Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam pai-1 svojedobno radila na Rebru.

Spodoba, i mene je mučilo slično - ono, pred tipa 4 godine, mi u najboljim godinama, ja ispucala van 13 stanica, on spermiogram kažu u Mariboru mogo bi donor bit, pa prvi dan šok - nijedna se nije oplodila, rađen rescue ICSI.

Nema te pretrage zašto se ne oplođuju, kao bile su dobre, rekla Lana, VV, iskusna žena, njego s. isto dobar. Jednostavno smo odtad prešli isključivo na ICSI. Nakon toga uspili.

Pitala sam se svašta, uvjerena da moje imuno bolesti prže njegovo sjeme, a on da su njegovi "nedovoljno" nešto, a da ne govorimo o emotivnim filozofijama jesmo li mi svemirski komkpatibilni itd.

Bottomline - nema pretrage da se nešto utvrdi, oni postkoitalni testovi su ispada šareni bomboni, jedino, vrti, i vrti ko hrčak dalje MPO kotač.

BTW, na VV-u radilo svojedobno i nekakav sperm penetration test, koliko spermij od muškaraca može brzo i dobro oplodit jajnu stanicu hrčka, isto nikakav value add, nego ono malo kao "zabave", ali isključivo ako je žena ispod 30, ako je bliže 40, mani to sve skupa.

Koncentriraj se na nešto drugo, moja ti je poruka - jer tu ništa još nema, nisu ništa otkrili.

Sretno!
HVALA CURE..srce ste...
ja sam radila postkoitalni prosle godine i ispao je odlican..
evo, vec sam sanjala da mi se opet desilo ovo da se nije oplodila niti jedna stanica ...onda znate kako me to muci..u stvari, znate i same jer ste to sve prosle..
ICSI je odobren, krajem sestog ili pocetkom sedmog mjeseca startamo..nadam se da ce ICSI biti rjesenje za nas..

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
evo ovako..jučer sam pričala s biologom..radilo se o punkciji šest stanica. bilo je 4JS, od toga su tri bile zrele, jedna nezrela. ta zrelost se vidi po polar body koji se stvori na JS kad je zrela, on postaje i nosioc kromosama između ostalog.
danas sam bila kod MPO-vca. po izvještaju na dan punkcije nisu ni gledali polar body već sljedeći dan kad su vidjeli da se stanica još ne dijeli. dakle da li su ta polarna tijela bila prisutna i u trenutku punktiranja, pitanje je sad. ako nisu, to bi bio znak da bi bilo bolje da je punkcija dan kasnije.

sto se tice spermica. radi se o normalnom spermiogramu. nakon 'pročišćavanja' ih je 60% bilo koji su bili brzi. 24 sata kasnije 40%..sto je super.

sto dalje? sljedeci put se ide na ICSI. a protokol? od toga se zaista grozim..govorio je nesto o antagonist protokolu, ali i mogucnosti da u dugom protokolu nastavimo s menogonom..no s pet ampula (374IE) umjesto 4 (300IE).
ovog zadnjeg se bojim. imam loš osjećaj..citam da povisenje kolicine lijekova, mislim vise od 300IE i nema posebnog ucinka..

pitala sam i za kratki protokol, ali u ordinaciji nisu bas napravili dobra iskustva s tim, tj. kroz to nisu postigli veci postotak trudnoca. isto tako sam pitala za kombinaciju gonala i menopura, on je misljenja da kroz to ne bi dobili vise folikla nego da spricam samo menogone..otprilike svejedno.
sljedeci tjedan ce ici na neki kongres gdje je tema samo 'low responder' problematika..pa bumo vidjeli sto cemo na kraju uzeti..

nekako mi se ovaj antagonist protokol cini ok za low respondere..ima li tko iskustva?
mare, ovo je odgovor...znam da u austriji znaju i prije punkcije davati kortizon..zato sam i postavila pitanje glede imunologije...dakle prije punkcije se radi supresija imunoloskog sistema..valjda da bi doslo do oplodnje..