Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
a zasto ja ne idem sa heparinom , moj i tvoj nalaz je dosta slican ??
ni pribižno sličan. sličan JE u 2 stavke, ali je 3. bitno različita - ACE. plus ona ima 7 neuspješih ivf-ova iza sebe, pa je doktori ipak drugačije doživljavaju.

GENETIČKA PREDISPOZICIJA
Koncentracija ACE u serumu i tkivima varira ovisno o insercijsko/delecijskom (I/D) polimorfizmu koji je odgovoran za 14-50% interindividualne varijabilnosti aktivnosti enzima. Delecija dijela introna 16 na jednom ili oba alela (I/D ili D/D genotip) odgovorna je za povišenu koncentraciju enzima u krvi. ACE I/D polimorfizam povezuje se s hipertenzijom, koronarnom srčanom bolešću, moždanim udarom, dijabetičkom nefropatijom i dr. Istraživanja su pokazala da homozigotni nosioci ACE D/D u odnosu na genotip I/I imaju dva puta viši rizik infarkta miokarda ili moždanog udara. Nadalje, genotip DD ujedno je i biljeg loše prognoze nakon moždanog udara. Stoga genotip ACE I/D ima prognostičko značenje, ali i farmakološko značenje u terapiji ACE inhibitorima. Prema farmakogenetičkim ispitivanjima osobe s hipertenzijom i genotipom D/D relativno slabije reagiraju na terapiju s ACE-inhibitorima u odnosu na bolesnike s I/I genotipom.

kao što vidiš, njena ace mutacija je mnogo ozbiljnija od tvoje.
još jednom - budi sretna što se ne moraš bosti, vjeruj mi. znam da svi mi želimo naći neku falingu koju ćemo riješiti uz nekakav lijek, pa ćemo sve ostati trudne. ali ne ide to tako.
niti su falinge iste, niti isti lijek isto djeluje svaki puta, niti je garancija da će se ostati trudan.
ja sam i prethodni postupak bila na heparinu/fragminu, pa nisam ostala trudna.

još jednom - tvoji su nalazi skoro u redu, fragmin ti, bogu hvala, ne treba, eventualne škerce možeš riješiti andolom (blago ti se) a razlog zašto nisi ostala trudna vjerojatno se ne krije tu.
a kad pogledaš realno - 3 ivf-a su bila nekakav prosjek dolaska do bebice PRIJE zakona. tako da si ti još u nekakvom predzakonskom prosjeku.
na žalost, sad se prosjek povećao sa 3 na 5 (čak ide prema 7) postupaka prije ostvarenja trudnoće.
uvijek ima sretnica koje su ostvarile trudnoću iz prve, ali tvoja 2 ivf-a do sada nisu alarmantna, koliko god se tebi mučan i dug put činio.

zato - naoružaj se strpljenjem i andolima, bebica će doći. ako ne dođe iz slijedećeg, možda će iz onog poslije. ili onog poslije tog. samo hrabro, mlada si, barem s te strane ti ne gori tlo pod nogama.
a ja iz sve snage vibram da 4. mjesec bude dobitni.