail adrese smo se narucili) , Kispaticeva 12? Da li je to ova zgrada? Ako je, gdje tocno, koji dio, koji kat...?

I ja sam se naime uspjela izboriti za uputnice za kariogram tako da cemo i mi jos i to provjeriti. Onda je to nadam se sve sto je moguce provjeriti u vezi neplodnosti...
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 07.03.2011. at 18:46

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj silvija prvotno napisa Vidi poruku
    Ovakav je moj nalaz. Sto mislite, jesam li "tezi'' slucaj?

Faktor V i ll -normalan gen
    MTHFR C677T-heterozigot
    ACE D/D -homozigot
    PAI 4G/5G- prisutan 4G polimorfizam na jednom alelu (heterozigot)
    silvija heterozigot je "laksi" slucaj nego homozigot, zato bih rekla da nisi "tezi" slucaj. Evo, crvenkapica77 ima iste nalaze kao ti (osim ACE) i njoj je receno da ce Aspirin 100 biti dovoljno. E, sad, rekla bih da sve ovisi prvo o doktoru, tj. klinici u kojoj ces ici u postupak, a ona i o vasem dosadasnjem MPO lijecenju...

A u kojoj si klinici, tj. tko te je poslao raditi ove nalaze?

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Aurora*, točnije, ja sam nakon drugog spontanog tražila dr.T. na Vg da me pošalje na imunološke i trombofilijske pretrage, no on se nije htio u to petljati, ali me je bez problema poslao dr.Duiću na Merkur (koji radi i privatno pa sam mu išla privatno da dobijem na vremenu). A dr. Duić nas je onda u sklopu svega toga poslao i na kariogram. Nismo ga to tražili, ali smo bili sretni što je i to dodao na listu.
    Samo genetsko savjetovanje je bez veze. Bili smo s doktorom (mislim da se zove dr.Begović) doslovno 5 minuta, priupitao nas par pitanja o roditeljima i braći (tko koliko trudnoća i eventualnih spontanih u životu), objasnio nam je da nalaz kariograma može ispasti dobar ili loš. Ako je dobar, poslat će nam ga poštom, a ako je loš, pozvat će nas na novi razgovor. No, sve se svodi na to da, ako je loš, može u novoj trudnoći sve biti ok, a i ne mora, i da se onda mora ići na amniocintezu da se isključe bolesti djeteta. Uglavnom, ništa pametnog odnosno ništa što mi ovdje ne znamo. I nakon tog kratkog razgovora, oba partnera vade krv za kariogram i to je to. Nalaz za mjesec-dva.

I da, to je na Rebru u Poliklinici za pedijatriju (na karti koju si linkala piše Ulaz u dječju polikliniku). Uđeš u dječju polikliniku u prizemlju (ući ćeš u veeeliku čekaonicu s puno roditelja s djecom), a genetsko savjetovanje je na lijevo (skreneš lijevo čim uđeš i onda kroz čekaonicu ideš ravno do jednih vrata (mislim da tamo moraš pozvoniti na ta vrata). I u nutra kažeš zašto si došla ili tražiš sestru Marijanu. Dalje će ti oni dati upute.
    Nisam shvatila da li si se već naručila ili ne. Ako nisi, javi, mislim da još negdje imam mail od sestre Marijane za narudžbe pa ti ga pošaljem.

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sorry Aurora*, sad sam vidjela da ste se već naručili...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se razbacala po pdf- ovima jutros,pa evo me i ovdje.Jucer citam nalaze:
    PAI-1 genotip sam 4G/4G,mutirani homozigot,FII ok,FV Leiden ok,MTHFR ok.
    Ali zato evo jos malo secera:
    Antikardiolipinska antitijela igM 8,7 (ref su neg do 7)pa
    d-dimeri 0,74 (ref su do 0,5)
    onda jos malo
    Fibrin monomeri-etanolski test 1+ (ref neg)
    Euglobulinski test 210 (ref do 210)
    Pretrage radjene 29 dana od spontanog,ukoliko to ima neku vaznost.
    U ovim sam vodama izgubljena i totalni ignorant.Molim dobrohotne savjete.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Aurora, sve mi je ok osim PAI-1 mutirani homozigot 4G/4G i mthfr sam heterozigot C/T

Sela, ne razumijem se ni ja, ali znam da baš taj naš PAI 4G/4G upućuje na sklonost dubinskoj trombozi, odnosno povećanoj opasnosti od ranih spontanih pobačaja... ne moram ti ništa više reći... A rješenje je vrlo jednostavno: injekcije fragmina od transfera. U slučaju trudnoće - sve do iza poroda.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se razbacala po pdf- ovima jutros,pa evo me i ovdje.Jucer citam nalaze:
    PAI-1 genotip sam 4G/4G,mutirani homozigot,FII ok,FV Leiden ok,MTHFR ok.
    Ali zato evo jos malo secera:
    Antikardiolipinska antitijela igM 8,7 (ref su neg do 7)pa
    d-dimeri 0,74 (ref su do 0,5)

onda jos malo
    Fibrin monomeri-etanolski test 1+ (ref neg)
    Euglobulinski test 210 (ref do 210)
    Pretrage radjene 29 dana od spontanog,ukoliko to ima neku vaznost.
    U ovim sam vodama izgubljena i totalni ignorant.Molim dobrohotne savjete.
    PAI-1 4g/4g može imat veze sa spontanim, ali i ne mora.
    Ovi ostali parametri koji su ti povišeni mogu istovremenu ukazivat na dvije stvari.
    1. Da su porasli zbog spontanog.
    2. Da je došlo do spontanog jer su porasli.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Miki76 hvala ti puno na tako detaljnom odgovoru! Da, da vec smo naruceni i za 10-ak dana imamo termin.

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora, sve mi je ok osim PAI-1 mutirani homozigot 4G/4G i mthfr sam heterozigot C/T
    Jednake mutacije imam i ja. S time da su meni poviseni jos i IgM, Antitrombin (ATIII) i onaj neki drugi PAI. Tebi je to sve OK?

Sela
    koliko sam ja do sada uspjela povezati informacije o ovim pretragama samo jedna mutacija nije toliko alarmantna, odnosno ako su barem dvije onda one zajedno mogu izazvati probleme. Ili jos drugacije receno, postoji li potencijalni problem on ce pokazati na vise nalaza, ne samo jednom.

A kod tebe je vise tih parametara bilo granicnih. Mozda je onda stvarno u tome bio problem? U svakom slucaju nakon tvog spontanog valjda ce ti preventivno sljedeci put preporuciti heparin? Sta kaze tvoj doktor na to?

silvija avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    silvija heterozigot je "laksi" slucaj nego homozigot, zato bih rekla da nisi "tezi" slucaj. Evo, crvenkapica77 ima iste nalaze kao ti (osim ACE) i njoj je receno da ce Aspirin 100 biti dovoljno. E, sad, rekla bih da sve ovisi prvo o doktoru, tj. klinici u kojoj ces ici u postupak, a ona i o vasem dosadasnjem MPO lijecenju...

A u kojoj si klinici, tj. tko te je poslao raditi ove nalaze?
    Dr. Poljak me poslao. Do sad sam imala 7 IVF-a neuspjesnih

silvija avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Odovorio mi doktor da sljedeci put idemo sa niskomolekularnim heparinom.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jednake mutacije imam i ja. S time da su meni poviseni jos i IgM, Antitrombin (ATIII) i onaj neki drugi PAI. Tebi je to sve OK?
    PAI II nisam vadila, a ovo drugo je ok.

Sela, s ovakvim rezultatom i dosadašnjim događanjima, svaki ginekolog će ti dati niskomolekularni heparin.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jesam li ja dobro skužila da ustvari ako imaš mutaciju, a ne vidi se njezin učin na "sekundarne" parametre, da to možda i nije problem?
    Npr. MTHFR, je vezan za homocistein, odnosno B12, pa ako je ovo dvoje dobro, što to znači? Ako se zna da je mutacija ustvari povećana sklonost za nešto, a ne jednoznačno bolest. Hoću reći, ako imam T/T mutaciju MTHFR, koji mi povećeva sklonost povećanom, homocisteinu koji bi mogao uzrokovati to da moje tijelo ne zna uzeti B12, a ispadne da su mi i homocistein i B12 uredu, što mi to onda govori?

Ista stvar i s PAI I mutacijom, pa koncentracija PAI kao sekundarni pokazatelj, ako je uredu, što onda s tim?
    Posljednje uređivanje od Jelena : 08.03.2011. at 11:50

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam li ja dobro skužila da ustvari ako imaš mutaciju, a ne vidi se njezin učin na "sekundarne" parametre, da to možda i nije problem?
    Npr. MTHFR, je vezan za homocistein, odnosno B12, pa ako je ovo dvoje dobro, što to znači? Ako se zna da je mutacija ustvari povećana sklonost za nešto, a ne jednoznačno bolest. Hoću reći, ako imam T/T mutaciju MTHFR, koji mi povećeva sklonost povećanom, homocisteinu koji bi mogao uzrokovati to da moje tijelo ne zna uzeti B12, a ispadne da su mi i homocistein i B12 uredu, što mi to onda govori?

Ista stvar i s PAI I mutacijom, pa koncentracija PAI kao sekundarni pokazatelj, ako je uredu, što onda s tim?

U toliko je to sve pokazatelj kako je ovo još jako "mlada" znanost i puno toga još nije istraženo.
    Meni je isto homocistein idealan uz MTHFR T/T, i hematologica se čudila kako je dobar sa obzirom na genetiku.
    Ali očito to sve nije baš tako trivijalno.

Isto vrijedi i za ostale mutacije.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uz sve ove moje mutacije nikad nisam imala spontani, no do duše nisam ni puno puta ostajala trudna već samo jednom, da li zbog toga, diskutabilno je, ali zato taj jedan put se manifestirao klasični primjer kada uslijed loše cirkulacije beba u trbuhu polako prestaje rasti.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ima mutaciju PAI, homozigot 4G4G, a kontrolirala sam i razinu PAI koja je 25% viša od gornje ref. vrijednosti. Kod mene je slučaj da i sekundarni pokazatelj ukazuje na problem. Koliko od vas koje imate PAI 4G4G ste radile i razinu?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ima mutaciju PAI, homozigot 4G4G, a kontrolirala sam i razinu PAI koja je 25% viša od gornje ref. vrijednosti. Kod mene je slučaj da i sekundarni pokazatelj ukazuje na problem. Koliko od vas koje imate PAI 4G4G ste radile i razinu?
    Ja.

U zlatnoj je sredini.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je PAI 4.4, a referentna vrijednost je 0.3-3.5. Znaci i kod mene nekih 25 % vise.

rikikiki znas li mozda sta to znaci?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja Ne znam sad napamet, ali mislim da je niže od sredine, a i s MTHFR-om isti slučaj, homocistein ispod sredine, ali i B12 ispod srednje vrijednosti

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj silvija prvotno napisa Vidi poruku
    Odovorio mi doktor da sljedeci put idemo sa niskomolekularnim heparinom.
    a zasto ja ne idem sa heparinom , moj i tvoj nalaz je dosta slican ??
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 08.03.2011. at 14:20

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

homozigot - imaš sklonost k dobokoj venskoj trombozi na dva aleja (i preko oca i preko majke) i imaš 100% sklonost k dubokoj venskoj trombozi

heterozigot - imaš sklonost k dobokoj venskoj trombozi na jednom aleju (ili preko oca ili preko majke) i imaš 30% sklonost k dubokoj venskoj trombozi

ovo sam nasla na jednom forumu..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

crvenkapica, sorry, samo ispravak da se kaže alel, inače, naprethodnim stranicam ima dosta linkova o tome.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pretpostavljam da zato sto je iza silvije vec 7 neuspjesnih postupaka. A mozda su kod nje i godine neki faktor?
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 08.03.2011. at 14:40

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ni pribižno sličan. sličan JE u 2 stavke, ali je 3. bitno različita - ACE. plus ona ima 7 neuspješih ivf-ova iza sebe, pa je doktori ipak drugačije doživljavaju.

GENETIČKA PREDISPOZICIJA
    Koncentracija ACE u serumu i tkivima varira ovisno o insercijsko/delecijskom (I/D) polimorfizmu koji je odgovoran za 14-50% interindividualne varijabilnosti aktivnosti enzima. Delecija dijela introna 16 na jednom ili oba alela (I/D ili D/D genotip) odgovorna je za povišenu koncentraciju enzima u krvi. ACE I/D polimorfizam povezuje se s hipertenzijom, koronarnom srčanom bolešću, moždanim udarom, dijabetičkom nefropatijom i dr. Istraživanja su pokazala da homozigotni nosioci ACE D/D u odnosu na genotip I/I imaju dva puta viši rizik infarkta miokarda ili moždanog udara. Nadalje, genotip DD ujedno je i biljeg loše prognoze nakon moždanog udara. Stoga genotip ACE I/D ima prognostičko značenje, ali i farmakološko značenje u terapiji ACE inhibitorima. Prema farmakogenetičkim ispitivanjima osobe s hipertenzijom i genotipom D/D relativno slabije reagiraju na terapiju s ACE-inhibitorima u odnosu na bolesnike s I/I genotipom.

kao što vidiš, njena ace mutacija je mnogo ozbiljnija od tvoje.
    još jednom - budi sretna što se ne moraš bosti, vjeruj mi. znam da svi mi želimo naći neku falingu koju ćemo riješiti uz nekakav lijek, pa ćemo sve ostati trudne. ali ne ide to tako.
    niti su falinge iste, niti isti lijek isto djeluje svaki puta, niti je garancija da će se ostati trudan.
    ja sam i prethodni postupak bila na heparinu/fragminu, pa nisam ostala trudna.

još jednom - tvoji su nalazi skoro u redu, fragmin ti, bogu hvala, ne treba, eventualne škerce možeš riješiti andolom (blago ti se) a razlog zašto nisi ostala trudna vjerojatno se ne krije tu.
    a kad pogledaš realno - 3 ivf-a su bila nekakav prosjek dolaska do bebice PRIJE zakona. tako da si ti još u nekakvom predzakonskom prosjeku.
    na žalost, sad se prosjek povećao sa 3 na 5 (čak ide prema 7) postupaka prije ostvarenja trudnoće.
    uvijek ima sretnica koje su ostvarile trudnoću iz prve, ali tvoja 2 ivf-a do sada nisu alarmantna, koliko god se tebi mučan i dug put činio.

zato - naoružaj se strpljenjem i andolima, bebica će doći. ako ne dođe iz slijedećeg, možda će iz onog poslije. ili onog poslije tog. samo hrabro, mlada si, barem s te strane ti ne gori tlo pod nogama.
    a ja iz sve snage vibram da 4. mjesec bude dobitni.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da zato sto je iza silvije vec 7 neuspjesnih postupaka. A mozda su kod nje i godine neki faktor?
    pisale smo u isto vrijeme, ali poanta je ista

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja se namjerno nisam posebno osvrtala na ACE kao mogucu (bitnu) razliku u silvijinim i crvenkapicinim nalazima jer sam pomislila da crvenkapica mozda cak i nema taj nalaz. Kao sto ga nemam ni ja. Ali slazem se, svaka i najmanja stvar moze prevagnuti na jednu ili drugu stranu (heparin da ili heparin ne).

Uspije li crvenkapici sljedeci postupak (pa makar i sljedeci drugi), bit ce sretna sto ce proci bez bockanja. Ali sta ako ne uspije? Hoce li se onda tuci po glavi sto odmah nije isla na heparin pa makar za to postojale i najmanje indikacije? Kuzim ja skroz tu dilemu...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure,hvala na odgovorima.
    AuroraBlu,Aurora da,onaj tko mi je preporucio te pretrage,rekao mi je da cu morati uzimati
    niskomolekularni heparin.Da sam to barem prije znala.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Što predstavlja C3 i C4? Sve mi je OK osim što su mi oni u gornjoj granici referentnog intervala (odnosno C4 je na godnjoj granici od 0.4), ostalo mi je sve negativno.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dodirko zar je moguce da ti je sve negativno, i MTHFR i PAI 1 i F II i F V...? Nevjerojatno!

Za ovo sto pitas pogledaj ovdje: C3, C4, ako je to to...

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Što predstavlja C3 i C4? Sve mi je OK osim što su mi oni u gornjoj granici referentnog intervala (odnosno C4 je na godnjoj granici od 0.4), ostalo mi je sve negativno.
    Problem je kad su C3 i C4 niski a ne visoki.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.poliklinika-stela.hr/Komplement_C3.html

Kaže da povišene koncentracije ukazuju na upalu.

I svi ostali su ti negativni? Fakat za ne povjerovat.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nalaze tumačiš u kontekstu u kojem su traženi. Ako si ciljao na autoimuni proces kao uzrok neplodnosti onda si sretan jer su C3 i C4 visoki (znači ne troše se).
    Ako si ih tražio u konteksu upale i tumora onda si nesretan jer su povišeni a to mislim nije bila sumnja kod Dodirko. Njeni čak nisu niti povišeni već unutar ref vrijednosti.
    Kod endometrioze su C3 i C4 sniženi.

Am J Obstet Gynecol. 1988 Jun;158(6 Pt 1):1365-73.
    Autoimmunity in infertile patients with endometriosis.

Meek SC, Hodge DD, Musich JR.

Department of Obstetrics and Gynecology, William Beaumont Hospital, Royal Oak, MI 48072.
    Abstract

General and specific immune function was studied in infertile patients with endometriosis and in controls with proved fertility and absence of pelvic pathology. General nonspecific parameters studied included serum IgG, IgA, IgM, C3, C4, and total complement levels. Immunofluorescence and Ouchterlony immunodiffusion techniques were used to study specific immune function by assaying for endometrial antibodies in serum and peritoneal fluid. Peritoneal fluid volume was also assessed. IgA levels were decreased in infertile patients with endometriosis. IgG, C3, and C4 levels were also decreased in the follicular phase of the menstrual cycle in these patients. The volume of peritoneal fluid was increased in these patients and a significant number of these had low C4 levels. The immunodiffusion studies identified antiendometrial antibodies in the serum and peritoneal fluid in infertile patients with endometriosis. This study has shown that the immune system is altered in infertile patients with endometriosis.

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moji nalazi su:
    faktor V,II - normalni tip
    MTHFR - heterozigot CT
    PAI-1 - insercijski polimorfizam (5G/5G)
    ACE - (DD) homozigot
    terapija na osnovu nalaza je:
    Fragmin 2500 IU 1xdnevno

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mury, hvala na uputama za pretrage, evo ja danas sve obavila a sad čekanje nalaza nekih 6 tjedana su mi rekli, pa budemo vidjeli.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Amerikanci daju Fragmin ex juvantibus uz uredne nalaze. Sve je moguće. No:

J Endocrinol Invest. 2010 Feb;33(2):77-82. Epub 2009 Jul 28.
    Angiotensin-converting enzyme D/I and plasminogen activator inhibitor-1 4G/5G gene polymorphisms are associated with increased risk of spontaneous abortions in polycystic ovarian syndrome.

Sun L, Lv H, Wei W, Zhang D, Guan Y.

Department of Reproductive Endocrinology, the First Affiliated Hospital of Harbin Medical University, Harbin, No.23 YouZheng Street, Heilongjiang, China.
    Abstract

BACKGROUND: Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a main cause of infertility, particularly in high-risk settings such as spontaneous abortions (SAB). We aimed to evaluate the effect of genetic polymorphisms in ACE and plasminogen activator inhibitor-1 (PAI-1) on the occurrence of SAB in PCOS.

METHODS: One hundred and forty-two PCOS patients (83 women have a history of one or more unexplained SAB, 59 women have successfully live births) and 107 healthy controls matched for age and body mass index were included in the study. Levels of PAI-1, LH, FSH, testosterone, fasting glucose and insulin were measured. ACE deletion (D)/insertion (I) and PAI-1 4G/5G gene polymorphisms were performed.

RESULTS: The D/D and/or 4G/4G genotype frequency, the D or 4G allelic frequency, the combination of the ACE D/D and PAI-1 4G/5G, D/I and 4G/4G genotypes of PCOS patients with SAB women were statistically higher than non-SAB group (p<0.05). The 4G/4G or D/D genotype of PCOS with SAB patients had significantly higher PAI-1 levels than non-SAB women.

CONCLUSIONS: The ACE D/I and PAI-1 4G/5G gene polymorphisms might represent risk factor in PCOS with SAB. Homozygosity for ACE D or PAI-1 4G polymorphisms as well as compound carrier status are significant positive explanatory variable for PCOS patients with SAB, which may result in increased PAI-1 concentrations and hypofibrinolysis and contribute to early pregnancy loss.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

E pa sad cure bok svima nakon duže vremena.
    Napravila ja konačno imuno testove - za sve kojima treba u Vinogradskoj bolnivi rade sve bez narudžbe * pogotovo važno za pacijentice koje nisu iz ZG... Po preporuci dr Radončića sam sve to vadila i danas stigao nalaz.
    Uglavnom

APTV (s) test miješanja uz LAC mi je 27 - čini mi se da je to povišeno. I to dosta jer piše da omjer veći od 1,37 znači prisutnost LAC

A i Fibriniloza mi je granična: 210 (ref vrijednost je 150-210)

ne sviđa mi se to.
    Zna netko da li to znači da imam neku bolest poput Lupusa? Jako sam se sad lagano ufrastila jer mi je ženski dio familije poumirao od komplikacija od autoimunih bolesti (od Sjeoergenovog sindroma, Lupusa a ima i celijakije). U čvoru mi je želudac... A na poslu sam i ne mogu baš reagirati tu pred svima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •