pozdrav svima!
nova sam u ovome, malo vas pratim i ponukana sam vašim postovima da vam iznesem svoje skromno iskustvo, a pogotovo mislim da će interesirati Reni76. Ja nikada nisam bila trudna i zasad još ne planiram, ali mojoj sestri je dijagnosticirana trombofilija nakon dva pobačaja. danas ima dvoje prekrasne djece zahvaljujući heparinu. s obzirom da je trombofilija u velikom postotku nasljedna, odlučila sam na svoju ruku napraviti neke pretrage. s nalazima sam otišla dr.Đelmišu koji mi je rekao da nisam ni približno dovoljno toga obavila, ali da sam sa nalazom genotipizacije za gen PAI-1 (ja sam heterozigot 4G/5G kao i Reni76) potvrdila istu dijagnozu s obzirom na postojanje trombofilije u obitelji. kad ću planirati trudnoću moram mu se odmah javiti da obavimo ostale pretrage i da me odmah u prvoj trudnoći stavi na heparin.
e sad, meni je očigledno prevagnulo to postojanje trombofilije u obitelji, ali prethodni pobačaj(i) i ovakav nalaz genotipizacije su koliko znam dovoljna indikacija za terapiju heparinom. tako da, Reni76 preporučam ti da tražiš neko drugo mišljenje. Dr.Đelmiš je kažu najbolji za to.

imam i jedno pitanje. pitao me dr koji oblik trombofilije je dokazan mojoj sestri i još uvijek ni ja ni ona ne znamo odgovor na to. jel zna netko koji oblici postoje? stečena i nasljedna? kako ih se razlikuje?