ina33 prvotno napisa
Ja sam pai-1 svojedobno radila na Rebru.
Spodoba, i mene je mučilo slično - ono, pred tipa 4 godine, mi u najboljim godinama, ja ispucala van 13 stanica, on spermiogram kažu u Mariboru mogo bi donor bit, pa prvi dan šok - nijedna se nije oplodila, rađen rescue ICSI.
Nema te pretrage zašto se ne oplođuju, kao bile su dobre, rekla Lana, VV, iskusna žena, njego s. isto dobar. Jednostavno smo odtad prešli isključivo na ICSI. Nakon toga uspili.
Pitala sam se svašta, uvjerena da moje imuno bolesti prže njegovo sjeme, a on da su njegovi "nedovoljno" nešto, a da ne govorimo o emotivnim filozofijama jesmo li mi svemirski komkpatibilni itd.
Bottomline - nema pretrage da se nešto utvrdi, oni postkoitalni testovi su ispada šareni bomboni, jedino, vrti, i vrti ko hrčak dalje MPO kotač.
BTW, na VV-u radilo svojedobno i nekakav sperm penetration test, koliko spermij od muškaraca može brzo i dobro oplodit jajnu stanicu hrčka, isto nikakav value add, nego ono malo kao "zabave", ali isključivo ako je žena ispod 30, ako je bliže 40, mani to sve skupa.
Koncentriraj se na nešto drugo, moja ti je poruka - jer tu ništa još nema, nisu ništa otkrili.
Sretno!