Citiraj tlukaci5 prvotno napisa Vidi poruku
yin&yang možeš li mi reći zašto su inzistirali na clexan-u, a ne heparin, i kad si ti i na čiju preporuku krenula koristiti isti?
zanima me jer i ja ću najvjerojatnije završiti na jednom..
Ja ti laički mogu odgovoriti da su to sve niskomolekularni heparini, ali ipak po svom sastavu različiti i daju se za različite indikacije. Netko je prije bio stavio link na studiju liječnikaq iz KBC Split, gdje je lijepo napisana razlika među njima, za što se primjenjuju i napomena kako nisu zamjenjivi, čak im ni doze nisu usporedive- Meni je hematologica rekla da ona inzistira na Clexanu jer je na njemu napravljeno najviše kliničkih studija i da čak na inzistiranje proizvođača Clexana da se napravi usporedno testiranje, ostali su to dobili, što po njoj dovoljno govori. Čak je otišla toliko daleko da mi je rekla da će ona i dalje pisati da mi ordinira terapiju Clexanom i da ona pere ruke od odgovornosti, ako se nešto ne daj bože dogodi, neka onda tužim povjerenstvo. To me je baš prepalo. Inače, meni su u Petrovoj na početku trudnoće uveli Clexane 0,4 (prof. Đelmiš) i primala sam ga tri tjedna, sve do odluke povjerenstva, od kada sam na Fraxiparinu 0,4. Inače imam mutacije MTHFR heterozigot i PAI homozigot i mnogo rano izgubljenih trudnoća. Prije 2 godine sam uspjela jednu trudnoću iznijeti do kraja i rodila sam curicu i tu sam trudnoću cijelu bila na Clexanu 0,4 (tada nije trebala odluka povjerenstva).