Page 31 of 60 FirstFirst ... 21293031323341 ... LastLast
Results 1,501 to 1,550 of 2957

Thread: IMUNOLOŠKE PRETRAGE

anddu's Avatar

S obzirom da vidim da su mnogi dr.-ovi teški s davanjem preporuka i uputnica za imuno pretrage ne znam je li dobar put najprije se javiti hematologu na konzultacije? Može li on, bez ikakvih prethodnih nalaza dati preporuku za ove pretrage?

Mali Mimi's Avatar

anddu možeš pokušati ali mislim da će ti i hematolog isto teško dati preporuku bez prethodnih nalaza, stvar je u tome da su ti testovi vrlo skupi pa se i oni moraju nekako ograditi.

anddu's Avatar

Da, znam da su skupi. Zato jednostavno ne znam odakle krenuti.

Dodirko's Avatar

Hm... onda sam izvadila sve... nisam mutirana Neznam dal da plačem ili da se smijem...

Protein C i S moram vaditi ponovno jer sam ih vadila za u bolnici kada sam već primala terapiju pa nisu relevantni nalazi....

Mia Lilly's Avatar

Nisam ni ja mutirana.
    Imam pozitivna antikardiolipinska protutijela.
    Dodirko, kakva su ti ta protutijela (ACA, ANA...)?

anabanana's Avatar

Molim pomoć cure.nakon miss.abor. u 2 mjesecu radila sam neke krvne pretrage i pokazalo se da imam pozitivan LAC, 1.50. Poslje toga sam vadila jos neke proteine i onda mi je mali C3, ostali proteini u granicama. Poslje mjesec dana ponavljala pretrage i LAC mi je i dalje pozitivan. Doktorica mi je napisala preporuku za imunologa, planiram ici u Split. Da li netko zna gdje se trebam naruciti i koliko se dugo ceka..moze li se obaviti to vadjenje krvi isti dan kad i razgovor, ili je potrebno vise puta dolazit?

anabanana's Avatar

I moze li taj LAC pozitivan izazvati vecih zdravstvenih problema, nisam bas nasla nesto puno na internetu o njemu, a doktori su vrlo skrti na rjecima

Mali Mimi's Avatar

Anabanana, Pinky će ti sigurno znat reći više o tome pošto je i ona to dole obavila, prevrti stare postove na ovoj temi možda nešto i nađeš ako ne pitaj nju preko pp
    Last edited by Mali Mimi; 01.05.2011 at 10:47.

Pinky's Avatar

Quote Originally Posted by anabanana View Post
    Molim pomoć cure.nakon miss.abor. u 2 mjesecu radila sam neke krvne pretrage i pokazalo se da imam pozitivan LAC, 1.50. Poslje toga sam vadila jos neke proteine i onda mi je mali C3, ostali proteini u granicama. Poslje mjesec dana ponavljala pretrage i LAC mi je i dalje pozitivan. Doktorica mi je napisala preporuku za imunologa, planiram ici u Split. Da li netko zna gdje se trebam naruciti i koliko se dugo ceka..moze li se obaviti to vadjenje krvi isti dan kad i razgovor, ili je potrebno vise puta dolazit?
    ajme na žalost ne znam, moj lac i c3 je bio ok. nadam se da će ti netko znati odgovoriti.

Pinky's Avatar

ukucaj u google LAC trudnoća, naći ćeš puno za čitati, da ne linkam sada sve ovdje.
    a radončić ima i rad na tu temu
    http://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=72074
    pa ako imaš neka pitanja, kad odradiš imunologa i nove nalaze, piši mu na zdravlje i život

BTW NAĐOH ODGOVOR NA TVOJE PITANJE, tu na rodi yay

http://forum.roda.hr/threads/3737-LA...Antikoagulant?

Pinky's Avatar

a ovo ću zaljepiti tu kao informaciju (sa gornjeg linka)

Lupus antikoagulans (LAC) je antitelo koje pripada grupi antifosfolipidnih antitela. U toj grupi se jos nalaze i antikardiolipinska antitela i antitela protiv beta2-glikoproteina I.

Povisena vrednost ovih antitela ukazuje na postojanje autoimunskog poremecaja, bolesti koja se naziva antifosfolipidni sindrom.

Kriterijumi za ovu bolest su: arterijske i venske tromboze (zgrusavanje krvi u krvnim sudovima), trombocitopenija (snizen broj trombocita) i ponavljani pobacaji (najcesce u II i III trimestru trudnoce).

Uz odgovarajuce lecenje, (koriste se lekovi protiv zgrusavanja krvi) moguce je izneti trudnocu do kraja i roditi zivo i zdravo dete.
    Last edited by Pinky; 01.05.2011 at 11:00.

Pinky's Avatar

anabanana's Avatar

Hvala Pinky, nesto sam i ja naasla, iznenadili smo se i ja i doktori, posto sam ja vec rodila sa IVF-om, bez aspirina i heparina..a nasla sam i da hormoni "pogorsavaju bolest".Onda mislim da bi se to trebalo napraviti pretragu PRIJE nego uopce pocnemo sa hormonma..btw, ja sam 2 puta imala hiperstimulaciju, a ostala sam trudna sa klomifenom(njega ni ne racunam pod stumulaciju, jer ne reagiram na njega). Trudnoca mi je bila savrsena i rodila sam prirodnim putem, bez kakve injekcije, cak ni za bolove.

Dodirko's Avatar

Evo i mojih nalaza napravljenih nakon masovne plućne embolije. Prošlo je 6 mjeseci i još minimalno moram 6 mjeseci koristiti terapiju antikoagulansima.

Rezultati.
    MTHFR C677T: genotip CC – nije utvrđena točkasta mutacija
    FII 20210A – nije dokazana točkasta mutacija
    FV R506Q – nije dokazana točkasta mutacija
    FVIII – 0,78 ref v. 0,50 - 1,49
    FXI - 0,96 ref v. 067 - 1,27
    Lupus antikoagulant – negativan
    aCL-IgG - 0,8 – ref. v. <10
    aCL-IgM - 2,4 - ref. v. <10
    ANA - 0,1 ref. v. <0,7
    MPO-ANCA - 0,7 ref. v. <7
    PR3-ANCA - 0,2 - ref. v. <2.0
    S – Ukupni proteini - 69 ref. v. 66 - 81
    S-imunoglobulin A - 2,6 ref. v. 07 - 4.0
    S-imunoglobulin M - 1,3 ref. v. 0,4 – 2,3
    S-imunoglobulin G - 11,6 ref. v. 7,0 – 16,0
    C3 - 1,4 ref. v. 0,9 - 1,8
    C4 - 0,4 ref. v. 0,1 – 0,4
    S- reumatoidni faktor <10 ref. v. <14
    protein C – 1,2 FV ref. v. 0,7-1,40

ili ja neznam pročitati ili tu nema PAI-a!?

amyx's Avatar

Zbog mog povišenog fibrinogena dr. Radončić mi je rekao da napravim slijedeće ... d-dimere, PAI i PC/AT-III. Prvo i drugo znam kaj je. A kaj je ovo zadnje ? Da li to sve mogu na Rebru raditi ? koliko se čeka kad se naruči gore ?

Quote Originally Posted by Dodirko View Post
    ...ili ja neznam pročitati ili tu nema PAI-a!?.
    Nema ni PAI trenutni niti genetska mutacija.
    Od genetskih fali još i ACE mutacija.
    Te genetske se vežu uz ove trombofilijske poremećaje, više nego uz imunološke.

Meni su još radili i
    Lp (lipoprotein)
    Fibrinogen
    Antitrombin
    D-dimeri
    Plazminogen
    APC rezistencija

amyx's Avatar

Ok, našla sam...samo još info gdje najbrže napraviti te pretrage...Rebro ili ???

@Dodirko
    Još uvjek se vodi da, što se tiče genetskih mutacija, znači "nasljednih faktora", da FV i FII se više vežu uz poremećaje zgrušavanja (pl. embolija, tromboza etc...), dok oni ostali manje.
    Premda po raznoraznim forumima nailazim na osobe koje su imale trombozu uz jako blage mutacije MTHFR faktora, što ne bi nikako trebalo biti pravilo.

Ali to valjda spada u onaj faktor "stečene" trombofilije, kada se uslijed nekakve "traume" dešava poremećaj.
    Trauma može biti, operacija, bolest, dugotrajno liječenje invazivnim ljekovima....

anabanana's Avatar

Ja kad citam sve ovo za pozitivan Lac, dodje mi da razbijam i placem, jer je znaci moj missed abort. mogao i bit sprijecen.......a koliko nas ima takvih!

Mali Mimi's Avatar

Sad sam tek skužila da sam i ja taj LAC vadila to su ta kardiolipinska antitjela IGG i IGm a meni je ovo drugo pozitivno.

anabanana's Avatar

lac je antifosfolipidni sindrom, on je stavka za sebe. Uz njega sam vadila i ta IGg i IGm i oni su mi ok. Samo mi je smanjen jos C3. Ja ti se u tome bas ne snalazim, još. Više se moze reci da sam zatecena.Sutra cu se naruciti u Split kod imunologa, pa cu vidit. Zna li itko koliko se dugo ceka red i na koji se tel. moze naruciti?

Mia Lilly's Avatar

Quote Originally Posted by Dodirko View Post
    Evo i mojih nalaza napravljenih nakon masovne plućne embolije. Prošlo je 6 mjeseci i još minimalno moram 6 mjeseci koristiti terapiju antikoagulansima.

Rezultati.
    MTHFR C677T: genotip CC – nije utvrđena točkasta mutacija
    FII 20210A – nije dokazana točkasta mutacija
    FV R506Q – nije dokazana točkasta mutacija
    FVIII – 0,78 ref v. 0,50 - 1,49
    FXI - 0,96 ref v. 067 - 1,27
    Lupus antikoagulant – negativan
    aCL-IgG - 0,8 – ref. v. <10
    aCL-IgM - 2,4 - ref. v. <10
    ANA - 0,1 ref. v. <0,7
    MPO-ANCA - 0,7 ref. v. <7
    PR3-ANCA - 0,2 - ref. v. <2.0
    S – Ukupni proteini - 69 ref. v. 66 - 81
    S-imunoglobulin A - 2,6 ref. v. 07 - 4.0
    S-imunoglobulin M - 1,3 ref. v. 0,4 – 2,3
    S-imunoglobulin G - 11,6 ref. v. 7,0 – 16,0
    C3 - 1,4 ref. v. 0,9 - 1,8
    C4 - 0,4 ref. v. 0,1 – 0,4
    S- reumatoidni faktor <10 ref. v. <14
    protein C – 1,2 FV ref. v. 0,7-1,40

ili ja neznam pročitati ili tu nema PAI-a!?
    Ja ne vidim da je tu PAI. Ali to nema veze jer ti niti jedan od ostalih (FII, FV Leiden, MTHFR) nije mutiran.

Mia Lilly's Avatar

Quote Originally Posted by amyx View Post
    Ok, našla sam...samo još info gdje najbrže napraviti te pretrage...Rebro ili ???
    Na Rebru se užasno dugo čeka. Nazovi Vinogradsku i pitaj da li rade pretrage.

amyx's Avatar

Ma za sve sam našla da može i privatno, samo za PAI nigdje na popisima privatnih labosa ne vidim. Radi li to Breyer ?

Mia Lilly's Avatar

To ti ne znam. Radi ga Vinogradska i nalaz je gotov za četiri tjedna.

Gabi25's Avatar

Mislim da se za to najbrže dođe na red u Vinogradskoj jer se ne treba naručiti.
    A nalazi se čekaju 3-4 tjedna ali ne vjerujem da je u drugdje brže.
    Privatno nemam pojma ali nemoj to plaćati amyx, užasno je skupo a imaš pravo na to preko hzzo-a

amyx's Avatar

Ma joj znam da je skupo ali kad vidim koliko se sve čeka muka mi je...Budem sutra zvala Vinogradsku da vidim kaj se s tim. A ni ne mogu ni u jednom privatnom labosu naći da rade PAI. Sve drugo sam našla, ali ovome ni traga

mare41's Avatar

amyx, evo Pai-a privatno ovdje: http://www.genos.hr/naslovna/usluge/

Miki76's Avatar

Amyx, poslala sam ti pp.
    PAI sam isto napravila u Vinogradskoj bez problema, besplatno (na uputnicu) i brzo.

Jutro cure!

nakon missed AB obavila sam imunološke pretrage
    dok ne odem na kontrolu, može li mi koja reći koliko je "problematična" ova mutacija
    PAI-1 - prisutan 4G polimorfizam na jednom alelu

sve ostalo je u referentnim vrijednostima
    hvala

ivica_k's Avatar

ako ćeš u postupak u Vili, vjerojatno će dr. uvesti fragmin
    inače kod ovakvog nalaza terapija je aspirin

Mia Lilly's Avatar

Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    ako ćeš u postupak u Vili, vjerojatno će dr. uvesti fragmin
    inače kod ovakvog nalaza terapija je aspirin
    Samo Aspirin 100. Tako je meni dr.R rekao.

spodoba's Avatar

@vi s problemima u prokrvljenju i(li) imunologijom koje ste vec imale postupke
    mogu li neke smetnje ometati samu oplodnju..dakle prije no sto dodje do transfera? moze li imunoloski sistem biti previse aktivan (dobar) da do oplodnje uopce ne dodje? zadnji postupak je neslavno zavrsio..0 oplodjenih.

imunologiju sam cekirala prosle godine i sve je bilo ok..NK stanice su u normali..

total b lymphocytes 14 (norm 6.4-22.6)
    t helper 49 lymphocytes (norm 28.5-60.5)
    t suppressor lymphs 26 (norm 11.1-38.3)
    total nk lyphocytes 9 (norm 5.6 - 30.9)
    activated t lymphoctyes 8 (norm 2-12)

total t 75 (norm 59.4-84.6)
    sum of t+b+nk lymphocytes 98 (norm. 95-105)

sto vi mislite? nije li bolje u tom slucaju odreci se uzimanja preparata koji poboljsavaju imunolski sistem?
    ne da sam zbunjena..nego...
    Last edited by spodoba; 02.05.2011 at 14:44.

mare41's Avatar

spodoba, pričamo više o problemima implantacije, ali neoplodnja jajnih stanica i imunologija???? Biolog ti treba reći kakve su bile jajne stanice i zašto nije došlo do oplodnje. Imaš uredan imuno status, a preparate za snižavanje umuno odgovora uzimamo nakon transfera, dakle, to je povezano s implantacijom.

amyx's Avatar

Quote Originally Posted by mare41 View Post
    amyx, evo Pai-a privatno ovdje: http://www.genos.hr/naslovna/usluge/
    Thanks

E da, zvala sam VInogradsku, sve pretrage može bez naručivanja, ali PAI ne rade . A ja pametna zaboravila pitat da li ga uopče više ne rade ili trenutno. Ženska mi je uglavnom za PAI rekla da probam na Rebru

mare41's Avatar

amyx, to je novo da Vinogradska ne radi Pai, Rebro ga nije dugo radilo, možda se sad nešto promijenilo.

ina33's Avatar

Ja sam pai-1 svojedobno radila na Rebru.

Spodoba, i mene je mučilo slično - ono, pred tipa 4 godine, mi u najboljim godinama, ja ispucala van 13 stanica, on spermiogram kažu u Mariboru mogo bi donor bit, pa prvi dan šok - nijedna se nije oplodila, rađen rescue ICSI.

Nema te pretrage zašto se ne oplođuju, kao bile su dobre, rekla Lana, VV, iskusna žena, njego s. isto dobar. Jednostavno smo odtad prešli isključivo na ICSI. Nakon toga uspili.

Pitala sam se svašta, uvjerena da moje imuno bolesti prže njegovo sjeme, a on da su njegovi "nedovoljno" nešto, a da ne govorimo o emotivnim filozofijama jesmo li mi svemirski komkpatibilni itd.

Bottomline - nema pretrage da se nešto utvrdi, oni postkoitalni testovi su ispada šareni bomboni, jedino, vrti, i vrti ko hrčak dalje MPO kotač.

BTW, na VV-u radilo svojedobno i nekakav sperm penetration test, koliko spermij od muškaraca može brzo i dobro oplodit jajnu stanicu hrčka, isto nikakav value add, nego ono malo kao "zabave", ali isključivo ako je žena ispod 30, ako je bliže 40, mani to sve skupa.

Koncentriraj se na nešto drugo, moja ti je poruka - jer tu ništa još nema, nisu ništa otkrili.

Sretno!
    Last edited by ina33; 02.05.2011 at 15:09.

ina33's Avatar

E, i NK filozfiju je ovdje većina napustila. Ono, nema ništa što bi mogli vas dvoje popit pa kao da se riješi taj imunoproblem, uopće, kad bi se znalo o čemu se radi. Kod dobi 39+ neoplođivanje se svodi najčešće, kao obrazloženje, na loše js. Možda ti neki drugi protokol, punkcija na neki drugi dan ili tako nešto donese više sreće. Koncentriraj se tu na sebe, rekla bih, prouči malo one protokole s cetrotideom, ako nisi na njemu sad bila i tako...

anabanana's Avatar

????? Ja znam da nista ne znam. Zvala sam danas Split, mogu se narucit kod imunologa pred kraj godine?!? Dobro, ali tko meni daje uputnicu za sve te imunoloske pretrage. Moja opca o tome ne zna nista. Jel moram prvo kod imunologa da mi da uputnicu za vadit krv, ako je tako, zasto moram cekati toliko? Ili moram kod njega vec doci sa nalazima? Otkud ja znam sta trebam vaditi, vidim da cure vade sve i svasta, meni je to .

ina33's Avatar

Na to te evnetualno upućuje tvoj MPO liječnik, pričaj s njim o tome. Mislim, neko ti mora napisat terapiju, neće ti to znat tvoj dr. opće prakse, a niti će ti izdavat recepte u apoteci na temelju forumskih spika.
    Last edited by ina33; 02.05.2011 at 15:26.

ina33's Avatar

Dakle, većina je ovdje išla ne upućena od imunologa, nego od MPO liječnika.

amyx's Avatar

Pa meni je Radončić rekao da radim te neke nalaze nakon spontanog jer sam napomenula da imam povišen fibrinogen

Mia Lilly's Avatar

Thanks

E da, zvala sam VInogradsku, sve pretrage može bez naručivanja, ali PAI ne rade . A ja pametna zaboravila pitat da li ga uopče više ne rade ili trenutno. Ženska mi je uglavnom za PAI rekla da probam na Rebru
    Radili su ga u 1.mj.

amyx's Avatar

A jbg nazvat ću sutra opet da vidim da li ga trenutno ne rade ili uopče

Mia Lilly, ivica_k tnx za odgovore...
    u prošlom postupku sam imala terapiju aspirinom (tada jos nisam imala ove nalaze), vidjet cu sto ce sad reci dr. R.

spodoba's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Ja sam pai-1 svojedobno radila na Rebru.

Spodoba, i mene je mučilo slično - ono, pred tipa 4 godine, mi u najboljim godinama, ja ispucala van 13 stanica, on spermiogram kažu u Mariboru mogo bi donor bit, pa prvi dan šok - nijedna se nije oplodila, rađen rescue ICSI.

Nema te pretrage zašto se ne oplođuju, kao bile su dobre, rekla Lana, VV, iskusna žena, njego s. isto dobar. Jednostavno smo odtad prešli isključivo na ICSI. Nakon toga uspili.

Pitala sam se svašta, uvjerena da moje imuno bolesti prže njegovo sjeme, a on da su njegovi "nedovoljno" nešto, a da ne govorimo o emotivnim filozofijama jesmo li mi svemirski komkpatibilni itd.

Bottomline - nema pretrage da se nešto utvrdi, oni postkoitalni testovi su ispada šareni bomboni, jedino, vrti, i vrti ko hrčak dalje MPO kotač.

BTW, na VV-u radilo svojedobno i nekakav sperm penetration test, koliko spermij od muškaraca može brzo i dobro oplodit jajnu stanicu hrčka, isto nikakav value add, nego ono malo kao "zabave", ali isključivo ako je žena ispod 30, ako je bliže 40, mani to sve skupa.

Koncentriraj se na nešto drugo, moja ti je poruka - jer tu ništa još nema, nisu ništa otkrili.

Sretno!
    HVALA CURE..srce ste...
    ja sam radila postkoitalni prosle godine i ispao je odlican..
    evo, vec sam sanjala da mi se opet desilo ovo da se nije oplodila niti jedna stanica ...onda znate kako me to muci..u stvari, znate i same jer ste to sve prosle..
    ICSI je odobren, krajem sestog ili pocetkom sedmog mjeseca startamo..nadam se da ce ICSI biti rjesenje za nas..

Quote Originally Posted by spodoba View Post
    evo ovako..jučer sam pričala s biologom..radilo se o punkciji šest stanica. bilo je 4JS, od toga su tri bile zrele, jedna nezrela. ta zrelost se vidi po polar body koji se stvori na JS kad je zrela, on postaje i nosioc kromosama između ostalog.
    danas sam bila kod MPO-vca. po izvještaju na dan punkcije nisu ni gledali polar body već sljedeći dan kad su vidjeli da se stanica još ne dijeli. dakle da li su ta polarna tijela bila prisutna i u trenutku punktiranja, pitanje je sad. ako nisu, to bi bio znak da bi bilo bolje da je punkcija dan kasnije.

sto se tice spermica. radi se o normalnom spermiogramu. nakon 'pročišćavanja' ih je 60% bilo koji su bili brzi. 24 sata kasnije 40%..sto je super.

sto dalje? sljedeci put se ide na ICSI. a protokol? od toga se zaista grozim..govorio je nesto o antagonist protokolu, ali i mogucnosti da u dugom protokolu nastavimo s menogonom..no s pet ampula (374IE) umjesto 4 (300IE).
    ovog zadnjeg se bojim. imam loš osjećaj..citam da povisenje kolicine lijekova, mislim vise od 300IE i nema posebnog ucinka..

pitala sam i za kratki protokol, ali u ordinaciji nisu bas napravili dobra iskustva s tim, tj. kroz to nisu postigli veci postotak trudnoca. isto tako sam pitala za kombinaciju gonala i menopura, on je misljenja da kroz to ne bi dobili vise folikla nego da spricam samo menogone..otprilike svejedno.
    sljedeci tjedan ce ici na neki kongres gdje je tema samo 'low responder' problematika..pa bumo vidjeli sto cemo na kraju uzeti..

nekako mi se ovaj antagonist protokol cini ok za low respondere..ima li tko iskustva?
    mare, ovo je odgovor...znam da u austriji znaju i prije punkcije davati kortizon..zato sam i postavila pitanje glede imunologije...dakle prije punkcije se radi supresija imunoloskog sistema..valjda da bi doslo do oplodnje..

visibaba's Avatar

Quote Originally Posted by sweety View Post
    Još uvjek se vodi da, što se tiče genetskih mutacija, znači "nasljednih faktora", da FV i FII se više vežu uz poremećaje zgrušavanja (pl. embolija, tromboza etc...), dok oni ostali manje.
    Premda po raznoraznim forumima nailazim na osobe koje su imale trombozu uz jako blage mutacije MTHFR faktora, što ne bi nikako trebalo biti pravilo.
    i da nadopunim sa svojim suprotnim slucajem: heterozigot za FII, u 20tima sam 8 godina bila na kontracepciji (cilest, yasmin) bez ikakvih problema i sada isto tri mjeseca yasmin prije trudnoce (nisam jos znala nalaze), a kao uz mutaciju F II nikako ne bi smjela na oralne kontraceptive. kod mene iz nekog razloga ta mutacija nije stvorila probleme.
    s druge pak strane Dodirko bez mutacija i s jednom dozom yasmina zavrsi s masovnom plucnom embolijom .
    Dodirko, napravi ti i taj PAI, nikad ne znas. ne bi trebao biti presudan, al uz sve nalaze, nek se nadje i taj.

ima ih tamo koji i ne znaju sto sve rade, tak da za svaki slucaj provjeri jos jednom, odnosno tocno to - provjeri dal ga samo trenutno ne rade. u sijecnju su radili.

ina33's Avatar

Ne, nego ti se radi imunosupresija da bi došlo do implantacije - odgovor spodobi. Kako preskočit oplodnju, ne znam je li to ko skužio, osim opalit ICSI... Sve ti je to onako... mišljenjem na mišljenje, bez konsenzusa.

Vidi ovaj mariborski protokol za low respondere - tipa cetrotide od 2 dc i uvedi to, i mani se imunologije, iskreno. Ako si već na decortinu i pikaš se heparinom... Druge ti pomoći tu nema, nemoj sad o metalima... iskreno, ja za to mislim da je slično brojnoj alternativi - papilova/placebo, ovisno o uvjerenju, ali opet, de gustibus, ja ti govorim kao ja, neko će ti drugi nešto drugo reći. Sretno, izučavaj protokole za tvoju reakciju, pusti oplodnju na miru, ako idete na ICSI.

spodoba's Avatar

Quote Originally Posted by ina33 View Post
    Ne, nego ti se radi imunosupresija da bi došlo do implantacije - odgovor spodobi. Kako preskočit oplodnju, ne znam je li to ko skužio, osim opalit ICSI... Sve ti je to onako... mišljenjem na mišljenje, bez konsenzusa.

Vidi ovaj mariborski protokol za low respondere - tipa cetrotide od 2 dc i uvedi to, i mani se imunologije, iskreno. Ako si već na decortinu i pikaš se heparinom... Druge ti pomoći tu nema, nemoj sad o metalima... iskreno, ja za to mislim da je slično brojnoj alternativi - papilova/placebo, ovisno o uvjerenju, ali opet, de gustibus, ja ti govorim kao ja, neko će ti drugi nešto drugo reći. Sretno, izučavaj protokole za tvoju reakciju, pusti oplodnju na miru, ako idete na ICSI.
    ne valja previse razmisljati
    slusat cu te..trazit cu taj antagonisten protokol...to je s cetrotidima..
    hvala..

Mia Lilly's Avatar

Ja uvijek imam loše embrije. Najbolji osmostanični. Terapija Aspirin i u ovom postupku Fragmin.
    Kada sam bila kod dr.R rekao mi je da bi bilo dobro da idemo na PICSI (nadam se da sam to dobro napisala).
    A zašto su loši? Njegov odgovor je bio- loš spermiogram, loši embriji.

Page 31 of 60 FirstFirst ... 21293031323341 ... LastLast