Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2957

Tema: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

The Margot, koja ti je ono dob? U tome ti je, vjerojatno, ključ preporuke - curama u visokim godinama znalo se to preporučati, kod nekih je bilo puno lakše postići trudnoću doma, spontanim začećem (na žalost, niz spontanih), nego u IVF-u (konkretno: vikki, nadam se da se neće ljutiti što je spominjem). A i Tomić je rikikiki isto savjetovao, čak ju slao i na inseminaciju (sad, koliko je tu medicine, a koliko budžetiranja bolničkim troškovima i ostalim resursima, teško mi je procijeniti).

HSG je posredna pretraga, on je tek 60% točan, može ispast lažno dobar i može ispast lažno loš (kao jajovodi prohodni jer je ipak prošao kontrast na jedvite jade, ali u biti nisu). Ameri svake godine traže za IVF ponavjaljanje histeroskopije. Laparo je jedina 100% točna za postavit dg. prohodnosti jajovoda.

Mislim da bi doktorov reasoning mogao bit ovaj - vidjeti da li je IVF indiciran zbog jajovoda, ako su visoke godine, a jajovodi OK, poštedit pacijenticu dodatnih IVF troškova.

Ali, to ti govorim napamet, ne znam tvoju anamnezu, jedino mi se čini da bi mogla bit u skupini 39+, a to ti sve određuje, to je jedini overriding faktor, ovo drugo su relativne slobodne aktivnosti (imunologija i ostalo), ako govorimo o dobi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.04.2011. at 12:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •