-
Draga tlukaci5, kako ne vjerujem u moć' pozitivnog mišljenja, bit ću malo grublja da ti pokušam pomoći u razjašnjenju tvog potencijalnog hodograma, of kors - ja NISAM doktor, ali ja bi to ovako:
- Realno, koliki može bit utjecaj 2 tjedna heparina na kosti - i ne baš neki (ako realno zaključimo da je veća šansa da do trudnoće ne dođe);
- sumnjam da je heparin toliki make/break IVF terapije, osim ako nemaš povijest spontanih (opet, upitno je koliko i tu pomaže).
Pa i kortikosteoridi poznato loše utječu na koštanu masu, a i trudnoća sama nije baš super za koštanu masu.
Ko te slao na denzitometriju? Nisu te valjda slali samo zbog terapije heparinom - ti bi bila prvi slučaj ako te samo zbog toga šalju, a za koji smo ovdje čuli.
BTW, po meni, valjda 50% žena koje imaju sjedalački posao i tipa 40 godina imaju barem osteopeniju negdje, najčešće mi se čini lumbalni dio, pogotovo ako se k tome prirodaju nepravilni (anovulatorni ciklusi) itd, normalno, niko se toliko ne skrinira baš osim ako ne dođe u neku dob ili ne sudjeluje u nekim testovima.
BTW, za osteoporozu i peniju ona Gajski i ta neka struja govori da je izmišljena bolest.... Koliko god me ta Gajski ono... nervirucka, tu čak nekako mi se čini da ima nešto, jer mislim da svi to imaju, a nije baš da pucaju kosti naokolo svima živima.
Ja bi napravila ovako - otišla na denzitometriju, pitala dr. R-a, a onda se opustila a propos heparina i njegovog utjecaja na kosti u roku od par tjedana. Ali, ako nemaš još neku dodatnu bolest zbog koje te na to šalju... ne bi se puno brinula.
Ako pak zatrudniš pa to treba uzimat cijelu trudnoću, uvijek imaš vremena ići kod hematologa da ti baš određuje je li heparin apsolutno nužan u tvom slučaju i da ti važe risk-benefit za tvoj slučaj i eventualno se skinut s njega - pretpostavljam da ima i slučajeva skidanja s heparina, ali to ne znam - ili ti mogu propisat još dodatni kalcij itd.
Dakle, po meni - ima vremena i nije nekakva panika sad i odvdje.
Sretno!!!
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.10.2011. at 14:14
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma